Şimdi Ara

pH kağıdı ile COLA nın asidini ölçtüm...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen gün pH kağıdı vardı elimde ve, yemek yemek üzereydim, yanındada cola vardı tabiki, aklıma nedir bunun asidi diye ölçeyim demek geldi ve ölçtüm, işte çarpısı sonuç;

Cola nın asidi pH kağıdına göre 2,5 - 3 arasında çıktı... İçmesemmi bundan sonra demekten kendimi alamadım
    (Midemizdeki asidin 1,5 - 2 olduğunu ve tuz ruhu denilen maddeninde 1 - 1,5 olduğunu düşünürseniz ne kadar çarpıcı olduğunu görürsünüz)

bua rada çeşme suyu için bu rakam 7 civarında, tükrük biraz daha fazla...

DİP not: pH değerlerinin karşılığı olan asid miktarları aritmetik değil, logaritmik olarak değişir, yani arada bir değer fark varsa aslında 10 kat asitlik farkı var demektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 11 Aralık 2006; 14:24:02 >

• iyide kardeşim kolada asit diye bir şey yok. sıvılaştırılmış karbondioksit var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

iyide kardeşim kolada asit diye bir şey yok. sıvılaştırılmış karbondioksit var.

bi daha bak, orda kocaman strik asit yazıyor
  • strik asit bizim bildiğimiz turşu yapımında kullanılan limon tuzudur.

limon tuzuyla da halk arasındaki tabiriyle kola asidi yapılmaz. kolaya baloncuk (kola asidi) veren madde sıvılaştırılmış, yani yoğunlaştırılmış karbon dioksittir.
  • quote:

strik asit bizim bildiğimiz turşu yapımında kullanılan limon tuzudur.

limon tuzuyla da halk arasındaki tabiriyle kola asidi yapılmaz. kolaya baloncuk (kola asidi) veren madde sıvılaştırılmış, yani yoğunlaştırılmış karbon dioksittir.

peki cola'da asidik birşey yoksa, ph'ı bu kadar düşüren şey ne?

quote:

asit içermeyen bir madde nasıl 2.5 ph olabilir yani?
  • quote:

sıvılaştırılmış karbondioksit olsaydı içtiğin an gırtlağan kartopuna dönerdi.sıvı karbondioksit -120 dereceden daha soğuk.
  • carbondioksitde birnevi asittir. cola hakkında internette gezen şeyler yalan değildir. tuvaleti tertemiz eder ve dişlerinizi tamamen eritebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buyur kardeşim dene o zaman discovery channel de bu şehir efsanelerinin testini yaptılar. sonuç çoğu yalanlandı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

quote:

sıvılaştırılmış karbondioksit olsaydı içtiğin an gırtlağan kartopuna dönerdi.sıvı karbondioksit -120 dereceden daha soğuk.

o sıvılaştırılmış oksijen değil miydi?
  • quote:

strik asit bizim bildiğimiz turşu yapımında kullanılan limon tuzudur.

suda çözünen her ametal(oksit olsun olmasın farketmez) asidik özellik gösterir.

kola içine basılan CO2(karbondioksit burda anidrid özelliği gösterir) kolayı asidik yapar.yani sitrik asit dediğimiz asit karbonik asit demek aslında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutimuti

carbondioksitde birnevi asittir. cola hakkında internette gezen şeyler yalan değildir. tuvaleti tertemiz eder ve dişlerinizi tamamen eritebilir.

bir maddeye asit diyebilmemiz için bir ametalin en azından bir H ile bileşik yapması gerek.
    karbondioksitte de h ile bağ kurulmadığ için karbondioksit asit değildir.ama karbon diositten asit yapılır mı??? yapılır.kolada olduğ gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cold_nuke

quote:

quote:

oksıjeni bilmiyorum ama benim bildiğim sıvı azot -190 derece bazı sanayi kuruluşlarında var yada hastane bahcesinde bulunan iki buyuk tanktan biri azot diğeri oksijendir.

herhangi bir gazın cıkısı küçükse orada soguma işi olur evlerde kullanılan tüplerinde vana kısmında kısmi buzlanma olur bazen yada sanayıde kullnalan argon azot vs gaz tüplerinin vana bolumu kısmı olarak buz tutar...

• quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

quote:

quote:

quote:

oksıjeni bilmiyorum ama benim bildiğim sıvı azot -190 derece bazı sanayi kuruluşlarında var yada hastane bahcesinde bulunan iki buyuk tanktan biri azot diğeri oksijendir.

herhangi bir gazın cıkısı küçükse orada soguma işi olur evlerde kullanılan tüplerinde vana kısmında kısmi buzlanma olur bazen yada sanayıde kullnalan argon azot vs gaz tüplerinin vana bolumu kısmı olarak buz tutar...

Bende bilmiyorum oksijen olup olmadığını bi ara öyle duymuştum sadece.

• quote:

Karbondioksit sıvılaşmaz.Katı ve gaz halde bulunur.Katı haline kuru buz denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrix Prisoner -- 11 Aralık 2006; 15:51:10 >
  • herkes bilip bilmeden aklina geleni sallamis

bilmiyorsan benim gibi izlemeyi tercih edin
  • Kimyagerler basmış burayı
  • quote:

Orjinalden alıntı: collossus

quote:

Karbondioksit sıvılaşmaz.Katı ve gaz halde bulunur.Katı haline kuru buz denir.

tebrik ediyorum.dünya üzerinde 3 faz halinde bulunmayan ilk maddeyi sen keşfettin.

bence pamuk hyarından sonra sen de nobel kimya ödülü alabilirsin.aman başvuruları kaçırma...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

quote:

quote:

quote:

Bende bilmiyorum oksijen olup olmadığını bi ara öyle duymuştum sadece.

Bir besin maddesinin içine oksijen 2 dakka sonra bozulsun diyemi?

• Kola da karbonik asit vardır.
    PH kağıdı asit ve baz durumunu ölçer.7 ekadar ve 7den sonrası şeklinde.Bunu bilen birine sormanı tavsiye ederim.okuldaki kimya hocan bilir mesela.
  • Sonuçta zararlı olan bir şey içiyoruz. Zararını görmek için bardağa koyun içerisine bir diş atın ve birkaç gün bekleyin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.