Şimdi Ara

Phenom2 x4 / Q8400 işlemci karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde 4 adet işlemci ve 1 anakart var fakat performans için nasıl bir kombinasyon yapacağıma karar veremiyorum.

Eskiden yeniye çalışır durumda,

Pentium4
    Core 2 Duo 2.13ghz
    Core 2 Quad 2.60 ghz
    AMD Phenom2 x4 3.4

ve MSI in ddr3 destekli anakartı var intel işlemcilerim için.

İlk kafamda olan kombinasyomm Core2Quad ve msi anakartı mı satıp AM2 soketli bir anakart alarak phenom la devam etmekti.Ama elimde diğer kalan işlemci vs leride değerlendirmek istiyorum.

Sizce bunların hepsini satarak i5 e geçmek mantıklı mı yoksa phenom 2 yeterli olur mu?

AM2 soketli ddr3 destekli anakart konusunda hiç bir bilgim yok marka özellikle. ve bir de fiyat aralığı ne olmalı.msi anakart + quad işlemciye am2 soketli anakart takası çok mu zararlı bir tercih olur para konusunda?

Birde msi anakart için custom soğutucu almıştım.Onu am2 anakartta da kullanabiliyor muyuz?

Çok soru sorduğum için affınıza sığınıyorum Ama şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim :) iyi forumlar.

• hepsini sat, i5 e terfi et.
  • Bence hepsini satıp i5 4460 ve asus h81 plus al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phenom icin ikinci el bi am3+ anakart alip yola devam edebilirsiniz digerlerini satip ekran karti alabilirsiniz 750ti gibi

• intel işlemcileri sattığım zaman 150tl anca alabilirim gibi geliyor, 125tl civarıda amd yi satsam 275tl yapıyor.anakartla soğutucuyuda 100tl ye satsam 375tl kalıyor elimde bu bütçeyle i3 i5 yapılandırabilir miyim bilmiyorum.

anakartımın üzerinde 100tl ye aldığım soğutucu var corsairin,onu boşa çıkarmak istemiyorum.AMD phenom için aldığım am3 anakartlara o soğutucuyu takabiliyor muyuz?

soğutucumun resmi bu,

Phenom2 x4 / Q8400 işlemci karmaşası

ekran kartım fena değil aslında HD6790 var.Yapılandırmam gereken tek şey işlemcim kaldı açıkçası.

Cebimden para ödemeden bir build yapmak istiyorum işin aslı.şu anakartıma takılı olan soğutucuma uygun amd anakart var mıdır yok mudur öğrensem çok rahatlayacağım.

• C2Q 2.8'de Phenom ile aynı performansı alır.
  • O paraya zorlarsan anca i5 3330 falan bulursn ilave anakart masrafi olur en dandik h61 boardu 70liraya alsan elinde ddr3 ram varsa biseyler yapilir

Am3+ soketine o sogutucu uyar bu arada :) ugrasmak istemezsen guzel bi 970chipset hatta 200lirq civarina gigabyte 990xa ud3 board satanlar var alirsin phenomu o sogutucuyla bi guzel gidiklarsin 4.1ghze falan senden mutlusu yok :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

C2Q 2.8'de Phenom ile aynı performansı alır.

Evet bende kongo cumhurbaskaniyim

• @lana-del-rey

mevcut ana kartıma alabileceğim 3.0 üstü intel işlemciler mecvut mu çok bilgili değilim de ? yani işlemcileri elden çıkarıp eski intel serisinin iyi performanslı bir işlemcisini almak gibi?

@cinayet13
    şu an bu haberinizden sonra 150-200tl ye güzel bir am3 sıfır anakart bile almayı düşünüyorum aslında.8gb corsair ddr3 ram takılı bilgisayarımda.Over clock yapmak istemiyorum pek 3.2 - 3.4 civarı bir işlemci cs:go için bana yeterli performansı verir diye düşünüyorum.
  • Eğer elinde ddr3 bellek varsa sat elindeki herşeyi 350 liraya i5 3330 falan ara daha sonra bulacağın en dandik h61 chipset boarda tak kullan performansı çok daha fazla olacaktır phenom'dan hem ileride ekran kartı güncellemek istesen biraz daha üst seviyeleri zorlayabilirsin böylelikle bu daha mantıklı bir çözüm olacaktır fakat satman zaman alabilir biraz

Beklemiyim işleme geçiyim dersen phenom kesinlikle üzmez kullancısını am3+ anakart al bitane bulduğun boardu pmle uygunmu diye sor uzak durmak gereken bikaç model var konusuruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 16 Mart 2015; 19:32:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Eğer elinde ddr3 bellek varsa sat elindeki herşeyi 350 liraya i5 3330 falan ara daha sonra bulacağın en dandik h61 chipset boarda tak kullan performansı çok daha fazla olacaktır phenom'dan hem ileride ekran kartı güncellemek istesen biraz daha üst seviyeleri zorlayabilirsin böylelikle bu daha mantıklı bir çözüm olacaktır fakat satman zaman alabilir biraz

Beklemiyim işleme geçiyim dersen phenom kesinlikle üzmez kullancısını am3+ anakart al bitane bulduğun boardu pmle uygunmu diye sor uzak durmak gereken bikaç model var konusuruz :)

ilginiz için teşekkür ederim tekrar,

eğer i5 build yapmak istersem çok fazla parça satışı demek 2.elde çok daha fazla zararlı satış + zaman olucak gibi.Bu am3+ anakart armaya başlıyorum vatandan baktım 150tl civarı gigabyte vs kartlar var.

Ben en iyisi intel işlemcilerimi ve anakartımı satışa çıkartıyım ve iyi bir am3+ ana kart alıyım diye düşünüyorum.Model olarak msi asus ve gigabyte tanıdığım iyi markalar galiba

• quote:

quote:

Arkadaşım adamın dediği Phenom II X4 965 işlemci ise , C2Q'da Q9400 ise C2Q'ı 2.8'e çekerse Phenom ile aynı performansı alır , 3.2 veya daha üstüne çıkarsa Phenom'u tokat manyağı yapar. İşlemcileri kullanmadıysan yorum yapma lütfen.
  • Alınabilecekler:

Msi 970a g46
    Msi 970a gaming
    Asus m5a97 r2.0
    Gigabyte 970a d3
    Gigabyte 970a ud3
    Gigabyte 970a ud3p
    Gigabyte 990xa ud3

Bunlardan birini tercih edebilirsin bir sonraki yenilemede fx kullanmam dersen 700/800 serisi chipset bir anakartın üst seviyesinden alırsın ikinci el 150 liraya falan am3 çok güzel yüksek fazlı anakartlar satılıyor fx desteklemiyor diye düşünülebilir :)
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşım adamın dediği Phenom II X4 965 işlemci ise , C2Q'da Q9400 ise C2Q'ı 2.8'e çekerse Phenom ile aynı performansı alır , 3.2 veya daha üstüne çıkarsa Phenom'u tokat manyağı yapar. İşlemcileri kullanmadıysan yorum yapma lütfen.

amd olan işlemcim x4 955 3.2, intel olan ise Q8400 2.67

quote:

Alınabilecekler:

Msi 970a g46
    Msi 970a gaming
    Asus m5a97 r2.0
    Gigabyte 970a d3
    Gigabyte 970a ud3
    Gigabyte 970a ud3p
    Gigabyte 990xa ud3

Bunlardan birini tercih edebilirsin bir sonraki yenilemede fx kullanmam dersen 700/800 serisi chipset bir anakartın üst seviyesinden alırsın ikinci el 150 liraya falan am3 çok güzel yüksek fazlı anakartlar satılıyor fx desteklemiyor diye düşünülebilir :)

Öğrenci işi olacağı için uzun bir süre işlemci değişebileceğimi sanmıyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alister Vale -- 16 Mart 2015; 18:43:45 >

• quote:

quote:

quote:

1 Sene boyunca 9300 daha sonrada 1.5 yılda phenom x4 960 kullandım evet iki işlemciyide yeterli süre kadar kullandım c2q'nun phenomu tokat manyağı falan yaptığı yok işlemcide başlığı oku 9400 değil 8400 geçmiş bitane dual core e5200 kullanmış bitanede 8200 almış herşeyi biliyormuşcasına yorum yapma q9xxxler içinde 12mb cache belleği bulunan işlemciler dışında geri kalan hepsini kullandım core 2 duolarında hepsini kullandım phenomlarda istisnalar dışında çoğunu kullandım hani yok tokat manyağı yapıyo yok şöyle oluyo böyle oluyo öyle bi dünya yok yani kısacası c2q'yu 2.8 yaparsın hadi 9550yi phenom 955 ile eşit edersin phenom'ı 4ghz yapınca ne olur orasını bilemezsin işte adamda overclockla ugrasmayacağı için gereksiz tavsiyeler verme

• O zaman eski ama kuvvetli bir anakart daha mantıklı değilmi demin forumda 135 liraya 870 chipset bir msi anakart gördüm bitek quad işlemcini satıp alabilirsin aslında güzelde bir boarddur hani daha mantıklı olur senin için bence daha sonra vakti geldimi bi i5'e terfi edersin bikaç yıl içinde
  • 2.el forumunda 1155 pin i5 ve h61 anakart alırsın

• Phenom2 x4 tam modeli nedir ?
    TDP 95w ise ASUS M5A78LM AM3+ anakart ikinci el 85-100tl arasında değişiyor.Quard isterse 5 ghz yapın Phenom2 daha başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 16 Mart 2015; 21:41:47 >
  • phenomII 955'e uygun hesaplı bir am3+ anakart alın ikinci el ilerde fx takabilmek için.soğutucu da uyar çünkü amd'nin anakart soğutucu klipsleri neredeyse 10 senedir değişmedi am2 am3+ hepsine uyar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.