1)Resmimizi seçiyoruz. 2)Photoshopta sol taraftaki araç çubuklarından T'ye sağ tıklıyoruz ve Horizonal Type Mask Tool'u seçiyoruz. 3)Yazımızı fotoğrafın üzerine yazıyoruz ve ardından kesiyoruz. 4)Boş bir resme (yada istediğiniz bir resme) yapıştırıyoruz. 5)Olay halledilmiştir.Bir kez yaptıktan sonra mantığını kavrayacağınızdan eminim.
Örnek olarak yapmış olduğum bir çalışmayı ekliyorum.
Tüm photoshop derslerinin bir arada olması için bir konu açmıştım. Keşke bunu da oraya ekleseydiniz, daha kalıcı olurdu...
quote:
Orjinalden alıntı: mizahci
Tüm photoshop derslerinin bir arada olması için bir konu açmıştım. Keşke bunu da oraya ekleseydiniz, daha kalıcı olurdu...
Neyse ya.Kısmetse bir dahaki sefere.
İnşallah
yazı yazılır yeni layer oluşturulur yazı layer'ının üstüne resim bu üstdeki layer'a kopyalanır layer a sağ tıklanır create clipping mask a basılır
bu yöntemin avantajı resmi kırpmamak sadece maskelemektir yani resim maskeliyken sağa sola hareket ettirilip gösterilmek istenen yer gösterilebilir daha rahat çalışma ortamı sunar
quote:
Orjinalden alıntı: orcnd
yazı yazılır yeni layer oluşturulur yazı layer'ının üstüne resim bu üstdeki layer'a kopyalanır layer a sağ tıklanır create clipping mask a basılır
bu yöntemin avantajı resmi kırpmamak sadece maskelemektir yani resim maskeliyken sağa sola hareket ettirilip gösterilmek istenen yer gösterilebilir daha rahat çalışma ortamı sunar
Eyv.
Çok kolaymış.Anlatım için teşekkürler.Aslında Photoshop çok zor değil.Sadece teknik bilgi.