Şimdi Ara

PHILIPS 8109 tüm görüş ve yorumlar(güncellendi) (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.067
Cevap
64
Favori
154.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alpben A kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize aynen katılıyorum bende her tv ile herşeyi yapabiliyorum ancak iptv için kullandığınız uygulamayı merak ettim. Çünkü ben iptv yi perfect player üzerinden izliyorum. İptv sağlayıcım smart ip tv uygulamasını önerdi ancak bizim tvye kurulamıyor maalesef. Bugüne kadar çalıştıramadığım tek uygulama smart iptv oldu. Siz hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?
  • Mrb. aslinda ozelden yazsam mi diye dusunmedim degil cunki ip tv hassas bir konu forum icin. ip tv oneri konusu daha gecen hafta kapatildi forumda. Perfect ip tv player ve smart ip tv playeri bende kullanamadim. Aslinda bunlarla ilgili videolar var kurulumla alakali ama ben beceremedim. Alfa ip tv player ve super ip tv player kullaniyorum player olarak. Bu ikisine kullanici adi ve sifre ile giris yapabiliyorum. Bir de vl media ip tv player var buna url ekleyerek giris yapabildim. Ancak bunu harici kurman lazim tv ye play store cihazinizla uyumsuz diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler cevabınız için, hizmet aldığım yer özellikle smart veya SS IPTV uygulamalarını önerdiği için onları yüklemeye çalıştım ancak olmadı. SS ip TV Philips için test aşamasında olduğunu yazmış onu bekliycem artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim hizmet aldigim yerde smart ve ssiptv onerdi ancak ben play store da cihazimla uyumsuz surum oldugunu soyleyince alfa ve super ip tv player secenegi sundu. Goruntu kalitesi farkeder mi diye takintim oldu ancak herhangi bir fark olmadigini soylediler ki ben de oldugunu sanmiyorum. Bu arada philips icin bir uygulama yazildigini duymakta guzel 😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şu an philips android tv de digitürkplay kurup izyen var mı? eğer varsa nasıl yaptığını rica etsem paylaşabilir mi? teşekkür ederim.
  • alpben A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım rica etsem digitürkplay uygulamasını nasıl yüklediğini paylaşabilir misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chizyo

    merhaba

    bilinmeyen kaynaklardan apk yüklemek için (dün denedim sorunsuz oldu)

    1. Google Play'den Geliştirici Araçları yükleyin (link:https://play.google.com/store/apps/d...developertools )

    2. developer toolsu açıyoruz ,,developer settings e giriyoruz.burda usb hata ayıklama, sahte konumlara izin ver ve menünün en altında ki show application crash ile show more apps in google play seçeneklerini işaretleyiyoruz.Tv kapanıp tekrar açılacaktır.Artık google playde görünmeyen uygulamaları göre bilirsiniz.tv açıldıktan sonra google play hata verirse eğer tvnin kendi ayarlarında
    genel ayarlar\android ayarları\hesaplar\hesap ekle den yeni hesap oluşturuyorsunuz yada 2. hesabınız varsa onu ekliyorsunuz.google playe girip yeni eklediğiniz hesabı seçiyorsunuz (resim 5 )

    3. Google QuickShortcutMaker oyna yükleyin (link:https://play.google.com/store/apps/d....quickshortcut )

    4.QuickShortcutMaker i açıyoruz ( bu program biraz karışık )
    ayarlara giriyoruz resim 1
    ayarlar güvenlik ayarlarına giriyoruz resim 2
    ok işareti olan try yazan sekmeyi tıklıyoruz resim 3
    açılan menüde bilinmeyen kaynakları işaretliyoruz. resim 4

    artık istediğiniz apkyı yükleye bilirsiniz usb den.ben es dosya yöneticisiyle yükledim.(usb beleğin fat32 formatında olması gerek yoksa görmüyor apkları bende görmedi belki usb sürücüdendir)

    Ayrıca herşeyi yükleye bilirsiniz ama yüklediğiniz program açılmaya bilir. ( tv dokutmatik ekran olmadığı için oyunlar genelde açılmaya bilir)
    Bu mesaja eklenen görseller:

    philips ile digitürkün anlaşması yok malesef ve philips store da uygulaması yok o yüzden uygulamayı harici olarak yüklemek gerekli. bu konuda daha önce chizyo arkadaşımız yardımcı olmuştu. Onun mesajını alıntıladım umarım yardımcı olur.




  • Arkadaslar tvnin uydu alıcısını ilk defa denedim. Uydu bulamadım uydumda sinyal var. Zira diger receiver ile denedim. Hdmi den kanalları aliyorum. Çağrı merkezi uyducuyu çağırın sinyal seviyesini yukseltsin diyor. Sinyal seviyesi zaten iyi dedim anlatmadım. İşin garibi serviste aynı tavsiyede bulunuyor. Tv menüsünden tv sinyali nasil artırılır bilen varsa anlatsın bi zahmet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cebor C kullanıcısına yanıt
    denediniz mi bilmiyorum ama aynı sorunu tv yi yeniden kurarak aşmıştım.
  • Arkadaşlar zamansal arkadaşımız yardımcı oldu sağolsun. Ayarlardan 3 - 4 uydu disect i seçmem gerekiyormuş. Bu şekilde tüm uyduları buldu. Tüm kanalları seyrediyorum.

    Ancak simdide kayit programlamada sorun yaşıyorum tv rehber e girdiğimde tüm kanallar gözükmüyor kayıt kanalını buradan seçmek daha pratik ama istediğim kanal gözükmüyor. Diger secenek "kayıt programla" seçeneğinde saat ayarları bazen çalışmıyor. Çalıştığı zaman da bakiyorum kayıt yapmamış. Ancak seyrederken kayıtta bir Problem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    üstünden zaman geçmiş ama hala sorununuz devam ediyor mu bilmiyorum o tv nin son yazılımını indirin bir flash belleğe upgrades isimli bir klasör açıp o klasöre de indirdiğiniz yazılımı atın ve flash belleği tv ye takın bulunduğunuz ekrandan ikinci sıradaki komuta tıklayın apply ile başlayan upgrades dosyasını göreceksiniz ona tıklayın ve en son o dosyanın içindeki yazılımı göreceksiniz ona tıklayın yükleme başlayacak yükleme komple bitince restart atın en üstteki komuttan tv nin açılması gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patika01 P kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler Philips servisi çözdü 500 lira sıkışmış

    Dediğinizi yaptım ama yükleme esnasında hata verdi sonra Android menude kaldı hiç bir işlem yapılamaz hale geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar...dsmart modul taktim (d-fix)...uydu kurulumunda dsmart secmeme ragmen kanallar daginik bir sekilde kuruluyor...eger dsmart kanal listeniz varsa hazir olarak, dosya olarak paylaşırsanız cok mutlu olurum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Password06 P kullanıcısına yanıt
    Favori olusturamıyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZamanSal

    Favori olusturamıyor musunuz?
    Oluşturdum son çare olarak...dsmart olarak tarama modu olmasina rağmen işe yaramamasi beni hayal kırıklığına ugratti açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Benim TV en sonunda ruhunu tamamen teslim etti gibi gözüküyor. Son 1 senedir her reboot krizine girdiğinde android recovery menüsünden tekrar kurup 1 ay falan sorunsuz kullanıyordum ancak geçen haftadan beri artık recovery ekranına da giremiyorum. Art arda 5-6 kere açılıştaki Philips logosu geliyor, sonra siyah ekran. LED ışığı da her 3 saniyede bir 2 defa göz kırpar gibi yanıp sönüyor. Bu aslında hatanın ne olduğunu gösteren işaret ama ben anlayamadım.

    İlgilenen olursa servis manual dosyasını aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilirsiniz. Bu gidişle bu TV yüzünden elektronikçi olacağım.

    Service Manual

    Başına bu problem gelip de çözen varsa lütfen cevap yazsın. Eğer çözülemeyecek bir şeyse, İstanbul Kağıthane - Eyüp - Şişli taraflarında önerebileceğiniz TV tamircisi var mı? Servise verip Philips'e daha fazla para kaptırmak hiç içimden gelmiyor.

    Bir arkadaşım "dikkat et, servis diye gelip evden televizyonu alıp gidiyorlarmış" dedi, "kim alıyorsa alıp götürsün, helal edeceğim, çalınsa hiç değilse evin ortasında durup sinirimi daha fazla bozmaz" dedim, o kadar pişman oldum bunu aldığıma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pn21 -- 21 Aralık 2018; 21:45:42 >




  • Servis el kitabı ve yabancı forumlarla bayağı bir uğraştıktan sonra bu arıza ile ilgili kodlarının aşağıdakiler olduğunu düşünüyorum. Eğer doğru anladıysam, 2 kere yanıp sönmesi layer 1'deki hata kodunu veriyor. Eğer TV açılsaydı, servis ekranından layer 2'deki hata kodunu öğrenebiliyorsun. Benim TV şu anda kendini koruma moduna almış.

    İlkinde anakart için ya tamir ya değişim diyecekler.

    Description - Soc doesn’t boot (HW cause)
    Layer 1 - 2
    Layer 2 - 18
    Monitored by - Stby μP
    Error/Prot - P
    Error Buffer/Blinking LED - BL
    Device - SSB
    Defective Board - SSB

    İkincisi için başka bir modelde yapılan çalışmanın videosunu buldum. Anladığım kadarıyla işlemciye tekrar yazılım yükleniyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=mGzOjnU9Bxo

    Description - Soc doesn’t boot (SW cause)
    Layer 1 - 2
    Layer 2 - 53
    Monitored by - Stby μP
    Error/Prot - P
    Error Buffer/Blinking LED - BL
    Device - Marvell
    Defective Board - SSB

    Acaba servise sen bu TV'yi satın al desem, alır mı :) Nasılsa yapsa bile bir süre sonra yine kesin problem çıkaracak. Ambilight ledlerde falan problem yok. Panelde 1 tane ölü piksel var. Tamir edip kullansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pn21 -- 23 Aralık 2018; 21:53:25 >




  • pn21 P kullanıcısına yanıt
    aynı şeyleri yaşamışız ben en sonunda servise verdim anakart değişti (550tl+100 tl işçilik). tv geldi açılıyor şuan ama uyduları görmüyor arama yaparken takılıp kalıyor. şimdi de usta oyalıyor bugün yarın gelecem diye. ben hazır kanal listesi bulabilirsem kendim halletcem ama 55pfs8109 listesi bulamıyorum
  • frq23 kullanıcısına yanıt
    Sana da geçmiş olsun, artık Philips'i olanlara böyle diyorum.

    Yetkili servise mi verdiniz, yoksa TV tamiri yapan herhangi bir servise mi? Bir de anakartı değiştirdiler mi, yoksa tamir mi ettiler? Ben bayağı aradım çünkü, sıfır anakart bulamadım, nette satılanlarda ya tamir görmüş ya da mesela paneli bozulmuş bir TV'den sökülenler.

    Bir arkadaşımın babası emekli TV tamircisi, ona rica ettim, o bakıyor ama ne fiyat konuştum, ne teslim süresi. Bekliyorum bende.

    İşine yararsa, benim TV'nin içindeki kanal klasörünü aşağıdaki linkten indirebilirsin, link süreli yalnız, 30 gün galiba. Türksat ve Hotbird kanalları yüklüydü. Klasörün içinde kanal logoları falan da yüklü, ondan biraz büyük.

    PhilipsChannelMaps.zip




  • Aynı durum bende de vardı anakartı degistirnistim dışarıda 800tl ye uydu alıcısı olarak harici uydu alıcısı kullanın bende de kendi uydu alıcısına aynı sorunları yaşadım sonra Tivibu kullanıyorum herhangi bir sorun yok. Ama bende de USB içindeki filmleri görüyor ama oynatmiyor ama artık ondan da vazgeçtim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.