Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (384. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.800
Cevap
97
Favori
624.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bayfeynman B kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla EAT5 diye bir şanzıman yok 208 için. EAT6 (tam otomatik) veya ETG5 (yarı otomatik robotize) şanzımanlar var 208 benzinlide. Dizelde ETG6 (yarı otomatik robotize) var yine.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    işte şanzumanı her ne ise, çok doğru yazdığımdan emin değilim ama 5 olan işte :D 2014-2016 modellere bakıyorum. Sorunu/kroniği vs var mı, esasında merakım o.

  • Arkadaşlar 2015 model makyajlı kasa 1.4hdi araçların triger seti/devirdaim ve V kayışı ne zaman değişiyor km ve yıl olarak … Benim araba daha 35 binde ama malum 7 yaşını geçti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Auto 6R var, 5R var mı emin değilim.

  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    Yarı otomatik olarak 307 ve 508 için vardı hocam. 208 için belki 2012-2013 üretimlerde olabilir ama ben rastlamadım. Bir de 208'in 1.6 THP motorlu eski versiyonu için AL4 şanzıman vardı (tork konvertör).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Mart 2023; 22:37:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni model Allure pakette far ve yağmur sensörü var mı arkadaşlar. Yoksa Gt ile mi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, aracının içine yağmur suyu alan var mı? Ben arabayı 2018 Eylülde aldım, 2020 şubatta sağ ön yolcu ayak basma yerinde halı altında su fark ettim. Bunların halılarının altı plastik kaplama olduğu için su aldığı zaman çok geç belirti veriyor. Paspasın alt yüzeyinin ıslaklığından bulmuştum bu sorunu. Hafif ve kısa süreli yağmurlarda su girmezken, uzun süreli-sağanak ve rüzgarla savurtarak yağan yağmurda su giriyor. 3 yıldır cebelleşiyorum ama bir türlü nereden girdiğini bulamadım. Halıyı kaldırdığımda orta şaft tünelinin sağ tarafından akıntı olduğunu görmüştüm. Bir kaç yere gösterdim bulamadılar. Geçen sene torpido gözünü söküp çıkardım ve bekledim yağmur yağmasını. Ön koltuğu da sökmüştüm tabi. 10 gün kadar bekledim ama şiddetli bir yağmur yağmadı. Araba da lazım olunca tekrar topladım. 2020-21 ve 22 yıllarında 5-6 defa ön koltuğu söküp halıyı havaya doğru kaldırıp kurutma işlemi yaptım. Bu sene Ocak ayında yetkili servise götürdüm. Bir kaç yeri silikonladılar. Tabi başında duramadığım için tam nereleri yaptılar emin değilim. Bana söylediklerine göre dikiz aynalarının ön taraflarında siyah üçgen parçalar var bütünlüğü tamamlayan, kapak gibi (dıştan). Onları söküp deliklerini izole etmişler. Bir de ön davlumbazları söküp sac aksamda bir yerleri silikonlamışlar (fabrika silikonu tabi, hep yumuşak kalan). Yine su alırsa getirirsin ön göğsü sökeriz demişlerdi. Pazar günü yine su aldı mübarek ama bu sefer az miktarda. Pazartesi gittim, önümüzdeki hafta içinde getir sökelim dediler.


    Sizlerden başına böyle bir şey gelmiş olan biri var mı acaba? Varsa nasıl çözdünüz olayı? Acaba kronik bir sorun mu bu? Arabamın ön camı orijinal, hiç değişmemiş. Camdan olmayabilir. Önceki 2004 civic de almıştı sol taraftan. Onu o kadar kolay bulduk ki. Halıyı kaldırınca sol çamurluk sacı bombesinin göğüs sacı ile birleşim yerinde hafif bi açılma olmuştu gözle bile görülmeyen ama su izi vardı ve fabrika silikonu duruyordu. Üzerine tekrar fabrika silikonu sürdüler 20 Liraya 2017'de halletmiştim. Aracın engebeli yüzeyde burulmasından olurmuş sacların birleşim yerlerinin ayrılması.


    Pejonun göğsünün sökme takma işçiliği 3,500TL, kalorifer kazanı da sökülürse 5.000 dediler. Sökünce bakalım ne çıkacak...





  • bayfeynman B kullanıcısına yanıt

    merhabalar,


    Bende 2014 model 1,2 ETG5 Active paket 208 var.. 2017 de 45230 km de aldım şimdi 75840 km de ..

    Aldığımda önceki sahibi uzatılmış garanti yaptırmış olduğundan garantiden yetkili serviste şanzuman parçalarının bir kısmı değişti.. aldıktan 6 ay sonra ...

    Sonrasında rutin bakım masrafları oldu.

    Fakat bu yaz şanzumanda ir parça debriyaj aksiyoneri bozulması sonucu iyi masraf yaptım yine yetkili serviste onarım gördü..

    Bende eşim için aldım bu aracı ve ilk kullandığı oto. araç olduğu için kolay alıştı. ama eşiniz ilk oto. aracı değilse ve daha önce başka oto. araç kullandıysa sıkıntı yaşar, özellikle geri viteste ..

    Onun dışında şehiriçinde bir hanım için oldukça kullanışlı bir araba, park/manevra problemi yaşamazsınız..

    Mutlaka almadan önce iyi bir exper yaptırın derim... özellikle şanzuman için ..


    iyi günler dilerim

  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt

    Hocam kaputun arkasında sileceklerin orada siyah plastik ızgara kısım var havalandırma girişinin de olduğu. Bu kısımda su tahliye kanalları var, yapraklar falan tıkayabiliyor. Bu kısmı da kontrol ettiniz mi?

  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    Oralar tertemiz, sıkıntı yok. Hatta ufak tefek dal ve yapraklar girmesin diye o petek delikli ızgarların arka yüzeylerine sinek teli bile yapıştırdım. Kuvvetle muhtemel sac birleşim yerlerinde açılma olmuştur veya cam silikonunda bi nane vardır. Göğüsü söktürünce göreceğiz inşallah.








  • Arkadaşlar Merhaba,


    Aracım 2014 Active paket.. ilk zamanlarda radyoda sorun yoktu ancak şimdilerde frekansları bulmakta zorlanıyor ve kanallar çekmiyor.

    Geçenlerde yetkili servise götürdüm acaba güncelleme var mıdır diye fakat böyle bir şey olamadığını belirttiler. Radyolarında böyle bir şey yaşayan var mı .. her zaman USB den müzik dinlenmiyor :(

    ya da bu sorunu yaşamış ve çözüm üretmiş/bulmuş olan ??


    iyi mesailer

  • Arkadaşlar merhaba. Bende 2015 model Peugeot yarı otomatik araç var. Araç 66.000 km'de. Bakımını yeni yaptırdım, lastikler 2 yıllık. Şimdi benim sorum şu yaklaşık 2 aydır araç 90'ı geçtiğinde gaza bastığımda gaz pedalı ve ön konsol titriyor, gazdan çektiğimde aracı titreme kesiliyor. Araç 89'a kadar ne titreme ne bir şey. Neyse bakımda durumu anlattım balans ayarından olur dedi usta denedi balans yaptı tekrar denedi düzeldi dedi. Aracı aldım bir iki gün gerçekten hissetmedim, sonra yine başladı hangi ustaya gitsem balans diyor lütfen yardımcı olur musunuz gitmediğim usta kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorum daha var bu biraz uzun;
    2015 yarı otomatik Peugeot var bende aracı 3 yıl önce aldım. Aracı alırken sağ ön çamurluk değişen, kaput düzeltme ve bir kısım boyalı dedi aldığım kişi hatta kazayı anlattı park halinde tır sürtmüş devam etmiş filan neyse biz o dönem bi ekspere soktuk adamın dediği parçalar doğru çıktı bir de araç sağ tarafa çekiyordu balans ayarı lazım dedi eksper, yolcu emniyet kemerinde de boşa çıktığında kendiliğinden geri almıyor kemeri elimizle hafif ittirdigimizde alıyordu. Sonra aracı aldık sıkıntısız 2 yıl kullandık.
    Eşim geçen yıl önceden kazalı olan yerden kaza yaptı. Sağ ön çamurluk, tampon, kaput ve sağ kapıda düzeltme ve değişimler oldu yetkili serviste.
    Aracın eski eksper raporu karşıma düştü detaylı inceleyeyim dedim notlar kısmına baya baya şunlar yazılmış " Torpido kaplama, Airbag emniyet kemerleri kontrol edilmeli" ve diagnostik cihaz kontrollerinde de " Airbag ve Emniyet kemeri arıza ikazı var" demişler. Bunu görünce kaza sonrası yaptırdığımız yetkili servise gittim eksper raporu böyle böyle bu durum bizim kazada sizin cihazınızda anlaşılmaz mıydı dedim. Adam baya aracı incelemeye başladı öncelikle torpido kaplama değil orjinal Peugeot torpidosu dedi, aracın ön şasi, direk podyelerin orjinal airbag patlamış olamaz ki böyle bir ariza olsa kesinlikle bizim cihazimizda bu hatayi alırdık ve sizi uyararak gerekeni yapardık bizim canimiza minnet dediler. Emniyet kemerini gösterdim abi bu çok kullanilmayip kullanildiginda sert kullanımda olabilecek şeyler dedi rahatlattı. Eksper firması tabi ki tüm elemanların değiştiğini bilmediğini söyledi. Konsolda biraz izler var o kafamı karıştırmıştı onu da sordum abi bunlar kullanım ve güneşten olur konsolun orijinal merak etme dedi.

    Kafam yine de karışık bu yolcu airbag patlamış olsa benden önce yine o taraftan yapılan kazada gerçekten cihazda bu arıza uyarısı gözükmez mi yetkili serviste? Yetkili servis onarımda bu arizalarin tamamını gidermeden aracı teslim ederler mi ? Yardımcı olabilir misiniz ?

    (Konsolun resmini de yuklemeye çalıştım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oencuer103 O kullanıcısına yanıt
    Hocam oto sanayilerde bu iş yapan airbagci ler var . Bir göster için rahat etsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oencuer103 O kullanıcısına yanıt

    B sütununun kaplamasını söküp, altta emniyet kemeri kablosu ucunda direnç var mı yok mu kontrol edebilirsin. Direnç varsa geçmiş olsun...

  • Oencuer103 O kullanıcısına yanıt

    Hocam iç aks kafasından bence 115-120 den sonra titreme kalmıyorsa ihtimali daha da kuvvetlendiriyor…Özellikle gaza yüklendiğinizde sağlı sollu kupa ve direksiyon titremesi varsa genelde ondan oluyor…Tornacıda tamir edilebiliyor ya da komple aksın değişmesi gerekiyor(benim albeada oldu tamir ettirmiştim ben sorun olmamıştı)…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 2018 arasi eat6 sanzumanli 1.2 puretech 110 bg araçlarda yağ yakma sorunu varmi? Seat ibiza 1.0 tsi ile bu araç arasinda kaldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 model 208 110 bg Lik aracım var. Triger kayışı değişecek galiba bu sene. Servise mi götüreyim yoksa sanayiye mi? Triger kayışı yüzünden zamanında motor yiyenler var bu yüzden önemsiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 1-2 ay önce kar yağdığında aynı durumu yaşadım hatta buraya da yazmayı düşündüm aynı sorunu yaşayan varsa diye.
    Sağ ön yolcu paspasında ciddi miktarda su birikmişti. Sizdeki sorunun da sebebi çok yüksek ihtimalle sileceklere yakın kaput altındaki sağ ve soldaki minik havuzların tıkanması olabilir. Durumu araştırınca bununla ilgili bir video görüp aynı sorunun benim araçta da olduğunu farkettim. Uzunca bir şişle zorlayınca su tahliye kanalları ve küçük havuzlarda biriken su temizlendi. Sonrasında da tekrar su almadı.
    Bu arada yağmur yağdıktan sonra virajlarda su akış sesi geliyordu ancak sebebini bulamamıştım, kapılarda vs su biriktiğini düşünmüştüm. Kaputtaki iki taraftaki havuzlar arasında su akıyormuş. Bu sorun da çözülmüş oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hmobolo H kullanıcısına yanıt

    Oralar benimkinde tertemiz, hatta tahliye deliklerinden benzinlikte basınçlı su tabancasını sokup su da tuttum ama su girmedi. Yağmur suyunu alıyor sadece

    Cumartesi günü içten ve dıştan tüm ek yerlerini silikonlattım. Pazartesi araba toplanacak. Bakalım yağmurda ne olacak.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 3 Nisan 2023; 5:12:50 >




  • 
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.