Bilgisi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak Test sırasında en önemli nokta olan sıcaklık kontrolunu yapamadım çünkü çekirdek açılan işlemcilerde sıcaklık verilerine ulaşılamıyor. Anakartın pchealt kısmında bulunan sıcaklık aşımı anında alarm özelliğini açarak 70derecede tuttum testler sırasında alarm vermedi. Sizce bu şekildeki test ne kadar gerçeği yansıtır?
Bir diğeride işlemciye vermem gereken maksimum voltaj sizce kaç olmalı? Teste başlamadan önceki amacım 3.6ghze ulaşabilmekti ama bunu başarmak için 1.5v'un üzerine çıkmak doğru olur mu?
İşi şansa bırakmamak için stock fandan kurtulup güzel bir işlemci soğutucusu almayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir?
quote:
Orijinalden alıntı: anarxia
öncelikle bu işlemci için sıcaklığın 62 derece altında tutulması lazım, 70 çok yani, bunun dışında voltaj için günlük kullanımda 1.5 voltun üstü önerilmiyor, eğer sıcaklığı ayarlayabilirsen 2.0 volt da verebilirsin o yüzden en fazla kaç vermeliyim diye birşey yok, bunu ancak deneyerek öğrenebilirsin.
Sıcaklığı ölçebilme şansım malesef yok. Kaliteli bi işlemci soğutucusu almak gerekli sanırım