Şimdi Ara

Php chat ODASI kurma mantığı nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ya kendi önceden tanımlanmış chat odaları yapabiliyoruzda kullanıcı kendi odasını kurmak isterse nasıl yapacağız. Php bilgim var sadece mantık yeterli olacaktır

• oda ismi tanımlama foksiyonu koy ;) mantıkbu!
  • Kardeşim onu bende biliyorum. Benim sorum insanlar kendi odasını nasıl KURACAK? Nasıl ad koyacak değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EskiForumlu

Beyler ya kendi önceden tanımlanmış chat odaları yapabiliyoruzda kullanıcı kendi odasını kurmak isterse nasıl yapacağız. Php bilgim var sadece mantık yeterli olacaktır

Bu konuda yardımcı olacak fazla kişi bulacağını zannetmiyorum. Ücretsiz php chat scriptlerinden birini indirip incelemek en iyisi... PHP de biliyorsan nasıl yapıldığını anlarsın.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    php ile chat room gelistirmedim ama soyle bir sey izleyebiliriz

server tarafinda php socket sunucusu acilir,

client tarafinda odalar listelenir ve server tarafinda baglanilan odaya gore islemler ayirmalar yapilir yani client ten girilen oda bilgilerine gore sunucu tarafinda islem gerceklesitirilir.
  • LittleBigGame L kullanıcısına yanıt
    Bu konu hakkında beni değil de soruyu soran kişiyi haberdar etseydin daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Bu konu hakkında beni değil de soruyu soran kişiyi haberdar etseydin daha iyi olurdu.

Hocam ozur dilerim yanlis oldu :) kusura bakmayiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Yukarda arkadaşlar php'de socket kullanarak yapabileceğinizi söylemiş fakat bende farklı bir tavsiye de bulunmak isterim: Php yerine nodejs ve socket.io kullanılarak da yapılabilir. Ben bir projemde kullanmıştım NodeJS ve Socket.io modüllerini oldukça memnun kaldım sizede tavsiye ederim. Ama güvenliği konusunda pek bi'şey diyemiyeceğim çünkü o konuda bende biraz şüpheliyim. Yine de böyle bi'şeyin varlığından haberdar etmek istedim. Kullanmayacaksanızda bakmanızda fayda var en azından öğrenmiş olursunuz NodeJS sistemini.

Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

Merhaba,

Yukarda arkadaşlar php'de socket kullanarak yapabileceğinizi söylemiş fakat bende farklı bir tavsiye de bulunmak isterim: Php yerine nodejs ve socket.io kullanılarak da yapılabilir. Ben bir projemde kullanmıştım NodeJS ve Socket.io modüllerini oldukça memnun kaldım sizede tavsiye ederim. Ama güvenliği konusunda pek bi'şey diyemiyeceğim çünkü o konuda bende biraz şüpheliyim. Yine de böyle bi'şeyin varlığından haberdar etmek istedim. Kullanmayacaksanızda bakmanızda fayda var en azından öğrenmiş olursunuz NodeJS sistemini.

Kolay gelsin...

Teşekkürler inceleyeceğim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Form oluştur ve formdan gelen bilgiyi işleyecek kodları yaz önceden tanımladıgın gibi sonradan tanımlama şansı ver bunun içinde php file manager scprit lerini incele !
    install dosyalarını incelesende olur dosya yoksa yarat var sa içine yazdır bunları yaptıra bilmen için site güvenliginide saglamalısın kullanıcıyı yetkilendirmen gerek sınırlar çinmen lazım
  • s3.dosya.tc
    chat.rar dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server23/BZaYWc/chat.rar.html

yukardaki php chat scpritini indir src klasöründe install.c dosyasını aç aradığın kotlama mantıgı orada bu chat scpriti yazarken kullaanıcıya oda kurma fikri yoktu halada yok eski bir çalışmam. kunlanıcıya yeni bir oda yaratma şansı verecegin kotlar chat.rar içerisinde var php den anlıyorsan çözersin!
     Php chat ODASI kurma mantığı nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: EskiForumlu

quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

Merhaba,

Kolay gelsin...

Teşekkürler inceleyeceğim

burdan bakabilirsin

http://tutorialzine.com/2014/03/nodejs-private-webchat/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.