Şimdi Ara

peugeot 206 ile ilgili yaşadğınız sorunlar ve çözümleri (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
15
Favori
172.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba bende 180.000 km de pejo 206 hdi var 180 bin bakımını yapdırdıkdan sonra araba sabah çalışmamaya yani geç çalışmaya başladı 2-3 dakika uğraştırıyor bakım yapdırdığım servise götürdüm mazot filitresini bosh marka olanıyla değiştirdiler ama işe yaramadı bendeki sorun ne olabilir ve çözüm için ne tavsiye edersiniz saygı ve sevgilerimle.
  • Arkadaşlar 2005 madel 206 dizel aracım var,
    hepimizin bildiği gibi ekonomik bir araç, az yakıyor.
    fakat benim sorunum bakım yaptırdıktan sonra oldu.
    aracımın 60.000 bakımını yaptırdım kısa bir süre önce.
    ve aracım olduğundan yaklaşık %50 gibi oranda daha fazla yakıt sarfetmeye başladı.
    acaba bu yakıt sarfiyatı neden oluşuyor.
    bu sorun canımı epeyce sıkmaya başladı..
    durup dururken arabam neden bu kadar fazla yakıt sarfiyatı yapıyor, sebebi nedir?
    yardımcı olursanız sevinirim....

    ilginize şimdiden teşekkür ederim...
  • arkadaşlar 206 2004 1.4 hdi var bende.
    aldığım eleman dizel yakıt pompasını yan sanayii taktırmış.
    şimdi bu yakıta yansır mı?
  • Arkadaşlar 206 için arka koltuk başlıkları ucuza nerden temin edebiliriz bilen var mı??
  • arkadaşlar 206 sedan (benzinli lpg yok) , arabayı çalıştıramıyorum, kontagı ceviriyorum ufak bi inilti geliyo ve motor hiç çalışmıyo, motor oto diyagnostik lambası yanıyor SARI renkli, kirli hava ile ilgili bişi lambası yazıyodu kullanma kılavuzunda,

    lütfen yardımcı olun arkadaşlar...
  • 2006 model otomatik vites 206 için bir yorum alabilir miyim? Bu model araçlar sorunlu mudur? Kullanan arkadaşlar memnunlar mıdır? İlandaki araç nasıldır?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-otomatik-2006-feline-sahibinden-temiz-49096724/detay/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scofield--

    arkadaşlar 206 2004 1.4 hdi var bende.
    aldığım eleman dizel yakıt pompasını yan sanayii taktırmış.
    şimdi bu yakıta yansır mı?


    yansimaz kardes bi zarari olmas
  • bi destanda ben yazayim aracim imzadada gozuktugu gibi 206 hdi 110 turkiyede yok
    araci aldigim gun su kavanozundaki kucuk tahliye hortumu cikti cozumu bir kelepce
    ikinci gunu aksami lastikte maket bicagi parcasi tastikci halletti
    bikac gun sonra anomali antipolusyon herkez ne oldugunu bilir belli bir sebebi yok genelde yakittan yapiyor birde araca sogukken fazla yuklenmekten
    araci calistirmk icin kontagi bastigimda gostergeler gidip geliyordu titreme oluyordu sebebi aku degisince duzeliyor
    fap (filtre a partikul) tikandi yakiti artti arac gitmez oldu degisti(800€) baya bi duzeldi ama hala sorunlu firta bulursam iptal ettiricem
    yayli volant ses yapmaya basladi firsat olursa yada yolda birakirsa degisecek
    on diskler degisecek arka diskten surekli fren sesi geliyordu yamulma var nasipse oda degisecek
    devirdaim kacirmaya basladi triger falan hepsi degisti
    valla simdilik aklima gelenler bu kadar




  • Öncelikle herkese merhabalar...
    2002 model 206 xt 1.6 kullanıcısıyım...Sizlerden bir konuda bilgi almak istiyorum.arabamı alalı cok fazla olmadı aslında fakat soyle bir sorun 2. sefer basıma geldi.araba soguk iken tek marsta calısıyor.rolantide calısmasında falan herhangi bir sorun yok fakat bir muddet gezdikten sonra aracı stop edince hemen marsa bastıgımda tekrar yine tek marsta calısıyor.ama 15 ila 20 dk sonra marsa bastıgım anda, mars normal basıo fakat bir turlu kavrayamıyor dolayısıyla calısmıyor..ilk yaptıgında tamirciye goturdugumde ateşleme bobininde sorun oldugunu soyledi değiştirdi ve duzeldi fakat hemen hemen 3 ay sonra tekrar aynı sorunu yasadım ve su an ne yapmam gerektigini bilmiyorum...Acaba bu kronik bir sorunmudur ??? onerisi olan varsa paylasırsa sevinrim arkadaslar...




  • merhaba arkadaşlar ben öğrenciyim ve bir miktar para biriktirdim 13bin tl kadar ve peugeot 206 almaya karar verdim ya 2004-2006 model 3 kapı hp yada 2000-2002 model 4 kapı alacağım ben peugeot hakkında hiç bir şey bilmiyorum yorumları okudum ama bence direk olarak bi sorunu yok aracın.. bana tavsiyeniz hangi modeli olur sonuçta 1.4 den başlıyarak 2.0 motor seçenekleri var soruma cvp veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaşlar bendede 206 cc var. Benimde farlar açıkken sisleri yaktığımda 1 dakika veya 5 dakika içerisinde sisler sönüyor. sağa yada sola sinyal verdiğimde sinyal kolu inmeden sinyal sönüyor fakat kola hafif baskı uyguladığımda tekrar yanmaya başlıyor. Fakat bunların hepsi farlar açıkken oluyor. Farlar sönük sadece parklar açıkken hiçbir sorun yok sisler sinyaller sorunsuz çalışıyor. Birde aracı ilk çalıştırdığımda önden tıkır tıkır ses geliyor bir süre sonra bu ses kesiliyor.
    Çözüm için daha servise götürmedim. Bu arada arabadan hiç anlamam sarıyer tarafında oturuyorum maslak civarı harbi esnaf adam gibi adam tanıdığınız bildiğiniz referans verebileceğiniz pejo ustası varmıdır?
    Şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: belen_1r

    Arkadaşlar bendede 206 cc var. Benimde farlar açıkken sisleri yaktığımda 1 dakika veya 5 dakika içerisinde sisler sönüyor. sağa yada sola sinyal verdiğimde sinyal kolu inmeden sinyal sönüyor fakat kola hafif baskı uyguladığımda tekrar yanmaya başlıyor. Fakat bunların hepsi farlar açıkken oluyor. Farlar sönük sadece parklar açıkken hiçbir sorun yok sisler sinyaller sorunsuz çalışıyor. Birde aracı ilk çalıştırdığımda önden tıkır tıkır ses geliyor bir süre sonra bu ses kesiliyor.
    Çözüm için daha servise götürmedim. Bu arada arabadan hiç anlamam sarıyer tarafında oturuyorum maslak civarı harbi esnaf adam gibi adam tanıdığınız bildiğiniz referans verebileceğiniz pejo ustası varmıdır?
    Şimdiden teşekkürler

    arkadaşlar birde araç çeyrek depoya geldiğinde hangi marka benzin kullanırsam kullanayım dur kalklarda istop ediyor titreme oluyor.




  • selam,
    bi yakınma mesajı da benden olsun istedim;)
    2000 model 1.4 otomatik lpg li bi 206 da bende var... (xr-bva) araç düz yolda çok seri ama en ufak bi rampada kaplumbağa gibi gidiyo, hele birde araçta 2 yada 3 kişi daha varsa eyvaahh, biri inse de iteklese diye bas bas bağırıyo... yol tutuşu berbat bi araç, en ufak virajda takla atacak yan yatacak hissine kapılıyorum hiç güven vermiyo... rölanti saçma sapan yükseliyo, abartısız söylüyorum bazen 5000 devirde vites yükselttiği bile oluyo... 1.4 motor ve sözde sıralı (!) atiker lpg ile 50 TL lik gaz 150-160 km yol yapıyo, kilometrede 30 kuruşa yakın tüketimi var çok ekonomik bi araç(!)... özellikle bu yakıt konusunda tavsiyelerinizi istiyorum sizce de bu normal mi yoksa filtre vs değiştirme/temizletme falan yapılması mı gerek nedir pek anlamadığımdan soruyorum... spor ve kar lambalarının peş peşe yanıp söndüğü bi ara bende de oldu ama son bikaç aydır olmuyo... benzer sorunları yaşayıp çözüm bulan varmı? iyice soğudum pejodan, bide otoban faresi diyolar alakası yok! çok saçma bi araç bence, fransız arabası mı bidaha tövbe!...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: komikaze16

    Özel ve yetkili servise göstermeme rağmen hala çözümediğimiz şu sorunu artık sizlerden yardım alarak çözmek istiyorum :

    Araç rolantide 3-4 dakika çalışır durumdayken bir anda titreyerek stop ediyor.Motor diagnostik göstergesi yanıyor.Bilgisayara soktuğumuzda araçın müşürü arızalı diye gösteriyor.Fakat yeni bir müşürle denendi müşür sağlam çıktı.Yeni yakıtı fulledim ve enjektör temizleyici koydum ama işe yaramadı.mazot pompasında sorun olabilir diyorlar ama o da normal çalışıyordu...Açıkcası yeni aldığımdan araçtan biranda soğudum...Lütfen yardım edermisiniz bana.Yada Bursada önerebileceğiniz bir servis var mı? (yetkili olmasın)

    Bu sorun birkaç kez bendede oldu. Sürekli titriyor devir düşüyor gaz yemiyordu ve ışık yakıyordu. Enjektör temizleyici falan bende denedim.
    Sonra kendi gözlemlerim sonucu bende genelde arabayı yıkattıktan sonra olduğunu fark ettim. Kaputu acınca sol ustte yuvarlak bı plastık var onun etrafında yagmur suyu gideri var. Oradakı gider tıkalıysa veya tahliye yeterli değilse arabayı yıkatırken falan çok su bırıkıyorsa etrafındakı beyne su gıdıyor oda teklemeye sebep verebılıyor bılgın olsun. Arabayı yıkattıktan sonra artık orda kalan suyu itekliyorum o günden beri stop ve tekleme olmadı. Bi ara sanayiye uğrayıp tahliyesine baktırıcam.




  • Birde arkadaşlara başıma gelen bir olaydan bahsediyim. 2000model 206xs 3kapı aracım var. Park halindeyken kanırtarak sunroof camımı çaldılar. Olurda başınıza gelirse çıkma bulmak çok zor bulsanızda çalıntı olma ihtimali çok yüksek.

    Serviste sadece camın fiyatı 1.450 tl + birde kanırtırken zedelenmişse yatağı rayları ekstra 1.000tlye yakında masraf çıkıbiliyor. Servisin bana çıkardığı fiyat 2.300TL idi bilginiz olsun. Benim canım yandı umarım sizin başınıza gelmez. Yerli üretimi falanda yok yan sanayi falan bulamıyorsunuz. Birçok 206 sunrooflu arac sahibinin başına gelebiliyor bu hırsızlık dikkatli olun. Birde yüksek hızda giderken sunroof u açmaya çalışmayın bir tanıdığımın sunroof u 160 ile giderken açmak istemiş koptu uçtu bilginiz olsun.
  • arkadaslar iki sayfayı da tamamen okudum bakıyorum da herkes birseyler soruyor ama kim se kimseye cevap vermiyor bikaç kişinin dısında lütfen bilen varsa bari benim soruma cevap verirse sevinirim 2000 model 90 beygirlik lpg takılı 206 roland garross almayı düşünüyorum bu aracın eksiklerini bilen varmı yada önerirmisiniz ve bu aracın yedek parçalarıyla diğer 206 ların yedek parçaları aynımı ve tavandan ses sorunu vardiyorlar nasıl. lütfen acill yardım ederseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler...
  • Merhaba arkadaşlar,
    İki sayfayı da dikkatlice okudum. Eşim uzun yıllar 2000 model benzinli otomatik 206 kullandı. Açıkçası hiç sorun yaşamadık desem yeridir. Sizlere yaşamış olduğunuz problemlerin çözümü için istanbul anadolu yakasında iki usta önerebilirim. Her iki usta da bostancı sanayide. Birisi pejocu Harun Usta kime sorsanız tarif ederler diğeride Işık oto Ali Usta, Pejocu Harun ustanın sokağında ilerde sağda görebilirsiniz. Her iki ustada da yaşadığım tecrübeler gerçekten olumlu...
  • Arkadaşlar merhaba
    Benim 2003 model peugeot 206 x-line arabam var. Aracı yeni aldım. Aracın sinyal kolunda bir gevşeklik var. Sağa sinyal veriyorum. Direksiyonu topladığımda otomatik atıyor ama kimi zaman otomatik attığında direk sola sinyal veriyor. Birkaç elektrikçiye gittim. Kolun laçkalaştığını komple değişmesi gerektiğini söylediler. Fakat internetten baktım kol tek olarak değil silecek koluyla birlikte komple değişiyor ve fiyatı 500-600 civarında bunu tamir ettiremez miyim? Birde uygun fiyata çıkma satanlar var bunu araça taktırmadan çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edip alabilirim.Şimdiden teşekkürler
  • 1.4 hdi desire 2004 model almayı düşünüyorum araç 150.000de

    206lar çok dayanıklı degil, çürük, yaslansan kaportası göçüyor diye diye etrafımdakiler beni 206dan sogutmuştu zamanında. ama artık almak istiyorum. malum dizel araç ve 150bini devirmiş. bana masraf açmasından da çok korkuyorum. istiyorum ama alıp almamakta kararsız kaldım dostlar. kullananlar bana bir akıl verin lütfen
  • iyi akşamlar,
    geçenlerde kaldırıma park ederken altını sürttüm arabanın sonra hafif bi yokuşa cıktım durdum.arkama bi baktım araba yağ kaçırmış. sonra yağ seviyesini kontrol ettim yağ seviyesi minimuma düşmüş.1 haftadır biniyorum yağ seviyesi minimum çizgisinden aşağı inmiyor.daha da kaçırmıyor yağ.sizce neden olmuştur?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.