Şimdi Ara

PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
573
Cevap
9
Favori
49.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. muhtemelen sorumun cevabı önceki sayfalarda vardır ama birkaç saattir forumda bir şeyler araştırıyordum, gözlerim kapanıyor... o yüzden baştan sona okuyamadım başlığı.

lg 42 le5500 marka tv de hard diskimdeki bazı mkv filmleri oynatamıyorum. daha doğrusu filmi gösteriyor ama ses dosyasını desteklemiyor. sanırım dts yi. ben bu cihazı alırsam tv den mkv veya dts li filmleri izlerken ses veya görüntüde sorun yaşar mıyım? ayrıca bir ses sistemi almaya gerek olur mu yoksa bu oynatıcı tüm sorunu çözer mi. yardımcı olursanız almayı düşünüyorum.
  • Sorun yaşamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas Greenleaf

Sorun yaşamazsınız.

Legolas Greenleaf, teşekkür ederim cevabın için. Sabah uykusuzluktan sorumu açık bir şekilde soramamışım.

Bu cihazı alıp tv ye bağlarsam dts filmlerde sorun yaşamadan tv den sesi alabilir miyim. yoksa ayrıca bir ses sistemine ihtiyacım olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erigdoupos

quote:

Sorun yaşamazsınız.

Legolas Greenleaf, teşekkür ederim cevabın için. Sabah uykusuzluktan sorumu açık bir şekilde soramamışım.

Bu cihazı alıp tv ye bağlarsam dts filmlerde sorun yaşamadan tv den sesi alabilir miyim. yoksa ayrıca bir ses sistemine ihtiyacım olacak mı?

Yukarıda aynısını sormuşsunuz arkadaş cevaplamış zaten hocam bence şuan uykusuzluk çekiyorsunuz.Dts filmlerde bir problem yaşamadan standart donanımla sesi alır,ayrı bir ses sistemine gerek duymazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

Orijinalden alıntı: erigdoupos

quote:

Sorun yaşamazsınız.

Yukarıda aynısını sormuşsunuz arkadaş cevaplamış zaten hocam bence şuan uykusuzluk çekiyorsunuz.Dts filmlerde bir problem yaşamadan standart donanımla sesi alır,ayrı bir ses sistemine gerek duymazsınız.

teşekkür ederim Sentez*

• arkadaşlar kalitesi olarak
    ps3 ve hmp300 i deneyen ve her ikisin karşılaştırabilecek varmı ?

bende ps3 var ps3 den mkv 1080p seyrediyorum hmp3000 almama gerek varmı diye düşünüyorum.. bir fikir verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenilmez26

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bende aldım az önce geldi. Hevesle bağladım ama benim 5-6 gb lık 720p filmlerde takıla takıla ilerliyor.
    neden olabilir?

* makina mı arızalı geldi?
    * hdd yimi sevmedi acaba? (500gb seagate 2.5 inc ve film ve fotografta olmak üzere 400gb dolu)
    *henüz yazılım vs atmadım. ondan olabilir mi?

düşünceleriniz ve benzer problem yaşayan varmı? yazılanlardan sanki bende özel bir durum var gibi görünüyor.
    çünkü neredeyse herkes cok memnun çalışmasından

Otomatik depo taramayı kapatın. 17 gb lık mkv 1080p bile akıcı şekilde oynatıyor. Bence hddnizi iobit smart defrag ile birleştirin.

yardım için teşekkürler ama henüz çözemedim. 2 seçenek vardı;
    1.otomatik tarama
    2.depo tarama
    her ikisinide kapattım. ama hala devam ediyor. şimdi de smart defrag olayını debeyeceğim.

bu arada aynı HDD yi evdeki diğer LCD TVye doğrudan taktım ve hiç problemsiz çalıştı.
    acaba ne olabilir?

hocam dosya dönüştürülmüş dosya mı? Yazılım sürümünüz büyük ihtimal günceldir. değişim yapın olmadı ürünü.

5-6 farklı filmde denedim hepsinde aynı sorun var.
    ara ara filmi yürütmekte zorlanıyor gibi.

yazılım yeni geldi. ben problem oldugu için yinede philips sitesinden yeniden yazılım yükledim birşey değişmedi.
    acaba sorun HDD uyuşmazlığı mı yoksa alettemi çözemedim.

son çare; haftasonu arkadaşa götürüp ounun hddsinde deneyeceğim.
    onda da aynı sorun olursa iade edeceğim.

vatan websitesinden almıştım. Call centre arayıp değişim mi isteyeyeim? problemli deersem beni servise yönlendirecek 30 gün bekle sonra..
    yoksa direkt iade mi istesem?

arkadaşlar bilgi amaçlı yazıyorum. ÇÖZDÜM. sorun tarama özelliklerini otomatiğe getirince alet benim HDD nin tamamını taramadan açmaya çalıştığı için olmuş.
    ayarlarını yaptım.

şimdi canavar gibi çalışıyor maşallah..

görüntü ve ses performansı süper ötesi...

• Dün aldım bu cihazı. Açıkcası kurlumu gayet basit olmasına rağmen beni çok ugrastırdı. 1 tb hdd yi ilk başta tanımakta bayağı bi zorlandı. 1080 p filmi laptopumda gayet güzel izleyebiliyorken cihazla tvde izlemek istediğinde donarak oynatıyor. BU sorunun taramadan kaynaklandığını söylemişsiniz. Ben taramayı kapatmayı seciyorum. Bir üst menüye çıkıp tarmaya tekrar baktıgımda taramanın yıne acık oldugunu görüyorum. Yani benim kapatma işlemimi onaylamıyor. Sizdede aynısımı oluyor? Kapatma menusune geldıgınde acık pozısyondamı beklıyor ???
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bende aldım az önce geldi. Hevesle bağladım ama benim 5-6 gb lık 720p filmlerde takıla takıla ilerliyor.
    neden olabilir?

* hdd yimi sevmedi acaba? (500gb seagate 2.5 inc ve film ve fotografta olmak üzere 400gb dolu)

düşünceleriniz ve benzer problem yaşayan varmı? yazılanlardan sanki bende özel bir durum var gibi görünüyor.

Otomatik depo taramayı kapatın. 17 gb lık mkv 1080p bile akıcı şekilde oynatıyor. Bence hddnizi iobit smart defrag ile birleştirin.

1.otomatik tarama
    2.depo tarama
    her ikisinide kapattım. ama hala devam ediyor. şimdi de smart defrag olayını debeyeceğim.

bu arada aynı HDD yi evdeki diğer LCD TVye doğrudan taktım ve hiç problemsiz çalıştı.
    acaba ne olabilir?

hocam dosya dönüştürülmüş dosya mı? Yazılım sürümünüz büyük ihtimal günceldir. değişim yapın olmadı ürünü.

yazılım yeni geldi. ben problem oldugu için yinede philips sitesinden yeniden yazılım yükledim birşey değişmedi.

vatan websitesinden almıştım. Call centre arayıp değişim mi isteyeyeim? problemli deersem beni servise yönlendirecek 30 gün bekle sonra..

arkadaşlar bilgi amaçlı yazıyorum. ÇÖZDÜM. sorun tarama özelliklerini otomatiğe getirince alet benim HDD nin tamamını taramadan açmaya çalıştığı için olmuş.
    ayarlarını yaptım.

Nasıl yani hdd nin tamamını taramasını mı bekleyeceğiz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

neden olabilir?

1.otomatik tarama
    2.depo tarama

acaba ne olabilir?

ayarlarını yaptım.

yok hayır gerek yok.

disk ilk takıldıgında biraz zaman alıyor ama sonra çok hızlı tanıyor.
    HDD nin içine minik bir dosya atıyor. bu sayede çıkarıp taktıgnızda bile aynı yerden başlayabiliyor

benim ayarlardan dolayı alet taramaya çalışıyordu, ondan takılıyordu ama ayarlayınca sorun çözüldü

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

neden olabilir?

1.otomatik tarama
    2.depo tarama

acaba ne olabilir?

ayarlarını yaptım.

yok hayır gerek yok.

disk ilk takıldıgında biraz zaman alıyor ama sonra çok hızlı tanıyor.
    HDD nin içine minik bir dosya atıyor. bu sayede çıkarıp taktıgnızda bile aynı yerden başlayabiliyor

benim ayarlardan dolayı alet taramaya çalışıyordu, ondan takılıyordu ama ayarlayınca sorun çözüldü

theater diye bir klasör oluşturuyor.

• iyi sabahlar media playerların acemisiyim
    bir ürün aldım ucuza fiyat performans olarak ama beğenmeyip geri iade ettim .
    elde tüplü tvler var boşta
    birde dandik bir 22inç lcd tv var..
    lcd tvnin renk paleti iade ettiğim media playerda çok dağınıktı. oysa xbox360 konsolda renkleri müthiş veriyordu..
    bunun sebebi nedir?

ayrıca ; philips hmp3000 media playerı -hadi markada vereim- 22''seg marka hd ready tvde kullananız varmı ?
    son bir sorum : philips hmp3000 i tüplü tvde kullananız varmı ? renk canlığı nasıldır?benim için önemli olan renk canlılığı diyorum.sanırım diğerleri şu anda cokta önemli deil benim içim
  • quote:

Orijinalden alıntı: birmezun
    ayrıca ; philips hmp3000 media playerı -hadi markada vereim- 22''seg marka hd ready tvde kullananız varmı ?

Arasıra, bahsettiğiniz markada değil ama aynı boyut başka bir markanın hd ready panelinde kullanıyorum, video ayarlarından 720p olarak seçiyorum ve hiçbir problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

quote:

Arasıra, bahsettiğiniz markada değil ama aynı boyut başka bir markanın hd ready panelinde kullanıyorum, video ayarlarından 720p olarak seçiyorum ve hiçbir problem yok.

markada değil demeyelim ekranı çatlar şimdi segimin:)napim kardeş aldım ucuza ama konsolda çok azda olsa tearing yapsada temiz ve kullanışlı bir ürün ve fiyatıda ucuz.. sslındsa optik giriş mi deniyor çıkşmı tam bilemedim o olsaymış çok iyi olurmuş konsollar için..ama yok..neyse işte..ucuz etin yahnisi hesabı.. amaparam kadar insan değilim :P
    teşekkürler yorumun için

• quote:

quote:

quote:

markada değil demeyelim ekranı çatlar şimdi segimin:)napim kardeş aldım ucuza ama konsolda çok azda olsa tearing yapsada temiz ve kullanışlı bir ürün ve fiyatıda ucuz.. sslındsa optik giriş mi deniyor çıkşmı tam bilemedim o olsaymış çok iyi olurmuş konsollar için..ama yok..neyse işte..ucuz etin yahnisi hesabı.. amaparam kadar insan değilim :P
    teşekkürler yorumun için

Bir yanlış anlama olmuş onu düzeltelim :)
    Demek istediğim şu; bağlayacağın televizyonun markası ya da hd ready olması önemli değil sadece media player ayalarından 720p olarak ayarlaman yeter.
    Tearing için konsolundan video ayarını 720p 50hz olarak ayarla.
    Diğer taraftan emin ol, kullandığın Seg marka benim kullandığım Samsung'la karşılaştırılsa çok çok daha iyidir, hem görüntü kalitesi hem de servis olarak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 8 Şubat 2013; 16:25:26 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler yorumun için

Bir yanlış anlama olmuş onu düzeltelim :)
    Demek istediğim şu; bağlayacağın televizyonun markası ya da hd ready olması önemli değil sadece media player ayalarından 720p olarak ayarlaman yeter.
    Tearing için konsolundan video ayarını 720p 50hz olarak ayarla.
    Diğer taraftan emin ol, kullandığın Seg marka benim kullandığım Samsung'la karşılaştırılsa çok çok daha iyidir, hem görüntü kalitesi hem de servis olarak :)

yanlış anlaşılma yok usta
    senin bu iltifatından sonra segin ekranı daha bi güzel gösteriyor artık:)
    xbox için 720p ve 50 herzi öğrendim. haliyle o şekilde kullanıyorum uzun süredir. sonucta hdmi desteğinde uyum çok önemli.. ama tüplüdede aynı şekilde kullacağımı yeni öğrendimtüplüde eminmisin 480p olarak ayarlanmycağına hmp300nin?
    servis olayını bilmiyorum Alah düşürmesin çok az ciddi firma var sanırım bu konuda samsungun nesi vardıki öyle dedin şimdi?
    birde bir sorum vrdı yukarda onu ıskalamışsın:)
    normal tv yada media player kullanırken tvnin rengi soluk, oysa xboxta süper... bu neden böyle oluyorki??

• quote:

ama tüplüdede aynı şekilde kullacağımı yeni öğrendimtüplüde eminmisin 480p olarak ayarlanmycağına hmp300nin?

720p = 22" seg için
    480p veya auto = tüplü için tabii.
  • bu cihaz .ppt dosyaları açıyormu ,?? ya da open ofis uygulamalarını açıyormu??
    komik bir soru oldu belki ama merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 10 Şubat 2013; 1:28:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bowers wilkins

quote:

Orijinalden alıntı: frux

@Amethys ve @bowers wilkins nickli kullanıcı arkadaşlar, @Alehar nickli arkadaşımızın da dediği gibi;televizyonunuzdan ekrana tam oturmamış ve kenarlarda boşluk olan videoların görüntülerini örnek olarak konuya eklerseniz bizlerde görelim.. Çok merak ettim gerçekten?!
    320x240 - 640x480 - 720x480 - 720x576 avi-mp4 veya mkv convert edilmiş videoları bile ,HDMI çıkışla seyrederken video ayarını, HDM AUTO modundan çıkarıp, 480 veya 576 olarak ayarlayınca, televizyonun hemen ekran çözünürlüğünü, media player'dan gelen değişikliği algılayıp, HDMI 480 veya HDMI 576 olarak ayarlaması gerekir ve Hmp3000 kumanda'dan ekrana sığdır komutu verince, mutlaka tam ekran göstermesi lazım.. Eğer composite kablo ile bağlayıp, seyrediyorsanız hiç bir ayar yapmaya gerek yoktur..
    Bu konu ilk açıldığından beri hiç böyle bir soruna rastlamadım.. Ayrıca Hmp3000 kullanıcılarının yabancı forumlarda ki yorumlarını da sık, sık takip etmekteyim bu tip bir sorunu şikayet eden bir kullanıcı yorumu okumadım.
    İki kişi de birden aynı sorun olması çok tuhaf..
    Madem cihazları yeni aldınız ve bu tip bir sorunla karşılaştınız.. Hiç vakit geçirmeden aldığınız yerden değişim veya iade talebi yapınız..
    Eğer net'ten alışveriş yaptım iade işlemi uzun sürebilir diye kaygı duyuyorsanız, en yakın Philips servisine cihazınızı götürün..
    Servis'te bu sorunu test ederek de gösterip, arıza tespiti bile yaptırabilirsiniz.. Sorununuza mutlaka bir çare bulunacaktır...

arkadaşlar ben dün gece olayı çözdüm philipsin ayarlarındanmış ben ordaki her ayarı açık yapmıştım orda video zoom diye bir ayar var onu açınca bu sorun oluyormuş fabrika ayarlarına döndüm düzeldi sorun yok yola devam

bende dün hmp3000i aldım.üst mesajlarda sordugum arktan aldıgım 2+1i tvnin kulaklık çıkışında kullanarak sorunsuz bir şekilde sesi stereo olarak aldım.. neyse problemime geçeyim..
    ilk baştataki sayfada yazılanları okudum ve 22inç seg lc tvde de ekran maalesef tam oturmuyordu
    bu arada yeni bir yazılım güncellemesi çkmış 12.11.0A.70... bu arada bana gelen cihazında yazılımı bu son versiyon olan 12.11.0A.70 ti...
    cihazı ilk açtıgımda görüntü oturmuyordu.. hatta bazen ekran kararması yapıyordu bende bu duruma anlama verememiştim.. hatta ekranın altında mor ve kırmızı karşımı bir renk oluşuyordu.. ppt dosyalarına baktım ama çalışmıyorlar her neysee çalışmasınıda beklemiyordum işin açıkçası...sonra şarkılara geçtim resimlerle beraber şarkı dinlemeye çalıştıgımda bu seferde resimlerin geçişi duruyor du ama şarkı arka planda devam ediyordu ve bu anlattıgım problemlerdede kumandadaki açıp kapama tuşu çalışmıyordu mecburen prizden açıp kapadım birkaç kez... neysee.. en son fabrika ayarlarına döndüm.. bu sefer görüntü ekrana tam oturdu.. resimlerdede hiç bir sorun olmadı.. ancak resimler ve müziği slayt gösterisi yaptıgımda cihaz yine karardı ve kilitlendi yeniden prizden çıkardım.. şimdi ise yazılım güncellemesi linkine tıkladım ama ordaki güncel olan 12.11.0A.70 yazılımda benim cihazla beraber gelen aynı yazılım..
    bu arada kullandığım harici hdd usb 2.0 160gb.
    şimdi ben ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 13 Şubat 2013; 1:12:28 >

• 5 dakika moladan sonra cihazı yeniden takıp açtım.. müziği önce çalıp resim slaytı yaptım sorun yok ama sonra resimleri slayttayken o ekranda müziği seç yaptım optionsa girip, müziği seçtim sonra yeniden resimlerle müzik çalmaya devam etti... bir süre sonra yeniden mor ekranı gördüm... cihaz yine kilitlendi...:(
    sorun şu anda slaytı 2 dakikaya düşürdüğümde müzik çalmamda oluşuyor.. bu hatayı alan başka arkadaş varmı acaba?
    şu anda

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=pl&ctn=HMP3000/12
    yazılımını yükleyip açtım image dosyası çıktı...
    yeniden aynı yazılım yüklü olarak gelen yazılımı yüklemelimiyim usb ile???

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.