Bildirim
peugeot 307 1.6 hdi hakkında
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
hiç yokmu yahu bu otomobil hakkında bilgi sahibi olan arkadaş ? -
2005 mart sonunda sıfır aldım,şu an 56000 de.sadece normal bakımlara gittim,çok şükür kayda değer bir sorunla karşılaşmadım.bence performanslı ve masrafsız bir araç.ben alırken xt modelini tercih etmiştim,şu anki premium a eşdeğer.sadece esp eksik diye biliyorum.xt 1.6 hdi yada premium tercih et bana göre.ikisi de 2005 sonrası model.xt modelinde tampon bantları siyah,premium da gövdeyle aynı renktir.xt varken olan xs modelinde de bantlar tamponla aynı renkti fakat donanım olarak eksikleri vardı.piyasada xs leride xt diye satıyorlar buna dikkat et. -
MOTOR OLARAK PEK FAZLA SÖZE GEREK YOK ÇÜNKÜ FORD VE PSA NIN ORTAK YAPIMI OLAN MOTOR YÜKSEK TORKU PERFORMANSI VE YAKIT EKONOMİSİ İLE GÖZ DOLDURUYOR...
MOTOR KONUSUNDA İÇİN RAHAT OLSUN...
AMA...307 MOTORUNUN BAŞARISINI GÖSTEREN BİR ARAÇ DEĞİL HA..ÇOKMU KÖTÜ HAYIR AMA RAKİPLERİ KADAR İYİ DEĞİL ÖZELLİKLE İŞÇİLİK KALİTESİ TATMİNKAR DEĞİL AMA GENİŞ İÇ HACMİ KULLANIM ÖZELLİĞİ LİMİTLER DAHİLİNDEKİ MAKUL YOL TUTUŞU ÖZELLİKLEDE MOTORU ARACIN AL BENİSİNİ ARTIRAN EN BÜYÜK ÖZELLİKLER.. -
307 Virajlarda O kadar iyi degil Arac birakiyor kendini , Gerci bu soyledigim eski kasa icin gecerli onu kullandim makyaj da aracin suspansiyon sistemine bir duzenleme getirmedilerse bu kasa da da bu problem olabilir, Tercihini C4 u begeniyorsan c4 ten yana ya da butcen yetiyorsa Focus'tan yana yapmanizi Oneriyorum.
Motor Olarak Gayet Basarili.
Iyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Şubat 2007; 0:11:48 > -
Bende temmuz 2005 model 307 1.6HDI kullaniyorum ve son derece memnunum hiçbir sorunla karsilasmadim. Almadan önce herkez yok ses yapar tikirdi yapar çok sorun cikarir diyordu ama ben hiçbiriyle karsilasmadim. Yol tutusuna gelince karsilastirdiginiz araclardan bence cok cok iyi. C4'te kullandim Astra'da hiçbiri 307 kadar yol tutamaz. Birde ben spor yay kullaniyorum yapacagin az masrafli deisikliklerle sorunsuz bir araç olur -
sevgili uğur
bende de 2006 1.6 hdi premium modeli var
şuan 15000 kmde
almadan önce her yerinden ses geliyomuş dediler ama hiç öle bi sorunla karşılaşmadım
içi gayet güzel ve geniş
motora zaten diyecek yok. çok sessiz ve güçlü
dizel olduğunu anlamıyosun bile
benzinlden hiç bi farkı yok
2000 devirin altında bile ivmelenmesi mükemmel
ortalama yakıt tüketimi 5.0 lt ve uzun yolda 110 da sabitlersen 3.0 lt yi görüyosun -
3 lt
quote:
Orjinalden alıntı: tayel
ortalama yakıt tüketimi 5.0 lt ve uzun yolda 110 da sabitlersen 3.0 lt yi görüyosun
-
quote:
Orjinalden alıntı: azaz06
3 lt
quote:
Orjinalden alıntı: tayel
ortalama yakıt tüketimi 5.0 lt ve uzun yolda 110 da sabitlersen 3.0 lt yi görüyosun
hocam jant kapagi varsa ,arabayda tek kisiyse ve egim %0 ise olabilecek bir deger
-
slm bizimki birazcık farklı ama motor aynı 110 luk ile
tayel 110 ile o kadar azmı yakıyo senin araba ya biizm 407 4 ün altına anca yokuş aşağı iniyor
neyse arabayı 1.1.2006 0 olarak aldık Allaha şükür şu ana kadar 2 kere servise gitti birince sol ön cam kızağı kırıldı bizim ihmalkarlığımızdan dolı bide 2 gün önce periyodik bakım için götürdük.110 hp lik dizel motor var bizdekinde senin bahsettiğin ile aynı yani kasa dah aağır olduğu için çok seri bir araç değil ama dizel olması ara hızlanmaları olumlu yönde etkiliyor.yokuş çıkarken benzinlideki gib vites düşürmüyoruz artı.yükseltiyoruz benze arabanın şanzımanı 6 ileri olsaymış çıık daha iyi olurmuş uzun yolda 5.viteste 3000 devirde 130 fln yapıyor ve biraz fazla yiyor şöle 130 km yi 2500 dd de fln yapsa çok iyi olurdu aslında
yani 407 den daha seri bir araç olucağı kesin seninkinin.gayet tatmin edici performansı eğer uygun fiyatlı bulduysan al derim temizini bulursan gördüğün gibi pek sorun çıkarmıyor.birde arabana bakaran bağ bakmazsan dağ olur bu söz tüm arabalar için geçerli
-
simdi söle biside var tamamen sans isi ya. Bir sorun bir kere sorun cikardi mi gerisi geliyor. Ama genelde her markanin her modelinde sorunlar olabiliyor bunu genele dökmek çok yanlis. Birde forumumuzda maalesef bos konusan cok fazla adam sirf PUG sevmiyor die laf edebiliyor yok söle yok böle die. Ama sorsan 1 kere bile binmemistir eminim neyse konuyu dagitmadan ben bir 307 sahibi olarak Her türlü memnunum konfor+ferah+performans+karizma. Bence hiç düsünme -
cevaplar için tşkler arkadaşlar -
Fransızlara olan antipatiden dolayı bu araçda payını alıyor. bizdede 407 1.6 hdi var ve bence motor mükemmel ki bizim araç 1430 kg senin alacağın araç bundan en az 200kg daha hafiftir bu yüzden performansdan süphen olmasın. -
quote:
Orjinalden alıntı: FaBeRgE
Bende temmuz 2005 model 307 1.6HDI kullaniyorum ve son derece memnunum hiçbir sorunla karsilasmadim. Almadan önce herkez yok ses yapar tikirdi yapar çok sorun cikarir diyordu ama ben hiçbiriyle karsilasmadim. Yol tutusuna gelince karsilastirdiginiz araclardan bence cok cok iyi. C4'te kullandim Astra'da hiçbiri 307 kadar yol tutamaz. Birde ben spor yay kullaniyorum yapacagin az masrafli deisikliklerle sorunsuz bir araç olur
306 içinde öyle diyorlardı.. tekbir ses b ile yok.. yesyeni corollalardan şikayet ediyorlar tıkırdı geliyo diye
tam bilgim yokta.. serviste ustaya sordum pug için böyle böyle diyolar diye 307 için.. dediki hdi leri biraz daha hassas demişti.. onun yalancısıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 10 Şubat 2007; 0:48:29 >
-
quote:
Sanırım arkadaş yanlış yazmış. 110 km.ye düz yolda sabitlerseniz 4.5 - 5.0 lt arası birşey yakar. -
gerçekten 3 lt.'mi yakıyor 110 km.sabit hızla gidince.ben bugüne kadar bukadar az yakan bi araç görmedim duymadım. eğer doğru ise neden herkes yok şöyle yok böyle diyip çamur atıyor bu araca anlamış değilim.
-
Bugün aracı kullanma fısatım oldu ,motoru gerçekten beni etkiledi ,bu tork olayı gerçekten müthiş birşeymiş ,özellikle 2 ve 3 vites te adamı koltuga yapıştırıyor benimde 2005 model corollam var 110 bg seri bir araç ama bu hdi motor daki ivmelenme yok ,yanlız tek dezavantajı km si biraz fazlaymış 60.000 km de araç ama oldukça temiz durumda zaten satan arkadaş çok yakın bir arkadaş. benim benzinli corollayı verip bunu alsammı acaba ? benim araç ta yeni sayılır daha 2005 model ve 32.000 km de bu peugeot 307 2006 model yeni kasa bu arada ..sizce değiştirsem pişman olurmuyum ?
-
dostum toyotan dizelmi?eğer dizelse bence değiştirme ama çok km.yapıyorum o yüzden değiştirmek istiyorsan sen bilirsin.bence pişman olursun ama pug daha spotif toyota biraz ağır ağbi kaçabilir.ben yine toyota taraftarıyım.yanlış anlaşılmasın fanatiklik değildir kişisel görüşüm.
quote:
Orjinalden alıntı: Ugur33
Bugün aracı kullanma fısatım oldu ,motoru gerçekten beni etkiledi ,bu tork olayı gerçekten müthiş birşeymiş ,özellikle 2 ve 3 vites te adamı koltuga yapıştırıyorbenimde 2005 model corollam var 110 bg seri bir araç ama bu hdi motor daki ivmelenme yok ,yanlız tek dezavantajı km si biraz fazlaymış 60.000 km de araç ama oldukça temiz durumda zaten satan arkadaş çok yakın bir arkadaş. benim benzinli corollayı verip bunu alsammı acaba ? benim araç ta yeni sayılır daha 2005 model ve 32.000 km de bu peugeot 307 2006 model yeni kasa bu arada ..sizce değiştirsem pişman olurmuyum ?
-
quote:
Orjinalden alıntı: gt-40
gerçekten 3 lt.'mi yakıyor 110 km.sabit hızla gidince.ben bugüne kadar bukadar az yakan bi araç görmedim duymadım.eğer doğru ise neden herkes yok şöyle yok böyle diyip çamur atıyor bu araca anlamış değilim.
valla arkadaşım 3ü dördü bilmem ama benim araç 207 1.4 HDI 49 lt yakıt ile tam 980 km yol yaptım bunun 100 km si şehir içi ve yol bilgisayarının verdigi deger 4.7 lt/100 bende hız sabitleyicisi var 85km hıza sabitledigimde düz yolda 3.1,3.2,3.3 gibi degerleri gösteriyor PSA motorları cimridir zaten ama 1.6 110 hp için bu deger 3.4,3.5 degerini aşmaz
-
DV6 kodlu PSA motorları gerçekten çok verimli çalışır ve rakiplerine göre az yakarlar. Benim bir test yolum var. Gidiş dönüş 100 km mesafesi olan Trabzon - Of - Trabzon yolu. Aradaki farkı anlamanız için bir önceki aracım ile şimdiki aracımı kıyaslamak babında yazıyorum.
1. Megane 1.5 dci 105 bg - 235 nm tork (chip tuning) - 1.250 kg ağırlık - 85 km sabit hızla - 3.5 lt / 100 km - Yaz lastikleri ve 23 derece sıcaklıkta.
2. Citroen C5 1.6 Hdi 135 bg - 300 nm tork (chip tuning) - 1.500 kg ağırlık - 85 km sabit hızla - 3.9 lt / 100 km - Kış lastikleri ile 9 derece sıcaklıkta.
3. Citroen C3 1.4 Hdi 90 bg - 215 nm tork - 1.100 kg ağırlık - 85 km sabit hızla - 3.2 lt / 100 km - Kış lastikleri ile 16 derece sıcaklıkta.
Aradaki 0.4 lt.lik farkın 0.1 lt.si kış lastiklerinden ve 0.1 lt.sininde hava koşullarından kaynaklandığını düşünürsek sadece 0.2 lt.lik bir fark oluşur. 250 kg ağırlık farkı, daha yüksek hacimli motor ve daha fazla güce rağmen bu böyle. Ancak hiçbir zaman düz yolda sabit 110 km süratle 4.5 lt.nin altına düşemezsiniz.
Edit : Citroen C3 değerlerini ekledim. Bu kadar düşük olacağını ben bile düşünmüyordum. Bu araba resmen mazotu kokluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 15 Şubat 2007; 11:05:24 >
Benzer içerikler
- 7+1 otomobil ruhsatlı araçlar
- golf 4 otomatik şanzıman
- sarıda geçmenin cezası var mı
- 175 65 r14 lastik hava basıncı kaç olmalı
- egea city modu
- huawei maextro s800
- ıd 7 menzil
- togg araba fiyatları
- renault kardian
- araç km sorgulama
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X