Şimdi Ara

Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.237
Cevap
37
Favori
206.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Philips 58pus 7304 modelini gözüme kestirdim: büyük ekran tv,amblight,va panel herşey iyi güzel artık bu tv yi alacağım diyorum sonra 50 hz olduğu aklıma geliyor ilerde bu durum sıkıntı çıkarır mı acaba derken bir bakmışım hop yine LGsm8600 modeline dönüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevruz84

Philips 58pus 7304 modelini gözüme kestirdim: büyük ekran tv,amblight,va panel herşey iyi güzel artık bu tv yi alacağım diyorum sonra 50 hz olduğu aklıma geliyor ilerde bu durum sıkıntı çıkarır mı acaba derken bir bakmışım hop yine LGsm8600 modeline dönüyorum.
    100Hz olması en büyük artısı.

Bir de Philips 4K görüntüsü güzel ancak HDR olayında pek başarılı olduğunu söyleyemem. Özellikle kontrastı zayıf kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesem

100Hz olması en büyük artısı.

Bir de Philips 4K görüntüsü güzel ancak HDR olayında pek başarılı olduğunu söyleyemem. Özellikle kontrastı zayıf kalıyor.

Alıntıları Göster
    sm8600 100 hz olduğu için almayı düşünüyorum fakat ips ekrana sakın bulaşmayın özellikle LG tv lerin karanlık performansı çok kötü diyorlar.Ne alacağımızı şaşırdık valla.
    sizin tv hangi model hocam?
  • Birinde iyi olan öbüründe kötü olabiliyor. Burada da herkesin kendi kişisel zevkine kalıyor. Tekno marketlerde teşhir tvler de seyrederek de anlaşılmıyor ve yanıltıcı olabiliyor. İmkan varsa alacaksın eline harici diskini içinde çeşitli videoların olduğu öyle test edip alacaksın.
    Ben ekran problemini yaşayınca öyle yaptım. Gittim Vatan'a denedim. Dediğim gibi oradaki demolar yanıltıcı olabiliyor.
  • nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de ilk başta 58 inç olan va panel mi alsam dedim. Ama vatanda ekrana elimi değdirince çok basit yumuşak geldi.hele de orada çalışan biri elini tv üzerinde aşağı doğru çizdi, bildiğiniz etrafında izler oluştu. Herkes siyah renkte va ekran için ips ekrandan iyi diyor.ama doygunluk ve doğal renk olarak bana göre ips ekran iyi geldi. Evet ekranda gösterilen görüntü karanlık bir ortamda olunca va ekran daha net gösteriyor, vatan bilgisayarda bunu bende gördüm yanında lg 8200 vardı, ama evde benim 5 sene önce almış olduğum lg ips ekran olan tv imde hiç fark etmedim televizyon izlerken.zaten kaçımız buna o kadar dikkat ediyoruz.karanlık ortamda evde karanlık sayılacak bir film açtım çok anormal de gelmedi. Bu yüzden ben de 55pus7304 ten aldım n11 deki kampanyadan dolayı.4200 civarına geldi ki kaçırmak istemedim. Şu an kargo şubesinde ama yarın getireceklermiş yoğunluktan. Hayırlısı olsun hocam çokta kafaya takmaya gerek yok..50 hz ile 100 arasındaki fark zaten gündelik tv izlemede ya da filmlerde öyle ahım şahım etki etmez. Filmler mesela standartı 24 fps hızında . Ha 50 hzlik bir tv de izlemişsiniz ha 100 hz lik. Ama bazı oyunlarda bu değişebilir.o da çok nadir oyunlardır.
    Daha detaylı bilgi burada var

https://forum.donanimhaber.com/50hz-mi-100hz-mi-nedir-bu-tazeleme-orani--131503991

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)

• quote:

Orijinalden alıntı: muhyul

Hocam ben de ilk başta 58 inç olan va panel mi alsam dedim. Ama vatanda ekrana elimi değdirince çok basit yumuşak geldi.hele de orada çalışan biri elini tv üzerinde aşağı doğru çizdi, bildiğiniz etrafında izler oluştu. Herkes siyah renkte va ekran için ips ekrandan iyi diyor.ama doygunluk ve doğal renk olarak bana göre ips ekran iyi geldi. Evet ekranda gösterilen görüntü karanlık bir ortamda olunca va ekran daha net gösteriyor, vatan bilgisayarda bunu bende gördüm yanında lg 8200 vardı, ama evde benim 5 sene önce almış olduğum lg ips ekran olan tv imde hiç fark etmedim televizyon izlerken.zaten kaçımız buna o kadar dikkat ediyoruz.karanlık ortamda evde karanlık sayılacak bir film açtım çok anormal de gelmedi. Bu yüzden ben de 55pus7304 ten aldım n11 deki kampanyadan dolayı.4200 civarına geldi ki kaçırmak istemedim. Şu an kargo şubesinde ama yarın getireceklermiş yoğunluktan. Hayırlısı olsun hocam çokta kafaya takmaya gerek yok..50 hz ile 100 arasındaki fark zaten gündelik tv izlemede ya da filmlerde öyle ahım şahım etki etmez. Filmler mesela standartı 24 fps hızında . Ha 50 hzlik bir tv de izlemişsiniz ha 100 hz lik. Ama bazı oyunlarda bu değişebilir.o da çok nadir oyunlardır.
    Daha detaylı bilgi burada var

https://forum.donanimhaber.com/50hz-mi-100hz-mi-nedir-bu-tazeleme-orani--131503991
    O yazıda bahsedelilen ha 50Hz ha 100Hz olayına katılmıyorum. Ben hem tüplüde hem de LCD tvde 100Hz kullanmış biri olarak söylüyorum ki çok fark var. Ha bunu normal kullanıcı fark edermi, etmez. Ancak bu konuda çok dikkatli bir kullanıcı rahatsız olur. Tabi bu arada panelin gerçek 100Hzinden bahsediyorum. Ne kadar yazılımsal olarak bunun üstesinden gelmeye çalışsalar da titreme, geçen bahsettiğimiz milisaniye olarak hızlı sahnelerde görüntü kayması gibi. Özellikle hareketli kameranın pan yaptığı sahnelerde hissedilir. Bir başka örnek ise haberlede veya reklamlar geçen altyazılara dikkat edersek yazıların titremisi. İşte bu 100Hz bir tvde olmuyor.

• PatakoZ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun darısı başımıza inşallah. Gayet güzel tv ihtiyaçlarımızı fazlasıyla görür. Sonuçta bilimsel çalışma yapmayacağız film izleyip oyun oynayacağız. Valla kaç gündür tvyi beklerken burayı takip ediyorum çok detaylara iniyor çoğu kişi ben de kafayı yemek üzereyim :) herşeyi tam eksiksiz tv alan zaten 15 bini gözden çıkarır. Bizim bütçe için gayet iyi bir tv.

• Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)

• PatakoZ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben de yarını bekliyorum servis için.

• nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Philips le kiyaslamana bir faydasi olmaz sanirim ama 8600 hakkinda iyi bir video. İzlemediysen bir bak istersen

Rtings.comyoutube
    LG SM8600 TV Review - RTINGS.com
    https://www.youtube.com/watch?v=fWwnpMCBjlg&feature=youtu.be

• N11’deki indirimlerden aldım ben de 50PUS7304 modelini. Firmware güncelleme muhabbeti dönmüş forumda epey bir bakındım eski mesajlara göremedim, ne tür bir sorun için bu güncelleme? Her TV’de olan bir sorun için mi?

Bir de en iyi görüntüyü veren renk modu hangisidir ya da siz hangi ayarları kullanıyorsunuz? Bir türlü istediğim görüntüyü yakalayamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok merak edenler vardır belki. Yurtdışı satış modellerinden birinin adı 7354 yani bizim 7304 ile birebir noktası virgülüne aynı cihaz ve bu cihazın kutu açılımını buldum.
    THE ONE UNBOXING
    Tech Watcheryoutube
    Unboxing the Philips PUS7354 (The One)
    https://www.youtube.com/watch?v=aAueTqwwyCs&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker3581 -- 14 Kasım 2019; 20:36:26 >

• Tv geldi, kırdum maşallah.

Ancak arkadaşlar maçı açtım, çimenler yani saha resmen göz alıyor..Film moduna aldım ve rahatladım.

Profesyonel görüntü ayarları var mıdır?
    Ne yapmalıyım?

• vural_kral kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın, default modlardan kurtaran yok mu? Ben evdeki LG ayarlarını kendim biraz araştırarak yapmıştım çok da memnunum.
    Bir de kurulumu kendiniz mi yaptınız?

• vural_kral kullanıcısına yanıt
    Bende 50pus7304 kullaniyorum. Oncelikle tv nin renk ayarlarini tv nizi tam karsidan izlerken yapmanizi oneririm. Kayitli goruntu ayarlari ozellikle uydu ve dusuk cozunurluk yayinlarda pek basarili degil. Ama netflix ve 4k yayinlarda cokta kotu degil dogrusu. Zaten hdr ve dolby vision yayinlarda ozel ayarlar cikiyor. Ben de parlak ayarlari pek sevmem. Cogunlukla kendi ayarlarimi kullaniyorum. genelde gece tv izledigim icin kendi ayarim disinda standart, gece ve film ayarlarini da kullaniyorum bazen.

Denemek isteyenler icin kendi ayarlarimi da paylasayim;

Renk : 70 / Kontrast : 100 / Keskinlik : 2 / Parlaklık : 25

Gelişimiş Ayarlar: (Renk) Renk Geliştirme : Maksimum / Renk Sıcaklığı : Soğuk / (Kontrast) Kontrast Modu : Goruntu Optimizasyonu / Hdr Video Olcekleme : Acik / Dinamik Kontrast : Minimum / Video Kontrasti : 100 / Işık Sensoru : Kapali / (Keskinlik) Ultra Resolution : Acik / (Goruntu Temizleme) Parazit Azaltma : Minimum / Mpeg Parazit Azaltma : Minimum / (Hareket) Hareket Tarzları : Kisisel / Natural Motion : Minimum

Son olarak bu ayarlardan sonra parlaklik ayarina tekrar gelip kendi zevkinize gore tekrar ayarlayabilirsiniz. Benim ayarlarim biraz karanlik gelebilir size

• emreDZ kullanıcısına yanıt
    Renk konusunda sorun yasayan arkadaslar oluyor. Servis yazilimla duzeltiyor bu sorunu. Geriye donuk msjlardan detayini bulabilirsiniz. Renk ayari icin bir onceki mesajimda kendi ayarlarimi da paylastim sizde o ayarlari deneyebilirsiniz. Yalniz sizi de uyarmak isterim. 50" model de va panel bulunuyor. Tv nizi capraz bir acidan izliyorsaniz renk performansi dusecektir. Bu konuda bilgi sahibi olmayan kisilerde gorutu ayarlarinin kotu oldugu algisi yaratabiliyor.o yuzden renk ayarlarini tv yi tam karsidan izler konumdayken yapmaniz uygun olacaktir.

Bir onemli noktada uydu yayinlarinda ve dusuk cozunurluklu yayinlarda yayin kaynagindan kaynakli goruntu performanslari daha kotu olabiliyor. Yani tv kanallari arasinda bile ciddi goruntu kalitesi farklari dogabiliyor. Ama asagida linkini paylastigim gibi yuksek kalite ve cozunurlukteki videolar da renk ve goruntu ayarlarinin cokta kotu olmadigini gorebilirsiniz.

Jacob + Katie Schwarzyoutube
    Peru 8K HDR 60FPS (FUHD)
    https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ&feature=youtu.be

• Arkadaşlar iptv için hangi programi kuralım öneriniz var midir?

• alcatraz07 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler deneyeceğim ayarları. Renk sorunu IPS panellerde mi oluyor genelde yoksa VA'da mı?
  • Bu arada usb den apk yüklemek için bilinmeyen kaynaklari aktif etmeyi bulamadim arkadaşlar. Yapan varsa yazsin lutfen.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.