Şimdi Ara

Phenom II X4 965 Boşta 39-40 derece normal mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işlemci sıcaklığım boşta 45-46 iken termal macun yenilemem ve kasa fanı takmam sonrası boşta 39-40 oldu.yük altında 49-52 en fazla.

45nm oldugu için fazla ısınmaması gerekiyormuş.sizce normal mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40312742C -- 4 Mayıs 2010; 15:49:06 >

CPU-Z Programi ile bakarmısın.

Sıcaklıklar kasa içi havalndırmanıza görede değisir. Kasanızın için iyi bir hava sirkulasyonu yok ise normal. Ama c3 revizyonu normalde 40C civarında çalısması lazım. C2 biraz daha sıcak çalısır.
    VW Golf mk4
  • gayet guzel.. hatta anakarttan bir kac ayarla daha dusuk dereceler de gorulebilir istenirse...
    CNQ acilabilir, Smart Fan gibi bir kontrol opsiyonu varsa ayar yapilabilir..

Orijinalden alıntı: t3

c3 revizyonmu c2'mi?

CPU-Z Programi ile bakarmısın.

Sıcaklıklar kasa içi havalndırmanıza görede değisir. Kasanızın için iyi bir hava sirkulasyonu yok ise normal. Ama c3 revizyonu normalde 40C civarında çalısması lazım. C2 biraz daha sıcak çalısır.

Ne alakası var c2 revizyonu kullanıyorum,boşta 25 yükte 40 derece harici fan kullanıyorum ancak stok fanla ilede boşta 35-yükte 48 oluyordu.

Tamamen kasa havalandırması ile alakalı birşey ve fanı güzel otutturmak ile bağlı.

Orijinalden alıntı: sahafiec

@makedonn
    aynı şartlarda kullanınca bariz de olmasa revizyonlar arası ısıda fark olabiliyor hocam.

Elbette olabilir biri 145 watt biri 125 watt tdp değerine sahip ancak bu ısı olarak 1-2 derece olarak yansıyor en fazla akrabamada aldık ona 3 hafta geç aldık o sırada c3 revizyon çıkmıştı aynı kasayı kullanıyoruz stok fanla karşılaştırdığımızda sıcaklık değerleri eşit çıktı neredeyse bir fark göremedik termal macun zaten ben verdim ona sürmesi için yani aynı maddeler aynı kasa ortamında sıcaklık değerleri aynı çıktı 1-2 derece fark edebilir tabi bunu tamamen profesyönel ortamlarda denemek gerekir.

Uzun lafın kısası öyle sorun olacak kadar 10 derecelik farkı bırakın 1-2 derece fark yapabilir en fazla buda bir sorun teşkil etmiyor.

• Benzer durum ben de var. Masaüstü 37-45 derece arası çalışıyor. Sistem kararlılık testinden sonra 56 derece en yüksek gördüğü sıcaklık. Benim ki C 3 125 watt. Acaba normal mi.
    İki ilave fan ve termal macun aldım bugün. Deneyip sonucu yazarım.
    İşlemci 95 derece !
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değerleriniz gayet normal bende x4 945 var boşta 38-39-40 arası değişiyor.

Orijinalden alıntı: sercey35

Teşekkürler Xtremee. Bundan önce athlon 2 4000+ 2.1 işlmecim vardı. 2.3 ghz e çıkardım. Boşta 35 % 100 yükte 50 dereceyi geçmezdi stok fanla. Sanırım phenomların yüksek sıcaklığına alışacağız.

49-52'ye hala fazla diyen varsa AMD'ye hala fazla ısınıyor diye yanlıs bilgili insanlara aslında hiç kızmamak gerek...

Sadece i7 4 işlemciler tam yükde stok fan ile 80-80-80-80 derecede calisiyorlar, ne kadar az değil mi...

Sonuç olarak; AMD ısınır.

• Amd ısınır diyosun.Sen hiç AMD kullandın mı acaba? bence intel ısınır. Boşta 60 derecenin altına inmeyen inteller gördüm.:D
    Ben Amd phenom II 940 Black Edition kullanıyorum. Tam yükte 48 dereceyi geçmedim daha.Buna ısınıyo dersen artık bilemiyorum. Amd yıılar önce 2500+ Serisinin altı modellerde aşırı ısınırdı.Bu sorun çoktan çözüldü diye düşünüyorum.

Bu arada sıcaklık değerlerin gayet normaldir.
  • dostum değerlerin normal stok fan kullanıyorsan bu işlemciler havalandırması çok iyi olmayan kasalarda 40 derce civarında kalıyorla boşta. yüke gelinde 63 derece genellikle sınır değer oluyor. eğer havalandırması kasanın iyiyse bu değerler düşüyortabiki canınızı sıkacak bir durum yok
  • arkadaşlar bendede 965 black edition var şu anda 42-44 arası çalısıyo ben 3d max kullanıyorum render alırken 72-75 arası kasadada extra 2 tane fan var ama sanırm bu derece render alırken gayet normal

Orijinalden alıntı: nabu

arkadaşlar bendede 965 black edition var şu anda 42-44 arası çalısıyo ben 3d max kullanıyorum render alırken 72-75 arası kasadada extra 2 tane fan var ama sanırm bu derece render alırken gayet normal

Elinizde stok fan varsa 70 derece gürültüden odada duramazsınız.
    AMD nin p2 serisi fanları çok gürültülü.

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

arkadaşlar bendede 965 black edition var şu anda 42-44 arası çalısıyo ben 3d max kullanıyorum render alırken 72-75 arası kasadada extra 2 tane fan var ama sanırm bu derece render alırken gayet normal

yok ya aslında hiç ses yok gibiydi ancak dvd roomun altındakı bos kapağı çıkardım birazdaha hava girsin diye o zaman ses biraz arttı ama öyle odada durulmıyacak gibi değil tabi...
    peki bu ısıyı daha aşağı çekebilirmiyim ?

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Orijinalden alıntı: sercey35

Teşekkürler Xtremee. Bundan önce athlon 2 4000+ 2.1 işlmecim vardı. 2.3 ghz e çıkardım. Boşta 35 % 100 yükte 50 dereceyi geçmezdi stok fanla. Sanırım phenomların yüksek sıcaklığına alışacağız.

49-52'ye hala fazla diyen varsa AMD'ye hala fazla ısınıyor diye yanlıs bilgili insanlara aslında hiç kızmamak gerek...

Sadece i7 4 işlemciler tam yükde stok fan ile 80-80-80-80 derecede calisiyorlar, ne kadar az değil mi...

Sonuç olarak; AMD ısınır.

Ama şu var. Bilgisayarı yeniden topladım sayılır. Eski sistem 50 TL lik sac kasa. Yan kapak açık sadece işlemci ve power supply fanı var. Başka fan takılı değil. Amd Athlon x2 2.1 işlemci Win 7 sistemi masaüstü işlemlerinde (Film izleme internette gezinti vs.) 35 derecede tutuyor. Dahası üzerinde metal stok fan var. Speed fan ile fan devri % 40 da iken bu işi yapıyor. Sadece HD filmlerde CPU 40 derceyi geçince fan % 65 devire 3-5 saniye için çıkıyor ve tekrar 39 dereceye düşürüyor. Oyunlarda falan % 100 devirde 50 derece civarı geziyor.

Şimdiki sistem ön ve arka 12 cm egzost fanı var. 965 B.E. stok fan bakır soğutma borularına sahip. Şimdi bakıyorum sadece firefox tek sekme açık, messenger ve everest açık işlemci 40 derece. İşletim sistemi aynı programlar aynı. Eski işlemci ile yenisinin yaptığı iş şu anda aynı. Kaç yıl öncenin işlemcisi 4000+ bu işi 35 derecede yapıyor (Fan devri % 40, ilave fan yok ve kötü stok fan). Yeni teknoloji phenom 965 40 derecede yapıyor (Fan devri 2045 rpm (yaklaşık % 50 kapasite) ,bakır takviyeli stok fan, ön arka 12 cm fan).
    Ayrıca GPU da kasa değişince 10 derecelik sıcaklık düşüşü oldu ki buradan kasanın eski kasadan daha serin olduğu anlaşılıyor.

Şimdi bana biri sorsa athlon x2 ler ısınmıyor ama phenomlar da ısınma sorunu var derim. Sonuçta aynı işi daha zor şartlarda daha düşük sıcaklıkta yapabiliyor. Karışık bir durum gibi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

yok ya aslında hiç ses yok gibiydi ancak dvd roomun altındakı bos kapağı çıkardım birazdaha hava girsin diye o zaman ses biraz arttı ama öyle odada durulmıyacak gibi değil tabi...
    peki bu ısıyı daha aşağı çekebilirmiyim ?

Bence de yükte biraz fan gürültülü. Yanılmıyorsam 4200 rpm e falan çıkıyor. Sıcaklık konusunda işlemci soğutucu alabilirsin. Aşağıda ki linkte bulunan soğutucu çok hoşuma gitti. Fiyatı da fena değil gibi. Hatta kasanız serin ise fansız da kullanabilirsiniz deniyor. Bence üzerine iki tane 12 cm lik fan takıp speedfan gibi bir programla kullanılabilir. Masaüstünde fanları çalıştıracak kadar işlemci ısınmayacaktır sanırım. Yükte de düşük devirlerde iyi soğutma sağlar. Ayrıca sadece CPU değil anakart ve remleri de soğutuyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rr-cch-anu2-gp-gemin-ii-cpu-cooler/productdetails.aspx?I_ID=29584

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercey35 -- 6 Mayıs 2010; 4:53:17 >

• phenom ii x4 955 c2 kullanıyorum, haf932 kasam var sogutmamda iyi.

boşta 39-40 derece yük altında 52-55 derece arasında makine

Ama izmirdeyim malum ve izmir şu andan itibaren yanmaya başladı. kış aylarında 35 lerdeydi masaüstünde.

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • epuyu kullanmayı bilen varmı arkadaşlar
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.