Ben aracımı sürekli yetkili servise götürürüm. Bahsettiğim sorunları önlemek ve tedbir amacıyla aracımda triger kayışı, kayışla alakalı bağlantı parçaları, yağ pompası, vakum pompası, alternatör kayışı, benzin hortumu, benzin tapa contası değiştirildi. Bu değişimlerin tamamı ücretsiz yapıldı. Yaklaşık 300 lira ödedim sadece ekstra olarak. Toplam parça bedeli yaklaşık 7bin tl idi. Sizin alacağınız araç servis bakımlı ise sizde de ücretsiz değişim olur kontrol sonrası gerekli derlerse. 1.6 dizel olanlar tek kavrama yarı otomatik ETG6'dır. Tam otomatik EAT6 değildir. |
PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (367. sayfa)
-
-
Auto 6R'ler de var....
-
Mrhba arkadaşlar 2013 1.4 hdi 208 active 46000 km de yeni aldım ancak arıza lambası yaktı usta cihazla baktı egr dedi yakıt katkı koy vürt yüksek devirde kullan dedi çözüm olurmu sizce birde hararet sürekli 95 te yüksek geldi bana cvplarınız için tşkrler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
95'te olması normal, bizim araçlarda da öyle. EGR kurum bağladıysa ustanın direktiflerine uyun, kurum yakmak için yüksek devirli kullanım önerilir zaman zaman.
-
herkese merhaba Pejo 208 1.2 allure 110 by eat6 olan aracımın motoru garanti kapsamında değişti. Burada benzer durumla karşılaşanlara yardımcı olması için başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. Aracım 2016 model ama ben 2017 ocakta aldım. Garanti süresi 2 yıl. İstenirse extra ücret ödenip 4 yıla çıkarılabiliyordu ama ben çıkartmadım. 2020 nisan ayına kadar 58 bin km yol yaptım. Bu süre zarfında sadece bakımdan bakıma aracımı servise götürdüm. 58 bin kmye geldiğimde yağ basınç arızası verdi. Servise götürdüm. Triger kayışının tiftiklenme yaptığını ve yağ filtresini tıkadığını söylediler. Bu durumu merkeze bildirdiler ve garantim olmamasına rağmen garantiden bu sorunu düzelttiler. Motor yağını, yağ filtresini ve triger kayışını değiştirdiler. Bu süreçte bana yedek araç verildi. 3 4 bin km daha bindim araç bu sefer yağ eksik arızası verdi. Tekrar servise götürdüm. 1lt yağ eklediler eğer yine ışık yanarsa gel dediler. 1 2 bin km sonra yine ışık yandı. Tekrar servise gittim. Yağ ölçümü yapacaklarını söylediler. Bunun için arabadaki yağı boşaltıp yeni yağ eklediler ve ücretini benden aldılar. bin km sonra gelmemi söylerdiler. Bin km sonra gittim ölçüm yapıldı ve yarım lt yağ eksilttiği görüldü. Bu durumu yine merkeze yazdılar. Aracın motorunun değişmesi gerektiğini söylediler. bunun üzerine 2020 eylülde servise bıraktım. Bana da tekrar yedek araç verildi. Merkez ilk başta ücretsiz değişimi kabul etmedi. Birkaç ısrarlı yazışmadan sonra motorun ücretsiz değiştirilmesine karar verildi. Fransadan motor geldi montajı yapıldı. Motor değiştiği için ruhsatında güncellenmesi gerekiyordu. Bunu da servis halletti ve 13 ocak 2021 de aracımı teslim aldım. Yağ filtresi hava filtresi motor yağı ve antifiriz ücretini benden istediler. Şunu da belirteyim ruhsat işlemleri için noterden 217.5 tl vekalet ücreti verdim ama bu parayı tarafıma iade ettiler. Umarım bundan sonra böyle bir arıza ile karşılaşmam. Süreç biraz uzun olsa da bana yedek araç verip daha fazla mağdur olmamamı sağladıkları için ve araçlarının arakasında durdukları için pejoya teşekkür ederim. Herkese iyi günler
-
Hocam maşallah ne çok vukuat geçmiş başınızdan. Üzüldüm. Sonunda komple motor değişimine kadar gelmiş olay. Onda da sizden para çıkmamasına sevindim. Acaba sizin yaşadıklarınız Peugeot'un yayınladığı teknik bültenler ile bilinen bir kusurlar zinciri miydi yoksa değil miydi?
Sizin durum, bana birkaç ay evvel @Halilowich'in bahsettiği trigger kayışının zamanla deforme olup yağ sistemini tıkayıp motor değişimine kadar olayı götürmesi konusu ile birebir aynı durum gibi geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Ağustos 2021; 16:45:45 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar selam, bende kendimden bir yorum yazayım, aracı geçen ay bakıma soktum. Profesyonel, sertifikalı ve kurumsallaşmış özel bir servis. Normal rutin filtre ve motor yağı değişimleri ve bujiler değişti. Yalnız aracı teslim aldığımdan beri, bana mı öyle geliyor emin değilim (yanıldığımı sanmıyorum) ama fren pedalında hissiyat/tepki ve derinlik kaybı ile bir miktar sertleşme durumu hissediyorum. Eski yumuşaklığı ve konforu sanki epey azalmış. Usta fren hidroliğini değiştirmediklerini söyledi, zaten faturada ücret de yazmıyor bu yönde. Balatalar da aynı. Sizce sebebi ne olabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Ağustos 2021; 16:53:12 >
Evet aynı durum. 2020 sonuna doğru PSA grubu sorunu kabul etti; triger ve trigerle alakalı parçaların kontrolünü ve gerekirse ücretsiz değişimini başlattı. Bu kapsamda detaylı bir kontrol ve direktif rehberi de hazırlandı. Bu trigerdeki sıkıntılar sürüş alışkanlıklarına göre 40binde veya 60binde tetiklenebiliyordu; yeni seri trigerlerle bu sorun çözüldü. Ancak Desky arkadaşımızın sorunu diğer parçalara da nüksetmiş ve tahminime göre o dönem net bir yol haritası belirlenmediği için sorunlar tamamıyla giderilmemiş.
Geçmiş olsun diyorum. Benim de bu haziran ayında triger, vakum pompası vb. parçaları ücretsiz değiştirdiler servis bakımı sonrasında. Umarım çözülmüştür tamamen.
Bu yorumu okuyan arkadaşlar bu motordan korkmasın. 2018 sonrası motorlar tamamıyla sorunları giderilmiş şekilde üretildi. 2018 öncesi modeller için ise ikinci elde servis bakımlı olmasına dikkat edilmesi lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Arkadaşlar selam, bende kendimden bir yorum yazayım, aracı geçen ay bakıma soktum. Profesyonel, sertifikalı ve kurumsallaşmış özel bir servis. Normal rutin filtre ve motor yağı değişimleri ve bujiler değişti. Yalnız aracı teslim aldığımdan beri, bana mı öyle geliyor emin değilim (yanıldığımı sanmıyorum) ama fren pedalında hissiyat/tepki ve derinlik kaybı ile bir miktar sertleşme durumu hissediyorum. Eski yumuşaklığı ve konforu sanki epey azalmış. Usta fren hidroliğini değiştirmediklerini söyledi, zaten faturada ücret de yazmıyor bu yönde. Balatalar da aynı. Sizce sebebi ne olabilir?Hocam balata spreyi ile disk ve frenleri temizleyince etki etmiş olabilir belki
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Araçlarınızın çil çil, kondüsyonlu, at gibi durması için öncelikle paraya kıyıp fitilleri değiştirin, sonra da güneşten koruyun derim naçizane...
-
Signature aracım var; 4 hava yastığı var, kendiliğinden navigasyon yok, lastik basınç sensörü yok esp sensörü üzerinden hava düşerse uyarı veriyor. Tüm signaturelar bu şekilde. Signature Dynamic'te cam tavan ve kol dayama yok bildiğim kadarıyla, gerisi aynı. Yakıt konusunda Ankara sabah trafik akşam trafik 4.5 yakıyorum. Şehirler arası 120 sabitleyince 4.8-5 yakıyorum daha altını ve üstünü göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rigormortis313 -- 15 Ağustos 2021; 11:26:50 > -
Arkadaşlar 1.5 BlueHdi 100 beygirlik 2020 aracım var, sabah ilk çalıştırdığımda bir tıkırtı sesi geliyor ısınınca geçiyor. Diğer bir sesse motorun sol tarafında, kayış tarafında ritmik bir kasnak sesi geliyor. Aracı 11 binde aldım şimdi 19 binde aldığımdan beri var. Sizde böyle bir ses var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: rigormortis313Arkadaşlar 1.5 BlueHdi 100 beygirlik 2020 aracım var, sabah ilk çalıştırdığımda bir tıkırtı sesi geliyor ısınınca geçiyor. Diğer bir sesse motorun sol tarafında, kayış tarafında ritmik bir kasnak sesi geliyor. Aracı 11 binde aldım şimdi 19 binde aldığımdan beri var. Sizde böyle bir ses var mı?
Ne gibi bir ses hocam ? İsterseniz kaydedin ona göre bakayım tarifinizi anlamadım.
-
Garantiden degistirmistim ben gecen sene
Sadece fitil mi değişti yoksa cam krikosu ile ilgili bir işlem yapıldı mı ilave olarak?quote:
Orijinalden alıntı: ozan1910
Garantiden degistirmistim ben gecen sene
Yanlis hatirlamiyorsam cam sistemide degisti
Hocam ben bildiğim için duyuyorum ama böyle belli bir frekansta sürtme sesi gibi, motor ısınmışken geliyor.
-
Evet hocam benim 2020 Mart ayında ilk arıza ortaya çıktı. Araç 58 bin km de iken. @programmer_onur arkadaşın dediği serviste ilk etapta yukarıda yazdığım parçaları değiştirdiler ama yol haritası olmadığı için sorun kesin olarak halledilmemiş. belki şimdi böyle bir arıza verse motor değişmesine bile gerek kalmadan çözülebilir.
Motor değiştikten sonra yaklaşık 17 18 bin km bindim herhangi bir sıkıntısı yok. Hatta yeni takılan motor eski motora göre daha iyi gibi geldi. ben öyle hissediyorum en azından.
-
bu arada ilgilenen varsa model yükselmek için aracımı satıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X