Şimdi Ara

Php ustaları yardım edebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar üstatlar wordpress tabanlı bir websitem var

Örnek olarak girmek istiyorum konuma,

Çanta diye bir kategorim var ve bu çanta kategorisinin altında yazı olarak eklenmiş Sarı kalem, Sarı Oje, Sarı Ruj, Sarı Cüzdan, Sarı Anahtarlık
    Kırmızı kalem, Kırmızı Oje, Kırmızı Ruj, Kırmızı Cüzdan, Kırmızı Anahtarlık
    Siyah kalem, Siyah Oje, Siyah Ruj, Siyah Cüzdan.... diye giden yazılarım mevcut
    Not: ( 414 Adet Kategori ve içerilerinde Kategori başına ortalama 50 yazı mevcut Örn; 10 Çeşit Sarı Kalem var 10 Çeşit Sarı Ruj 10 Çeşit Kırmızı Cüzdan, Kalem vs. )

Ben şimdi kategori kısmında Çanta'ya tıkladığımda bana bu yazıların hepsini sunuyor ama ben istiyorumki

3tane buton koyayım Sarı, Kırmızı, Siyah diye Sarıya tıklayınca sarı ile başlayan yazılar Siyah butona tıklayınca siyah ile başlayanlar yazılar gelsin.

Üstatlar bu mümkünmüdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __LaBeNs__ -- 15 Ocak 2016; 17:00:28 >

• Mümkündür. Alt kategoriler ile yapabilirsiniz.

kategorisine Sarı, Kırmızı, Siyah diye alt kateogiler oluştur. Ardından o içerikleri rengine göre o kategorilerede dahil et.

Ardından category.php dosyasnı aç, alt kategorilerin nerede gözükmesini istiyorsan şu kodu oraya yapıştır;

<?php
    if (is_category()) {
    $this_category = get_category($cat);
    }
    if($this_category->category_parent)
    $this_category = wp_list_categories('orderby=id&title_li=&child_of='.$this_category->category_parent."&echo=0"); else
    $this_category = wp_list_categories('orderby=id&title_li=&child_of='.$this_category->cat_ID."&echo=0");
    if ($this_category) { ?>
    <ul>
    <?php echo $this_category; ?>
    </ul>
    <?php } ?>

Bu şekilde Çanta kategorisinin altında bulunan Sarı, Kırmızı ve Siyah kategorileri de listelenecektir. CSS'le düzenleme yapabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: BasiliKalanCtrl

Çanta

kategorisine Sarı, Kırmızı, Siyah diye alt kateogiler oluştur. Ardından o içerikleri rengine göre o kategorilerede dahil et.

Ardından category.php dosyasnı aç, alt kategorilerin nerede gözükmesini istiyorsan şu kodu oraya yapıştır;

<?php
    if (is_category()) {
    $this_category = get_category($cat);
    }
    if($this_category->category_parent)
    $this_category = wp_list_categories('orderby=id&title_li=&child_of='.$this_category->category_parent."&echo=0"); else
    $this_category = wp_list_categories('orderby=id&title_li=&child_of='.$this_category->cat_ID."&echo=0");
    if ($this_category) { ?>
    <ul>
    <?php echo $this_category; ?>
    </ul>
    <?php } ?>

Bu şekilde Çanta kategorisinin altında bulunan Sarı, Kırmızı ve Siyah kategorileri de listelenecektir. CSS'le düzenleme yapabilirsin.

Üstat güzel anlatmışsın ama 400'ü aşkın kategori mevcut Her birisine ortalama 10 Tane alt kategori eklemem gerekiyor :)

daha kısa yolu varmı filtreleme tarzında kodlama ile yapabileceğimiz?

• :? belki etiketleme ile yapabilirsin ancak onu da ben bilmiyorum

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.