Şimdi Ara

PEUGEOT 408 (90. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.856
Cevap
153
Favori
420.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Giriş
  • Ha bu arada bazı 308 kullanıcıları ve 408 kullanıcıları ekranların zaman zaman kapalı kaldığından açılmadığından bahsediyorlardı. Başıma hiç gelmemişti ta ki düne kadar:) bununla karşılaşanlar aracı kapatın 3-5 dakika sonra geri çalıştırın düzeliyor diyorlardı. Bende sadece multimedia acilmamisti.aslinda ışık var, müzik çalıyor , araç hareket ediyor ama ekranda ikonlar yok. Sonra aracı söndürdüm. Biraz bekledim çalıştırdım yine sorunsuz bimiyorum.

Bir ara anahtarsız giriş çıkış özelliğinde yaşadığım o çalışmama olayıda kalmadı.

İlginç bir araç yani bazen böyle neden olduğunu anlamadığım şeyler oluyor sonra kendiliğinden düzeliyor. Genel olarak memnunum ama. Halen bir alternatif bulamıyorum koca araba piyasasında araca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Allure araç 7 aylık kullanımda 2 kez fren yaptı hocam.birinde trafik aniden sıkışıp durmuştu,ben pedala varamadan kendisi freni yaptı.ikinci de yola atlayan bir yaya için yaptı.şehir içinde uyarıyı bende alıyorum , özellikle öndeki araca yaklaşıp çıkılan sollamalarda.fren nadir oluyor, kaza riski çok yükselince yapıyor gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Fren yaptığına şahit olmadım, çarpışma önleme mesafesini orta ayarda kullanıyorum değiştirsem yapar muhtemel. Temkinli kullandığımdan gerek olmadı gibi. Araç çoğunlukla uyarıyor ama gerekirse freni de yapar tabi. Sistemler konfor odaklı düşünülmüş hep
    Kardeşimdeki kia stonic tabelayı okuyor o hızı geçtiğinde ötüyor 3 kere, bunda yok mesela
    Ekran kapanmasını hiç yaşamadım, sadece otomatik parlaklık varmışçasına ekranı bazen karartıp aydınlık yere çıkınca yine parlaklığı açıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2025 GT benzinli 4000 km aracım var, araç en yakın takip mesafesinde ayarlı. Otoban hızlarında öndeki araca hızlı yaklaşırsam ikaz çıkıp fren yapıyor. Bir kere aynı anda bende frene bastım ancak benden daha fazla frene basmış ilk başta pedalda boşluk olduğunu hissettim.
    İstanbul trafiğinde makasla araya bir araç hızlı girince uyarı ve fren yine yapıyor.
    1000 km lik aracın ilk uzun yolunda sabaha karşı tüm ekranlar gitti. Ne hız ne medya komple siyah ekran yoluma devam ettim 10 sn içinde hepsi restart ederek açıldı. Tüm ayarlar olduğu gibi kaldı sorun olmadı. Otobandaki 4 lü olan hız tabelaları bazen okumadığını gördüm. Ancak tekli olan tabelaları okuyor. Hız aşımlarında ise 3 kere sesli uyarı veriyor ve susuyor. Ancak tabela hızına inip tekrar hızlanınca tekrar 3 kere sesli uyarı verip susuyor. Trim sesleri için çok düşük kmlerdeyim.
    Ekran parlaklığını otomatik far açıksa normaldir. Kısa farlar yandığında parlaklık otomatik azalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betoner -- 2 Mayıs 2026; 23:3:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba arkadaşlar, bu wifi nin aktif olmaması çok canımı sıkıyor.illegal bile olsa açmanın bir yolu varmı

Hocam wifi ayarı var ayarlarda açıp kapatılabiliyor. Tam olarak sorun ne wifi ile alakalı?

• Araçla ilgili 2026 model alanlardan özellikle deneyim yorumlarını bekliyorum kardeşim için almayı düşünüyoruz ama internette oldukca olumsuz yorumlar var şanzımanın sorunlu olduğundan tutun da elektroniğin çok kötü olduğuna kadar bir sürü yorum yapan olmuş. Araba kitlenip yolda kalıyormuş ekranlar kararıyormuş vs.

Tavanında kendiliğinden göçükler oluşuyormuş uygun olmayan kalitesiz çelik kullanımından dolayı vs binbir tane yorum var. Arabanın GT si dolu ve görünüm çok iyi ancak bu sorunlar varsa gerçekten pas geçmek isteriz.

And Mehmet Çetinin youtube kanalında bu araca ve şanzımanına yönelik yoğun eleştiriler var özellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 10 Mayıs 2026; 20:4:32 >

Peugeot 408 GT aracımın bu sabah KİŞİSELLEŞTİRME ayarlarının çalışmadığını fark ettim. Şöyle aracı çalıştırdığımda renklerin yeşil olduğunu fark ettim normalde mavi kullanırım araç gösterge ve ambians ayd. sonra kullanıcı değiştirdim yeni kullanıcı açtım ne yaparsam yapayım keşiselleştirmede yaptığım ayarlar aracı tekrar çalığtırdğımda yeşil renge ve standart misafir ayarları gibi oluyor. Bu arada İ-Toggle rengi değişse de kadran rengi hep yeşil. Çözümü bilen varsa yardımlarınızı rica ederim.

https://www.kullanimkilavuzu.com.tr/peugeot/408-2024/k%C4%B1lavuz?p=204

Bilgi için teşekkürler.

Araç güneşte kalmıştı. Forumda benzer şikayetleri gördüm. Acaba elektronik devrelerin aşırı ısınmasından olabilir mi deyip sonradan gölgeye aldım. Açıp kapandı düzeldi şükür. Şu an sorun yok. İnşallah bir daha olmaz.

Bu arada geçen ay periyodik bakım için servise gittim yeni yazılımın henüz gelmediğini söylediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustiksamuray -- 12 Mayıs 2026; 19:51:4 >

Aynı şikayet bende de var göğüs sökülecek denildi size özelden yazdım dönüş olmadı acaba nasıl bir yol izlemeliyim

Hocam kusura bakmayın bayadır foruma girmedim mesajı yeni gördüm, bu olay %90 klima-havalandırma veya motor bölgesinde ön göğüse yakın soğutma sistemi hortumlarının ya genleşerek o bölgeye sürtünmesinden yada yerinden çıkarak veya iyi sabitlenmemişse yine aynı bölgeye çarpmasından kaynaklıymış. Tabi ki serviste çalışanların deneyimli olması çok önemli, çoğu servis hemen aracı sökelime yöneliyor, Esenyurt Haramidere Erdemirler Servisi bu konuda tecrübeli diyebilirim orada söküm olmadan çözdüler.

Birde başka bir deneyim olarak; kaldırım taşlı yolda giderken yine torpido ve ön göğüs bölgesinden cızırtı şeklinde yine trim sesi geldi ( Bu sesler beni ayar eder çok takıntılıyımdır ) 2 gün kafa yordum bakmadığım nokta test etmediğim yer kalmadı sonunda havalandırma mazgallarının sağa-sola, aşağı-yukarı ayar tutamaçları var, bunlar düz konumda iken serbestçe salınım yaptığını farkettim ve aşağı yukarı salladığımda aynı sesi çıkarıyordu, yoğun çalışma temposundan ve sürekli şirket aracı kullandığımdan deneme fırsatım olmadı ama 2. trim sesinin kaynağı %99 burasıdır. Mazgal ayar tutamaçlarını en aşşağı konuma alınca sabitleniyor ve trim sesini çıkarmayacaktır en kestirme çözüm yolu bu oldu şimdilik.

• Arkadaşlar merhaba, ben de 2024 model, 2025 Ocak ayı çıkışlı 26 bin km de 408 sürücüsüyüm. Aracın ortalama yakıt tüketim göstergesi, belirli bir km sonrası değişmiyor ve sabit kalıyor. Ancak sıfırlayınca mevcut değeri gösteriyor ve belirli süre sonra yine sabit kalıyor. Sizlerde böyle bir problem var mı?

Ben öyle bir durum ile karşılaşmadım.2800 km dir sayacı sifirlamadim. Bir problem görünmüyor. Sizde kaç km den sonra sayaçta bir değişiklik olmuyor?

Sıfırlamadan geçen km arttıkça zaten değişmesi çok daha zor olacaktır. Örnek veriyorum sizin 2000 km verileriniz 6 litre gösteriyorsa zaten bu uzun dönem ortalamanızdır. Bir sürüş 5 litre bir sürüş 7 litre ortalama ile gezersiniz. Nihayetinde uzun kullanım verisi ekranda sizin gördüğünüze çok yakındır. Ben de hibrit kullanıcısıyım 6000 km ortalaması 5.5 litre gözüküyor ve uzun zamandır değişmiyor. Eğer bunu değiştirmek istersem düzenli spor mod seçili olarak agresif kullanırım. 6 bin km'lik veriye rağmen bir süre sonra sayaç artacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Aslında bende aldığımdan beri öyle. Örneğin şehir içi verisi 7.2 diyelim. Şehirler arası yolda hiç sıfırlamaz isem, en iyi ihtimal 7.1 e düşer. Fakat aynı yolu farklı bir zamanda sıfırlayıp gidince 5.4 bile gördüğüm oluyor. Yani 7.2 ile en iyi ihtimal ile 6 seviyelerine düşmesi gerektiğini düşünüyorum.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.