Şimdi Ara

Peugeot 308 Sesli Vites Geçişi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler.


    2009 model 1.6 hdi comfort yarı otomatik aracım var.


    Araçta 1den 2ye ve 2den 1e geçişte özellikle araba soğukken motor tarafından küt diye ses geliyor. Bazen aşırı sesli bazen normal. Ayrıca vites geçişlerinde devir kaçırıyor tam vites geçeceği anda devir yükseltiyor.


    Aralık ayında baskı balata volant değiştik. Opar marka set takıldı. Sorun devam ediyor. Geçen başka bir ustaya göstereyim dedim ama sanayiye gidene kadar motor ısındı ve şansa usta test yaparken tıkır tıkır sessiz çalıştı.


    Bu sorunu yaşayan, duyan bilen var mı?




  • Merhaba 2011 model aracımda aynı sorun var. Çözüm bulabildiniz mi?

  • mangomanx M kullanıcısına yanıt

    Biraz geç gördüm ancak yine de cevap yazayım; belki daha sonra görecekler için yardımı olur.


    Ben baskı balata volant değiştiğimde opar marka takmışlar, içerisinden valeo çıkıyormuş. Ustayla çok sıkıntı yaşadım, çok gidip geldim. Her seferinde birkaç bin km sonra alışacağını vs söyledi. Kaç kere adaptasyon yaptırdım ama olmadı. En son pejonun kendi servisine gittim ve orada adaptasyon yaptırdım ancak sesler yine geçmedi. Pejonun kendi servisinde sesin normal olduğunu söylediler.


    Bende 1den 2ye ve 2den 3e geçerken ses var ama özellikle 1den 2ye geçerken. Ses hiçbir şekilde gitmedi veya azalmadı. Çözümü belki psa ya da sachs taktırmaktır ama kesin değil, bu yüzden riske atmıyorum. Mecburen bu şekilde kullanıyorum.


    Dediğim gibi pejonun kendi servisinde sesin normal olduğunu söylediler. Belki de ben abartıyorumdur. Arabadan çok memnunum yakıtı konforu vs ama şu sesi de yapmasa çok daha iyi olurdu.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.