Şimdi Ara

PhP Sayfa Yetkilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Kendime ait bir admin panelim var. Giriş işlemini SESSION ile yaptırıyorum. Admin Paneline 1 ile 5 arasındaki tüm yetkililer girebiliyor.
    5=admin
    4=mod
    3=bas_editor
    2=editor
    1=cevirmen

    Benim amacım $_SESSION ile kullanıcının yetkili_yetki bölümündeki veriyi çekip eğer 5 ise admin yerlerine giriş yapabilmesini izin vermek istiyorum. Bunu örnek kodla açıklarsanız sevinirim.



  • Google'da biraz araştırma ile bir site buldum ama İngilizce. Linkini aşağıda verdiğim bu site hem konuyu anlatmış ve kodları açıklamış. İstersen sayfanın altında "View Demo" butonuna tıklayarak demosunu görebilirsin. "Download" butonuna tıklayarak kodları bilgisayarına indirip inceleyebilirsin. Localhost'a kurup çalıştırabilsin.

    Bu örnekte Superadmin ve Admin yetkilerine sahip iki ayrı admin panel kullanıcısı var. Bu kodları kendi ihtiyacına göre değiştirerek kullanabilirsin. Ben sadece demosuna tıklayıp baktım. Kolay gelsin.

    Creating multi user role




  • admin sayfası

    sayfanın en başı

    if($_SESSION['user']['yetki'] < 5) {
    echo "yetkisiz erişim";
    die();
    }
  • Kullanıcı doğrulama / authentication ve yetkilendirme / authorization işlemleri için Zend Framework'ü kullanmanı tavsiye ederim. Tamam, burada salt PHP ile sade bir işlemle halletmek istiyorsun ve Zend FW'i eklemek biraz disk ve kaynakları kullanacak ama getirdiği kolaylıklara değer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sesison içine yetki session oluştur. kişinin yetkisine göre kısımları göster. veya kullanıcı bilgilerine ünvan diye bir sütun aç 0,1,2,3,4 diye sıralandır. diğer alanların içine yetki_id kısmını entegre et. sonra yetki modülleri diye bir tablo aç ve bla bla diye işte. kafana göre yap işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir acemiden diğer acemiye.....
    arkadaşın verdiği siteyi .. hatta o elemanın nerdeyse tüm örneklerini inceledim.. zaman içinde yazmış ve artık yeni şeyler pek paylaşmıyor.. paylaşamıyor sanırım

    evet örneği güzel...

    ben bootstrap gibi frameleri sevmiyorum... ve arkadaş var olan standart sayfalar için yapıyor... 3-5 tane klasik şablon ile kişinin grubunu belirleyip gruba yetki veriyor... benim gibi acemi isen tabiki o örneği kullanma durumun yok ama oldukça güzel örnek

    sabit sayfa sayın ve belirlenmiş yetkilere kullanıcı atayınca sorunsuz çalışacaktır.
    bu örnekde tüm menüler aynı.. kişi sadece girdiği sayfada işlem yapamıyor

    eğer bu örneği alıp.. frame kullanmadan ve güzel bir Türkçe örnek datalist vs şeklinde yapıp paylaşabilen olursa daha da güzel olur.. mümkün ise menü yetkisi şeklinde...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.