Şimdi Ara

peugeot 206 ile ilgili yaşadğınız sorunlar ve çözümleri (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
200
Cevap
15
Favori
172.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aperpil

    Selam arkadaşlar,
    bir 206 da bende var. 2000 model. Sıralı otogazlı. Arabayı alalı 5 ay olacak. Otomatik vites. Aldıktan bir ay sonra arada stop etmeye basladı. Bu olay kışın soğuk günlerde kronikleşti sanki. Şu günlerde gayet iyi. Gaza geçerken durabiliyor, soğuktandır dediler. İyi dedik napalım. Arabayı sabah ilk çalıştırmada anahtarı çevirince zıy zıy zıy diye ses çıkıyor sonra duruyor. Eğer o sırada gaza basarsam motor çalışıyor. İşte 80 dereceye kadar getirince harareti gazdan çekiyorum ayağımı motor susuyor, araba duruyor. tekrar anahtarla kapatıp açıyorım bu defa gaza basmadan direk normal bir araba gibi çalışıyor. yola devam...bir müddet benzinle çalıştırıp kullanıyorum, sonra gaza geçiyorum geçiş aşamasında hızlanıyorum sorunsuz devam ediyor.
    Fakat ara sıra kırmızı ışıkta duruyorum misal tak motor susuyor. Dediler gazdandır. E benzinde kullanıncada oluyor. Hiç birşey anlamadım. Arabayı alırken servis sorun yok demişti. Onun görmediğini ustalar görürmü bilmiyorum. Havalar düzeldi ilk çalıştırmada direk çalışmaya başladı. aramız iyi :) ama nadirende olsa olmadık yerde tak duruyor. Korkuyorum birgün yokus asagı yada yokus yukarı duracak diye.
    Ne öneririrsiniz?

    merhabalar kardeş sorunuzu okudum baya bir zaman geçmiş ama aynı sorunlar şu anda bende de var nasıl çözdünüz bilgi verirseniz sevinirim... şimdiden teşekkürler..




  • arkdaşlar aracım 206 roland garros lpgli 2001 model. aracı sabah buz gibi havada çalıştırdıgımda hararet ibresi sonda çalışıyor ve fan devreye giriyor. 15 - 20 dk bindikten sonra normale dönüyor. servise götürdüm . hararet müşürü dediler . değştirdiler fakat çözüm olmadı. başına gelen arkdaşlar var mı sizce sorun nedir ? kablolarla alakalı olabilirmi?
  • bu arada termostat da değişti arkdaşlar...
  • pretty_boy2906 kullanıcısına yanıt
    selam arkadaşlar 2001 model peugeot arabam var arabada şöyle bi sorun var arabaçı alıştırıramıyorum bir saat öncesinde gelip çalıştırdım yaklaşık 120 km gittim geri geldim sonra işte arabayı park ettim bi arkadaşa anhtar verdim çalıştıracaktı yalışmıyor araba akü takviye ettim ama olmadı bi bilgiisi olan varsa ltfen apylaşsın
  • wertyytrew W kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa yorumlarından ötürü teşekkür ederim. Bence de gayet net ve doğru yazmış. Bir de benim fiesta ma öküz demeyeydi iyiydi. Ama objektif yazmış. 206 gerçekten fiyatının tık üstünde aracıdır. Sadece motoru eder zaten o parayı... Grande punto nun gitmeyen lpg lisine denk gemiş, multijeti bizimkileri tokatlayabilir. 1,3. Ayrıca ford un kalitesi de çoğunu döver, corsa bu fiyatları hiç haketmiyor.
  • Arkadaşlar bende 1.4 HDI 206 var . Aracımın arka alt takımdan çok ufak gıcırtı geliyordu . ilk başlarda pek önemsemedim ta ki bu güne kadar . görev yaptığım köy yolları bozuk olduğu için çukurlu yerlerde farkettim çukura girince büyük bi gıcırtı sesi geliyor . araştırmalarıma göre torsiyon ve bilyalardan gibi duruyo . aracı eve getirdim bagaj kapağını açtım ve üzerine yüklenerek sarstım . araba yaylanınca sağ ve sol taraftan takır tukur gıcırtı sesi geliyor . sizce sebebi ne olabilir?
  • peugeot iyi araba. sınıf evrakları tavsiye ederim kullanmanızı.
  • bende 206 almayı düşünüyorum bu aralar piyasa çok yüksek paraya ihtiyacı olan birinden almak lazım
  • 206 almayı düşünüyorum öğrenciyim ve pejoyu millet kötülüyor ama ben küçüklüğümden beri bu araca aşığım halada tipini çok beğeniyorum ama bu kadar olumsuz yorum varken insan düşünüyor limitim 21.000 pejo alırken mutlaka nelere dikkat etmeliyim birisi yazarsa çok makbule geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s_KK S kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar 2 sene kadar araç tekledi.. OLUR OLMAZ YERDE STOP ETTİ. YOL ORTASINDA. IŞIKLARDA... 5-10 DK. BEKLEYİNCE ÇALIŞIYORDU. lpg ye bahane buldu ustlar.. ki yeni takılmıştı. ve en iyisi lovato obd II sistem. çok kavga dövüş.... çözüm yok. tam lpg elektrik tesisatını söktürecektim ki.. araç bir otoparkta bir daha çalışmamaya karar verdi. iyi ki de öyle oldu...

    çok uğraştım. bulamadım. aklınıza ilk olarak manyetik kaptör gelsin. yani volan sensörü. neyse. ondan değildi benimki. servise çektirdim. beyin kilitlenmiş dedi... motordaki o alimünyum kaplı beyin değişti. araç düzeldi. bunu aklınızda bulundurun.

    lakin bu beyni değiştiğimde mevsim kıştı. farkına varamadım - şu an klima çalışmıyor. diğer beyin. bci servis sorun o beyinde diyor. ama bana sanki klima tanıtma işlemi gibi geldi. serviste her iki beyinde de klima mevcut olarak görüyor. test edince, motor çalışmıyorken o şak sesi geliyor. klima kavraması yapışıyor. ama motor çalışırken düğmeye basınca hiç hareket yok. gazı falan kontrol ettim. yeniden doldurudum olmadı. başka bir özel servise gittim. ondaki cihaz klima mevcut değil diye gösteriyor. var mı benzer sorun yaşayan? bu tanıtma işi nasıl olacak?

    2. sorunj depo üstünde benzin geri dönüş hortumu depoya geçme sekmanından hafif sızınıtı var. conta falan değişen. tamir ettiren oldu mu? telle gerdirme yaptım daha beter oldu. bunu nasıl çözeceğiz? hortum değişse çözülür mü?

    araç 206 x line 1,4 bva - 2004 model.




  • ve son olarak, 2 sene önce fan düzensiz çalışıyordu, radyatör önündeki 2 adet yeşil röle değişti. (o röle kapağı da rezalet. kırılmıştı. su almış. yenisini aldım. tam oturmuyor. maket bıçağı ile düzelttim. tam oturdu. silikonla çevirdim. harika oldu.) gel gör ki... o günden sonra da sıcak havalarda fan 95 te falan devreye giriyor... bir daha çıkmıyor. sıcaklık 80 e düşüyor. 75 e düşüyor. fan hep devrede.

    ama akşamları falan az serin olunca devreden çıkıyor. hiç böyle bir problem yaşayan oldu mu?
  • 2006 model x desing düz vites 1.4 benzinli sıfır almıştım 2006 da hala kullanıom 85 binde yakıt olarak memnunum benzinli bir araca göre yakıtı normal. Motor tık demedi bir kez ön takım yaptırdım 1 ay öncede trigeri değiştirdi triger değişmese de olur muş gibi duruodu ama garanti olsun dedim. Motor tık demedi. Bu araçların tek sorunu arka bagaj kapagı kilidi, sık sık gevşer ses yapar, amartısor yok sankı, cukurları ıyı hıssettrır. En klasık sorunu gaz kelebeği yolda kalanlar arıza ısıgı yananların sorununun nedeni budur. Ben bunun cozumunu buldum Çok basit bir işi var 5 dakka ve sadece bir tornovida...... (servise gittim gaz kelebeği değişecek dedi arac 1 aylıkken gaz kelebeğinden arıza vermişti hala üzerinde aynı gaz kelebeği tık yok.....)

    www.sinifevraklari.com Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları




  • Slm arkadaşlar bende de bir sıkıntı var yardımcı olursanız çok sevinirim.bende 2005 model dizel 182.000 de 206 var ve herseyi orjinal servis bakımlıdir.yolda giderken birden araba da akü lambası yanıyor ve dortluler çalışmıyor arabayi istop edip tekrar calistirinca arıza gidiyor dortluler çalışıyor ve 200 metre gidince tekrar aynı sıkıntıyı veriyor bunu nasıl hallederim ve sıkıntısı ne olabilir acaba yardımcı olursanız çok ama çok mutlu şimdiden çok tşk ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutup başları gevşemiş ya da oksitlenmiş olabilir. siğortaların arızalı olabilir. Elektrikçiye götürürsen kısa sürede sorunu çözeceğine eminim
  • Elektrikci sorunu devamlı yapmadığı için bulamadı hiç bir fikri olan var mı arkadaşlar ya sıkıntı hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pretty_boy2906 kullanıcısına yanıt
    ben gaz kelebeği sorunu hiç yaşamadım şükür. ama keşke anlatsaydınız da lazım olan, sorun yaşayan bilse-öğrense....
  • @Arkadaşlar hava filitresinin gaz gelebeğine giren kelepçesini açın ve gaz kelebeğinin iç kısmını görecek şekilde ayırın sonra üstübü ile gaz kelebeğine doğru parmağınızı sokarak gaz kelebeğini yukarı aşağı hareket ettirerek silin sonra kelepçeyi takarak filitreyi sıkın marşa başın arıza lambası yanmadığını arabanın gazı yediğini göreceksiniz....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pretty_boy2906 -- 30 Eylül 2015; 22:33:56 >
  • arkadaşlar merhaba 206 1.4 x-design benzinli araç sahibiyim aracı alalı 3 ay oldu bu süre zarfında yaklaşık 2500 km yol yaptım fakat dün arkadaşıma verdim aracı bana daha sonra aracımda hararet sorunu olduğunu çok çabuk 90 a geldiğini söyledi ben dikkat etmiyordum kullanırken o söyledikten sonra dün akşam kontrol ettim 90 a geldi fakat 90 ı geçmedi sabit kaldı yaptığım yol 5 6 km civarı.bu sabah işe giderken tekrar kontrol ettim aşırı bir trafikte vardı malum istanbul trafiği yine 4 5 km mesafede bu sefer 90 ı geçti 100 e yaklaştı fakat ışıklarda vs dururken 90 seviyesine düştü tekrar şirkete geldikten sonra suyu kontrol ettim direk suda eksilme vs herhangi birşey yok forumlarda araştırdım 206 larda fan 98 derece civarı açıyormuş fakat fanın açıp açmadığını nasıl anlarım benimki normal bir durumda benmi abartıyorum yoksa ciddi bir sorunmu tecrüberlerinize dayanarak bilgilendirmenizi rica edicem.
  • Arkadaslar merhaba,
    Aracimin hiz gostergesi bozulmustu.gittigim servislerde sanziman inecek sensor degiscek vs vs can sıkıcı pek cok cevapla karsilastim.
    Internette tesaduf eseri nasil tamir edildigiyle ilgili bir video izledim ve gozu karartip kendim yapmaya karar verdim.
    Gosterge panelini sokuyorsunuz ve calismayan gosterge arkasinda ufak bir motor bulunmakta,motor icerisinde buyuk disliyi sabitleyen plastik bir tirnak bulunuyor.eger bu tirnak kirilmissa cozumu izledigim videoda anlatilmis.
    ben bu sekilde cozum buldum ve sorunsuz calisiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 206 1.4 benzinli aracım hareket halindeyken veya boşta iken hafif bir sürtme sesi geliyor. internette araştırdım. Bu ses debriyaj bilyesinde pizdirek bilyesinden geliyordur yada şansumandan dediler.. Şanzumana yağ koydurdum ses te bir değişiklik olmadı. Sanırım bu sorun debriyaj bilyesinde pizdirek bilyesinden... debriyaja basınca ses kesiliyor.... Motor kaputunu açıp debriyaj telini cok az çekince ses kesiliyor. aracın içindeykende debriyaja dokununca ses gidiyor. Acaba depriyas telinin ayarını mı yaptırsam biraz gerdirsem falan ses gidicek gibi. debriyaj teli ayarlanıyormuş galiba böyle bir olay yaşayan var mı? seti değiştirmeden şanzımanı açtırmadan yapabilecek herşeyi deneme istiyorum.


    debriyaja az basınca sesın kesılmesı sankı telın ayarı az kaçmış ve ayarlandıgında düzelecek gibiyöiş gibi duruyor
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.