Şimdi Ara

Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
2
Favori
10.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2500k + 6850 güzel bence. CF/SLI destekli anakartın varsa ileride CF yapıp güzel bir performans yakalarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _JeTSeT_

    quote:

    Orijinalden alıntı: tanreall

    quote:

    Orijinalden alıntı: _JeTSeT_

    her kafadan bi ses çıkmış. foruma girdiğime pişman oluyorum bazen. yeni sistem toplicam. ilk etapta amd x6 1100T gtx560 ti bu şekilde toplama kararı aldım. daha sonra sitedeki saygın bi kaç kişi bana i5 2500k yı önerdi ekran kartı olarak hd6850. benim pek tecrubem yok. fakat kimin doğru kimin yanlış oldugunuda ayırt edemiyorum. bu konuya baktım kimisi amd kimisi intel demiş. hiç kimse bi oyun için pc toplamaz. bunun için toplanıyorsa vallahi yazık. catia kullanan biriyim. ama oyunda oynıcaz illaki. amd oyun intel modelleme deyip geçmişiniz. e napalm şimdi. 2 pc toplayıp birinde modelleme diğerinde oyun mu oynayalım. amd oyun intel modelleme deyip geçmişiniz. ikisinindede başarılı olan bi sistem yokmu onu mu demek istiyosunuz ? lütfen net bi açıklık getirin.

    Öyle bir şey yok. AMD ile de oyun oynanır, Intel ile de. Tamamen bütçe meselesidir. Kullanacağınız program ve oyunların optimizasyonunu göz önüne getirmelisiniz. Kim ne derse desin, oyunların büyük bir bölümü Nvidia için optimize ediliyor. Çizimler de tamamen, Intel üzerinde. Bilgisayar sektörü artık oyun için var, pazarlamayı bu alanda yapıyor. Biz yazık da desek, bu gerçek uzun yıllar değişmeyecektir. O yüzden bugünün şartlarında Nvidia'yı öneriyorum, bir kaç yıl sonra durum ne olur bilemem. Bir çok ekran kartı modelini ve işlemciyi kullanan biriyim, kullanan da yorum yapar, kullanmayan da. Bilgileri cımbızlayıp tercih etmek tamamen size kalmış, yoksa her kafadan bir ses çıkması için forumlar var zaten. Herkes görüşünü söyleyecek. Ben sizin yerinizde olsam, Intel i5 2500K + Asus GTX560 Ti Direct CU II alırım. Böyle bir ekran kartı-işlemci ikilisiyle en son oyunları dahi ultra ayarlarda oynar, sorunsuz çizim yaparsınız. Çıtayı yükseltebilirim diyorsanız da ona uygun ekran kartı ve işlemci önerebilirim, bence fazlasına gerek yok. Sıfırdan kasa toplayacaksanız ya da AMD istiyorum ben derseniz, diğer bileşenler hakkında da tavsiyede bulunabilirim.

    2500k + gtx560ti bütçeyi biraz zorluyor. 2500k+ gtx560 olsa nasıl olur. yada onun dışında önericeğiniz başka ekran kartı varmı

    İkinci el temiz GTX470 AMP bulabilirseniz alın. Sıfır olarak da düz GTX560 ya da HD6850 yeterli olacaktır. Bütçenizi de zorlamaz. HD6850 tercih edecekseniz XFX alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 22 Aralık 2011; 13:52:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedevi1903

    Bende her seferinde kendime bu son diyorum ama sadece kendimi kandırıyorum

    Arkadaşlar sorunun sebebi belli

    1. boş zamanımız çok
    2. donanım habere takılmak ve teknolojiyi fazlasıyla takip etmek
    3. aman ürün eskiyor 2. el piyasası düşecek korkusu
    4. ya bizim paramız çok yada babmızın
    5. şunu satıp bunu alayım üzerine az bir miktar ekliyecem (az miktarları pc son haline geldiğinde bi hesaplasak kaç pc olurdu acaba)
    vs.... gibi

    zaten sonunda nirvanaya ulaşıyoruz (içkim yok sigaram yok alıyım anasını satıyım)



    Valla bilmiyorum. Alınan şeye ve araştırmaya göre değişir.

    Misal ben. Herhalde 7-8 yıldır bilgisayar bileşenlerine para harcamamışımdır.

    Ama aynı zamanda bilgisayarım son model. Para verdiğim tek şeyler HDD ler. Onlarda da çok zararım yok gerçi. Aldığım fiyata ya da üstüne satıyorum zira. Özellikle 150TL den 2 adet 2TB sipariş verip ertesi gün sel sebebi ile aynı HDD nin 350TL+ a fırlaması ciddi bir kar oldu.


    Her neyse.

    Ekran kartına bakalım. Kendi paramla aldığım ilk PC de MSI 8800GTS 320MB vardı. 1 yıl kadar kullandım. Sonra okul sebebi 5-6 ay yattı. Sonra gene devam ettim. Garantisinin bitmesine kısa süre kala ise alt + tab sorunu ile iade edip 540TL geri aldım. Onun az bir kısmı ile GTX275 aldım bir süre sonra sattım. Aldığımın 50-60TL altına. Bir süre sonra AMD 5770 aldım. Bir süre kullandım ve bu sefer nerede ise aldığım fiyata sattım dolar kuru sağolsun. Sonra vaktim olunca gene 5770 aldım. Sonra iade ettim. Sonra gene aldım. Onu da bir başkasına aldığım fiyata sattım gene.

    Sonra 5870 aldım. 350TL ye kampanyadan iyi kaptım bir tane. 1 yıl kullandım geçenlerde de 375TL ye sattım. Onu satmadan önce zaten tanesi 260TL ye 6850 almıştım 2 adet şu an ikisinin CF sini kullanıyorum. Tam rakamları veremiyorum ama evde hesabını yapmıştım. İlk 8800GTS e verdiğim paranın hala 100-150TL gibi bir kısmı hala cebimde duruyor. Yani o gün bu gündür ekran kartını beleşe güncelliyorum.

    İşlemci yanında. GTS320MB lı sistemimde E2160 işlemci vardı. Onu satmış ve sattığım fiyata E5300 almıştım.

    Sonra DDR3 ler ucuzladı. Q6600 lerde ise ikinci elde fansız garantisiz ürünler için 200+TL para isteniyordu ve sonunda dellendim.

    Gittim AMD den Athlon II X4 + 880G UD3H + Kingstone HyperX 1600MHz Cl8 ram aldım. Elimdekileri sattım. Sattığım parçaların üstüne sadece 200TL gibi bir para eklemem gerekti ki bu süper ötesi bir şeydi. Üstelik taksitle ödemiştim ve satıştan gelen parayı da karta yatırdığım için bir kaç ay bir şey ödemem gerekmedi. Sadece ikinci el kullanılmış kutusuz garantisiz işlemciye vereceğim para ile sistemi komple yeniledim. ( Bu arada. Arada bir yerde P35 MSI anakartımı satıp. Yerine P45 DFI kart almıştım yine fark ödemeden. )

    Daha çok örnek var. Yani biraz şans gerekiyor. Biraz da bir şey alırken düşünmek gerekiyor. Bana karı ne zararı ne diye. Şüphesiz NVidia nın alt-tab sorunu ile iade ettiğim kartı hayatımda bir dönüş noktası oldu ve elime gelen 500+TL ile baya bir aydınlanma yaşadım. İşin sırını çözdüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoodan

    i7 2600K kullanıcısıydım. Anakart ve işlemcimi 800 TL ye satıp , Asus m5a97 evo anakart ve amd 1100T yi 500 TL ye aldım. Aradaki 300 TL farkı da ekran kartını 6870'den ---> Gtx 570 e harcayarak cok doğru bir iş yaptıgımı düşünüyorum .. Daha ekran kartı gelmedi ama şuan oynadıgım oyunlarda 2600k ile 1100t arasında pek bir fark göremedim.

    Bence intele fazla para ödemek yerine ekran kartına yatırım yapmak cok daha mantıklı gibi...


    Bir önceki mesajımda anlattığım olaya bir örnek.

    Misal arkadaş artık daha fazla performans alacak. Üstelik üstüne para verecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    quote:

    Orijinalden alıntı: furki06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    quote:

    Orijinalden alıntı: furki06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    quote:

    Orijinalden alıntı: tzeberusx1

    quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    1100 t ye geçecektim ama fiyatlar aynı olmasına rahmen i5 2400 ile perfonmansı daha düşük %15 civarı oyunlarda falan ve i5 2400 32 nm 95 watt az ısınıyor sessiz sakin ama PERFONMANSI Dehşet bir işlemci.

    1100T Benim eski amd phenom ıı x4 925 e göre çok daha fazla ısınır! boşta stock fan ile 45 derece aşağısını göremezsin diye düşünüyorum yaz aylarında ama kışın 40 falan olur belki ::)

    sen intel Türkiye ekibinden misin ?..

    dikkatimi çekiyor sürekli amd yi karalıyorsun ''i5 2400 1100t den %15 daha hızlı oyunlarda'' bari atarken biraz daha yavaş sallada yaşın belli olmasın..

    gerçi geçenlerde de i3 2100 fx serisinden faha hızlı filan diyordun yanlış hatırlamıyorsam..




    alayı yalan D: atıyor namussuzlar amd istese intelin poposuna tekmeyi koyar deil iwg bridge zart zort igle olsa gine geçemezde amdde bazı şerefsizler intelin tarafınaı tutuyor amd nin kalkınmasını istemeyenlere var yani !

    bi kere ne amd ciyim , nede intelciyim perfonmans benim için en önemli olan şey ama fiyatına göre

    Şimdi ben uzun süre amd kullanmış biri olarak işlemcilerinden memnundum özellikle amd phenom ıı serisinden ! hatta q9550 400 küsür liraydı amd phenom ıı x4 925 ise 260 liraydı perfonmansları aynıydı gittim amd aldım 1.5 sene kullandım.

    Sonra yavaş yavaş yeni oyunlarda yetmeme değilde güncel ekran kartları ile tam perfonmanslı çalışmamaya başladı ve bence biraz araştırma yaptım

    anakartım 880ga-ud3h idi ve 1100t amd x6 3.3 ghz işlemciler ilede uyumluydu benim anakartımada tam uyumlu idi.Ben testlerine baktım ne kadar inceleme , test , video varsa gördümkü intel SANDY BRİDGE İle devrim yapmış!
    Bende anakart ram işlemci sattım sistemimi güncelledim!

    AMD PHENOM II X6 1100T B.E benim aldığım intel core i5 2400 ile aynı fiyat ama oyunlarda ultra grafik ayarlarında pek fark olmasada grafikleri low ayarlara getirildimi amd phenom ıı x6 1100 t 110 fps verirken intel core i5 2400 170 fps veriyor dirt 3 de sadece bir örn verdim!

    low ayarlarda oynamadığımız için fark yok ama ultra grafik ayarlarındada hd 5870 ile yapılmış testlerde %10 perfonmans farkı var!

    amd 3d modellemelerde intelden üstün onun haricinde üstün olduğu başka bir uygulama ya da oyun göremedim !

    Her oyunda intel daha üstün + 95w tdp var + 32nm + oyunlar genel olarak intel destekli!

    AMD Phenom II X6 1100T ile İntel Core i3 2100 arasında diğer uygulamalarda bariz FARK var ama oyunlarda fark yok gibi!

    anandtech

    http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=289 TEST SONUÇLARI

    Her konuya aynı mesajı yazmaktan bıkmadın dimi ? Takılmış plak gibisin başka birşey değil.

    Sorunlu :D

    Farkındaysan sana dedim o sözü



    İntel Core i3 2100 bile AMD PHENOM II X6 1100T +AMD FX 8150 den iyi :D



    kendi adını kendi sölüyo sonrada i3 ten bıdı bıdı la bi gidin beni deli etmeyin harbi sorunlusun sen fake kanulara kapak oluyosunuz :@
  • amd ısınıyor diyenelre kapak olcak bişey ama naparsın :)))

    buyrun shoıw seyredin stok fanlaaa !


     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar


     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar


     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzeberusx1 -- 29 Aralık 2011; 13:12:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    1100 t ye geçecektim ama fiyatlar aynı olmasına rahmen i5 2400 ile perfonmansı daha düşük %15 civarı oyunlarda falan ve i5 2400 32 nm 95 watt az ısınıyor sessiz sakin ama PERFONMANSI Dehşet bir işlemci.

    1100T Benim eski amd phenom ıı x4 925 e göre çok daha fazla ısınır! boşta stock fan ile 45 derece aşağısını göremezsin diye düşünüyorum yaz aylarında ama kışın 40 falan olur belki ::)

    sen intel Türkiye ekibinden misin ?..

    dikkatimi çekiyor sürekli amd yi karalıyorsun ''i5 2400 1100t den %15 daha hızlı oyunlarda'' bari atarken biraz daha yavaş sallada yaşın belli olmasın..

    gerçi geçenlerde de i3 2100 fx serisinden faha hızlı filan diyordun yanlış hatırlamıyorsam..




    i3 2100 amd fx 8150 den hızlı evet OYUNLARDA İncelemeleri gör araştır bakalım

    yav hehe...

    ben yeterince araştırdım ve testleri yayınladığımda neredeydin..

    peki bana testler pm olarak atarmısın veya başka türlü merak ediyordumda ?

     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar
     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar

     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar
     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar


    http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg1/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-introduction.html

    direk 2600k karşılaştırması.. bunun gibi birçok sonuç var nette onlarıda zahmet olmazsa sen araştır..

    2600/2500k desen neyse ama çıkıpta i3 2100 daha hızlı deme..

    helal olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
  • Bu Bir hastalık arkdşlar kimsenin teknolojiyi takip etme zorunluluğu yok mümkün olduğunca bilgisayar ile bölümlere az girin bu Foruma giriyorsanız yoksa hep zarar edersiniz iyi bir sistem toplarsanız zaten 3-4 sene rahat size yeter oyunlarda sorun yaşarsanız full ayarları düşürürürsünüz biraz oyununuza devam edersiniz.
    Bende hep amd toplarım ama önceden intel sistem toplamştım ilginctir ama bana göre intel sistemin Bilmiyorum banamı öyle geldi ( öylede olmş olabilir) internet sayfalarına filan daha hızlı acıyordu ve masaüstünde daha hızlı tepki veriyordu:)
    Aslında insanların işlemci ve rame para yatırcağına ssd almasından yanayım 120gb yüksek okuma yüksek yazma hızındaki ssdler gerçekten 350-400 tl civarına alınabiliyor param olsa bende alıcam ama :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    i7 2600k HİÇ GEREK YOK


    İntel Core i5 2320 bile amd phenom ıı x6 1090t ye kadar hepsinden iyidir yani %5den fazla fark var.

    Amd Phenom II X6 1100T İntelin Core i5 2400 ünü geçemiyor ama aynı fiyattalar + intel daha az güç tüketiyor 32 nm vs vs

    Hocamyanlş anlamyında birşey sorucam neden hep intel savunucususunuz ?
    Dün bir siteden öylesine bir hesap cıkardım i5 2500 işlemci + msi ona uyumlu anakart = ikisinin fiyatı 700 tl..

    amd phenom ıı x4 + ona uygun gigabyte anakart = ikisinin fiyatı 500 tl

    Siz Gerçekten farkları görebiliyormusunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeSioN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    i7 2600k HİÇ GEREK YOK


    İntel Core i5 2320 bile amd phenom ıı x6 1090t ye kadar hepsinden iyidir yani %5den fazla fark var.

    Amd Phenom II X6 1100T İntelin Core i5 2400 ünü geçemiyor ama aynı fiyattalar + intel daha az güç tüketiyor 32 nm vs vs

    Hocamyanlş anlamyında birşey sorucam neden hep intel savunucususunuz ?
    Dün bir siteden öylesine bir hesap cıkardım i5 2500 işlemci + msi ona uyumlu anakart = ikisinin fiyatı 700 tl..

    amd phenom ıı x4 + ona uygun gigabyte anakart = ikisinin fiyatı 500 tl

    Siz Gerçekten farkları görebiliyormusunuz ?

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=56088136

    buradaki testlere bakmanizi tavsiye ederim. X4 955 maksimum 5.01 alırken i5-2500k 8 puan civari almis. F/P olarak daha uygun oluyor. 700 liraya 500 liralik sistemin 1.6 katı performans veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BraveHeart


    quote:

    Orijinalden alıntı: SeSioN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    i7 2600k HİÇ GEREK YOK


    İntel Core i5 2320 bile amd phenom ıı x6 1090t ye kadar hepsinden iyidir yani %5den fazla fark var.

    Amd Phenom II X6 1100T İntelin Core i5 2400 ünü geçemiyor ama aynı fiyattalar + intel daha az güç tüketiyor 32 nm vs vs

    Hocamyanlş anlamyında birşey sorucam neden hep intel savunucususunuz ?
    Dün bir siteden öylesine bir hesap cıkardım i5 2500 işlemci + msi ona uyumlu anakart = ikisinin fiyatı 700 tl..

    amd phenom ıı x4 + ona uygun gigabyte anakart = ikisinin fiyatı 500 tl

    Siz Gerçekten farkları görebiliyormusunuz ?

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=56088136

    buradaki testlere bakmanizi tavsiye ederim. X4 955 maksimum 5.01 alırken i5-2500k 8 puan civari almis. F/P olarak daha uygun oluyor. 700 liraya 500 liralik sistemin 1.6 katı performans veriyor.

    Ama orda biri o.cli 5 ghz cıkarmş intel işlemciler o şekil en az amd işlemciler ise 4.3 ghz filan en yüksek.
  • Arkadaşlar, i5 2500K - 32 NM, X4 965 BE - 45 NM mimariye sahip. Elmayla armutları karıştırmayalım, performansta ve grafikte bariz farklar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeSioN

    quote:

    Orijinalden alıntı: BraveHeart


    quote:

    Orijinalden alıntı: SeSioN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    i7 2600k HİÇ GEREK YOK


    İntel Core i5 2320 bile amd phenom ıı x6 1090t ye kadar hepsinden iyidir yani %5den fazla fark var.

    Amd Phenom II X6 1100T İntelin Core i5 2400 ünü geçemiyor ama aynı fiyattalar + intel daha az güç tüketiyor 32 nm vs vs

    Hocamyanlş anlamyında birşey sorucam neden hep intel savunucususunuz ?
    Dün bir siteden öylesine bir hesap cıkardım i5 2500 işlemci + msi ona uyumlu anakart = ikisinin fiyatı 700 tl..

    amd phenom ıı x4 + ona uygun gigabyte anakart = ikisinin fiyatı 500 tl

    Siz Gerçekten farkları görebiliyormusunuz ?

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=56088136

    buradaki testlere bakmanizi tavsiye ederim. X4 955 maksimum 5.01 alırken i5-2500k 8 puan civari almis. F/P olarak daha uygun oluyor. 700 liraya 500 liralik sistemin 1.6 katı performans veriyor.

    Ama orda biri o.cli 5 ghz cıkarmş intel işlemciler o şekil en az amd işlemciler ise 4.3 ghz filan en yüksek.

    955 ev kosullarinda, hava sogutmayla 5 GHZ olamiyor maalesef ama i5 ve i7 islemciler olabiliyor.
  • Konuyu hemen hemen okudum ve anladım ki gerçekten bir hastalık nedenmi imzamdaki sistemim hali hazırda mevcut ama kafamda sürekli olarak bak intele birde sonunda 'k' var adamların aldıgı skorlar fps ler puanlar ucuyor ben neden bunu TATMİYİM (ego tatmini) diye söylenirken diger taraftan ulan oc yaptıgın yok cf, slı ile ugraasmıyorsun programlardan donanımların degerleri ile ilgili bir iş yapmıyorsun sadece oyunlar oyunlar.

    Gecen pazar vatandan i5 2500k+msi z68gd-65 g3+8 gb ram+412s model sogutucu aldım, x6 1090 t +Asus m4a89gtd pro anakaratım ile 19" lcd monitörümü satıp yerine baska bir ürünle takas yada satmayı düşündüm.

    http://forum.donanimhaber.com/m_55862043/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55862043

    Şimdi bu konuyu okuyuncada harbiden hasta oldugumu anladım

    Donanimhaber'i izlemek takip etmek damarlarıma işlemiş forumsuz yapamıyorum en iyisi suan için satıslarımı durdurmak ve kendimi frenlemenin zamanı geldiği kanısındayım.

    Konuyu acan arkadaşada teşekkürlerimi iletiyorum.Bir baska bahara bıraktım parca satısımı(Umarım kendimi kandırmıyorumdur.)

    İyi forumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DUKES



    kendımde sunu gozlemlıyorum ; alıyorum ama ne ıcın sırf almak olsun dıye ınanın baska bırsey yok.Oyun falan oynadıgım gunde 2 saatı gecmez oda bc2 zaten olmasa yandık resmen.DH ye ne kadar cok gırersen o kadar pc yetmıyor


    aynı kafadanız desene

    bende kafayı sıyırdım 3870 in sesinden bi ekran kartı alayım dedim önce 5870 aldım ellerinde yokmus iptal ettim sonra başka bi yerden aldım ordanda iptal ettim sonra 6870 aldım vatandan 1 hafta gelmedi onuda iptal ettim sonra vatandan his 5870 i 400 tl ye alınca rahatladım sonrada bf3 ü normal modda bitirdikden sonra daha da oyun oynamadım kaç haftadır.

    benim 3870 hakikaten çok ses çıkartıyordu bigün hanım pcyi kapatınca o ses ondanmı geliyordu bende komşu elektrik süpürgesi açtı sandım dedi ben o zaman o kartı saphire değilde palit almakla hata ettim aralarında 20-30 fark vardı. cahillik işte palid ddr3 saphire dd4 palit stok soğutucudan bile kötü bi soğutucu ünite üzerine kötü minik bir fan takmış direk 50 derecede çalışıyor. ne yaptıysam fan sesini kesemedim en son kartı değiştirdim şimdi his 5870 de pek bi ses yok. olan ses de kasanın kalitesizliğinden.

    şimdide işlemci canımı sıkıyor sitelerdeki flashlarda bile kasılmaya başladı ya sistem 6-7 aydır format yemiyor ondan dolayı şişti iyice yada işlemci iyice takozlaştı :(

    işlemcim amd phenom 9650 yaza doğru param olursa bi işlemci terfisi düşünüyorum

    ECS A780GM-A bu anakarta ne önerirsiniz? bu arada anakart ddr2 hiç kasmadan anakart ve işlemci terfisimi yapsak

    sonra birde kasa

    kaşınıyorum kardeşim işte

    web tasarım işiyle uğraştığımdan birazda mecburi oluyor ama harcanan paraları düşününce birde afrikada açlıkdan ölen insanları vanda soğukdan donanları vs. içim daha da kötü oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tzeberusx1

    quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    1100 t ye geçecektim ama fiyatlar aynı olmasına rahmen i5 2400 ile perfonmansı daha düşük %15 civarı oyunlarda falan ve i5 2400 32 nm 95 watt az ısınıyor sessiz sakin ama PERFONMANSI Dehşet bir işlemci.

    1100T Benim eski amd phenom ıı x4 925 e göre çok daha fazla ısınır! boşta stock fan ile 45 derece aşağısını göremezsin diye düşünüyorum yaz aylarında ama kışın 40 falan olur belki ::)

    sen intel Türkiye ekibinden misin ?..

    dikkatimi çekiyor sürekli amd yi karalıyorsun ''i5 2400 1100t den %15 daha hızlı oyunlarda'' bari atarken biraz daha yavaş sallada yaşın belli olmasın..

    gerçi geçenlerde de i3 2100 fx serisinden faha hızlı filan diyordun yanlış hatırlamıyorsam..




    i3 2100 amd fx 8150 den hızlı evet OYUNLARDA İncelemeleri gör araştır bakalım

    yav hehe...

    ben yeterince araştırdım ve testleri yayınladığımda neredeydin..

    peki bana testler pm olarak atarmısın veya başka türlü merak ediyordumda ?

     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar
     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar

     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar
     Phenom II den İntel İ5-İ7 Sisteme Gecen Arkadaşlar


    http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg1/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-introduction.html

    direk 2600k karşılaştırması.. bunun gibi birçok sonuç var nette onlarıda zahmet olmazsa sen araştır..

    2600/2500k desen neyse ama çıkıpta i3 2100 daha hızlı deme..

    helal olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    amd inteli sonunda yakaladımı

    tebrikler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    amd phenom ıı x4 925 2.8 ghz dan @3.35 ghz oc ile intel core i5 2400 3.1 ghz a geçtim teknik özellikleri ayrı bi iki ayrıntı dışında şunları söyleyebilirim!

    Oyunlarda i5 UÇUYOR Resmen ortalığı resmen dağıtıyor yani hd 6870 gibi bir kart ile bazı oyunları aa açarken zorlanırken intel i5 ile full oynuyorum hatta açacak görüntü ayarı arıyorum :) TESTLERİMDE
    Günlük kullanımda pc nin açılma süresi kısaldı (format atmadım amd sistemi çıkardım , inteli taktım windows gördü)
    Oyunlarda loading süresi CİDDİ Bir biçimde kısaldı!
    İ5 İle daha hızlı emirlerimi yerine getiriyor windows :D Uygulamaları daha hızlı çalıştırıyorum.

    phenom ıı x4 925 95 Watt cpu boşta 42 44 arası iken tam yükte 60 a dayanıyordu ama intel i5 2400 95 watt cpu boşta 30 derece 28 ile 32 arasında yükte 45 falan ancaaa zorlarsan 48 falan olur ama 50 olacağını hiçç sanmıyorum! STOCK Fan değerleri
    AMD Stock fan 5000 rpmlerde uçak motoru gibi çalışırken intel masaüstünde sessiz oyunlarda az ses çıkarıyor RAHATSIZ EDECEK KADAR DEĞİL!
    Ama intel soğutucusu gerçekten kaliteli yani piyasada satılan 30 35 liralık soğutularla aynı perfonmansta.

    phenom ıı x4 955 260 lira , intel core i5 2400 vatan da 465 falan normal mağazalarda 430 liraya falan bulabilirsin.İ5 2500K İle 80 lira fark vardı bende oc yapmıyorum ve Stock hızlarda iken perfonmansı 2 işlemcininde aynı genel olarak i5 2500 k %3 falan daha hızlı.

    i5 2400 aldım ve h67 sata 3 kaliteli msı anakart aldım perfonmansından şuan memnunum bir Kusurunu göremedim göreceğimide sanmıyorum :)

    Bu kadarda kafadan atılmaz Bu kadar intel Fanlığı Olmaz be kardeşim ayıp insanları ne kadar yanlş yönlendiriyorsun kendimde i5 var işte millet core duo zamanındaki soğutucu halen var diyor intel sistem varken bende biliyorum aynı soğutucu değişen birşey yok millet sıcaklıktan yakınıyor sen gelmiş neler diyorsun Amdyi kötülemekten Başka Birşey Yapmıyorsun Ayıp dünya insanlar para veriyor değiştiriyor bende aptallık ettim soğutucu almak yerine millet i5 i 5 diye diye aldık soğutucu alıcaktım mis gibi 1090t ye kullanıcaktım İnsanları yanlş yönlendirme..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeSioN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    amd phenom ıı x4 925 2.8 ghz dan @3.35 ghz oc ile intel core i5 2400 3.1 ghz a geçtim teknik özellikleri ayrı bi iki ayrıntı dışında şunları söyleyebilirim!

    Oyunlarda i5 UÇUYOR Resmen ortalığı resmen dağıtıyor yani hd 6870 gibi bir kart ile bazı oyunları aa açarken zorlanırken intel i5 ile full oynuyorum hatta açacak görüntü ayarı arıyorum :) TESTLERİMDE
    Günlük kullanımda pc nin açılma süresi kısaldı (format atmadım amd sistemi çıkardım , inteli taktım windows gördü)
    Oyunlarda loading süresi CİDDİ Bir biçimde kısaldı!
    İ5 İle daha hızlı emirlerimi yerine getiriyor windows :D Uygulamaları daha hızlı çalıştırıyorum.

    phenom ıı x4 925 95 Watt cpu boşta 42 44 arası iken tam yükte 60 a dayanıyordu ama intel i5 2400 95 watt cpu boşta 30 derece 28 ile 32 arasında yükte 45 falan ancaaa zorlarsan 48 falan olur ama 50 olacağını hiçç sanmıyorum! STOCK Fan değerleri
    AMD Stock fan 5000 rpmlerde uçak motoru gibi çalışırken intel masaüstünde sessiz oyunlarda az ses çıkarıyor RAHATSIZ EDECEK KADAR DEĞİL!
    Ama intel soğutucusu gerçekten kaliteli yani piyasada satılan 30 35 liralık soğutularla aynı perfonmansta.

    phenom ıı x4 955 260 lira , intel core i5 2400 vatan da 465 falan normal mağazalarda 430 liraya falan bulabilirsin.İ5 2500K İle 80 lira fark vardı bende oc yapmıyorum ve Stock hızlarda iken perfonmansı 2 işlemcininde aynı genel olarak i5 2500 k %3 falan daha hızlı.

    i5 2400 aldım ve h67 sata 3 kaliteli msı anakart aldım perfonmansından şuan memnunum bir Kusurunu göremedim göreceğimide sanmıyorum :)

    Bu kadarda kafadan atılmaz Bu kadar intel Fanlığı Olmaz be kardeşim ayıp insanları ne kadar yanlş yönlendiriyorsun kendimde i5 var işte millet core duo zamanındaki soğutucu halen var diyor intel sistem varken bende biliyorum aynı soğutucu değişen birşey yok millet sıcaklıktan yakınıyor sen gelmiş neler diyorsun Amdyi kötülemekten Başka Birşey Yapmıyorsun Ayıp dünya insanlar para veriyor değiştiriyor bende aptallık ettim soğutucu almak yerine millet i5 i 5 diye diye aldık soğutucu alıcaktım mis gibi 1090t ye kullanıcaktım İnsanları yanlş yönlendirme..

    Intel i5 2500K'nın rakibi AMD X6 değil, AMD X4 serisidir. i7 2600K, AMD X6 serisi ile karşılaştırılmalıdır. i5 2500K almakla bir şey kaybetmediniz, zira 32 NM bir işlemci sahibi oldunuz. Çok güçlü bir işlemcidir ve oyunlarda sorun çıkarmayacaktır. (Diğer sistem bileşenleri uyumlu ise tabii ki.) Kullanıcıların en büyük yanlışı, oyun platformunda işlemci kıyaslaması yapması. 3.0 Ghz ve üzeri bir Quad işlemci ile çok rahat oyun oynayabilirsiniz. En üst düzey işlemciye gerek yok, yatırım VGA'ya ve SSD'ye yapılmalıdır. CrossFire ya da SLI düşünülüyorsa da, buna ek olarak PSU güçlendirilmelidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanreall

    quote:

    Orijinalden alıntı: SeSioN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

    amd phenom ıı x4 925 2.8 ghz dan @3.35 ghz oc ile intel core i5 2400 3.1 ghz a geçtim teknik özellikleri ayrı bi iki ayrıntı dışında şunları söyleyebilirim!

    Oyunlarda i5 UÇUYOR Resmen ortalığı resmen dağıtıyor yani hd 6870 gibi bir kart ile bazı oyunları aa açarken zorlanırken intel i5 ile full oynuyorum hatta açacak görüntü ayarı arıyorum :) TESTLERİMDE
    Günlük kullanımda pc nin açılma süresi kısaldı (format atmadım amd sistemi çıkardım , inteli taktım windows gördü)
    Oyunlarda loading süresi CİDDİ Bir biçimde kısaldı!
    İ5 İle daha hızlı emirlerimi yerine getiriyor windows :D Uygulamaları daha hızlı çalıştırıyorum.

    phenom ıı x4 925 95 Watt cpu boşta 42 44 arası iken tam yükte 60 a dayanıyordu ama intel i5 2400 95 watt cpu boşta 30 derece 28 ile 32 arasında yükte 45 falan ancaaa zorlarsan 48 falan olur ama 50 olacağını hiçç sanmıyorum! STOCK Fan değerleri
    AMD Stock fan 5000 rpmlerde uçak motoru gibi çalışırken intel masaüstünde sessiz oyunlarda az ses çıkarıyor RAHATSIZ EDECEK KADAR DEĞİL!
    Ama intel soğutucusu gerçekten kaliteli yani piyasada satılan 30 35 liralık soğutularla aynı perfonmansta.

    phenom ıı x4 955 260 lira , intel core i5 2400 vatan da 465 falan normal mağazalarda 430 liraya falan bulabilirsin.İ5 2500K İle 80 lira fark vardı bende oc yapmıyorum ve Stock hızlarda iken perfonmansı 2 işlemcininde aynı genel olarak i5 2500 k %3 falan daha hızlı.

    i5 2400 aldım ve h67 sata 3 kaliteli msı anakart aldım perfonmansından şuan memnunum bir Kusurunu göremedim göreceğimide sanmıyorum :)

    Bu kadarda kafadan atılmaz Bu kadar intel Fanlığı Olmaz be kardeşim ayıp insanları ne kadar yanlş yönlendiriyorsun kendimde i5 var işte millet core duo zamanındaki soğutucu halen var diyor intel sistem varken bende biliyorum aynı soğutucu değişen birşey yok millet sıcaklıktan yakınıyor sen gelmiş neler diyorsun Amdyi kötülemekten Başka Birşey Yapmıyorsun Ayıp dünya insanlar para veriyor değiştiriyor bende aptallık ettim soğutucu almak yerine millet i5 i 5 diye diye aldık soğutucu alıcaktım mis gibi 1090t ye kullanıcaktım İnsanları yanlş yönlendirme..

    Intel i5 2500K'nın rakibi AMD X6 değil, AMD X4 serisidir. i7 2600K, AMD X6 serisi ile karşılaştırılmalıdır. i5 2500K almakla bir şey kaybetmediniz, zira 32 NM bir işlemci sahibi oldunuz. Çok güçlü bir işlemcidir ve oyunlarda sorun çıkarmayacaktır. (Diğer sistem bileşenleri uyumlu ise tabii ki.) Kullanıcıların en büyük yanlışı, oyun platformunda işlemci kıyaslaması yapması. 3.0 Ghz ve üzeri bir Quad işlemci ile çok rahat oyun oynayabilirsiniz. En üst düzey işlemciye gerek yok, yatırım VGA'ya ve SSD'ye yapılmalıdır. CrossFire ya da SLI düşünülüyorsa da, buna ek olarak PSU güçlendirilmelidir.

    Sevgili dostum ben sadece bu arkdşın İntel fanlığına kızdım yeni mimari olabilir ama amd işlemcilerden daha sıcak bir işlemci bunu araştırısanız görüceksiniz benim için oyundan ziyade ileriye dönük olması ve müzik dönüştürme işleri insanlar i5 i5 dedi diye benim gibi insan merak etti cahilllik ettik aldık..
  • quote:

    Sevgili dostum ben sadece bu arkdşın İntel fanlığına kızdım yeni mimari olabilir ama amd işlemcilerden daha sıcak bir işlemci bunu araştırısanız görüceksiniz benim için oyundan ziyade ileriye dönük olması ve müzik dönüştürme işleri insanlar i5 i5 dedi diye benim gibi insan merak etti cahilllik ettik aldık..


    Demek istediğim, kötü bir ürün alsaydınız böyle bir cümle kurmakta haklı olurdunuz. Piyasanın en iyi işlemcilerinden birini satın almışsınız, cahillik etmiş değilsiniz yani. Araştırmama gerek yok, ben de bu işlerin içindeyim. Sandığınız kadar çok ısınan bir işlemci değil i5 2500K, zira stok fan ile bile 4.0 Ghz olarak sorunsuz kullanıldığını gördüm. Isıdan korkmaya lüzum yok, iyi bir soğutucu ile 4.5-5.0 Ghz gibi bir hızda sorunsuz kullanabilirsiniz. Tavsiyem, Noctua DH-14.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.