< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Peugeot 5008 (1879. sayfa)
-
-
Canbus PSA uyumlu ise çalışır. Fakat PSA grubunda multimedya araç ayarlanı yapmak tecrübe ister. Ben bir yılda ancak yapabildim. Başka yerlere sorun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne tecrübesi istiyor hocam?
Canbus ayarlarında 4tane yer seciyoruz zaten?
Gunesligi düşen arkadaşlar
4tane neodyum miknatis aldim, sorunu çözdüm.
Guneslige hizli yapıştırıcı ile yapistirdim diğerini, doseme altina koydum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Depo 2300lira civarına doluyor.
600-650km falan yapabiliyorum
Arac 1.6 dizel 2010 model, 170binde.
8.2 ortalama gözüküyor. Devamli sehirici kullaniyorum.
Bu degerler normal mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 aydır görevdeydim yeni döndüm üstata whatsapp dan mesaj attım iletilmeyince numarası mı değişti ya da yurt dışında mı acaba diye düşünerek foruma girdim ve kahroldum.
Allah rahmet eylesin. Güzel insandı. Mekani cennet olsun inşallah.
Eşi dalamanda ikamet etmeye devam ediyorsa telefon numarası olan varsa özelden iletebilir mi.
Arada eşime aratıp bir ihtiyaci var mı sordurayım.
-
Geçen hafta 2000 km civarı yol yaptım. Ortalamam 5.3.
Şehiriçi ise en 7.2- 7.5 civarında
Arkadaşlar sorum olacak 2022 Gt araç buldum ancak elektrikli bagajı yok, ruhsattan Kontrol edildi araç Gt, Gt lerde bu şekilde araç varmı bilgisi olan ben ful diye biliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Lastik ebatlarının şöfor tarafındaki sütunda yazması lazım.
Petlas değil Falken alın
Arabama orjinal teyp takinca park sensörü sesi çalışıyor.
Dokunmatik ekran teyp takinca ses yok.
Bunu nasil cozebilirim?
Teyp ayarlarinda park sensörü sesi yok.
Edit: servisi aradım, kamera takılı olduğu için ses gelmiyor, kamerayı iptal edersen gelir dedi, böyle sacma birsey olabilir mi ya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fztfztfzt -- 18 Temmuz 2024; 9:31:14 >
Arkadaşlar 2020-2022 model arası GT ve GT LİNE donanım arasında ne gibi farklar var? Dur kalk özellikli otonom sürüş hangilerinde var? Bilgi verebilecek birini arıyorum. Şimdiden teşekkür ederim...
Bakım kaç km.lerde?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
selamlar. aracımdan 2 gündür aşağıdaki videodaki gibi araç dışından tiz bir ses geliyor. daha önce başına gelen oldu mu?
-
Kaputu açınca nereden geldiği belli olmuyor mu?
Ayrıca hızlı dönüş içinPeugeot 3008 5008 2008 ilk model ve son model yardımlaşma grubu | FacebookfacebookPeugeot 3008 5008 2008 ilk model ve son model yardımlaşma grubu | Facebookhttps://www.facebook.com/groups/363599748275259
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
geri dönüş için teşekkür ederim Hocam. rölantide bu ses çıkmıyor. kaputu açınca tespit edemedim.
-
Yaz geldi klimalara yüklendik. Bu aralar ben de dahil bazılarının başına gelen bir problem var. Fan rezistansı arızası. Sorunun çözümü için iki yol var.
Öncelikle parça bu:
Bu parça çok akım çektiğinden bir hayli ısınıyor ve iyi soğutulması gerekli. Bu yüzden kalorifer fanının hava girişine monte edilmiş. Eğer motor durursa veya yeteri kadar soğumazsa soketin bacakları veya içindeki direnç, mosfet gibi parçalar bozuluyor. Benimkinden lehim yolu bile yanmıştı.
Arızalandığının iki belirtisi var. Birincisi fan motoru hiç üfleme yapmaz çünkü devre bozulmuştur.
İkincisi en düşük devirde bile olsa son devre geçer. Yanık kokuları gelebilir böyle bir durumda ne yapıp edip gelen akımı kesmeniz gerekiyor.
Kalorifer fanı sigortası akünün yanındaki bölmede F11 numaralı 40A sarı.
Benim araçta ise hem rezistans hem de fan motoru arızalı idi. Tahminim önce fan motoru durdu daha sonra da soğuyamayan bu rezistans yüksek ısıdan bozuldu.
Parçanın orjinali veya çıkması piyasada yok. Sigara paketi kadar olan bu parçanın orjinalinin fiyatı 5000 lira.
*Rezistansın 1500 tl civarı çin malı muadilleri var. Yurtdışı forumlarında satın alıp kullananlar gördüm. Orjinali kadar uzun ömürlü olmayabilir. Ben Aliexpressden yarı fiyatına satın aldım, 10 günde geldi.
*İkinci yol ise tamir ettirmek. Renault grubunda da benzer rezistans kullanıyor. Sorunun kaynağını Youtube'de araştırırken İzmir'de rezistans tamiri yapan bir arkadaşa ulaştım, göndermemi istedi. Ücreti mukabilinde orjinalini tamir ettirdim. Tamir ücreti yan sanayi rezistans kadar tuttu. Bakalım ne kadar gidecek.
Tamirci arkadaşa buradan ulaşabilirsiniz.Elektronik AtölyemyoutubeKALORİFER FAN REZİSTANSI TAMİRİ. AIR BLOWER MOTOR RESISTOR REPAIR.https://www.youtube.com/
Fan motoru da arızalandığından yenisi için arayışa girdim. Kalorifer motoru presli ama tamiri mümkün olabilir. Orjinali 11.000 tl. Muadili olarak 2500 tl civarında Kale marka var. Ben de Kale aldım. (KALE 355350 KALORİFER MOTORU CITROEN DS5-DS 5-PEUGEOT 3008-5008 B 2024 yazı itibariyle en ucuzu)
Daha önce göğüs altına gps anteni monte ettiğimden parçaların bulunduğu bölüme yabancı değildim. Her iki parçayı da kendim söküp taktım. Parçalar yolcu tarafında torpidonun arkasında. Rezistansa ulaşmak kolay, alttaki havalandırma kapağınıı sökmek yeterli. Ama motoru sökmek zor, torpidonun sökülmesi gerekiyor.
Şu an hava üfleyicim çalışıyor. Fakat birkaç hafta da olsa klimasız kalmak işkence gibiydi.
Galiba bu parçaların ömrü 10 yıl civarı.
Tavsiyem şu: Üfleyici motor son devirlerde iken akım çok çekildiğinden rezistans çok ısınıyor. Eğer bu sırada motoru durdurur veya kontağı kapatırsanız rezistans sıcak haliyle kalıyor ve ömrü kısalıyor. Hem rezistans hem de fan motorunun ömrünü uzatmak için kontağı kapatmadan önce fanı en düşük devire getirip en az yarım dakika (hava çok sıcaksa 1-2 dk) soğumasına izin verin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 29 Temmuz 2024; 16:37:57 >
-
hocam faydalı bilgiler..tesekkürler..2011 aracım var..araçta hiç problem yok..sadece yazın eşim iyi soğutmuyor diyor..her sene aynı...gaz dolduruluyor vs..pek farketmiyor..onun haricinde 13 yaşı devirdik sorun yok..değiştirmeye kıyamıyoruz..
-
enterasan...kışında varmıydı ?
-
Şans işi. Fakat parçanın piyasada kalmadığından hareketle arızanın arttığını çıkarttım.
Ben de birkaç defa gaz bastırmıştım buna rağmen iyi soğutmuyordu. Klima üzerine uzman bir yere götürdüm. Eski araçlarda katalog değerlerinden biraz daha fazla basınca randıman aldıklarını söylemişti. Elmerindeki kitapçığa göre bizim araçlara 450 gr basılması gerekiyormuş. 520-530 gr bastı. 3 yıldır soğutması gayet güzel. Bazen başımı çarpacağından korkuyorum.
Bir de kireci az bir yerde ön taraftaki klima radyatörüne 1.5 -2 metreden su tutun. Oto yıkamacıların makinalarında kireç filtresi varsa onlara da tutturabilirsiniz. Bir de kışın bile birkaç haftada bir klimayı çalıştırın ki keçeler kuruyup gaz sızmasın.
Aracı değiştirmeye gerçekten gerek yok. Tek eksikliği hissettiğim özellik adaptif hız sabitleme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 27 Temmuz 2024; 14:52:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X