Şimdi Ara

php ile rastgele link oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir form aracılığıyla kullanıcıdan aldığımız verileri, veritabanı kullanmaksızın rastgele bir sayfaya kaydetmek mümkün mü?
    yani, donanimhaber.com sitemiz diyelim ben geldim verileri girdim, a,b ve c olarak,
    şimdi rastgele bir linke, atıyorum: donanimhaber.com/125465438.
    bu verileri bu linke kaydetmenin bir yolu var mı?

d,e ve f girdiğimde başka link oluşturacak vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yubb -- 14 Eylül 2013; 23:57:21 >

• yaparsın ama güvenlik açısından sağlıklı olmaz ayrıca siteyi fazla yorar yüksek sayıda kullanıcın varsa
  • olsun hocam ben yine de öğrenmek isterim,
    bu konu ile ilgili video anlatım, yazı falan ne olursa artık paylaşmanız mümkün mü?
  • a, b, c verileri her zaman aynı bağlantıya mı gidecek, yoksa her seferinde farklı bağlantıya mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

a, b, c verileri her zaman aynı bağlantıya mı gidecek, yoksa her seferinde farklı bağlantıya mı?

her seferinde aynı bağlantı hocam, o adres a, b ve c verisine ait olacak.
  • Şöyle bir şey olabilir. Mesela formu doldurdun: a kutusu, b kutusu, c kutusu. Link oluşturmak için ise tüm verinin md5 halini alalım. O zaman ortaya site.tld/1f3870be274f6c49b3e31a0c6728957f tarzında link çıkar. Bu arada verilerimizi de 1f3870be274f6c49b3e31a0c6728957f.txt şeklinde bir dosyaya kaydedelim. Bu linki ve benzerlerini htaccess ile belirlediğimiz sayfaya yönlendiririz. Tabii bu htaccess kontrolü için özel bir ayarlama yapılabilir. Link istediğimiz sayfaya yönlendiğinde bu sayfa 1f3870be274f6c49b3e31a0c6728957f kısmını adresten görecek ve bu isimde bir txt dosyası var mı kontrol edecek. Bu isimde kayıtlı bir txt dosyası mevcutsa onu gösterecek veya mevcut değilse başka bir işlem yapacak.

@yubb
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.