Şimdi Ara

philips mi Panasonic mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Urunleri guzel tabiki ama teknik destek skntisi var. Philips ise tam bi muamma cunku televizyon gercekten guzel dogal renk veriyor ama iş smarta gelince sinifta kaliyor.
    Yazilimi gercekten kotu. internette cok yavas.

Sadece goruntu olsun internet 3d falan cok onemli degil derseniz philips alin.

Hem multimedya ozellikleri iyi olsun hem de canli goruntu olsun derseniz LGye yonelmeniz gerekiyor.
    Dahili uydu alicilari cogu markada ve cogu modelde yavas tepki veriyor. Genel bi sorun kabul edebilirsiniz.
    Bana kalirsa 47la860v ve ustu bi model tercih edin. Tabiki bulabilirseniz sharp oneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@dervis

1600 veya benzer değerler ile bahsettiğiniz veya HIZ olarak bilmeniz gerek şeyin hiç bir alakası yoktur!
    Bu tamamen işlemcinin kendi içinde yaptığı bir çalışmadır,HZ ile zerre kadar da alakası yoktur,bir sürü hileli
    veya sallama bilgiler veriliyor bizatihi Üreticiler tarafından ve insanlar da bunlara bakarak yorum yapıyorlar
    kısaca yalnış üstüne yalnış!

Sizin anlayacağınız dille olayı basite indirerek anlatıyorum,o panel 1600 veya bilmem kaç bin Hz olsa,örneğin senin
    Panel de IFC OFF olması gerekiyor tam smooth resim akması için(en hızlı resimlerde bile)sen şimdi yükseğe aldım diyorsun
    ve düzeliyor diyorsun ki bu tam bir çelişkidir(teknik çelişki değil,çünkü ne böyle bir Hz değeri ne de böyle bir çalışma var)

HIZ ile Hz nin de zerre kadar birbirleriyle alakası yoktur!

Bir panel hızlıysı ki piyasada böyle çok hızlı bir panel de yok en azından 2011 den itibaren!

Samy ve LGE en kötü "motion hızına" sahip paneldirler!en iyisi de Sony lerdir! yine bunların da Hz ile hiç bir alakası yoktur!
    Hız için önce işlemci stabilitesi+işlemci çalışması gerekiyor,Hz nin bununla alakası ne! bunlar HIZ ile ilişkili gibi gösterilip
    yok 1000Hz yok 1600Kz yok 2600Hz yok bilmem ne....

TFT-LCD paneller standart 50Hz baclit-scan yaparlar,flicker yapmaması için(titreme efekti)arka-ışık tarama sayısı arttırılması gerekiyor(ebatla da ilgilidir bu durum,örneğin
    32lik panelde gerekmeyebilir ama ebat 55 olursa gerekiyor gibi)dolayısıyla 50Hz nin katları şeklinde x2=100Hz veya 50X4=200Hz gibi sbaclit-scan ediliyor bu da hem flick
    efektini azaltıyor ama Samy ler de bunu da pek yapamıyor! taramalar yaptırılarak bu titreme efektleri ve bzenr şekilde white-flash patlamasını önlemek için;Samy ler de
    bu da genel de olamıyor çünkü kullanılan LED şiddeti çok fazla olunca beyazlar patlıyor(neyseki çoğu insan anlamıyor bile bunu!)

gibi HZ in çalışmasının çok ama çok farklı bir görevi vardır sizler ise bunu "HIZ" ile ilişkilendiriyorsunuz ki bu tamamen YALNIŞ dır!

Daha basit bir anlatımla örneğin 50Hz lik bir panel sizin 1600Hz dediğiniz panelden çok daha hızlı oluyor/olabiliyor! iyide o zaman 50 ile 1600 arasındaki fark nerede

Gelelim altyazılara;panel tip TV ler ile Monitörler bir değildir örneğin teknik yapısı çok basit olan ve işlemcisi neredeyse hiç güç gerektirmeden çalışam bir Monitör ile
    panel TV lerin HIZ durumları da çok farklıdır!

Monitörler static-image ve kayan yazılar v.s konusunda çok iyidirler ama panel tip TV ler gerek ebat gerekse de pixel yapısı ve diğer teknik sebeblerden özellikle
    yazı türü "text" dediğimiz metinlerde hele da akar yapıda ise çuvallar!!

Veya ekranda hareketli bir görüntü varken(normal TV yayını diyelim buna)alttan da text akışı varsa,işlemci bunları işlerken text ve resim olarak kafası karışır ve hızı da yeterli
    olmadığı için hem resmi akıtmada hemde yazıyı akıtmada sorun yaşar ve o ilk olarak resmi işlediği için(çünkü öyle olması gerekiyor)text lerin işlenmesi de gecikmeyle olmaktadır!

Bu durum da yapay hzlandırma gerekiyor işlemciye ki bu da örneğin Pany ler de IFC ile oluyor>>sanal-kareler yaratılarak hızlı geçişler de kare ilavesiyle atlanan
    boşluklar doldurulmaktadır!
    ANCAK çok hızlı bir panelde böyle yapay kareye gerek kalmaz,ancak bu şekilde bir panelde neredeyse hemen hiç yoktur!

Çünkü panel tip TV lerin standard input-LAG değerleri 80/100ms dir veya daha fazladır,bunların sorunsuz akabilmesi için max.5/10ms lag olması gerekiyor ama böyle bir panel
    yukarıda yazdığım gibi neredeyse hiç yok!

her bir kare 16ms lag demektir,panel 1 kare bile atlasa textler bozlulur!

Diğer yandan yayıncılar bunları min.seviyelere kadar düşürüp(işleyip)okunur hale getiriyorlar ama hepsi böyle değil hatta sıfır lag li CRT TV ler de bile dikkat ederseniz
    bazı akan textler bozulmaktadır!

++
    Siz panelinizin hız testi olarak şu videoyu izleyin ve o zaman daha net anlarsınız,Pany de IFC yi önce OFF yapın sonra diğer konmlar da deneyin!
    diğer marka paneller de ise MotionFlow v.s gibi olan ayarı OFF yapın

http://rg.to/file/39ccc34956f081160a5d9fb96d0ed338/Motion-inputlag.rar.html
    http://ryushare.com/2osvtmr20jl0/Motion-inputlag.rar

paneli HDMI ile PCye bağlayın öyle izleyin(USB ye atıp panele takmayın,daha fazla gecikme yapar/yapabilir!! kısaca öyle de olabilir ama siz direk PC den bağlayıp izleyin)

Anladim hocam. Test edecegim yalniz tv yok suanda
    55dt60 ekranda sorun cikinca 55la860 almistim. cuma getirdiler dt60 goturduler. Tam haya kirikligi oldu. 55dt60 her yonuyle supermis. Sizin onerilerinize dikkate almamistim
    Neyse hemen topladim kutuya koydum kenarda duruyor. Cumartesi sabah aradim. Bugun sayim var pazartesi getirin dediler. Yarin sabah geri goturcem 55dt60 alacagim

• ayko A kullanıcısına yanıt
    Açıkcası alırken çok araştırdım.Philips'e marka olarak sempatim var ama tv olarak arştırdıgım marka degildi.Ben daha çok SONY,SAMSUNG VE PANASONIC markaları üzerine yogunlaştım.Genelde,panasonıc hakkında şikayet duymadım.Ben 1 sene oldu kullanmaya başlayalı .Görüntü kalitesi gayet güzel.Philips i bilmiyorum Şu ana kadar açamadıgım film olmadı .Yardımcı olacagım başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monk_06 -- 24 Mart 2014; 5:46:11 >
  • monk_06 M kullanıcısına yanıt
    Tvniz kaç ekran? Smart özelliği nasil?şimdi bir de Panasonic nisan itibariyle tr pazarindan çekiliyor hepimiz garanti yüzünden dert ediyoruz sizce garanti isi nolur?bir de kaç paraya almistiniz?

• Hocam ben de 55la860 aldım ve görüntü tatmin etmedi. Philips 42pfl7404 kullanıyordum kalite farkı bariz ortada. Siz hangi mağazadan aldınız ben de iade etsem mi? Bu kadar görüntü farkı normal mi?

• leren kullanıcısına yanıt
    Ne tesaduf bende philips in ayni modelini kullaniyordum. Ben fransada oturuyorum. Darty den almistim. Darty de 15gun kosulsuz iade etme hakkimiz vardi. Bugun goturup panasonic ge aldim. Sanki tofas dan bmw ye gecmis gibi oldum.
    Benim gozum philipslerdiydi burada 55inc ler kalmadi. Kalanlarda pahali.
    Eger geri verebiliyorsan verin bence.

• Ben Teknosa dan aldım aynı sıkıntı burada da var piyasada tv yok olanlarında fiyatları çok yüksek. Ben 3500 tl ye aldım sıfır ve kapalı kutu idi. Fiyatı uygun ama Philips den sonra görüntü sınıfta kaldı. Bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: leren

Ben Teknosa dan aldım aynı sıkıntı burada da var piyasada tv yok olanlarında fiyatları çok yüksek. Ben 3500 tl ye aldım sıfır ve kapalı kutu idi. Fiyatı uygun ama Philips den sonra görüntü sınıfta kaldı. Bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim.
    Merhaba panasonic 55st50 42st50 50 g20 kullanıcısıyım en son hepsiburadadan aldığım 55st50 e modeli tvim 6 ay içinde arızalandı servis geldi panel yorgun diye bi cevap aldım :) malesef gülünç ve komik
    ve firma olsun panasonic ( çağlar elektronik ) servis olsun 6 aylık tv yi nedenini bilmediğim sadece açıklama olarak panel yorulmuş dediler.konu halen sonuçlanmadı hakem heyeti tüketici hakları mahkemesine durumu taşıyacağım
    sonuç olarak bu marka iyi bir marka olabilir.bizler markalara kaliteye güvenip firmalara kazanç sağlıyoruz çevremize öneriyoruz.Yaşadığım olay aynen bu şekildedir.Cihazlar 6 ay anca gidiyor çevremde sadece ben diil bir kaç insandada
    bu durum var.Panasonic Nisan ayında türkiyeden çekiliyor eminimki benimle beraber bir çok insan mağdurdur.Şikayet sitelerinde konular

ben 5 6 yıldır panasonic plazma kullanıcısıyım Bu markayı tercih ettiğim için çok pişmanım.Alacak arkadaşlar araştırsın şikayetlere baksın sonra karar versin.

• Malesef butun markalarda durum boyle. En iyi kabul edilen sony topiklerine bakin pana dan daha fazla sikayet var. Ancak turkiyeden cekilecek olmasi dezavantaj.

• MR_TÜRKEL M kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun durumunuza üzüldüm.ne alacagima inanin sasirdim.Panasonic durumu ortada LG de isik sizmasi ve görüntü kalitesizlik sorunlari var.samsungta ayni sanirim Sony çok pahali...napcaz bilmiyorum

• quote:

Ben Teknosa dan aldım aynı sıkıntı burada da var piyasada tv yok olanlarında fiyatları çok yüksek. Ben 3500 tl ye aldım sıfır ve kapalı kutu idi. Fiyatı uygun ama Philips den sonra görüntü sınıfta kaldı. Bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim.

Ucuz almissiniz. Bence iyi goruntusu olan uydu alicisi alin tv ozaman iyi gosterir.
    Kafaniza takmayin. Bence.
    Ama geri verme imkaniniz varsa sansiniza deneyin. Philipsler goruntu olarak iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ermis1453

quote:

Ucuz almissiniz. Bence iyi goruntusu olan uydu alicisi alin tv ozaman iyi gosterir.
    Kafaniza takmayin. Bence.
    Ama geri verme imkaniniz varsa sansiniza deneyin. Philipsler goruntu olarak iyi.

Alıntıları Göster
    albani.f/p olarak 2000 civarı sd görüntüsü iyi bir hd tv tavsiye edermisin

• Şimdi biraz daha ince ayar yapınca görüntü düzelmeye başladı. Kendi uydu alıcısı ve d smart modül kullanıyorum hd yayınlar başarılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sbirsin18

albani.f/p olarak 2000 civarı sd görüntüsü iyi bir hd tv tavsiye edermisin

Phil 46/5507 bulursan almamazlık yapma ama 2011 model olduğu için sadece teşhir bulunabiliyor ki o da zor galiba,sen yine de ara,ama gidip çıplak gözle görmek şart,
    netten buldum,şuradan buldum ama göremiyorum filan ise unut o zaman,canlısını görmen gerekiyor sanırım en son 1,8/1,9 lara düşmüştü!

Piyasadaki son iki yılın en harbi F/P paneli de işte budur++
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    42 inch ben 2400 e almıştım.benim bildigim kadarıyla;Pnasonic tr pazarından çekilmiyor servis hizmeti verecegi şirketi degiştiriyor.Ben bunun büyük bir sorun doguracagını düşünmüyorum acıkcası.Smart özelliği internette hızlı ama uygulamalar hep yabancı.İşin açıkcası ben başka smart özelliği olan tv görmediğim için mukayse edemiyorum.Media player özelliği gayet iyi açamadıgı film olmadı.Benim seçmem de ki ana sebep Japon malı olması,kasası ve görüntüsü.Başka markalr şöyledir böyşedir diyemem.Ama ben memnununum.Memnun olmadıgım bir özelliği ile karşılaşmadım.babamlarda sony var onuda ben aldırmıştım SONYEX720 onunla mukayese edersem ,Görüntü kasa olarak panasonic daha iyi(ailemin yorumu).panasonic almasaydım sony alırdım.İnşallah memnun kalacagınız bir tv alırsınız
  • monk_06 M kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim temennimiz ve yorumlariniz için.güle güle kullanin tekrar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Tesekkur ederim temennimiz ve yorumlariniz için.güle güle kullanin tekrar.
    6008 ve 7008 arasında görünşte kayde değer fark yok gibi görünür ancak en başta önemli olan 7008 ve 7108 modelleri genelde hollanda üretimidir.
    Görüntü kalitesinde fark ben anlayamadım açıkçası bence yok. Herkes philips panelini lgden alıyor diyor ancak bunu diyen arkadaşlar bir baksın farklı açılardan tvlere her açıdan en doğru renkleri veren tv hangisidir

Görüntü kalitesi renk kalitesi vs. hepsi ayrı ayrı birer kriter ancak renk ve görüntüyü kendimce sıralamam gerekse philips-panasonic-lg-samsung geliyor sonyi katmadım sony renkleri harika ancak görntüden görüntye vasatta kalabiliyor eğer penbe vs kırmızının az olduğu renklerde kırmızıyı abrtıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aliseçkin

6008 ve 7008 arasında görünşte kayde değer fark yok gibi görünür ancak en başta önemli olan 7008 ve 7108 modelleri genelde hollanda üretimidir.
    Görüntü kalitesinde fark ben anlayamadım açıkçası bence yok. Herkes philips panelini lgden alıyor diyor ancak bunu diyen arkadaşlar bir baksın farklı açılardan tvlere her açıdan en doğru renkleri veren tv hangisidir

Görüntü kalitesi renk kalitesi vs. hepsi ayrı ayrı birer kriter ancak renk ve görüntüyü kendimce sıralamam gerekse philips-panasonic-lg-samsung geliyor sonyi katmadım sony renkleri harika ancak görntüden görüntye vasatta kalabiliyor eğer penbe vs kırmızının az olduğu renklerde kırmızıyı abrtıyor

sony philipsten iyimi yani

• quote:

Orijinalden alıntı: monk_06

Açıkcası alırken çok araştırdım.Philips'e marka olarak sempatim var ama tv olarak arştırdıgım marka degildi.Ben daha çok SONY,SAMSUNG VE PANASONIC markaları üzerine yogunlaştım.Genelde,panasonıc hakkında şikayet duymadım.Ben 1 sene oldu kullanmaya başlayalı .Görüntü kalitesi gayet güzel.Philips i bilmiyorum Şu ana kadar açamadıgım film olmadı .Yardımcı olacagım başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım

bir şey daha şimdi ultra hd ler çıkıyor bu tvler bu bahsettiğimiz tv ler tedavülden kalkacakmı ve bu ultra hd ler çok pahalıya satılacak sence biizm son şanısımızmı yoksa fiyatını gene alabilceğimiz fiyatlara düşürürlermi hemen yoksa vakitmi geçmesi gerekiyor baya sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliseçkin

dostum 46pfl 8008 3300 liraymış nasıl daha mı güzel görüntü kalitesi 8 bin serisinde

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.