Şimdi Ara

Philips TV Anakart Arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

GTX 480 ekran kartım HDMI ile Philips 40PFL5605H/12 televizyona bağlı. Üç hafta önce sitede bir günde 4 kesinti oldu ve dördüncü kesintiden sonra televizyon 2 kez led arızası vererek açılmaz oldu. Philips servise götürüp teslim ettim. Tamir sonrası teslim almaya gittiğimde usta ile konuştum ve anakartın HDMI üzerinden yandığını söyledi. Ben bugüne kadar HDMI'dan kaynaklı böyle bir arıza duymadım. Bunda bir doğruluk payı var mıdır? Var ise nasıl bir önlem alabilirim?

Cihazlarım hali hazırda Akım Korumalı Prizlere bağlı.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Akım korumalı priz cihazın swichmod ( power) katını korur, yada koruyamaz (cihaz kalitesine göre değişir
    Statik elektrik sayesinde komponentler kolayca bozulmalar yaşarlar, bu gibi olaylara meydan vermemek için özellikle montaj elemanları antistatik bileklikler ile insan üzerindeki statik elektrik toprağa akıtırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • philips ve samsung serviste çalıştım söylenenler doğrudur.
  • Cevapladığınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Statik elektrik işini tam anlamadım :) Cihazın içi ile bir işim yok, bileklikleri biliyorum ama bağlantı kuramadım. Yoksa sadece örnek olsun diye mi söylediniz?

Bu arada amacım olur olmaz tartışmak değil. Madem böyle bir sorun yaşanabiliyor, ben nasıl bir önlem alabilirim?

UPS bölümünde soru sordum, yönetici Kerem Bey cevap verip bir öneride bulunmuş. Hem bilgisayar hem de TV UPS'e bağlanırsa bu yanma işinden kurtulur muyum?

Usta yine değiştiririz dedi. Ve ben TVyi HDMI'lı monitör takarak idare ediyorum, ama yazıktır bunlar bedava olmuyor. Hepsi ülkeye zarar.

Bir sürü soru :) Bilgisayardan iyi anlarım ama elektrik konusu tıss malesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    VESTEL TV SES SORUNU
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.