Şimdi Ara

Photoshop'ta fotoğrafa nasıl çerçeve gibi bir şeyler yapabiliriz; ilk mesajda örnek resimler var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendi çektiğim fotoğraflara aşağıdaki resimlerdekiler gibi paspartu, çerçeve gibi bişeyler yapmak istiyorum ama photoshop konusunda çok acemiyim. mesela şu aşağıdakileri nasıl yapabilirim?

Photoshop'ta fotoğrafa nasıl çerçeve gibi bir şeyler yapabiliriz; ilk mesajda örnek resimler var.

birileri bana bu çerçevelerin herbirinin nasıl yaptığını benim gibi bi çömezin rahatça anlayabileceği dilden yaparsa (:D) çok ama çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

not: resimler deviantart'tan alınmıştır.

• Photoshopta Image-Adjustments-Canvas size

EDIT:

Çömez diliyle;

Yukarda verdiğim tablara girdiğinde açılan pencerede kenar kalınlıklarını ve çerçeve rengini girebilirsin. ince bi beyaz üstüne kalın bi siyah hoş durabilir karesinde göre, bi de kendince aspect ratio ayarlayabilirsin atıyorum enine 5 boyuna 3 verip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 5 Şubat 2008; 0:07:57 >

mesela 2. resimdeki beyaz çerçeveyle resim arasındaki siyah şerit, kalemle çizilmiş gibi. nasıl yapılır?
    4. resimde de en altta yazının arkasında H harfi var, onu nasıl öyle silik, transparent yapıyorlar? yine aynı resimde resimle siyah çerçeve arasında gri bir paspartumsu bir şey var, o sanki biraz yumuşatılmış gibi nasıl yapılıyor o? ha bi de nasıl resimle siyah çereçve arasına o gri çerçeve sokuluyor?
    sondan ikinci resimde, nasıl o siyah çerçevenin üstünden grimsi çizgi geçiriliyor?
    son resimde de alt kısımdaki yazıların civarındaki rastgele; fosforlu kalemle çizilmiş gibi duran şeritler nasıl yapılıyor?

bu soru yağmuruna cevap verirseniz sevinirim

Aslında sorduklarını yapabileceğin farklı yollar var ama madem canvas dan açılmış konu; canvas size'ı arka arkaya farklı büyüklük ve renkler de değiştirerek bu istediklerini yapabilirsin. (farklı renklerde çerçeveler) Yani canvas a girdikten sonra mesela ilk bir siyah çerçeve atalım; hem width, hem de height'ı 0.2 cm arttırdım (örnek), aşağıdan da siyah rengi seçtim, tamam dedim oldu, sonra gene girdim canvas a, bu sefer beyaz çerçeve attım daha küçük, sonra gene siyah çerçeve attım gibi... (anlatabildim mi acaba?)

Veya rectangle tool a gir (T (text tool) un hemen altındakinden dikdortgeni seç), üstte çıkan menüden "style" kısmından birkaç istediğin efekti verebilirsin (en alt sol mesela)... Line tool ile elinde yapabilirsin çizgi şeklindeki çerçeveyi...

Transparency için ise... Mesela T (text tool) seçtin, resmin üstüne tıkladın, Türkiye yazdın, sonra layer menüsünde, text in olduğu layer seçili iken opacity i düşür...

Rastgele fosforlu kalem olayı için de "brush tool" seç, (T'nin 4 üstünde), yukarıdaki menüden istediğin büyüklüğü fln seç, uygula resmin üstüne

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

• çok çok güzel anlattın hemen denemeye koyuldum da ilk dediğini anlamadım. canvas birden fazla var orda. nasıl birden fazla kanvas attın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcg1 -- 5 Şubat 2008; 15:28:06 >
    Gene menüden gir canvas a, bu sefer daha ince beyaz ya da gri yap, tamam de.
    Sonra gene menüden canvas, ilk yaptığın büyüklükte aynı renk bir çerçeve daha gibi....

Bu arada şu linktede bişeyler anlatıyor, yardımcı olur;
    http://www.fotokritik.com/dokuman/photoshop/optimumbilgi/cerceveeklemek.php

Ayrıca, google dan;
    photoshop çerçeve
    diye aratırsan, onlarca hazır indirilebilir çerçeve efekti de bulabilirsin ya da sana yardımcı olabilecek bilgileri (Tanrı google'ı korusun)

• çok sağol şimdi olacak bir şeyler.

googledan bulduğum çerçevelre gerçek çerçeve resimleri genelde. o tarz istemiyorum. ama bilgiler dersen o başka tabii..
    Daha Fazla Göster
  • tools menüsünden crop tool (sol sütun üstten 3. sıradaki simge, üstüne imleci getirip bekleyince ismi çıkar) seç. renk için, (tools menüsünde altlarda üst üste iki renk seçilidir) eğer alttaki renk siyahsa çerçeven de siyah çıkar, bunu istediğin renge getir (bu üst üste mesela siyah beyaz renklere çift tıklarsan renk kartelası açılır). sonra fotoğrafın köşesinden diğer köşeye mouse ile çek işaretle, yalnız yukarıda yani file, image, layer menülerinin altındaki weight, height yani yükseklik genişlik boş olsun bir şey yazmasın, sonra fotoğrafta mouse ile işaretledin ya, köşelere baktığında küçük kareler belirecek, onlardan tut mouse ile uzat, sonra klavyeden ok ile çerçeveyi ortala veya istersen alt tarafı daha büyük bırakabilirsin, enter tuşla, bitti.
  • hepinize yardımlarınız için teşekkürler hallettim. çok da güzel oldu iki tane örnek atayım :D

-

not: imageshack ikinci resmi ufaltmayı uygun görmüş. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcg1 -- 6 Şubat 2008; 2:57:47 >

• Tebrikler, gayet iyi olmuş
  • yardımlarınız sayenizde arkadaşlar.
    sağolun.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.