Şimdi Ara

Peugeot 206 modelleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
2
Favori
142.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @ cell-im ben de aracımı Eylül 2005'te sıfır km olarak aldım 2006 Model 1.4 Hdi X-Design sen de benden 2 ay sonra almışsın..Başına gelenler için üzüldüm..Benim aracım şu anda 45000 km'de..Ve şimdiye dek bir kez bile sorun yaşamadım..Aksine çok memnunum..Hatta bir kez benzin istasyonunda depoya benzin koyuldu pompacının hatasıyla o şekilde bir süre kullandıktan sonra farkettim servis gelip aracı aldı..Sadece Mazot filtresini değiştirip depoyu temizlediler büyük bir sorun yaşamadan halleedildi..Rutin bakımları haricinde sadece bunun için servise gittim..Motor konusunda gerçekten başarılı..Performansı benzinli bir araç kadar değil ama yolda hiç üzmez..Bastın mı gider..Yakıtta çok cimri şehir içinde kullanımı çok rahat..Ancak benzinli motorlar konusunda aynı şeyleri söyleyemem..Performanslı ancak pekte cimri değil..Teyzemde 2001 Model otomatik 206 var maşallah iyi yakıyor..Bence hala muadili araçların en yakışıklısı..Konfor olarak emsallerinin pek gerisinde olduğunu söyleyemem ama onlardan iyi de değil..Polo haricinde bu sınıf içerisinde hemen hemen hepsi aynı diyebilirim..Ancak fiyat farkından dolayı Polo almamıştım iyi yapmışım diye düşünüyorum hala..Aileye pek hitap eden bir araba değil içi oldukça dar bagajı maalesef yetersiz..Yol tutuş konusunda herhangi bir sorun yok..Benim kullandığım aracın tek eksiği abs..Fikrimi sorarsan 206 alınır..bu sınıfta bir araba olacak olsam ilk tercihim yine 206 olurdu..Forumda 206 ile ilgili sorun yaşayanların yazılarını görebilirsin..Çok şükür hiç birini görmedim arabamda..Tabiki karar senin ne alırsan şimdiden hayırlı olsun..




  • ben de 4.5 yıldır 206 x-line kullanıyorum. benim modelde sis farları,cd çalar,aluminyum jant var fakat ne yazık ki abs yok. bu yüzden sana x-line modelini önermiyorum. absli olan başka bir modele bakabilirsin. diğer arkadaşların dediği gibi gerçekten şans işi sıfır aldığın bir aracın sorun çıkarıp çıkarmaması. benimki şu ana kadar sadece tek bir sorun çıkarttı. onu da garantiden hallettiler.(60-70 ytl'lik bir parça). 1.4 benzinli motoru gayet ekonomik. gaza gelip basmazsan mantıklı değerlere ulaşabilirsin. ben karma olarak 20 ykr yakıyorum şu anda.(avcılar trafiğine giriyorum) yol tutuşu hiç de fena değildir süspansiyonlarının sert olmasından mütevellit. bir de aracı kullandın mı bilmiyorum ama direksiyonu birçok hidrolik direksiyonun aksine daha serttir. debriyajı da aynı şekilde oldukça sert. aslında ilk başta konfor için bir sorun gibi gözükse de bir süre sonra alışınca 206yı kullanırken keyif veren faktörler. ön koltuklar bana gayet rahat geliyor, arka taraftakilere genelde koltuk kafalığı koymuyorlar buna da dikkat! kaza sırasında önemli bir koruyucu.

    yedek parça konusu da çok rahat. hemen hemen her parçanın muadili yan sanayii ürünleri var oldukça ucuza. mesela polen filtresi gibi çok da hayati olmayan parçaları ben yan sanayii alıyorum çok da ucuza geliyor. son olarak kesinlikle tavsiye edebileceğim beni şu ana kadar hiç yarıyolda bırakmayan bir araç. sık sık uludağ, kartepe ve kartalkaya'ya tırmandım kendisiyle çok memnunum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kionec

    Modeller arasında sadece donanım farkımı vardır(abs,airbag,sunroof v.s.)?
    Yoksa mekanik açıdan da farklılıklar sözkonusu oluyormu acaba?


    Arkadaşım merhaba, modeller arasında sadece donanım farkı yok, mesela 206RC modeli 2.0 lt 180 hp bir araç, 206XS 3 kapı onunda 1.6 lt 8v 90 hp ve 1.6 lt 16v 110 hp olanları var. vs. pek çok modeli var 206 nın önemli olan senin tercihlerin ve aracından beklentilerin, senin arabadan beklentilerin neler daha ayrıntılı yazarsan çok daha kolay yardımcı olabiliriz. örneğin 3 kapı mı 5 kapı mı tercih edersin, performanslı mı olsun ekonomik mi olsun, çok km yaparmısın yoksa fazla km yapmazmısın bunları yazarsan model belirlemek daha kolay olur.
    Ben hiç aklımda yokken 3 ay önce 1999 model 206 XS aldım ve çok memnunum araçtan. 2-3 senede 206'nın çürüdüğünü iddia eden arkadaşa gülüyorum sadece, 9 senelik araba çizik dahi yok pırıl pırıl, aldığımda servise götürdüm lifte kaldırdılar hazır kalkmışken ustaya sordum altında çürük varmı diye bana gülmüştü usta. ön yargılı davranmamak lazım bu fiyata bu donanımda başka araba var mı? benim arabada abs, klima, iki hava yastığı, sis farı, yükseklik ayarlı direksiyon, direksiyondan kumandalı radyo/teyp, sunroof, elektrikli camlar var.
    şu ana kadar bir sorun yaşamadım, performansı çok iyi, en soğuk havalarda bile çok rahat çalışıyor, her araba arıza yapar bu biraz kullanım tarzı ve şansla alakalı, 206 nın parçasınıda ustasınıda çok rahat bulursun. parçaları çok pahalı sayılmaz tabi yetkili servis için bu geçerli değil onların fiyatları biraz uçuk. yol tutuşu sınıfına göre oldukça başarılı bunuda sert süspansiyonlarına borçlu onun için konfordan biraz ödün verilmiş. ben fazla zorlamadan 190 ı çok rahat gördüm yol tıkandığı için yavaşlamak zorunda kaldım, yola iyi tutunuyor güven veriyor. 206 hakkında atıp tutanlar heralde passat'la falan kıyaslıyorlar, yada hiç palio'ya binmemişler, yada getz'e vs.
    206 tasarım olarak güzel, performansı iyi, kullanımı zevkli, donanımı tatmin edici bir araç almayı düşünürsen tavsiye ederim.




  • 2002-2004 arası 206 fiyatı ne eder, baz modeli mesela?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vestigo

    2002-2004 arası 206 fiyatı ne eder, baz modeli mesela?


    Fiyatları hakkında detaylı bir bilgim yok ama 13-15000 ytl civarında bulabilirsin heralde. km.si temizliğine göre fiyatı değişebilir. Ben 99 model 206xs yi. 12.000 ytl.ye aldım.
  • arkadaşlar yorum yapan herkesin agzına saglık cok güzel ve acıklayıcı yorumlar var hepinize kendi adıma teşekkür ederim
  • bende 2003 xt otomatik 206 yı 45000 km çok temiz 16000 e aldım. Şu ana kadar bir kuruş masraf yapmadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahallenin_delisi

    bende 2003 xt otomatik 206 yı 45000 km çok temiz 16000 e aldım. Şu ana kadar bir kuruş masraf yapmadım.


    Hayırlı uğurlu olsun, allah kaza bela vermesin. İnşallah hiç masraf yapmazsınız.
    Allah hepimize nasip etsin
  • Bir tanıdığımda var 206 silver line, arasıra kullanırım. Çarpışan araba gibi tam genç arabası. Ufaktır, kullanımı kolaydır. Fazla dar bir iç mekanı yoktur, dizeli ekonomiktir.

    Fakat otomatik viteslisini kesinlikle öneremeyeceğim. Çok kötü bir şanzımanı var. Ayrıca şiftör ve kaptör denen vites geçişlerini sağlayan parçalar onlarda kronik sorunmuş.
  • xt yada feline al diğerlerinde abs yok
    aracın ön düzeni biraz gürültülü ve sacı ince ancak 99 da üretilmiş ve ncap tan 4 yıldız almış bir araçtır güvenlik sorunu yok yani
    2001 ve önceki kasalarda bazı sorunlar vardı ancak sonraki versiyonlarda bunlar çözüldü
    pas veya öyla çektimi elde kalacak bir yeri yoktur ancak konsol sert plastikten ve biraz kalitesiz
    iç mekan boyutlarına göre geniş
    yol tutuşu iyidir ancak 195/50/15 gibi bir ölçü ile orj lastikleri değiştir kaliteli lastikle fren performansıda epey değişir yinede arkasını kolay bırakır dikkat et
  • selamlar sevgili 206 kullanıcıları,bende artık düşündüm taşındım maddi durumuma göre uygun olan bir 206 almaya karar verdim.sizlerede danışmak istedim,ilk defa bir araç satın alacağım.
    öncelikli şartım ABS'li olan modelleri ve birkaç ilan buldum.sizce fiyatları makulmüdür,azmıdır,çokmudur yorumlarınızı bekliyorum.15.500TL bütçem var.

    http://www.sahibinden.com/206_32_000_km_de_tertemiz-24WQQaXQQ19682665WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/2005_model_44_bin_km_de_full_orjinal_hatasiz_206_xt-06WQQaXQQ20039016WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/temiz_hicbir_masrafi_olmayan_50000_km_de_206-48WQQaXQQ18480316WQQpXQQdisplayitem

    yorumlarınızı bekliyorum arakadaşlar,fiyatlar tutarlımı sizce?

    Bi el atın da alalım bizde bir 206 :)




  • galiba yanlış topic'e yazdım derdimi ?
  • hala tam bilgi istiyorsanız yardım edebilirim 1 2 eksik model olabilir ama geri kalan hepsi hakkında bilgim var..
  • arkadaslar pegeout 206 ların hdi motorlarından (77kw) 90 bg olan motorları ve donanımları hangisi ... benim bir arkadasım 90 hb dizel aldı 2003 model ama hangi donanım onu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    arkadaslar pegeout 206 ların hdi motorlarından (77kw) 90 bg olan motorları ve donanımları hangisi ... benim bir arkadasım 90 hb dizel aldı 2003 model ama hangi donanım onu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.


    2003 senesinde 90 pslik hdiler 1.6 ve 2.0 motorla üretildi bunlarda trye hiç ithal edilmedi bildiğim kadarıyla
  • benim arkadas mı yanlış biliyor acaba benimki 70 lik değil 90 bg dedi bende 206 düsünüyorum almısken 90 lık alırım diye düsündüm ama piyasada gözüme carpmadı nette 2 yerde gördüm 90 bg 1,4 hdi diye acaba donanıma özel bir motor mu hangi donanımdadır diye merak ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    benim arkadas mı yanlış biliyor acaba benimki 70 lik değil 90 bg dedi bende 206 düsünüyorum almısken 90 lık alırım diye düsündüm ama piyasada gözüme carpmadı nette 2 yerde gördüm 90 bg 1,4 hdi diye acaba donanıma özel bir motor mu hangi donanımdadır diye merak ettim


    90 pslik versiyon sadece benzinli olarak var 206larda bu da 8 subaplı ve 99 dan 2004 yılına kadar xs 3 kapı ve xt 5 kapı modellerde kullanıldı
  • teşekkür ederim sağol warrior sako... bende öyle düsündüm ayrıca 70.000 de x line bir 206 buldum galeride 13,500 1,4 dizel 2004 model nasıldır sence değişen yok sadece 3 parca boya varmış.
  • arkadaşlar merhaba, forumda yazılanlar kafama takıldı ben de 206 Gti almayı düşünüyorum 1-2 hafta içerisinde, bu araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okn_eogl

    arkadaşlar merhaba, forumda yazılanlar kafama takıldı ben de 206 Gti almayı düşünüyorum 1-2 hafta içerisinde, bu araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

    temizini bulman çok zor :(
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.