Şimdi Ara

Philips 274e5qhab/00 AH-IPS Monitör ve IPS Yalanları Üzerine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
5.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nereden almıştınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayaras

Nereden almıştınız acaba?

Dostum ben bilgisayar firmasıyım ürünleri toptancım arena bilgisayar dan alıyorum istersen sizede temin edebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BorckaArtvin kullanıcısına yanıt
    244e5qhad için bir fiyat alabilirmiyim sizden acaba?
  • Hatta 224e5qhab ve sizinkininde fiyat bilgisi iyi olurdu, pm den de bildirebilirsiniz...
  • Sayaras dostum bu ürünün Türkiye distribitör ürünü toptancılardaki fiyatı pek piyasadan farklı değil gibi.internettede yakın fiyatlar dolanıyor.bizimde alışımız 435 lira ile 450 lira arası değişiyor yer yer arena ve index gibi toptancılarda kdv dahil fiyatı.yani fark yok gibi...ama internettekilerin garantisini falan bilmem.bizimkiler resmi ürün
  • BorckaArtvin kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediğiniz fiyatın bana son durumu ne olur? Bir de 244e5qhad modelinden mi bahsediyoruz acaba?
  • 224e5qhab siparişi verdim, 244e5qhad için uygun bir fiyat söylerseniz iptal edeceğim, bir de anlaşmalı olduğunuz kargo firması var mı? Ben Adana'dayım.
  • dostum şehir dışındaydım siteye hiç bakamadım mesajını yeni görmüşüm...kusura bakma
  • Yok hocam o kadar abartili bir fark yok

http://www.displaywars.com/24-inch-16x9-vs-21,5-inch-16x9

• Bende bu gun aynı monitorden aldım 760 tl 27" olanı
    Renk gamı ve ışık suzmesi açısından en iyilerden biri asus 1ms 120 hz ve 3000tl dolaylarında olan 2560pks. Modelleriyle kiyasladim arada fark yok denecek kadar azdı 27 biraz büyük geldi evde ama çok amaçlı kullanımda minimum 24 alın derim.
    Artılar
    Işık suzmesi yok, renk ve kontrast çok iyi hareketli görüntüler de 1ms asus normal led le eşdeğer performans
    Eksiler, plazma nin tadını vermiyor, her monitörde olduğu gibi

• Şahsen bu fiyata daha iyisini bulamadım

• 224E5QHAB modelini aldım; video izlerken vınlama sesi geliyordu, smartcontrast zımbırtısını kapalı konuma getirince ses kesildi. Genel olarak iyi şimdilik, birara incelemesini yapacağım.
  • PHILIPS 27" 274E5QHAB/00 vesa standartlarını destekliyor mu? Duvara asabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAX

PHILIPS 27" 274E5QHAB/00 vesa standartlarını destekliyor mu? Duvara asabilirmiyiz?

Evet, destekliyor.

• Bostancı vatan a gittim teşir ürünü vardı yalnızca :( nereden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAX -- 28 Şubat 2014; 21:38:18 >
  • Hocalarım. Ben playstation 4 bu monitöre bağlayacağım sorun olmaz dimi?

• IPS panellerdeki görüntü kalitesi, TN panellerle kıyaslanmayacak derecede üst düzeyde ama lag ve gölgelenme yok diyemezsin. Bu demek değil ki tüm TN panel monitörlerin lagları bütün IPS panel monitörlerden düşüktür ve hiçbirinde gölgelenme yoktur. Böyle birşey yok tabii ki.

Eskiden IPS panel monitörler, TN panellere göre oyun için çok çok kötüydüler ama bu fark zamanla epey bi kapansa da, henüz denk seviyeye gelmiş değil. Zamanında benze durum, CRT-TN geçişinde de olmuştu.

Kendi monitörünün input lag süresinin kaç ms olduğunu merak ediyorsan input lag testi yapabilirsin. Aynı şey gölgelenme testi için de geçerli. Bu testleri yapıp, sonuçları ortaya koyacak olursan, yazdıkların daha da itibar görür. Sonuçları ben de merak ettim açıkçası.

Gölgelenme testinin nasıl yapılacağını Sonicman şurada yazmış. İnput lag testinin nasıl yapılacağı da aynı konunun ilk sayfasında yazılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

IPS panellerdeki görüntü kalitesi, TN panellerle kıyaslanmayacak derecede üst düzeyde ama lag ve gölgelenme yok diyemezsin. Bu demek değil ki tüm TN panel monitörlerin lagları bütün IPS panel monitörlerden düşüktür ve hiçbirinde gölgelenme yoktur. Böyle birşey yok tabii ki.

Eskiden IPS panel monitörler, TN panellere göre oyun için çok çok kötüydüler ama bu fark zamanla epey bi kapansa da, henüz denk seviyeye gelmiş değil. Zamanında benze durum, CRT-TN geçişinde de olmuştu.

Kendi monitörünün input lag süresinin kaç ms olduğunu merak ediyorsan input lag testi yapabilirsin. Aynı şey gölgelenme testi için de geçerli. Bu testleri yapıp, sonuçları ortaya koyacak olursan, yazdıkların daha da itibar görür. Sonuçları ben de merak ettim açıkçası.

Gölgelenme testinin nasıl yapılacağını Sonicman şurada yazmış. İnput lag testinin nasıl yapılacağı da aynı konunun ilk sayfasında yazılı.

hocam vallahi sizi bulmuşken sormadan edemeyeceğim . bu başlıktaki monitör ve PHILIPS 27" 273E3LSB/01 bu model arasında kaldım . sürekli autocad kullanıyorum , siyah ekran üzerine beyaz çizgiler şeklinde , yani en ufak ghosting olayı beni rahatsız edebilir bu bakımdan . o yüzden ips konusunda çok kararsızım . eğer olursa boşa almış gibi birşey olacağım . bu ikinci yazdığım model de fiyat olarak bütçeme daha uygun . sizce riske atmadan tn olanı alıp geçmek mantıklı olur mu ?

• Kardeşim Yazılarımız itibar görmesi için bu itibar olayınıda ölçmek için bir program varmı bununda linkini versende en azından onuda ölçmüş oluruz...Hem bu şekilde dahada itibar görmüş oluruz...daha iyi olur böylece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BorckaArtvin -- 3 Mart 2014; 1:46:45 >
  • Burada boşa insanların gözlerini korkutmak dan ileri gidemezsiniz.CRT den TN ye geçişte TN den IPS e geçişte evet testlerle bir çok sorun görebiliriz.fakat bu son kullanıcıya yansıyan durumlar değiller.buna emin olun.ben denediğim 10 larca oyun oldu.film izledim.tv izledim izliyorum.hiçbir sorun yok.ama ben lag sorunu gölge sorunu özellikle ortaya çıkartmak için yani açıkçası onu görmek için uğraşırsam testler yaparsam bunu görebilirim.bunu tn paneldede görebilirim.neticede şuan piyasada 1 ms tepki süresi diye palavra atan bir çok tn panelinde gerçek değerleri 5-4 ms gibi değerlerde...şimdi bizim ips paneller nasıl 10 ms gibi süreleri varken bunu 5ms ye yazılımla düşürüyorsa.tn panellerde 5 ms yi yazılımla 2 ms ye düşürüyor.çoğu böyle.yani görmek istediğini görürsün.nasıl baktığına bağlı bir durum.fakat arkadaşlar açıkça söylüyeyim.eğer bir oyun varsa denenmem gereken video çekipde koyabilirim.bu ara çok yoğun çalışıyorum foruma pek giremiyorum.fakat şuna emin olun ben philips distrbitörü değilim bir bilgisayar firmasım .IPS panelide ben icat etmedim.avukatlık yapmıyorum.emin olunki hiçbir konuda bir sorun yok.şimdi televizyon alacağım onu alırkende IPS panel alacağım.eski teknoloji herzaman eskidir.yeni hangisi ise o iyidir.burada IPS paneli olmadığı yada bu yazılarla almaktan vazgeçen arkadaşların pişmanlıkdan dolayı attıkları çamurlara inanmayın.siz yine son kararı kendiniz verin.ama netice olarak gözle görünür hiçbir fark yok.artı olarak da tertemiz pırıl pırıl renkler var...Ama bu IPS için cam gibi renkler off öyle böyle diye atıp tutanlarada inanmayın.yani çokda övmeye gerek yok.ama tn panele göre renkler çok daha güzel ve izleme açısı olarak nerden bakarsan aynı.bunlar işte farklar.eğer TN panel çok iyi bir panel olsa hala en üst olsa IPS panel çıkmazdı...İki taraflı abartıda çok saçma bir durum.o dediğin testleride yapacağım itibarımı düşünüyorum.ben bu forumda açıldığında beri varım.şimdi itibarımız giderse halimiz nice olur :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.