Evet arkadaşlar,asusun dc2 markası olan ekran kartını haftaya kadar almayı planlıyorum fakat kafama takılan iki şey var
1)İşlemcim 965 be ve 3.8ghz hızla çalışıyor stok fanda,gayet de stabil fakat gtx 570 e darboğaz yapar mı? 2)Güç kaynağı olarak 550W thermaltake kullanıyorum.Bu iki canavara yeter mi?
1- Yapmaz.
2- Yeter.
Hocam peki ekran kartına oc yapsam bu dedikleriniz hala geçerli olur mu?
gecerlidir 965 be yabana atılacak bi islemci degildir piyasada kolay kolay darbogaz yapacagı ekran kartı yoktur.
550w psu sınırda kalabilir ama sıkıntı yaratacagını sanmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Hyperchondriac
gecerlidir 965 be yabana atılacak bi islemci degildir piyasada kolay kolay darbogaz yapacagı ekran kartı yoktur.
Önerebileceğiniz bir psu var mı?
Full HD çözünürlükte 965be ile 2600k arasında fps 10-12'den fazla oynamaz. Bu da darboğaz anlamına gelmez. Gtx570'i azotla soğutup extrem Oc yapmadığınız sürece 965be ile gayet güzel sonuçlar alırsınız. Yok yere boşuna işlemci masrafı yapmayın. Yanlız işin içine ekran kartı Oc girerse güç kaynağı biraz sıkıntı yaratabilir haberiniz olsun.
Full HD çözünürlükte 965be ile 2600k arasında fps 10-12'den fazla oynamaz. Bu da darboğaz anlamına gelmez. Gtx570'i azotla soğutup extrem Oc yapmadığınız sürece 965be ile gayet güzel sonuçlar alırsınız. Yok yere boşuna işlemci masrafı yapmayın. Yanlız işin içine ekran kartı Oc girerse güç kaynağı biraz sıkıntı yaratabilir haberiniz olsun.
azot extreme oc akşam akşam güldürdün üstad
quote:
Orijinalden alıntı: Foxbat
Hangi akıllı azotla oc yapar ki zaten :) boş yere kartın ömrü gider bir günlük heves için
ekran kartını oc yaparsan darboğaz yaşarsın ama bu bf3 64 kişilik mapler ve skyrim için geçerlidir diğer oyunlarda darboğaz yaşamazsın ekran kartına oc yapmasan bile 550w ile sınırdasın oc li halini düşünemiyorum bile
darboğaz yapmaz..ben 970 BE ile hem gtx570,hem gtx590 kullandım..590 ile BF3 1080p ultra ayarlarda min fps 65'in altına düşmedi..fakat PSU için en az 850W tavsiye ederim..
965 i 3.4 ghz de kullanıyorum.asus gtx 570 dcu 2 im var.yapmiyor.cokda guzel uyumlular.gonul rahatlığı ile alabilirsin.ancak guc kaynagın tam sınırda bende 650 w lik vardı ben bile ilk başta korktum.
günümüz oyunlarını yüksek çözünürlük ve ayarlarda oynamayı düşünüyosan ki o kartla da başka bi durumun saçma olacağı aşikar dar boğaz gibi bi olayla karşılaşman için uzun yıllar lazım psu konusunda, oc ile yük altındayken 550w çok büyük ihtimalledirki o kartı tıkar ben asus gtx570 dcII kullanıyorum yük altında(gpu 860 mhz'de) meret 400 leri geçiyo para durumu sıkıntılı değilse 750w+ bi seasonic falan bak derim uzun yıllar götürür
Son günlerde görüyorumda bu "darboğaz" kelimesi sık sık gündeme gelmekte.İşlemcinin limiti belirlediği oyunlarda 2500k ile aralarında %30 a yakın bir fark olurken, gpu nun limit belirlediği oyunlarda bu oran %10 ların altında seyredecektir.Yani aynı kart ile crysis2 de 2500k lı sistem 76 fps alırken sizin 965be li sistem 69-70 fps civarında alacaktır, bu da önemsenmeyecek bir farktır.Sizin canınızı sıkan fark ise sentetik testlerde ortaya çıkacaktır.mesela 3d marklarda düşük puanlar aldığınızı göreceksiniz ama bu canınızı fazla sıkmasın...
quote:
Orijinalden alıntı: gOkO
Son günlerde görüyorumda bu "darboğaz" kelimesi sık sık gündeme gelmekte.İşlemcinin limiti belirlediği oyunlarda 2500k ile aralarında %30 a yakın bir fark olurken, gpu nun limit belirlediği oyunlarda bu oran %10 ların altında seyredecektir.Yani aynı kart ile crysis2 de 2500k lı sistem 76 fps alırken sizin 965be li sistem 69-70 fps civarında alacaktır, bu da önemsenmeyecek bir farktır.Sizin canınızı sıkan fark ise sentetik testlerde ortaya çıkacaktır.mesela 3d marklarda düşük puanlar aldığınızı göreceksiniz ama bu canınızı fazla sıkmasın...
Bu yorumunuz beni çok rahatlattı.Bir ara gerçekten anakart ve cpu değiştirecektim,çünkü herkes 2500k veya 2600k dan başka bir işlemci önermiyordu son model ekran kartları için.Bu arada benim zaten benchlerle uğraşmam söz konusu değil ayrıca 5fps kesinlikle sorun değil,isterse 10 fps düşsün ama yeter ki akıcı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: anil23
quote:
Orijinalden alıntı: gOkO
Bu yorumunuz beni çok rahatlattı.Bir ara gerçekten anakart ve cpu değiştirecektim,çünkü herkes 2500k veya 2600k dan başka bir işlemci önermiyordu son model ekran kartları için.Bu arada benim zaten benchlerle uğraşmam söz konusu değil ayrıca 5fps kesinlikle sorun değil,isterse 10 fps düşsün ama yeter ki akıcı olsun.
Elinizdeki işlemci kötü bir işlemci değil, iyi bir hızaşırtma ile oyunlarda sorun yaşamayacağınız kanaatindeyim...
quote:
Orijinalden alıntı: hsngencer
965 i 3.4 ghz de kullanıyorum.asus gtx 570 dcu 2 im var.yapmiyor.cokda guzel uyumlular.gonul rahatlığı ile alabilirsin.ancak guc kaynagın tam sınırda bende 650 w lik vardı ben bile ilk başta korktum.
Üstad peki skyrim'de ani fps düşüşü veya düşük fps yaşıyor musun?
quote:
Orijinalden alıntı: anil23
quote:
Orijinalden alıntı: Hyperchondriac