Şimdi Ara

php include sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    birkaç gündür php ye bakıyorum ve bu gün bir sorunla karşılaştım
    Sorunun şu, index.php dosyamın içinde ana sayfa tasarladım ve başlık kısmını kullanacağım için index dosyasının içerisinden silip ust.php adındaki bir dosyaya attım.Fakat index dosyasının içinde ust u çağırman için yukarıya <?php include("inc/ust.php"); ?> yazıyorum ve çalıştırdığımda tarayıcıma direk index de yazan komutlar geliyor.Bu sorunla karşılaşan, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.Teşekkürler...

<?php
    include "inc/ust.php";
    ?>

tarayıcıma index dosyasında yazan komutlar geliyor derken.Biraz daha açar mısınız ?
    Örneğin normal text olarak mı geliyor ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İstikbal
  • Local server kurmamis olamazsin dimi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

https://store.donanimhaber.com/56/48/b8/5648b8bacce90c00b6a23ee256ea4610.png

php include sorunu

• dediğiniz şekilde denedim ama yinede çalışmadı.tarayıcım aşağıdaki resimdeki gibi açılıyor ve index.php içerisindeki komutlarda aynı bu şekilde.

https://store.donanimhaber.com/16/c2/ca/16c2cab8465d5e63e83875c599e6b349.png

php include sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: ThuqZ_LiFe

Local server kurmamis olamazsin dimi ?

<?php include("inc/ust.php"); ?> yazan yeri silip yerine direk üst.php içerisindeki komutları yapıştırınca çalışıyor.localhost problemi olsaydı böyle bir durum olmazdı diye düşünüyorum ama?
    Arduino Serial Print Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Php'de Portal Kodlama
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adres kısmı çok az ucundan gözüküyor.

file:///C:/..... gidiyor.

Bu şekilde, dosyanın doğrudan Windows üzerinde açılması hataya sebep veren. PHP çalıştırılarak açılmamış.

Adres kısmı localhost/... veya 127.0.0.1/... şeklinde olmalı. ... olan yerde sunucunun htdocs vb. adlı klasörü içi olmalı. Mesela bende Xampp kurulu. C:\xampp\htdocs\... klasöründen itibaren attıklarım localhost/... ile eşdeğer. Siz de kendinize göre inceleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 27 Ocak 2016; 2:10:35 >

İstikbal
  • Adres kısmı çok az ucundan gözüküyor.

file:///C:/..... gidiyor.

Bu şekilde, dosyanın doğrudan Windows üzerinde açılması hataya sebep veren. PHP çalıştırılarak açılmamış.

Adres kısmı localhost/... veya 127.0.0.1/... şeklinde olmalı. ... olan yerde sunucunun htdocs vb. adlı klasörü olmalı. Mesela bende Xampp kurulu. C:\xampp\htdocs\... klasöründen itibaren attıklarım localhost/... ile eşdeğer. Siz de kendinize göre inceleyin.

İstikbal
  • Teşekkürler arkadaşlar. Biraz geç cevap yazdım kusra bakmayın localhost problemiymiş hallettim.
    iyi günler dilerim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.