Merhaba arkadaşlar, Philips 43Pus6503/02 model led tv 1 hafta önce görüntüde pırpırlanma/titreme olmaya başladı. İşin ilginci tv açıldıktan yaklaşık 30 dakika sonra yapmaya başlıyor ve her 3 saniyede bir titreme yapıyor. Tvyi kapatıp bir süre sonra açınca tekrar 30 dk normal seyredip 30 dakika sonra arıza başlıyor. Bu durum da bana içerisinde bazı parçaların aşırı ısınmasından kaynaklanabileceğini düşündürdü. Besleme kartı üzerinde bulunan kondansatörlerden kaynaklanabileceğini düşünerek şüphelendiğim kondansatörleri aynılarıyla değiştirdim. Sorun devam etti. En son bugün tvnin arka tarafından titreme devam ederken içerisine (besleme kartının üzerine doğru) saç kurutma makinesinin soğuk üfleme bölümüyle soğuk hava tuttum. 2 dakika sonra titreme yavaşlayarak durdu ve soğuk hava tuttuğum sürece yapmamaya başladı. Soğuk hava vermeyi kestiğimde ise 5-10 dakika sonra titreme yapmaya devam etti. Sorunun kaynağını çözemediğim için müdahale edemiyorum. Bu yüzden fikri olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Fikir vermesi açısından da besleme kartının fotoğrafını koyuyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı forumlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips 43PUS 6502 TV'de Ekran Titremesi Sorunu ve Çözümleri
Philips 43PUS 6502 televizyonunuzda ekran titremesi sorunu yaşıyorsanız, bu yaygın bir sorun olabilir. Sorunu teşhis etmek ve çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Ekran Titremesinin Nedenleri:
- Gevşek kablolar
- Arızalı bir ana kart
- Güç kaynağı sorunları
- Panel arızası
- Yazılım hataları
Sorunun Çözümü:
- Kabloları Kontrol Edin: Tüm kabloların, özellikle HDMI ve güç kablosunun, sıkıca takıldığından emin olun. Gevşek bağlantılar titremeye neden olabilir.
- Ana Kartı Resetleyin: Televizyonunuzun arkasındaki güç düğmesini bulun ve birkaç saniye basılı tutun. Bu, ana kartı sıfırlayacaktır.
- Güç Kaynağını Kontrol Edin: Televizyonunuza giden güç kaynağının düzgün çalıştığından emin olun. Akım dalgalanmaları veya düşük voltaj titremeye neden olabilir.
- Yazılımı Güncelleyin: Televizyonunuzun yazılımını en son sürüme güncelleyin. Yazılım hataları bazen ekran titremesine neden olabilir.
- Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ediyorsa, kalifiye bir teknisyenle iletişime geçmeniz önerilir. Panel arızası gibi daha ciddi sorunları teşhis edip onarabilirler.
Ekran titremesi sorununu çözmek için yukarıdaki adımları izleyerek Philips 43PUS 6502 televizyonunuzun keyfini sorunsuz bir şekilde çıkarabilirsiniz.