ben ikisinide inceledim ve 7603 aldım çünkü resmen 2 kat aydınlık farkı vardı.7603 muhteşem bir görüntü veriyordu.Ama daha ucuz.Sebebi acaba 4 trilyon renk olmasımı.Yoksa herkes bana 7603 te 4 trilyon renk tir diyorlar.Ama anlıyamadım ben bu işi.7403 te resmen insan suratı kap kara çıkıyordu.Hiçbir aydınlık yok.Oysa 7603 sonye ve tüm lcdlere fark atıyor kalitede.Gözümle gördüm ve aldım.İlk hatta 7403 alıyordum.Ama görünce vazgeçtim.Sizce kötümü yaptım bilmiyorum ama 100 hz yi 1080p yani hd yayınlarda zaten kullanamıyacaksınız.Girin ürünün özelliklerine bakın 1980*1020 de 60 hz desteği var.Diğer tüm hd formatlarında 100 hzyi desteklemiyor neden 100 hz için bukadar para vereceğizki.Ambliht özelliği karizması yetiyor.Ekran 2 kat parlak ya duvara asın yada duvarı arkanıza alıp yanaştırın yani duvara yakın olun bakın amblihgt ne keyif veriyor.Bilmiyorum ama yinede profesyonel arkadaşlar daha iyi bilir.Ben tv konusunda çok bilgili değilim.Ama görerek aynı görüntüyü 2 tv de izleyerek 2 kat aydınlık farkı olduğu için 7603 aldım.Herkes de bunun üzerine tv yok dedi vatanda inandım.Oysa 7403 daha pahalıydı.Parasal olarak onu övmeleri gerekirdi.Gözüme inandım ve 7603 dedim.Hatta ilk dedimki kesin tvnin kontrastı kısıktır.Kumanda ile iki tvyide aynı ayarlara getirttim yine 2 kat fark vardı.Ama tek tatkığım olay acaba Benim tv 7603 tede 4 trilyon renk varmı
quote:
Orjinalden alıntı: BorckaArtvin
ben ikisinide inceledim ve 7603 aldım çünkü resmen 2 kat aydınlık farkı vardı.7603 muhteşem bir görüntü veriyordu.Ama daha ucuz.Sebebi acaba 4 trilyon renk olmasımı.Yoksa herkes bana 7603 te 4 trilyon renk tir diyorlar.Ama anlıyamadım ben bu işi.7403 te resmen insan suratı kap kara çıkıyordu.Hiçbir aydınlık yok.Oysa 7603 sonye ve tüm lcdlere fark atıyor kalitede.Gözümle gördüm ve aldım.İlk hatta 7403 alıyordum.Ama görünce vazgeçtim.Sizce kötümü yaptım bilmiyorum ama 100 hz yi 1080p yani hd yayınlarda zaten kullanamıyacaksınız.Girin ürünün özelliklerine bakın 1980*1020 de 60 hz desteği var.Diğer tüm hd formatlarında 100 hzyi desteklemiyor neden 100 hz için bukadar para vereceğizki.Ambliht özelliği karizması yetiyor.Ekran 2 kat parlak ya duvara asın yada duvarı arkanıza alıp yanaştırın yani duvara yakın olun bakın amblihgt ne keyif veriyor.Bilmiyorum ama yinede profesyonel arkadaşlar daha iyi bilir.Ben tv konusunda çok bilgili değilim.Ama görerek aynı görüntüyü 2 tv de izleyerek 2 kat aydınlık farkı olduğu için 7603 aldım.Herkes de bunun üzerine tv yok dedi vatanda inandım.Oysa 7403 daha pahalıydı.Parasal olarak onu övmeleri gerekirdi.Gözüme inandım ve 7603 dedim.Hatta ilk dedimki kesin tvnin kontrastı kısıktır.Kumanda ile iki tvyide aynı ayarlara getirttim yine 2 kat fark vardı.Ama tek tatkığım olay acaba Benim tv 7603 tede 4 trilyon renk varmı
7403 e gore daha parlak oldugu ewt dogru fakat "bunun uzerine tv yok" cumlesi baya bir abartı olmuş...7 serileri orta seviye modelleri kapsar...bu seneki modellerde 7403 modeline 100hz koydu philips... onceki yıllarda 7 serilerinde 100hz li model goremememiştik...tabi 100hz li 7433(7403 7423) modellerinde 100hz icin 15 civarı firmwire cıkması 100hz nin bu 7403 te ne kadar stabil calıştıgı hakkında bize cok olumlu bilgiler vermemekte...7603 ile 7403 un işlemcisi aynı ambilight farkı var sadece...7403 4 trilyon renk diyor ama bu rakamlar kagıt uzeri rakamlar...7603 daha iyi bir secim bence 7403 e gore saygılar...
Hayırlı olsun philips 47 pfl 7403 kullanıyorum pc baglantısını ve dıger baglantıları baglantı sıhırbazını kullanarak yapın sıze nereden hangı hdmi den baglanacagını gosterıyor. eger buna dıkkat etmessenız pc baglantısını mouse yavaslama ve pıxellerden sorun yasarsınız cunku tv seyretmeyle pc baglamak cok farklı seyler phılıps 7403 1:1 pıxel mappıng olayını cok ıyı basaran bır panel ben daha once toshıba kullanıyordum phılıps e gecınce dunyam degısıtı neredeyse monıtorden farkı yok. ama dedıgım gıbı baglantı sıhırbazını kullanıın baglantı sıhırbazı pc ıcın sıze yandakı hdmı baglantısını kullanıdaracak. test edın gorun hem yandan baglayın yazılara goruntuye bakın bıde arkadakı herangı bı yerden baglayın bakın.
aslında tam anlamadım ama sanırım pc yı baglarken tum tvnın ıslemcı 3d motıon 100 hz gıbı ozellıklerını deaktıf yapıyor bu efektler yuzunden mouse sorunu yasıyorsunuz...
herkese ıyı forumlar...
7403 ıle 7603 arasında bende kalmıs durumdayım ama 7603 hızlı goruntulerde cuvallıyor.hızlı goruntulerı gorunce 7603ten vazgecmek zorunda kaldım.suan 7403 uygun gibi duruyor.7603 un en guzel yanı ambilight baska + yanı yok 7403 e gore.
quote:
Orjinalden alıntı: General Stalin
7403 ıle 7603 arasında bende kalmıs durumdayım ama 7603 hızlı goruntulerde cuvallıyor.hızlı goruntulerı gorunce 7603ten vazgecmek zorunda kaldım.suan 7403 uygun gibi duruyor.7603 un en guzel yanı ambilight baska + yanı yok 7403 e gore.
aynı fikirdeyim, 7403 hareketli görüntülerde daha başarılı, ambilight önemli diilse 7403 almak daha mantıklı...
Arkadaşlar hayırlısıyla dün darty'den 7423 modelini aldım aynı akşam getirip kurdular...Dvd izledim gerçekten güzeldi..Şimdi sorunum dıgıturklemi bağlanmak daha uygun olur yoksa başka recıever tavsiyeniz olurmu?
SERKAN DENİZ hayırlı olsun ben de 7403 alacağım. 42 veya 47" olacak. Sen ne kadar verdin 7423'e bir de peşin mi?
quote:
Orjinalden alıntı: caution
quote:
Orjinalden alıntı: BorckaArtvin
7403 e gore daha parlak oldugu ewt dogru fakat "bunun uzerine tv yok" cumlesi baya bir abartı olmuş...7 serileri orta seviye modelleri kapsar...bu seneki modellerde 7403 modeline 100hz koydu philips... onceki yıllarda 7 serilerinde 100hz li model goremememiştik...tabi 100hz li 7433(7403 7423) modellerinde 100hz icin 15 civarı firmwire cıkması 100hz nin bu 7403 te ne kadar stabil calıştıgı hakkında bize cok olumlu bilgiler vermemekte...7603 ile 7403 un işlemcisi aynı ambilight farkı var sadece...7403 4 trilyon renk diyor ama bu rakamlar kagıt uzeri rakamlar...7603 daha iyi bir secim bence 7403 e gore saygılar...
Şimdi bu Philips li amcalar 100Hz panel yaptık derken, size gelen video sinyallerinin 100hz olarak TV ye gelmesi gerektiğinden bahsetmiyorlar. Paneldeki diyotların kendilerine gelen elektriksel impuls değişimlerine ne kadar hızlı cevap verebildiklerini gösteriyor. Yani 3 ms içinde diyotun rengi değişebiliyor. Şimdi diğer panellere oldugu gibi buna 60 hz görüntü geliyor ve bu da onu gösteriyor, ama 60hz olarak.Siz daha yawaş (mesela 50 hz ) bir tv alırsanız 60hz oalrak size gelcek görüntüyü 60 hz izleyemeyeceksiniz.Bu yüzden hızlı görüntülerde bazı diyotlar daha erken renk değiştirecek ve bazıları daha geç. Siz de bunu monitörde duraksama hatta parçalar şeklinde frame lerin değişmesi şeklinde göreceksiniz. Bu yüzden 100hz in stabil olması ya da olmaması diye bir sorun olamaz.İçindeki diyotlar hızlımıdır yavaş mı? Aynen RAM lerdeki gibi. Ben 760 ı da 740 ı da gördüm ve renk oalrak arasında fark göremedim. Ancak hız açısından 740 oldukça güzeldi. 760 IRONMAN in hızlı sahnelerinde geriden geliyordu. Görüntü işlemcileri Pixelplus 3HD. Farkalrı yok.Renk işleme ise 740 da 14 bit , fakat 760 da bu daha düşük 10 bit seviyesinde. Yani teknik olarak 740 daha iyi bir televizyon.Benim gidip gördüğüm kadarıyla da öyle. İkisinin de uygun renk ayarlarında karsılastırılmasını tavsiye ediyorum. BEnim televizyonu diğer hafta elimde olucak hayırlısıyla .740 ıo zaman daha iyi yazarım.
ben de 7403'ü vatanbilgisayar'da gördüm. hem de sony 40e4000, 40v4000 ve 40w4500 ün arasındaydı. 2 bariz farkı tespit ettim.
1-7403 ün renkleri gercekten çok doğaldı. demo videodaki kırmızı rengi philips de kıpkırmızı, diğer sonylerde pembe idi. 2-video demoda hareketli bir daire, dairenin içinde de küçük küçük dairecikler vardı. ve daire dönüyordu. philips 7403'teki takılma oranı sonylere göre daha azdı. bu 100hz ile tepkime oranıyla ilgili herhalde. hayretler içerisinde kaldım. 40w4500 var yav karşısında.
ama sony v ve w serilerinin kasasını ve panel şeffaflığını güzel yapmış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme