Şimdi Ara

Philips 46pfl8605 kullanan varsa lüten yardım... Ekran yansıma sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşıma ait eski model bir philips lcdde gördüğüm ambilight özelliği çok hoşuma gitti. Ben de yeni bir TV almaya karar verdim ve bir süre internette araştırdıktan sonra 46pfl7695 (bulabilirsem tabii, çoğu yerde stokta görünmüyor) almaya karar verdim. Bugün teknosaya uğradım ve hemen hemen aynı özelliklere sahip 7605 modeline bakarken hemen yanında duran 8605 aklımı çeldi. Hem görüntülerinin canlılığı, hem de üç boyutlu olduğu halde çok cazip bir kampanya yaptıkları için az bir fiyat farkıyla alabilecek olmam yüzünden. Tam almaya karar vermiştim ki loş sayılabilecek ortama rağmen panelin önüne ekledikleri cam yüzünden ekranının yansıma yaptığını farkettim. Yine de alacaktım aslında, ama eşimi dinleyip en azından bir gün erteledim. Bu arada forumlara baktım, anladığım kadarıyla fazla kullanıcısı yok ve bu yansıma olayından bahsedilmemiş hiç. Yabancı bir incelemeyi okudum (uzman incelemesiymiş), negatif özellikler arasında bu sorunu belirtmelerine rağmen yine de 10 üzerinden 10 vermiş bu tvye. Açıkcası bu tvyi alıp kullanan, özellikle de gündüz performansından memnun olan birileri çıkarsa işim kolaylaşacak. Y da olumlu ya da olumsuz hakkında bir fikri olanlar. teşekkürler..

• Şu kadarını söyliyeyim 1-2 haftadır araştırma içerisindeyim sürekli 46pfl7695 kullananlara rastlıyorum:D:D tesadüfmüdür bilemem ama herkes memnun .Sadece altyazı desteklemiyor diyorlar o kadar.başka negatif yönünü okumadım desem yardımcı olmuş olurmuyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanc05

Şu kadarını söyliyeyim 1-2 haftadır araştırma içerisindeyim sürekli 46pfl7695 kullananlara rastlıyorum:D:D tesadüfmüdür bilemem ama herkes memnun .Sadece altyazı desteklemiyor diyorlar o kadar.başka negatif yönünü okumadım desem yardımcı olmuş olurmuyum.

Aynı sürede yaptığım araştırmayla ben de aynı sonuca ulaşmıştım, vatanda stokta olsa alacaktım da 7695i. Ama az bir farkla hem de halihazırda mevcut olan bir üst model, 8605 daha çok cazip geldi şimdi. Görüntüsünü de beğendim. Sadece ekran yapısı farklı ve gün ışığında yansıma yapma ihtimali kuvvetli. Bu yüzden kullananların fikri çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alismus

quote:

Orijinalden alıntı: batuhanc05

Şu kadarını söyliyeyim 1-2 haftadır araştırma içerisindeyim sürekli 46pfl7695 kullananlara rastlıyorum:D:D tesadüfmüdür bilemem ama herkes memnun .Sadece altyazı desteklemiyor diyorlar o kadar.başka negatif yönünü okumadım desem yardımcı olmuş olurmuyum.

Aynı sürede yaptığım araştırmayla ben de aynı sonuca ulaşmıştım, vatanda stokta olsa alacaktım da 7695i. Ama az bir farkla hem de halihazırda mevcut olan bir üst model, 8605 daha çok cazip geldi şimdi. Görüntüsünü de beğendim. Sadece ekran yapısı farklı ve gün ışığında yansıma yapma ihtimali kuvvetli. Bu yüzden kullananların fikri çok önemli.

8605 de dediğiniz gibi yansıma olayı var sürekli kullananlardan fikir alsak daha iyi.Ben özellikle SD yayın performansını merak ediyorum.

• Ben az önce başka bir forumda da yazdım, aynı soruyu sormuşlar . Sizlerede yazayım.
    4 ay kadar 46PFL7695 kullandım. Sonra bir sorundan ötürü televizyonu geri aldılar ve bana yeni televizyon göndereceklerini belirttiler. Yerine 52" daha uygun gelecek diye
    araştırma yaptım ve 8605 seçeneğini gördüm. Şimdi üç haftadır bu televizyonu kullanıyorum.

ikisi arasında 3D dışında, teknik olarak önemli bir fark göremedim ben. Ancak duyduğum kadarı ile, biri 14bit, diğeri 17 bit ekran diye biliyorum. Birde işlemciler farklı denildi. Bunlar buralardan duyduklarımdı.
    Görüntü olarak şöyle diyebilirim. Eğer 3D olsun ,kenarda dursun, gerekirse kullanırım, ben on senede bi alıyorum, almışken mutlaka olsun demiyorsanız, yani 3D hiçbir zaman gündeminizde olmayacak ise
    7695 bence alınabilecek güzel bir televizyon. SD kalitesi gerçekten çok iyi. Ben HİREMCO uydu alıcısı ile izliyorum. Bazen TRT HD kanalından çıkıp başka kanala geçtiğimde, burasıda mı HD dediğim oluyordu.
    Tabi her kanalda bu olmuyor, ama iyi yayın yapan kanallarda SD görüntüyüde gayet doyurucu alıyorsunuz.
    Eğer ortama ışık giriyorsa televizyon mat ekranda olsa yinede akşam aldığınız net doyurucu renkleri görmek zor oluyor. Benim farkettiğim ilk şey bu. Güneşli yada dik gelen ışımalarda, televizyon paneli
    bu ışıktan mat olsada etkileniyor. Sadece parlak olunca fark şu oluyor. önündeki nesneler de görüntüye odaklanmazsanız, gözünüze çarpıyor .Ben sabah kalkıp televizyon açmadığım için, genelde akşam ve akşam üzeri saatlerde bunu çok farketmiyorsunuz. Tavanda avize olursa bu direkt görüntüyü etkiliyordur mutlaka. Ama benim salonda, gizli aydınlatma var, led . Bunları tam yaktığımda , ekrana hiç yansımıyor.
    Cam ekranın, mat ekrana göre yansıma eksisi var , doğru. Ancak akşam ve geceleri ışıksız ortamda da renkler daha bi farklı , bunu hissediyorum. Belki cam bir derinlik mi katıyor, ne yapıyor bilmiyorum ama
    renklerde daha canlılık oluşuyor, doğallığı bozmadan. Bu televizyonlarda bilmiyorum denedinizmi, DLNA özelliği var. Masaüstü yada LAPTOP tan media uygulamalarını yerinizden kalkmadan seyredebiliyorsunuz. NET TV mükemmel. Youtube ; Dailymotion gibi sitelerde yazıp arattığınız videoyu aynı bilgisayardaki gibi tam ekran izleyebiliyorsunuz. Artı, yeni yeni internete girme başladı. Facebook bile açılıyor ,gazeteler. Ancak
    Java türünde programlar sanırımki eksik, ikinci üçüncü alt sayfalara geçiş henüz yok. Bir gazetenin ana sayfasını bilgisayardaki gibi televizyonda da görüyorsunuz. 3D karşılaştırması yapamayacağım, birkaç film izledim. Beğendim, farklı bir tarz. Tabiki ilgi çekici. Ama benim başımda gözlükten dolayı bir ağrı oluşmadı. Şimdi harıl harıl film arıyorum seyretmek için. Size anlatacaklarım şimdilik bunlar, sormak istediğiniz var ise yazabilirsiniz.

• kemal arkadaşım , bende 42pfl7695 modelini düşünüyorum , normal uydu alıcısı kullanıyorum , sd yayınları
    nasıl gösteriyor , birde örneğin bir mkv film izlediğinde görüntü takılmalı oluyor mu yoksa çok güzel akıyor mu . ayrıca bir derinlik hissi veriyor mu görüntü .
  • Üstad 8605e ne fiyat verdi teknosa? 46" 7695 genelde 3200 heryerde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg Tv Sinyal Yok Lütfen Yardım
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanamersin

kemal arkadaşım , bende 42pfl7695 modelini düşünüyorum , normal uydu alıcısı kullanıyorum , sd yayınları
    nasıl gösteriyor , birde örneğin bir mkv film izlediğinde görüntü takılmalı oluyor mu yoksa çok güzel akıyor mu . ayrıca bir derinlik hissi veriyor mu görüntü .

7695 de HİREMCO HD turbo uydu alıcısı kullandım. Harika SD görüntüsü, bunu özellikle belirteyim. Bunu şunun için söyledim, benim kullandığım uydu alıcısınında
    rolü vardır belki, herhangi ucuz yollu bir uydu alıcıs da o performansı veriyormu, onu bilmiyorum. Kullandığım modelleri özellikle yazıyorum o nedenle.
    Youtube bağlanıp internette izlerken bile görüntü takılması olmuyordu. USB den mkv de izledim, akıcı herhangi bir sorun yok. Ancak siz yinede görüntüsüne
    bir Tv markette bakıp ondan sonra alın. Zira her televizyonun kendine özgü bir renk skalası var sanırım. Çoğu televizyondan daha gerçekçi buldum renkleri.
    8605 renkleri sanki biraz daha da etkileyici geldi bana. 3D olmayan bir tv alacaksanız, 7695 bence kendi fikrim iyi bir televizyon.

• quote:

Orijinalden alıntı: İtfayeci

Üstad 8605e ne fiyat verdi teknosa? 46" 7695 genelde 3200 heryerde

2 adet gözlük ve transmitter dahil 3899 tl 12 taksit fiyatı
  • kemalb, sorduğumun tam yanıtı olan yazdıklarınız için teşekkürler.
    Dün teknosada 7605 (sanırım 7695 ile aynı özelliklere sahip) ve 8605 yanayana duruyordu. 8605de renklerin doğallığı ve görüntünün akıcılığı bariz biçimde göze çarpıyordu. Yansıma konusunda tereddüt etmemin nedeni tvyi çok ışık alan bir odada tam da pencerenin karşısına koyacak olmam. Şimdilik 3d ilgimi çekmiyor, fazla kullanacağımı sanmıyorum. Yine de aradaki fiyat farkını sadece tasarımı için -8605 çok şık- ve görüntü kalitesi için verebilirim. Ama ne bileyim haftasonu gündüz maç izlerken perdeleri kapatmak zorunda kalmaktan korkuyorum. Keşke aydınlık bir ortamda görme şansım olsaydı. Her iki modeli de kullanmış biri olarak, yerimde olsanız hangisini alırdınız?
  • Üstadlar, Philipsler zaten dogala en yakin renkleri verirler. Ben zamaninda full hd tv alirken philips ve samsunglar arasi cok inceledim. Bundan 4 yil evvel philips 42pfl7662d modelini aldim. O siralar samsung 40m87 modelide populerdi fakat samsunglarin renk gamutunu cok abartili bulmustum, inanin philipsteki dogalliktan eser yoktu. Halende zaman zaman tekno marketlerde denk gelirim, sammyler hala ayni patlak renklerden muzdarip.

Benimde 4 yillik zaman zarfinda panelimde olu pixeller olusmaya basladi, zaten garantisiz almistim zamaninda, bende degistirme asamasindayim, yine philips tercih edecegim aksilik olmassa...

Biraz daha bekleyip philipste ne modeller yenilenecek bekleyecegim sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 4 Mart 2011; 21:31:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alismus

kemalb, sorduğumun tam yanıtı olan yazdıklarınız için teşekkürler.
    Dün teknosada 7605 (sanırım 7695 ile aynı özelliklere sahip) ve 8605 yanayana duruyordu. 8605de renklerin doğallığı ve görüntünün akıcılığı bariz biçimde göze çarpıyordu. Yansıma konusunda tereddüt etmemin nedeni tvyi çok ışık alan bir odada tam da pencerenin karşısına koyacak olmam. Şimdilik 3d ilgimi çekmiyor, fazla kullanacağımı sanmıyorum. Yine de aradaki fiyat farkını sadece tasarımı için -8605 çok şık- ve görüntü kalitesi için verebilirim. Ama ne bileyim haftasonu gündüz maç izlerken perdeleri kapatmak zorunda kalmaktan korkuyorum. Keşke aydınlık bir ortamda görme şansım olsaydı. Her iki modeli de kullanmış biri olarak, yerimde olsanız hangisini alırdınız?

Ben bu iki Tv yi de kullandım ,bundan 3 ay önce burda arandım durdum kullanıcı , kimseyi bulamadım. O nedenle içine sine sine almanı isterim.
    ikisinide kullandım dedim, şu var. Eğer pencerenin ışığı ekrana geliyorsa, bence mat panelde de sorun oluyor. Tamam parlama olmuyor belki ekranda, ama mat paneldeki
    renkleri de gün ışığı direkt gelirse alıp götürüyor. işin bu kısmı böyle. Tamamen şöyle düşünme, ben pencere karşısına koyacağım, 7695 alırsam televizyonun performansını
    tam olarak alırım deme, benim gördüğüm şey ışık gelince parlama olmasada, ışık ekrana çarpıyorsa mat ekranda da renk kaybı oluşuyor. Ama tabiki
    parlak ekranda bir olay daha oluyor artı olarak, bu renk kaybına ilaveten parlama oluyor. Eğer, pencere karşısından başka şansın yoksa, hiç olmaz ise, parlamayı da yok etmek açısından
    7695 almanı tavsiye ederim. İkisi arasında fark, 100 -200 Hz ve 3D . Bunun dışındaki multimedya özellikleri aynı, panel farkı olabilir, onu duydum ama tam bilmiyorum. Ben dediğim
    gibi 7695 i de beğendim. ışık sorunun olmasa direkt 8605 diyeceğim. Çünkü aralarında 800 TL kadar bir fark var sanırım. Işık problemi seni pişman edebilir diye, 7695 düşün şimdilik. Çünkü
    direkt geliyor diyorsun.

• Philips 8505 çıktı piyasada. Bunda yansıma sorunu yok.
    8605lerde görüntü daha bir canlı gibi ama o yansımayla insan tv mi izleyebilir. Tamamen karanlıkta gece bile lambaları kapatman lazım ki yansıma olmasın...

Bu gerçek bir sorun olmalı ki... 8505te yansıma sorunu yok. 8 kalitesi bu panelde de var ...
    Siyah cam paneldeki koruyucu cam yok ve yansıma sorunu dolayısıyla yok. Mat lcd ekran var karşınızda...

8505 200 hz ve 3d düşünenler için ideal.. Yansıma sorunu da yok. Çerçeve gümüş gri renkte ve o da kesinlikle yansıma yapmaz...

7600 serisiyli aynı fiyatlarda olunca 3 d li ve 200 hzli 8505ü tercih edebilirsiniz.

Medya markta son gördügüm fiyat 3000 ve 3700 idi 40-46 için...
  • + 2 adet 3D gözlük ve 3d transmitter fiyata dahildi...

Ben siyah kasa manyagı degilim diyorsanız tam size göre...
    Gümüş gri kasayı sevenler kaçırmaz zaten...

8605 için tüketicilerden yansıma sorununa dair büyük tepki yada izlenim edindigi için 8505 gibi yansıma yapmayan bir paneli üretmiş philips bunun başka açıklaması olamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 4 Mart 2011; 22:01:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: proffesor

+ 2 adet 3D gözlük ve 3d transmitter fiyata dahildi...

8605 için tüketicilerden yansıma sorununa dair büyük tepki yada izlenim edindigi için 8505 gibi yansıma yapmayan bir paneli üretmiş philips bunun başka açıklaması olamaz..

Cam ekrandaki görüntü derinliği ve etkisi mat ekranda olmuyor. Işıma sorunu yaşamayanlar için cam ekranı tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

quote:

Cam ekrandaki görüntü derinliği ve etkisi mat ekranda olmuyor. Işıma sorunu yaşamayanlar için cam ekranı tavsiye ediyorum.

Karanlıkta mat ekranla cam ekran arasında çok büyük fark yok...

Kimi mat sever kimi cam sever. Tercih kullanıcıya kalmış.
    Aynada sürekli bir şeyin aksini görmek hoş değil.
    Yaz ayları geliyor. Işık daha fazla problem yaratacak...

Memleketimiz bol ışık alır...
    :)

Bilgisayar ekranında bile ben matı tercih ederim. Glossylerin parlaklıgı hiç hoşuma gitmez...

• bugun teknosa da 2 gozluk +40pfl8605 2999 lira arkadaslar fiyat iyi geldi bana ama bilemiyom...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

quote:

Karanlıkta mat ekranla cam ekran arasında çok büyük fark yok...

Kimi mat sever kimi cam sever. Tercih kullanıcıya kalmış.
    Aynada sürekli bir şeyin aksini görmek hoş değil.
    Yaz ayları geliyor. Işık daha fazla problem yaratacak...

Memleketimiz bol ışık alır...
    :)

Bilgisayar ekranında bile ben matı tercih ederim. Glossylerin parlaklıgı hiç hoşuma gitmez...

Valla geçmişi unutmamak lazım, en iyi görüntüyü sunan CRT televizyonların hepsi de cam ekrandı. Sonuçta herkes yarış içinde, en iyi görüntüyü sunmak açısından, ben gözümle gördüğümü belirtiyorum. Cam ekrandaki görüntü farklı diye, bunu firmalarda biliyorlarki cam ekran çıkardılar ilk modellerini. Ha kullanıcı talep etti diye de, matını da yaparlar. Ama ikisi arasındaki fark devam ediyor.

• En iyi görüntüyü CRT televizyonu mu veriyor???
    Bu yanlış. En iyi görüntüyü crt verseydi ne gerek vardı bu panellere...

Ayrıca mat ekran sony x4500e bir bak bakalım neresinde cam var...
    x4500 philips 9 serisi lcdler hepsi mattır ve bu camlardaki ayna görüntüsü olmadan cam ekranlara taş çıkarırlar...

Gündüz izlerken mat ön planda... Ben bodrum katındayım ya da sürekli pencereleri kapatarak yaşıyorum diyorsanız orası ayrı...

Gece olunca zaten matın yaydığı ışık yeter. Dışarıdan emeceği ışıkta azaldığından daha canlı oluyor zaten mat ekran dolayısıyla sizin çok sevdiginiz canlı cam ekrandan hiç bir farkı kalmıyor...

Ayrıca gece yine aynadaki aks mevzu cam ekranda malesef yine var. Avizeleri bırakın yandaki odanın ışık farkı bile direk yansımaya sebeb oluyor...

Mat daha iyidir

• quote:

En iyi görüntüyü CRT televizyonu mu veriyor???
    Bu yanlış. En iyi görüntüyü crt verseydi ne gerek vardı bu panellere...

Ayrıca mat ekran sony x4500e bir bak bakalım neresinde cam var...
    x4500 philips 9 serisi lcdler hepsi mattır ve bu camlardaki ayna görüntüsü olmadan cam ekranlara taş çıkarırlar...

Gündüz izlerken mat ön planda... Ben bodrum katındayım ya da sürekli pencereleri kapatarak yaşıyorum diyorsanız orası ayrı...

Gece olunca zaten matın yaydığı ışık yeter. Dışarıdan emeceği ışıkta azaldığından daha canlı oluyor zaten mat ekran dolayısıyla sizin çok sevdiginiz canlı cam ekrandan hiç bir farkı kalmıyor...

Ayrıca gece yine aynadaki aks mevzu cam ekranda malesef yine var. Avizeleri bırakın yandaki odanın ışık farkı bile direk yansımaya sebeb oluyor...

Mat daha iyidir

CRT televizyonlardaki görüntü kalitesinin henüz LCD ve LED lerde olmadığı konusu günlerdir tartışılıyor. ( Bakınız. albani nin yazılarına)
    Ben şu an alınacak LDC LED tv yerine harika resim üreten CRT ye devam ediyorum diyor.

Sonuçta bu işin üstadı kendisi, belki tanıyorsunuzdur.
    Bu arada ben parlak ve mat LED TV yi 4 ay içinde ikisinide kullanmış biri olarak söylüyorum. Siz mat tv de yansıma olmadığını düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Hele
    ışık tam karşıdan geliyorsa cam ekrandan az olmakla birlikte mat ekranda da yansıma oluyor, yansıma olmayacak diye düşünmeyin. İyice bakın isterseniz. Hele ekrana karşı ışık geliyorsa, bunun kurtuluşu yok.
    Ben Salonda kullanıyorum, ışık direkt gelmediği için sizin kadar kötü hissetmiyorum görüntüyü, parlak ekranda. Artı, kesinlikle yine vurguluyorum, parlak ekrandaki görüntü
    canlılığı mat ekranda yok :) Bu arada bir hatırlatma, ister mat ister parlak ekran alın, eğer avize sarkıyorsa hepsinde problem, bu. Sanmayınki mat ekranda bu farkedilmiyor, mat dediğiniz ekranda
    yarı parlak ekran aslında, yansımaları o da alıyor. Hangi tv yi izlerseniz izleyin, soft aydınlatma yapmıyorsanız, gerçek görüntü ve renkleri zaten farkedemezsiniz. Ben Salonda Led aydınlatma yaptırdım
    ve soft bir ışık kullanıyorum. Cam ekranın görüntüsü çok keyifli :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.