Şimdi Ara

Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
10
Favori
54.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leoiso

49Pus7909 ile ilgili yeni bir deneyimim oldu bu hafta sonu onu paylaşayım;

Maç izlemek için pc'den DigiturkPlay'e bağlandım ve pc'yi Hdmi kablo ile tv'ye bağladım. Hdmi 3 ya da Hdmi 4 çıkışlarına bağladığımda görüntü aktarımı oldu fakat ses, şöyle tarif edeyim, eskiden teybe taktığımız kaset sarardı ya ses böle çocuk sesi gibi çıkardı aynen o şekilde. Fakat Hdmi 1 ya da Hdmi 2 çıkışlarına taktığımda sorun yok. Ben de ilk başta pc'de sıkıntı var diye uğraşmaktan maçın ilk yarısını yedim.

Merak edenler için söyleyeyim, maçı tv yerine pc'den açma sebebim, sanıyorum ki tv'nin wi-fi alıcısı düşük. Modemim merdiven boşluğunda olduğu için iyi çekmiyor ve internete bağlandığımda takılmalar yaşıyor, özellikle video oynatırken. Modemi tv'nin yanına taşımayı planlıyorum.

Bir de ilginç bir konu, kötü bağlantıya rağmen tv'deki Digiturk Play uygulamasını denedim. İlk başta default yüklü gelen uygulamayı kaldırıp kendim yeniden yüklemiştim uygulamayı. Aslında sorunsuz açıldı ve maç izlenebilirdi ama ben sinyal düşüklüğü yüzünden çok takıldığı için pc'yi tercih ettim.
    Burada anlamadığım konu şu;
    Digiturk Play'in web sitesinde izlenebilir platformlar arasında hatta kırmızı puntolarla ''Smart Uyumlu LG Tv'ler'' yazıyor. Ben müşteri hizmetlerini de arayıp sormuştum ''smart uyumlu başka marka tv'den izleyemez miyiz bu ne demek?'' diye ve ''hayır sadece Lg marka tv'den izyenebilir'' demişlerdi. Ama izleniyor işte Digiturk niye bastıra bastıra bu mesajı veriyor anlamadım.

Edit: LG'den sonra Smart uyumlu Samsung Tv'leri de eklemişler.

http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000097555/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Lig-Sezonluk-Paket-2015--2016

Merhaba digiturkplayi nasıl kurdunuz anlatabilirmisiniz? cihazınızın uyumlu değil diyor??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erdoman E kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Aslında DigiturkPlay default olarak yüklüydü tv'nin kurulumu yapıldığında. Ben sonrasında buradaki arkadaşların tavsiyelerine uyarak Play Store'dan 'Developer Tools' uygulamasını indirerek, 'Show more in Google Apps' sekmesini işaretledim.

Sonrasında zaten yüklü olan DigiturkPlay uygulamasını sildim ve Store'dan tekrar yükledim. Siz de mi bu şekilde yaptınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoiso -- 10 Eylül 2015; 10:24:11 >
  • Bu arada wifi bağlantı seviyesini yükseltmek için bir Access Point satın aldım. Tv'ye yakın bir yere konumlandıracağım. Bakalım direkt olarak tv'den maç, video vs. izlenebilecek mi?
  • quote:

Bir diğer konu da ekran paylaşımı. Bunu deneyen/yapan arkadaşlar bilgilendirebilir mi?

Samsung Note II, Note III ve Note IV telefonlardan hiç biri ile bağlanamadık.
    Arkadaşlardan birinin eşinde General Mobile telefon var Android o da. Bir tek onunla bağlanabildik.

Ben de iPhone var zaten onu hiç sormuyorum bile. =)

Bu konu hakkında bilgisi/deneyimi olan kimse yok mu?
    Bu başlık çok popüler değil sanırım, acaba ilgili başka bir başlık var ve herkes orda mı diye düşünmeye başladım. Gidip arayayım bi =)
  • quote:

quote:

Bir diğer konu da ekran paylaşımı. Bunu deneyen/yapan arkadaşlar bilgilendirebilir mi?

Samsung Note II, Note III ve Note IV telefonlardan hiç biri ile bağlanamadık.
    Arkadaşlardan birinin eşinde General Mobile telefon var Android o da. Bir tek onunla bağlanabildik.

Ben de iPhone var zaten onu hiç sormuyorum bile. =)

Bu konu hakkında bilgisi/deneyimi olan kimse yok mu?
    Bu başlık çok popüler değil sanırım, acaba ilgili başka bir başlık var ve herkes orda mı diye düşünmeye başladım. Gidip arayayım bi =)

içindeki orjinal digiturkplay uygulamasında spor dizi belgesel eğlence yaşam diye 4 tane menü var orada da canlı seyret diye birşey yok yani mevcutta izleyemiyorum plandan maçları. diğer programla hiç denemedim. kimse yokmu da haklısınız bence gerçekten yok:) aslında paylaşımda bulunsa insanlar en ideal ses görüntü ayarları güncellemeler falan ama bu tv çok popüler değil demekki.

• quote:

Orijinalden alıntı: draco1987

Daha once bahsettigim gibi Google Play store icerikleri tv uyumlu icerikler olarak filtreli geliyor ve google playin tam olarak ozelliklerini kullanamiyorsunuz..

Biraz arastirma sonrasi internette bu filtreyi kaldirmanin yonetimini buldum ve ornek olarak digiturk play vs indirip hesap bilgilerimi girip maclari izleyebiliyorum.

Adim adim asagida bu filtrelemeyi nasil kaldiracaginizi anlatiyorum.

1) Google Play store uzerinden `Developer Tools` uygulamasini indirin
    2) TV'nin ayarlarindan Fabrika ayarlarina don yapin!! (Bu madde kritik)
    3) Az once indirmis oldugunuz 'Developer Tools' uygulamasini calistirin
    4)Bu uygulamada en asagida 'developer settings' tiklayin
    5)Bu menunun icersinde en asagida 'Show more apps in Google Play' secenegine tik koyun.

TV niz yeniden baslayacak ve Google Play'de bulunan filtreleme kalmis olacak artik her turlu icerigi indirebilirsiniz..

TV yeniden basladiktan sonra Google Play baglanti hatasi verebilir tekrar dene diyince bu hata kayboluyor.

Not: Siralamada anlatilan gibi yapmazsaniz Google Play baglanti hatasi vermeye devam eder. Bu hatayi gidermek icin TV ayarlarindan 'Yenideb TV Kur' secenegini secmeniz ve butun ayarlari sifirlamaniz gerekmektedir..

TV nize gelebilecek zararlardan ben sorumlu degilim

Fakat herhangi bir sikinti olacagini dusunmuyorum. Philips'in bu filtrelemeyi koymasindaki temel amac touchscreen olmayan cihazlarda sadece uyumlu uygulamalarin gosterilmesini istiyorlar.. Ornek verecek olursam canli yayinlarin izlenebildigi digiturk play arayuz anlaminda tv ile uyumlu degil fakat kumandayi mouse gibi kullanabildigimiz icin sorunsuzca calisiyor.

http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?16633-Possible-to-enable-quot-Installation-from-unknown-sources-quot-in-Philips-55PUS8809-Android

Size şu mesajı önereyim, buradaki adımları takip edip uygulamayı tekrar kurup deneyin bakalım. Ben mevcut gelen uygulamayı kaldırıp, bu yöntemden sonra tekrardan yükledim Play Store'dan ve sonrasında maçları izleyebildim.

Ben 2. maddede yazan 'fabrika ayarlarına geri dön'ü uygulamadan yapmıştım, öyle de sorunsuz olmuştu ama tv kurulumu yapılalı çok olmamıştı bilemiyorum belki o yüzden gerek kalmamıştır. Siz iki şekilde de deneyebilirsiniz ama bu işlemden sonra sorunun düzeleceğine eminim ben. Çünkü yüklü gelen Digiturk Play uygulaması sınırlı erişimli.

Bu arada draco1987'ye de teşekkürler.

• teşekkür ederim. ben bunu yaptım ama olmadı bi türlü. fabrika ayarlarına da geri döndüm yaptım yine olmadı yada beceremedik:)

• oguzhan68100 kullanıcısına yanıt
    Media Markt tan 50 inc @oguzhan68100 127 cm modelini aldım kampanya fiyatı 2.199 tl gayet güzel görüntü çok net internette sıkıntı yok tek sıkıntı kanal geçişleri çok yavaş harici uydu alıcısı şart

• Arkadaşlar fiş çekmeden kumanda dan yeniden başlatma ya da komutla bu tip bir şansımız varmı.
    Tekrarlıyorum fişten çıkarmadan televizyonu yeniden başlatma ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Paganini58

Arkadaşlar fiş çekmeden kumanda dan yeniden başlatma ya da komutla bu tip bir şansımız varmı.
    Tekrarlıyorum fişten çıkarmadan televizyonu yeniden başlatma ...

Kumandayı bilmiyorum ama tv'nin arkasında bir restart tuşu var, fişi çekmeden onu kullanabilirsiniz.
  • Bu arada tv'yi güncelleme yapan var mı acaba?
    Sanırım yeni bir sürüm yayınlandı ama ben pek cesaret edemedim, stabiliteyi bozmamak adına.
  • En son ne ise sistemde Görülen otomatik man güncelledim. Çok büyük sıkıntım yok bazan sistemsel ram doluyor reset atmak gerekiyor o Yüzden sordum bu televizyonu standart bir Kullanıcı kullanamaz fakat benim gibi kurcalayıcılar için güzel oyuncak ... Cevabınız için Ayrıca teşekkür ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paganini58 -- 16 Eylül 2015; 12:10:42 >
  • Estağfurullah

7 Temmuzda yayınlanmış son sürüm web sitesindeki dosyaya göre. Biraz daha geçsin bakalım hemen güncellemeyeyim. =)
  • Ben 2 gün önce bir güncelleme aldım arkadaşlar..yarım saat sürdü..4.2.2...devamı gelir umarım :)
  • Chrome u kaldirmak, ram temizlemek mümkünmü

• ben hiç araştımadan gittim 49pus7909 4k diye aldım meyerse 4k olayı sadece bir aldatmacaymış tv alacak arkadaşlar çok iyi araştırıp öyle karar verin yoksa benim gibi pişman olmayın
  • Evet 4K özelliği sadece monitör olarak kullanıldığında var. Uydu alıcısı, media playeri hatta işlemcisi bile UHD değil

• Güncelledim bir fark göremedim.
    Arkadaşlar tv uygulamaları çok kasıyor. Herhangi bir öneriniz varmı?
    Hele chrome'a girmek tam bir azap oluyor. Bu chrome'u kaldırmanın bir yolu varmı acaba ?
  • selam d-fix yani d smartın modülü ile 4k izlenebilir mi? kullanan var mı performansdan memnun mu?
    diigitürk kullanıcısıyım normalde.
  • Efe_09_34 kullanıcısına yanıt
    dsmart modulu ile yayınlarını izliyorum. 24 Ay için 340 Tl gibi vermiştim, modul dahil.
    4k yayını varmı bilemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.