Şimdi Ara

Philips 43PUS 6502 Görüntü Titremesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Philips 43Pus6503/02 model led tv 1 hafta önce görüntüde pırpırlanma/titreme olmaya başladı. İşin ilginci tv açıldıktan yaklaşık 30 dakika sonra yapmaya başlıyor ve her 3 saniyede bir titreme yapıyor. Tvyi kapatıp bir süre sonra açınca tekrar 30 dk normal seyredip 30 dakika sonra arıza başlıyor. Bu durum da bana içerisinde bazı parçaların aşırı ısınmasından kaynaklanabileceğini düşündürdü.


    Besleme kartı üzerinde bulunan kondansatörlerden kaynaklanabileceğini düşünerek şüphelendiğim kondansatörleri aynılarıyla değiştirdim. Sorun devam etti. En son bugün tvnin arka tarafından titreme devam ederken içerisine (besleme kartının üzerine doğru) saç kurutma makinesinin soğuk üfleme bölümüyle soğuk hava tuttum. 2 dakika sonra titreme yavaşlayarak durdu ve soğuk hava tuttuğum sürece yapmamaya başladı. Soğuk hava vermeyi kestiğimde ise 5-10 dakika sonra titreme yapmaya devam etti.


    Sorunun kaynağını çözemediğim için müdahale edemiyorum. Bu yüzden fikri olan arkadaşlardan yardım istiyorum.


    Fikir vermesi açısından da besleme kartının fotoğrafını koyuyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı forumlar.


    Philips 43PUS 6502 Görüntü Titremesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar.

    BU tip sorunlarda tecrübeli forumdaşlar fikir verir ama akla gelenleri sunayım;

    Soğuk hava ile yaptığınız kontrolü neden özel bir bölgeye yönlendirip, nerede düzelme oluyor nerede olmuyor diye direk arızalı küçük kısmı yakalamadınız???


    Soğuk havanın etki edeceği ilk kısım alüminyum kanatçıklı soğutma malzemeleridir. Bağlı oldukları yarıiletkenler ölçülebilir. Ama sadece ısındığında sorun oluyorsa soğukken ölçüm bir ihtimal sonuç vermeyeblir ama yapılmalı. Soğukken de arıza hakkında bilgi çıkar. ((2 dakiikalık soğutma ve tekrarının 5-10dakikada olması alüminyum soğutucular için uzun süre, bu malzemeler daha kısa sürede etkir ama tabii bağlı oldukları elemanları ne kadar sürede etkileyebiliyor düşünmek gerek)


    Bazen soğuk lehimler sebep olur. lehim tazelemek gerekebilir, hatırlatayım.


    Görüntüdeki bu sorun ledlerden ve led driverdan olsa gerek. Ekran parlaklığını değiştirdiğinizde sinirlara kaydiginizda daha bariz anlasilir





  • Spesifik bölgeye soğuk hava vermem sonucu arızanın t-con kartında olduğu sonucuna ulaştım. İlk açıldığında hafif sıcak hava verince sorun hemen başlıyor. Soğuk havayı verince de saniyeler içerisinde problem kesiliyor. T-con kartının üzerindeki siyah çiplerin aşırı ısındığını fark ettim. Kartı değiştirince konuyu güncelleyeceğim.


    Yönlendirme için teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnrtn C kullanıcısına yanıt

    Rica ederiz. BU kart soketleri hassas elektronik sinyalller de içeriyor olsa, bağlı olduğu diğer kısımlardaki arızalardan dolayı ısınıyor olabilr bir ihtimal. Hemen kart almaktansa tespite yoğunlaşmak lazım.


    Arıza gerilim düzenleyici entegre ya da elemanlarda mı? Kart içinde kısadevre vardır belki. değiştirilebilir bir parça için sıfır kart almayın. Belki kart ucuz diye yeniisine meylettiniz ama bunları da düşünün. Fikir versin diye rastgelen şu videoyu ekleyeyim; video altındaki geçerli zaman linkine tıklarsanız direk arıza kısmına gidiyor. Ne anlattığını dinlemedim ama belki siz dinlersiniz, 19:20den sonrası arıza için

    Philips 43PUS 6502 Görüntü Titremesirepair crewyoutube
    T-Con kartı nedir ve çalışması anlatıldı. T-con Gamma IC entegresi arızası nasıl tespiti yapılır. Görüntü kartı detaylı anlatımı yapıldı. Lcd ve Led tv t-con (Timing Control) kartı çalışma prensibi. tcon board repair İyi seyirler
    https://www.youtube.com/watch?t=1161&v=sv0h9J82Ivk&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 9 Nisan 2022; 16:25:52 >




  • @karafetva Şimdilik geçici çözüm olarak 12v pc fanıyla tv arkasındaki servis kapağından soğutuyorum. Saatlerdir bir kez bile titreme olmadı. T-con üzerindeki çip aşırı ısınıyordu ve t-con kablo kontrollerinde sağ t-con kablo girişinde cızırtı sesi geliyordu. Çin’den ucuz yeni t-con kartı siparişi verdim. O gelene kadar soğutucu fanla idare ediyorum. Artık biraz da sök-tak yordu. İlk defa tv açtım açıkcası. T-con üzerindeki parçalar çok küçük olduğu için riske girmek istemedim. Yeni kart gelince sorunum çözülmüş olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnrtn C kullanıcısına yanıt

    Yeni kart gelene kadarki sürede tv o denli önemliyse tabii tamire girişememiş olabilirsiniz.

    Yalnız soketlerde vb problem olabiileceğini de ima etmiştim. Bazı film bağlantılar vb temizlenip silgi ile vb silinip zarar vermeden, tekrar takılırdı. Sorun böyle ise , yeni kartta da bu film bağlantı ile ilgilenmeniz gerekir.


    Kartı soğutuyrsunuz ama bağlı olduğu kısımlara zarar verir mi diye düşündürüyor...


    Eski karta muhakkak bakmak lazım forum kültüründe ama siz uğraşmak istmeyeceksnizdir. Konuda tecrübeli başka arkadaşlar da çıkardı belki. Neyse hayırlısı olsun...

  • Benimde Philips 43Pus6503 modelinde bu sıkıntı var. Garantisi bitmiş. Acaba ne kadara mal olur? Servisten yaptırmayı düşünüyorum. Ekran titremelerinden bıktım. Ayrıca daha da philips ürünü almayacam aldırmayacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.