Şimdi Ara

Php sayfalarını hostta yayınlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir php scriptim var.Bu scripti satın aldığım bi hostta nasıl gösterebilirim/yayınlarım.Yani ayarlar olan sayfamı nasıl değiştirecem.Bi açıklayabilirmisiniz.

• hyr yaptığım php sayfalarını hosta nasıl yayınlarım?
  • Hostuna FTP bağlantısı oluştur. CuteFTP, FileZilla gibi programlarla bağlan ve dosyaları değiştir?
  • tmm arkadaşım ben ztn filezilla kullanıyorum ama şimdi siteleri localhostta çalıştırmak için şu kodla yapıyoruz yha

$dbhost="localhost";

$dbuser="root";

$dbpass="";

$dbadi="haber";

$baglanti=@mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
    if(!$baglanti) die ("Mysql Baglantisi Basarisiz");

@mysql_select_db($dbadi,$baglanti) or die ("Veritabani baglantisi saglanamadi.");
    header("Content-type: text/html; charset=utf-8");

ama şimdi ben bunu kendi domainimde yayınlıyacam $dbhosta ne yazmam gerekli sitemin adınımı mı ip mi yoksa başka bir yol mu?
  • $dbhost="localhost"; <<<<< Bu kısmı ellemiyorsunuz genelde burası localhostur sıze farklı bırsey soylenmedıyse satıcınız tarafından ellemeyınız

$dbuser="root"; <<<<<<<<< myAdmin kullanıcı adını yanı kurudugunuz verı tabanı kullanıcı adını

$dbpass=""; <<<<<<<<<<<< Bu kısmada kurudugunuz verı tabanının şifresını yazıyorsunu

$dbadi="haber"; <<<<<<<<<< bu kısımda verı tabanı adı yazıyorsun

ÖRNEK
    $dbhost="localhost";

$dbuser="enbilisim";

$dbpass="1234";

$dbadi="forums_ar"; gibi
  • yav ben bunları biliyorum.Satın aldığım bir hostta file zille ile php dosyalarını atıyorum.Ancak mysql hatası veriyor.Yani sayfalar görüntüleniyor ancak hata var.Ayar dosyamda sizin dediğiniz gibi $host="localhost" $kullanici="root" fln olmaması lazım sanırsam.Yaptığım mysql işlemlerini sitemde nasıl gösterebilirim yani bağlantısı nedir.
  • En basit haliyle host yönetim panelinden girerek orada veri tabanını oluşturursun.Daha sonra Hizmet aldığın host firmasının mysql için vermiş olduğu adresler olmalıdır. O adresleri mysql_connect fonksiyonunda uygun yerlere yazarsan sorunun çözüme kavuşmuş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi user2712 -- 1 Nisan 2012; 14:45:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Web templates siteleri öneriler??
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KazuYA18

yav ben bunları biliyorum.Satın aldığım bir hostta file zille ile php dosyalarını atıyorum.Ancak mysql hatası veriyor.Yani sayfalar görüntüleniyor ancak hata var.Ayar dosyamda sizin dediğiniz gibi $host="localhost" $kullanici="root" fln olmaması lazım sanırsam.Yaptığım mysql işlemlerini sitemde nasıl gösterebilirim yani bağlantısı nedir.

bana ozel msj olarak atııgın dosyaları yollarmısın kardesım yada atııgın dosyaların sıtesını ener veritabanı baglantı olustumak istiyorsan ona göre yardım edeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enbilisim -- 1 Nisan 2012; 18:09:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KazuYA18

yav ben bunları biliyorum.Satın aldığım bir hostta file zille ile php dosyalarını atıyorum.Ancak mysql hatası veriyor.Yani sayfalar görüntüleniyor ancak hata var.Ayar dosyamda sizin dediğiniz gibi $host="localhost" $kullanici="root" fln olmaması lazım sanırsam.Yaptığım mysql işlemlerini sitemde nasıl gösterebilirim yani bağlantısı nedir.

Bazı hosting şirketleri ayrı MYSQL sunucusu kullanıyor. PhpMyAdmin anasayfasında sağ kısımda şöyle bir bilgi varmı?

Sunucu: 94.73.146.249 (94.73.146.249 via TCP/IP)
    Sunucu sürümü: 5.1.59-community
    Protokol sürümü: 10
    Kullanıcı: ********
    MySQL karakter grubu: UTF-8 Unicode (utf8)

Eğer bu şekilde bir bilgi varsa, "localhost" yerine 94.73.146.249 yazmalısın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.