Şimdi Ara

pH kağıdı ile COLA nın asidini ölçtüm... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Asidik özellik göstermek başka, asit olmak başkadır.

Bakın bi förmül vericem bu formülde H20 yani bildiğiniz sıvı su asidik özellik gösterir.

NH3 + H20 = NH4 + OH

Co2 ise asidik özellik gösterebilir ama asit değildir
  • Kurban Alkol ne oluyor?
    Baz mı?
  • limon suyunu ölç bakalım ne çıkacak merak ettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Kurban Alkol ne oluyor?
    Baz mı?

Her şeyi bizden beklemeyin araştırın
  • burası psikopata bağlamış yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutimuti

carbondioksitde birnevi asittir. cola hakkında internette gezen şeyler yalan değildir. tuvaleti tertemiz eder ve dişlerinizi tamamen eritebilir.

walla o testlerın hepsı yalanlandı,

discovery de,

bı progradam kolanın zararlarını test ettıler,
    dıs erıtmesı, leke cozucu ozellıgı tamamen hurafedır
  • Baktım konuya dünden beri coşmuş harbiden, neyse ben görünce gerçekten şaşırmıştım, bu kadar asit olduğunu beklemiyordum ama (ben gözümle görmesem inanmazdım, şimdiye kadar hep annem içme şu asitlki şeyi dedikce bende bir şey olmaz derdim ama görünce fikrim biraz değişti) neyse birde gazı kaçmış kolanın pH ını ölçecem eğer lab a bir daha gidersem tabiki veya bir pH kağıdı daha bulursam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 11 Aralık 2006; 22:21:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: memet

Baktım konuya dünden beri coşmuş harbiden,

dün mü ?
  • kolayı bıraktım.
    tavsiye ederim.
  • Karbondioksit sıvı olmaz diyen arkadaş:

Karbondioksit, gazlı söndürme sistemlerinde tank içinde sıvı halde bulunur aynı LPG ve diğer gazlar gibi...

Ama basınçlı tanktan dışarı çıktığında gaz haline geçerken ortamdan öyle hızlı hava çekerki, çektiği yeri aşırı derece soğutur. Ve bu ani soğumayla oraı böyle beyaz karbondioksitle kaplanır işte bu kuru buz dur. Terminatör filminde de gördüğünüz gibi elinle bile vursan o karbondioksit vurduğun yer parçalanır...

Nitrojen karbondioksitten çok daha hızlı ortam ısısını çeker ve felaket soğur o daha da etkilidir...

Ayrıca CO2 ortamın asidini artırıcı etki yapar. Zaten kendi asittir... Suda çözünür iyonlarına ayrışır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid
    quote:

Orjinalden alıntı: memet
    Baktım konuya dünden beri coşmuş harbiden,

dün mü ?

biraz gün sapması olmuş snaırm ama ben ölçümü pazar günü yapmıştım onun için sanırım öyle demişim...

neyse bu arada benim bildiğim kadarıyla herkez CO2 nin sıvılaştığıyla ilgili ve tam aksinde yorumlarda bulunmuş ama benim bildiğim Cola nın içinde CO2 var ama basınç altınca sıvı içinde (cola içinde) çözünmüş halde... kimya bilgisi olan arkadşlar bilirler, gaz maddeler basınç arttıkca, soğudukca, ve sıvıya ve gaz maddeye bağlı olarak ortamın asitliğine göre sıvı içinde çözünürler..
    Cola dada durum böyledir...
    -kapağı açık unutursan
    -ısıtırsan
    gaz kaçar

• quote:

Orjinalden alıntı: oligarşi

Karbondioksit sıvı olmaz diyen arkadaş:

Karbondioksit, gazlı söndürme sistemlerinde tank içinde sıvı halde bulunur aynı LPG ve diğer gazlar gibi...

Ama basınçlı tanktan dışarı çıktığında gaz haline geçerken ortamdan öyle hızlı hava çekerki, çektiği yeri aşırı derece soğutur. Ve bu ani soğumayla oraı böyle beyaz karbondioksitle kaplanır işte bu kuru buz dur. Terminatör filminde de gördüğünüz gibi elinle bile vursan o karbondioksit vurduğun yer parçalanır...

Nitrojen karbondioksitten çok daha hızlı ortam ısısını çeker ve felaket soğur o daha da etkilidir...

Ayrıca CO2 ortamın asidini artırıcı etki yapar. Zaten kendi asittir... Suda çözünür iyonlarına ayrışır.

Yazın baştan aşşağı yanlışlarla dolu

1- Hava çeker ne demek bi açıklasana sıvı karbondioksit gaz haline geçerken hava çeker?

2- Senin beyaz karbondioksitle kaplanır dediğin o beyaz şey havadaki nemin gaz haline geçen karbondioksite verdiği ısı ile aniden yoğunlaşması hatta donmasıdır.Nitrojen, Oksijen, Karbondioksit tüplerininde vanalarının tüple birleştiği yerde sızıntı varsa eğer oradada görürsün bu buzlanmayı.Yani kısacası bildiğin buzdur o.Kuru buz değildir.Kuru buz -75 derecede basınç altında oluşur likid karbondioksit ise -56 derecede yüksek basınç altında oluşur.Extra soğutmadan sen likid karbondioksiti kuru buz yaptın nası yaptığını anlatta bilimde faydalansın.

3- Terminatör 2 de tankın içindeki karbondioksit değil likid nitrojendi.Azot yani.

4- CO2 yide asit yaptın afferin sana.Tüm asitlerin ortak bileşeni Hidrojendir.Hani nerde burda hidrojen?

Edit: Bunu şimdi gördüm CO2 suda çözünür iyonlarına ayrılır İyon? Karbondioksit? İyonlaşma konusu anlatılırken sen cep telefonunu kurcalıyodun herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrix Prisoner -- 12 Aralık 2006; 0:22:24 >

• http://www.metacafe.com/watch/106412/dry_ice/

kola kutusu yok oldu resmen.. bende yapmak istiyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

Orjinalden alıntı: mutimuti

carbondioksitde birnevi asittir. cola hakkında internette gezen şeyler yalan değildir. tuvaleti tertemiz eder ve dişlerinizi tamamen eritebilir.

walla o testlerın hepsı yalanlandı,

discovery de,

bı progradam kolanın zararlarını test ettıler,
    dıs erıtmesı, leke cozucu ozellıgı tamamen hurafedır

Ama arabanın tamponunu iyi parlattı

• quote:

Orjinalden alıntı: collossus

quote:

Orjinalden alıntı: oligarşi

Karbondioksit sıvı olmaz diyen arkadaş:

Yazın baştan aşşağı yanlışlarla dolu

1- Hava çeker ne demek bi açıklasana sıvı karbondioksit gaz haline geçerken hava çeker?

2- Senin beyaz karbondioksitle kaplanır dediğin o beyaz şey havadaki nemin gaz haline geçen karbondioksite verdiği ısı ile aniden yoğunlaşması hatta donmasıdır.Nitrojen, Oksijen, Karbondioksit tüplerininde vanalarının tüple birleştiği yerde sızıntı varsa eğer oradada görürsün bu buzlanmayı.Yani kısacası bildiğin buzdur o.Kuru buz değildir.Kuru buz -75 derecede basınç altında oluşur likid karbondioksit ise -56 derecede yüksek basınç altında oluşur.Extra soğutmadan sen likid karbondioksiti kuru buz yaptın nası yaptığını anlatta bilimde faydalansın.

3- Terminatör 2 de tankın içindeki karbondioksit değil likid nitrojendi.Azot yani.

4- CO2 yide asit yaptın afferin sana.Tüm asitlerin ortak bileşeni Hidrojendir.Hani nerde burda hidrojen?

Edit: Bunu şimdi gördüm CO2 suda çözünür iyonlarına ayrılır İyon? Karbondioksit? İyonlaşma konusu anlatılırken sen cep telefonunu kurcalıyodun herhalde...

hava çeker ısı çeker olacak hava nereden çıktı ya :S

terminatördeki gibi dedim ben terminatörde co2 var demedim...

Co2 asidiktir bunu bilmiyorsan sana ne diyim....

Halk arasında karbondioksitin o tozlaşmış haline kuru buz denir... bunu da öğren gel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oligarşi -- 12 Aralık 2006; 1:16:58 >

• Ayrıca colossus al sana bi alıntı:

Karbondioksit gazı asidik bir oksittir.Su ile birleştiğinde Karbonik asit verdiği kabul edilir.Yağmur suyundaki asitliğin büyük bir kısmı Karbonik asitdin birinci iyonlaşmasından ileri gelir.

Colossus çok bilip hiçbişi bilmeyenlerdensin seni ARTO ilan ediyorum...

AYRICA VİKİPEDİA DAN SENİN BUZ DEDİĞİN ŞEYİN NE OLDUĞUNU ANLATAYIM:

Karbondioksidin su ile reaksiyonu sonucu meydana gelen zayıf bir asittir: (CO2 + H2O → H2CO3) Gazoz ve soda yapımında kullanılır. Karbonik asit basınç altında şişelere konur, bir kısmı çözünür, bir kısmı ise sıvının üzerinde kalır. Kapak açılınca kaynama sesi vererek dışarı çıkar. çözünmüş kısım ise gazoza, sodaya tat verir.

CO2 yangın söndürme aracında da kullanılır. Bugün birçok yerde bulunması mecburi olan bu araçların aslını basınçla doldurulmuş CO2 meydana getirir. Kafi miktarda CO2 bulunan yerde yanma olayı devam edemez. Çelik tüplerde 50 Atmosfer basınç altında CO2 saklanır. Tüp içinde basınç sebebiyle sıvı halde bulunur. Musluğu açıldığında CO2 hızla buharlaşır ve yanmakta olan cismin üzerini örter, hava ile temasını keser. Böylece yanma olayı durur.

Karbondioksit karı [değiştir]

Sıvı halde bulunan CO2yi, tüpü eğerek dışarı döktüğümüzde, gürültü ile etrafa dağılır ve sıvı halden gaz haline geçer. Bu değişim için gerekli enerjinin tamamını dışarıdan alamaz (olay çok hızlı cereyan eder) ve bir miktarını kendi içinden alır. Böylece gaz halindeki CO2 kendini soğutarak donar. Buna karbondioksit karı denir. Bu olaydan faydalanılarak istenildiği anda -80°C'lik soğuk ortam elde edilebilir. Dewar kapları bu karın asetonla karıştırılmasıyla meydana getirilen özel termoslardır. Bu termosların dışarıyla ısı alış verişi olmadığından -80°C'lik ortam elde edilmiş olur.

Karbondioksit neymiş asidikmiş. Kola neymiş CO2 sayesinde asidikmiş. CO2 ne oluyomuş su ile reaksiyona giriyormuş ne oluşturuyoprmuş KARBONİKASİT

Halk arasında kurubuz denilen şey neymiş KARBONDİOKSİT KARI

Evet arkadaşlar collossus neymiş ARTO ahaha haha ahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oligarşi -- 12 Aralık 2006; 1:23:16 >

• Karbondioksit'in asit olup olmadığı sorusunu asidin tanımından yola çıkarak incelemek lazım.

Asit, sulu çözeltisine H iyonu verebilen maddelere denir.
    CO2 de H olmadığına göre karbondioksit asit değildir.Zaten öyle olsaydı akciğerlerden dışarı verildiğinde nefes borusunu tahriş ederek çıkardı.
    Neyse, karbondioksit asidik özellik gösterir ama başlı başına bir asit değildir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.