Merhaba, foruma belki sorularıma yanıt verecek kişiler olabilir diye üye oldum. Bilgisi ya da fikri olan varsa yardımcı olabilirse minnettar olurum. 2 yıl önce eşim, acemilik atmam için peugeot 206 otomatik araç aldı. İlk yıl problemsiz kullandım. Geçen yaz bir gün arabayla işe gittim. İşten çıktım arabaya bindim ve araba vitesleri almadı. Yani marş alıyor, fakat vitese geçince (geri,boş tümü) hiç hareket etmedi. Başına usta çağırdık ama şanzımandan dedi. Bir tanıdık vasıtasıyla şanzıman ustası bulduk. Arabayı tam 45 günde yaptı. (Başka arabalarla uğraşıp bizimkini salladı sanırım) ve 2023 yaz sonu 50 bin lira ödedik ustaya. Arabayı aldık; eşim çok yoğun çalıştığı için ben gidip aldım. Araba gidiyordu fakat çok tuhaf bir şey olmuş. Arabada vites geçişleri yer değiştirmiş. mesela D ye alıyorsunuz, direkt vites kolu bir alttaki vitese iniyor. Önceden 3 e alınca yokuş çıkan araba asla yokuş çıkmıyor. Bazen kendi kendine kapanıyor tamamen. Azıcık yokuş görünce bağıra bağıra aşırı yavaş gidiyor vs. usta bize bayağı uzakta bu arada. Ha deyince gidilmiyor. Usta arabayı teslim ederken bir sürü şey anlattı. Bu şanzıman aslında 206 şanzımanı değil falan diye anlattı durdu. (Şanzımanı yenilemedi olanı yaptı) 1 sene daha yine işe idareten bununla gidip geldim. Şu anda da durumu aynı. Acaba bu arabanın sıkıntısı ne olabilir? Eşim bitmiş artık bu araba, motor götürmüyor diyor ama şanzıman bozulmadan önce yokuş falan çıkıyordu, gayet iyiydi. Bu arabayı başka bir şanzımancıya mı götürsem yoksa problemlerini söyleyerek satsam mı? (Kredi faizleri çok yüksek olduğu için yenilemek benim için zor görünüyor)Çok merak ediyorum sorun ne ve neden çözülemedi diye. Çok uzun yazdım kusura bakmayın lütfen. Fikir ya da bilgi edinebilirsem bir karar vereceğim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim