Şimdi Ara

php uzmanlaşmak için kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar DEITEL yayıncılığın How to program C++ kitabını okuyan varsa bu kitapta örnekler testler falan var bende bu kitap gibi uzmanlaşmak için önerebileceğiniz iyi bir PHP kitabı arıyorum önerebileceğiniz bir e-book varmı?

not:kitap yeni başlıyanlar için değil ileri seviyede php bilen ve uzmanlaşmak için olucak.

şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihandro34 -- 25 Şubat 2009; 22:05:33 >

• Bence php de kitapla uzmanlaşılmaz. Zaman ve zaman içerisinde edinilen tecrübe en iyi uzmanlaşma yoludur. Kitap sadece teorik bilgi verir her ne kadar kod yazsada. Yazılan kodu kitaptan okumakta ezber yapmak gibi birşey..
  • Ah be kardeşim ne kadar çok biliyosunuz siz yaa , ben size kitaptan okuyup körü körüne kodları ezberlicem falan mı söyledim şimdi? herharde kitapla uzmanlaşılmaz onu bende biliyorum , siz benim kitaptan kodu okuyup ezberlicemi nerden biliyosunuz onu anlamadım?

yani sonuçta o kitaptan okuduğum şeyleri uygulamaya dökücem kod yazıcam , değişik türevler oluşturmaya çalışacağım , ayrıca zaten belli bir bilgi birikimim var yani size kim söylediki ezber yapıcamı? kod yazmicamı? herhalde öyle uzmanlaşılmaz yani ne kadar boş konuşup form kirliliği yapıyosunuz kardeşim!!!

Yok uzmanlaşılmazmışta yok bilmem neymiş kardeşim ben onumu soruyorum , PHP'Yİ kitap okuyarak uzmanlaşabilirmiyim mi diyorum? bide bi kişi aynı lafı söylemiş arkasından herkes aynı lafı uzatıp uzatıp söylemiş yani ne kadar çok seviyosunuz şu boş işleri yaa anlamıyorum, kardeşim bi cevap yazarken insanları bilgilendirmek ve insanların işlerine yaramak için bi şeyler yazın laf olsun torba dolsun diye saçma sapan şeyler yazmayın!!!!

Kardeşim millet ne boş konuşuyo yaaaa,

LÜTFEN KESİNLİKLE KONUYLA İLGİSİZ ŞEYLER YAZMAYIN , SADECE KİTAP ÖNERİSİNDE BULUNANLAR YAZSIN!!!

• Senin bu yazına diyecek bişey bulamıyorum ne kadar alıngansın sen öyle :) Biraz olgun olup sağa sola vurum yapmadan konuşun lütfen. Buraya mesaj yazan boş konuşuyor dediğin kişilerde forumda belli bir birikimi olup projeleriyle meşgul olan insanlar sana vakit ayırıp mesaj yazmış senin yaptığına bak. Biz müneccimmiyiz senin o dediklerini ilk yazdığın iki satır sorudan anlayalım daha önceden bilelim. O kadar alıngansın ki yani genel olarak kurduğumuz cümleler senin aleyhine direkt sana kurulmuş gibi lanse ediyorsun.
  • Bence forum kirliliği yapan sensin. Yazdıklarını okumakta güçlük çekiyor insan. Ben Php bilmiyorum ama Programlama ile uğraşıyorum. Genel olarak bakıldığında arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum; evet kitap ile uzmanlaşılamaz. Demekki bu görüşü savunuyoruz ki böyle yazıyoruz. Bir kişinin düşündüğünü ikinci kişi düşünemez mi? Aynı şeyi düşünen kişi dediklerini forum ortamında ifade edilemez mi? Neyse tartışma çıkarmaya gerek yok. İngilizcen varsa zaten kitabı hiç düşünme he ingilizcem yok illaki kitap alacağım diyor isen kitabın sana katacakları çok azdır. Türkçe kaynaklar ile yetinip bol örnek yapmalısın.. ;)
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Grfld

Bence forum kirliliği yapan sensin. Yazdıklarını okumakta güçlük çekiyor insan. Ben Php bilmiyorum ama Programlama ile uğraşıyorum. Genel olarak bakıldığında arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum; evet kitap ile uzmanlaşılamaz. Demekki bu görüşü savunuyoruz ki böyle yazıyoruz. Bir kişinin düşündüğünü ikinci kişi düşünemez mi? Aynı şeyi düşünen kişi dediklerini forum ortamında ifade edilemez mi? Neyse tartışma çıkarmaya gerek yok. İngilizcen varsa zaten kitabı hiç düşünme he ingilizcem yok illaki kitap alacağım diyor isen kitabın sana katacakları çok azdır. Türkçe kaynaklar ile yetinip bol örnek yapmalısın.. ;)

Sevgili dostum Grfld kesinlikle sana katılıyorum ingilizcen varsa işin çok kolay, benimde çok şükür ingilizcem var + ingilizce kaynaklardan çalışıyorum zaten.

Not: Bu arada lütfen kimse gereksiz tartışmalarda bulunmasın!!!

Grfld sana demiyorum bunu genel olarak söylüyorum.

• Verdiğin tepkiye bakıyorumda gerçekten çok komik bir tepki vermişsin. Bu ilk mesajın:
    quote:

arkadaşlar DEITEL yayıncılığın How to program C++ kitabını okuyan varsa bu kitapta örnekler testler falan var bende bu kitap gibi uzmanlaşmak için önerebileceğiniz iyi bir PHP kitabı arıyorum önerebileceğiniz bir e-book varmı?

not:kitap yeni başlıyanlar için değil ileri seviyede php bilen ve uzmanlaşmak için olucak.

Sen bu mesajdan ne anlıyorsun? Ben sana yorumlarımı anlattım. PHP bilgin varsa ki var diyorsun kendin proje oluşturmaya çalış. Eğer bilgin kendin proje hazırlamaya yetecek kadar yok ise hazır sistemler üzerinde modifikasyon yap ve bak bakalım ne ne işe yarıyor öğren.

Bağırıp çağırmayla, şekilden şekle girerek ne elde ettiğini sanıyorsun. Sen bizim sana verdiğimiz cevapları bir terbiyesizlik olarak görüyorsun. Oku bakalım şu yazdığın mesajı ne sonuca ulaşacaksın:
    quote:

Ah be kardeşim ne kadar çok biliyosunuz siz yaa , ben size kitaptan okuyup körü körüne kodları ezberlicem falan mı söyledim şimdi? herharde kitapla uzmanlaşılmaz onu bende biliyorum , siz benim kitaptan kodu okuyup ezberlicemi nerden biliyosunuz onu anlamadım?

yani sonuçta o kitaptan okuduğum şeyleri uygulamaya dökücem kod yazıcam , değişik türevler oluşturmaya çalışacağım , ayrıca zaten belli bir bilgi birikimim var yani size kim söylediki ezber yapıcamı? kod yazmicamı? herhalde öyle uzmanlaşılmaz yani ne kadar boş konuşup form kirliliği yapıyosunuz kardeşim!!!

Yok uzmanlaşılmazmışta yok bilmem neymiş kardeşim ben onumu soruyorum , PHP'Yİ kitap okuyarak uzmanlaşabilirmiyim mi diyorum? bide bi kişi aynı lafı söylemiş arkasından herkes aynı lafı uzatıp uzatıp söylemiş yani ne kadar çok seviyosunuz şu boş işleri yaa anlamıyorum, kardeşim bi cevap yazarken insanları bilgilendirmek ve insanların işlerine yaramak için bi şeyler yazın laf olsun torba dolsun diye saçma sapan şeyler yazmayın!!!!

LÜTFEN KESİNLİKLE KONUYLA İLGİSİZ ŞEYLER YAZMAYIN , SADECE KİTAP ÖNERİSİNDE BULUNANLAR YAZSIN!!!

Ayrıca biz sana bir bildiğimiz var ki söylüyoruz. Sana o yorumları boşu boşuna kitap almaman için söylüyoruz. İngilizcem de var diyorsun. İstersen bütün ingilizce PHP kitaplarının PDF olarak warezine ulaşabilirsin.

Forumdaki edebini ve saygınlığını korumak için bu gibi gereksiz, bizi küçük düşürdüğünü sanarken kendini küçük düşürdüğün ve saygınlığını azaltan mesajları atmamanı umut ederim.

Umarım beni anlamışsındır.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oralunal -- 14 Mart 2009; 17:02:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: savaşım

Verdiğin tepkiye bakıyorumda gerçekten çok komik bir tepki vermişsin. Bu ilk mesajın:
    quote:

arkadaşlar DEITEL yayıncılığın How to program C++ kitabını okuyan varsa bu kitapta örnekler testler falan var bende bu kitap gibi uzmanlaşmak için önerebileceğiniz iyi bir PHP kitabı arıyorum önerebileceğiniz bir e-book varmı?

Sen bu mesajdan ne anlıyorsun? Ben sana yorumlarımı anlattım. PHP bilgin varsa ki var diyorsun kendin proje oluşturmaya çalış. Eğer bilgin kendin proje hazırlamaya yetecek kadar yok ise hazır sistemler üzerinde modifikasyon yap ve bak bakalım ne ne işe yarıyor öğren.

Bağırıp çağırmayla, şekilden şekle girerek ne elde ettiğini sanıyorsun. Sen bizim sana verdiğimiz cevapları bir terbiyesizlik olarak görüyorsun. Oku bakalım şu yazdığın mesajı ne sonuca ulaşacaksın:
    quote:

Ah be kardeşim ne kadar çok biliyosunuz siz yaa , ben size kitaptan okuyup körü körüne kodları ezberlicem falan mı söyledim şimdi? herharde kitapla uzmanlaşılmaz onu bende biliyorum , siz benim kitaptan kodu okuyup ezberlicemi nerden biliyosunuz onu anlamadım?

Ayrıca biz sana bir bildiğimiz var ki söylüyoruz. Sana o yorumları boşu boşuna kitap almaman için söylüyoruz. İngilizcem de var diyorsun. İstersen bütün ingilizce PHP kitaplarının PDF olarak warezine ulaşabilirsin.

Forumdaki edebini ve saygınlığını korumak için bu gibi gereksiz, bizi küçük düşürdüğünü sanarken kendini küçük düşürdüğün ve saygınlığını azaltan mesajları atmamanı umut ederim.

Umarım beni anlamışsındır.

Saygılar...

Sevgili kardeşim
    ben bu konuyu kapatalı günler oldu tekrar bu konuyu taşıyıp bu tür tartışmalara girmek gereksiz,
    alakan için teşekkür ederim
    sevgili kardeşim ben seni çok iyi anlıyorum , bu arada insanlar bazı yorumlarda bulunurken o insanın ruh halinide iyi anlamak lazım neyse fazla uzatmaya gerek yok.

Teşekkür ederim.

• Ben bu konuyu zaten kapatmıştım ama o anlam veremediğim mesajını görünce normal olarak insanlara bir cevap hakkı doğar değil mi?

İyi akşamlar...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.