Şimdi Ara

PHILIPS 42PFK6309-SAMSUNG UE40H6470-LG 42LB652V Arasında Tercih Yardım Arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• kardeş philips i hiç bilemiyorum. ben şahsen lg yi almakta kararlıydım. ama bugün samsungun bu modelini önerdi teknosada bir samsung görevlisi. 3D açısından çok fark var ikisi arasında samsungun ki aktif gözlük olayı. lg ninki çok dandikti.

smart olarak da samsung daha iyi dediler. webos hp nin yıllar önce yapıp işe yaramayınca lg ye sattığı bir teknolojiymiş

aradaki 2 in. lik boyut farkının çok bişe etkiliceğini sanmıyorum dolayısıyla sanırım samsunga karar kıldım. modeller tam denk gelmiş ben de onlara bakıyorum bu sıra şaşırdım :D
  • Tam ben de alma aşamasındayım ve bu modeller arasında kalıyorum. Var mı önerisi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heisenberg__

kardeş philips i hiç bilemiyorum. ben şahsen lg yi almakta kararlıydım. ama bugün samsungun bu modelini önerdi teknosada bir samsung görevlisi. 3D açısından çok fark var ikisi arasında samsungun ki aktif gözlük olayı. lg ninki çok dandikti.

smart olarak da samsung daha iyi dediler. webos hp nin yıllar önce yapıp işe yaramayınca lg ye sattığı bir teknolojiymiş

aradaki 2 in. lik boyut farkının çok bişe etkiliceğini sanmıyorum dolayısıyla sanırım samsunga karar kıldım. modeller tam denk gelmiş ben de onlara bakıyorum bu sıra şaşırdım :D

Smart konusu önemli değilse philips sizin için en iyi tercih olucaktır,ayrıca arkadaşın dediklerine katılmıyorum aktif 3D gözlükler sizi cezbetmiş belli ancak oturupta aktif gözlüklerle bir film izlemeye kalksanız baş ağrısından duramazsınız pasif gözlükler daha doğal ve güzel 3d görüntü performansı vericektir hemde baş ağrısı yapmıyacaktır,webos olayına gelince bence bir incelemenizi tavsiye ederim eminim samsungun smartından vazgeçiceksinizdir ayrıca teknoloji marketlerindeki elemanların dediklerine hiç bakmayınız hocam çünkü kendileri satmak için ellerinden gelenleri yapıyolar ayrıca teknik bilgileride yok,en iyisi gidip kumandayı isteyin kurcalayın doğru kararı böle vericeksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kinqonur

quote:

Orijinalden alıntı: heisenberg__

kardeş philips i hiç bilemiyorum. ben şahsen lg yi almakta kararlıydım. ama bugün samsungun bu modelini önerdi teknosada bir samsung görevlisi. 3D açısından çok fark var ikisi arasında samsungun ki aktif gözlük olayı. lg ninki çok dandikti.

Smart konusu önemli değilse philips sizin için en iyi tercih olucaktır,ayrıca arkadaşın dediklerine katılmıyorum aktif 3D gözlükler sizi cezbetmiş belli ancak oturupta aktif gözlüklerle bir film izlemeye kalksanız baş ağrısından duramazsınız pasif gözlükler daha doğal ve güzel 3d görüntü performansı vericektir hemde baş ağrısı yapmıyacaktır,webos olayına gelince bence bir incelemenizi tavsiye ederim eminim samsungun smartından vazgeçiceksinizdir ayrıca teknoloji marketlerindeki elemanların dediklerine hiç bakmayınız hocam çünkü kendileri satmak için ellerinden gelenleri yapıyolar ayrıca teknik bilgileride yok,en iyisi gidip kumandayı isteyin kurcalayın doğru kararı böle vericeksiniz.

doğru söylüyor olabilirsiniz. fakat şöyle bir olay var, altunizade capitol deki teknosaya gittim ve oradaki arkadaş teknosa çalışanı değildi, samsung çalışanıydı (samsung tişörtü giyiyordu ve samsung yaka kartı vardı) ve teknik bilgisi inanın çok iyiydi. panellerin hertz leri ile de bir çok bilgi verdi. samsung 400 hertz olmasına rağmen lg nin 600 hertz ine bedel olduğunu anlattı. nekadar doğrudur ben bilemem. teknosanın kendi elemanları hakikaten genelde bilgisiz oluyor haklısınız. internetten onların vereceği bilgileri ndaha fazlasını edinebiliyorsunuz.

kendi ürününü satmaya çalışıyor diyebilirsiniz belki ama adamın hal ve tavırlarından öyle bir amacı olmadığı belliydi. sadece lg nin ve samdsungun iki ürünün karşılaştırdı benim için ve alıp almayacağım tabiri caizse adamın umrunda bile değildi :D

klasik teknoloji marketlerindeki o zaman bunu alın kesin falan gibi muhabbetlere hiç girmedi. ki bu muhabbeti acıbadem nautilus bimekste televizyon satmaya çalışan bir arkadaştan yeterince biliyorum.

lg nin gözlükleri sinemada verilen gözlükler. yani çok kaliteli bulmadım. samsungun aktif 3D belki uzun süreli kullanımda başağrısı yapıyor olabilir haklısınız ama ben orda aktif gözlüklerle 20-30 saniye izledim tabiki herhangi bir rahatsızlık titreme vs gibi durumlar olmadı.

lg de magic remote ayrıca 150 tl ye satılıyor fakat samsungda fiyata dahil direk kutudan çıkıyormuş. aktif gözlük olayı zaten samsungda.

yani lg düşünüyordum ama şu an samsung daha önce benim için.

• LG''yi kafadan ele. Eğer Samsung'la yan yana koyup bakarsan aradaki ciddi farkı hemen görürsün. Philips'e gelecek olursak bence o da iyi ancak amblight olmaması yüzünden onu da elerim. Sonuç en iyisi Samsung.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o modelde ambilight var ama philips panel üreticisi değil. zaten 3 tane panel üreticisi var: samsung, lg ve sharp. bu yüzden lg ya da smasung arasındayım ben de. samsung 40, lg 42 inç olduğu için cihazın eninde 4.2 cm lik bi boy farkı oluyor. ama zaten 3d li tv almayı düşününce 2 model arasındaki bariz fark beni samsunga itiyor.

yoksa carrefourdan lg nin aynı modelinin 3d siz olanı 1400 TL ye de alınabilir.

@Bombar Dıman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heisenberg__ -- 4 Kasım 2014; 10:50:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG LH3000 LCD TV - Öneri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum smart sıkıntısı yüzünden philips almadım. Kardeşimde 6470 var 55", 10 dakikalık 3d deneyimi sonrası gözlerimde hissettiğim ağrı dolayısı ile ondan da vazgeçtim. Elimde harici disk ile teknosa ya gittim. 55lb562v yi kendi 3d filmlerim ve mkv filmlerim ile denedim sonuç çok iyiydi. Aldım. Araştırıca miracast ve widi özelliğini kullanmaya başladım bu iki özellik harika.2 saatlik 3d filmi 7 kişi birlikte izledik ( samsung da 7 gözlük demrk 1000 tl demek) hiç kimse göxünde rahatsızlık ya da başağrısı hissetmedi. Xbox ile dual play ise ayrı keyifti. Yani benim önerim lg lb652

Unutmadan samsung tv denerken 3d izleme esnasında kırpışan ışıklardan rahatsız olduğumu söylediğimde "karanlıkta izlerseniz sorun olmaz" demesi apple yaklaşımını anımsattı.

Hd ve sd yayınlarda problem yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enclosure -- 4 Kasım 2014; 11:49:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Webos işine gelince. Ben hp nin webos işletim sistemli pda ini kullandım ve keşke hp akıllı telefon piyasasına girseydi diye hala söylerim. Webos açık kodlu bir işletim sistemi olduğu için markaya özgü olmayacak tıpkı android gibi. Kendi mağazası var ve potansiyeli yüksek. 1-2 yıl içerisinde diğer tv üreticileride webos a geçmeye başlayacsktır. Samsung 2015 de pasif gözlüklü modelleri piyadaya sürecekmiş.

• her yorumda biraz daha kafam karışıyor :D

bu aktif gözlük pasif gözlük olayı kafamı kurcalıyor. LG nin lb652v olmayan başka bir modelinde pasif gözlüklerle 3D yi denedim ve malesef beni tatmin etmedi. samsungun h6470 modelindeki aktif 3d ise gerçekten mükemmeldi ama toplasanız 1 dakika izlememişimdir, uzun süreli kullanımda başağrısı yaptığını bir çok kişi söylüyor ama mağazaya gidip 1 saat boyunca izlemem mümkün değil.

yakın zamanda gidip LG 40lb652 modelinin 3D görüntüsünü deneyeceğim. kendi flash diskime HSBS 3D bir film koysam sanırım oynatacaktır mağazada.

3D dışında samsungun 4 çekirdekli işlemcisi olması da biraz cezbediyor. ama daha önce de yazdığım gibi, mağazadaki arkadaş ikisini direk kıyasladığında samsungu önerdi. tabi bir de sağda solda araştırırken samsungun f8000 modelini gördüm. yani anlicağınız kafalar 1 milyon oldu benim :D

@Enclosure

• heisenberg__ kullanıcısına yanıt
    3d denerken lg de televizyon göz hizanda olsun arkadaşım.

• Enclosure kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tüm bilgiler için

• heisenberg__ kullanıcısına yanıt
    Doğru şimdi hatırladım, 40 inch olanda ambilight yoktu ama 42 olanda var. Satış görevlisi philips'in 40 olanların panelleri samsung'dan 42 olanları ise LG'den aldığını söylemişti. O yüzden bu modelin pek kaleli olduğunu sanmıyorum.

• Philips kendi panelini üretir arkadaşlar yapmayın.

Konuya dönecek olursak. 3d film izlemiyorum, tv'nin smart özelliğine aldığım günden beri merak edipte bakmadım çünkü smart tv özelliği dünyanın en büyük yalanı ve saçmalığıdır bence. Ben 42pfk6309 kullanıyorum ve çok memnunum Ambilight gerçekten harika
  • samsung da çalışan eleman dediki dünyada 3 tane panel üreticisi var: samsung, sharp ve lg. panel üretmek derken bahsettiğimiz şeyin ne kadar büyük çaplı bir olay olduğunu anlamanız gerek. bunu kişisel düşüncelerinize dayandırarak "yapmayın arkadaşlar philips tabiki üretiyordur" demeniz çok komik oluyor.

@Equris
  • Hangi modeli tercih ettiniz ?
  • Ben de bu tvler arasında kaldım. Yorumları heyecanla takip ediyorum.. Üç soruma cevap verebilir misiniz?

- Çok fazla 3D izleyen biri değilim. Yalnız şunu merak ettim, aktif 3D denilen bir tv'yi pasif gözlüklerle izleyemiyor muyuz?

- Samsung'daki 4 çekirdek olayı ne kadar etkilidir, yani internetten HD film izleme anlamında söylüyorum.

- SAMSUNG UE40H6470 ve LG 42LB652V arasında hangisi parlak hangisi mat ekrandır? siz hangisini ter

Panel olayına neden bu kadar takılıyorsunuz anlamıyorum; örneğin Philips panelini Samsung'dan almış olabilir ama diğer tüm özellikler farklı, panel üreticisini neden seçelim ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montblanc -- 28 Aralık 2014; 21:40:34 >
  • Kimin ne ürettiğinden ziyade görüntü kalitesi ve hızına bakın.
    1 hafta önce Philips 48 pfk6609 tv aldım. Takılmalar donmalar derken servis geldi çözemedi ve değişim talebiyle tvyi söktü götürdü.
    Görüntü akıcılığı özellike yatay pan hareketlerinde yağ gibi akıyordu. Ambians ışık farklı bir deneyim katıyor. Ama tv menüleri yavaş. Kanal geçişlerinden bahsetmiyorum. Örneğin smart menüye girmesi gezinmesi. her açılışta tvnin kaynağını sorması gibi hatalar veriyor.
    Çevremde philips kullananlarda da duyuyorum.

Alırken menü hızları ve görüntülerdeki yatay hareketlerdeki akıcılığa bak, stabiliteye bak.
    3d flan hevesle bir kaç filmden sonra izlenmiyor onlara takılmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montblanc

Ben de bu tvler arasında kaldım. Yorumları heyecanla takip ediyorum.. Üç soruma cevap verebilir misiniz?

- Çok fazla 3D izleyen biri değilim. Yalnız şunu merak ettim, aktif 3D denilen bir tv'yi pasif gözlüklerle izleyemiyor muyuz?

- Samsung'daki 4 çekirdek olayı ne kadar etkilidir, yani internetten HD film izleme anlamında söylüyorum.

- SAMSUNG UE40H6470 ve LG 42LB652V arasında hangisi parlak hangisi mat ekrandır? siz hangisini ter

Panel olayına neden bu kadar takılıyorsunuz anlamıyorum; örneğin Philips panelini Samsung'dan almış olabilir ama diğer tüm özellikler farklı, panel üreticisini neden seçelim ki?

Aktifi aktifte, pasifi pasifte izleyebilirsin.

Panel üreticisinin kim olduğu önemli değil, panel üreticisine takılanlar bu işten anlamıyor zaten.Mesele aldığın verim, parçayı kimin ürettiğinin ne önemi var.

LG'ye pek sıcak bakmıyorum, herhalde Samsung'u seçerdim.H6500 var benzer fiyatlarda ona da bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: _magnetar_

quote:

Orijinalden alıntı: montblanc

Ben de bu tvler arasında kaldım. Yorumları heyecanla takip ediyorum.. Üç soruma cevap verebilir misiniz?

Aktifi aktifte, pasifi pasifte izleyebilirsin.

Panel üreticisinin kim olduğu önemli değil, panel üreticisine takılanlar bu işten anlamıyor zaten.Mesele aldığın verim, parçayı kimin ürettiğinin ne önemi var.

LG'ye pek sıcak bakmıyorum, herhalde Samsung'u seçerdim.H6500 var benzer fiyatlarda ona da bak.

Alıntıları Göster

Cevap için teşekkürler..

Bu H6500'ün tek farkı 500 Hz. olması değil mi? Bu arada sürekli Hz. konusunu tartışıyoruz, gerçekten 100 Hz. üzerinde yayın var mı Türkiye'de?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.