Şimdi Ara

PEUGEOT 2008 SUV HAKKINDA HERŞEY (CLASSIC EDİTİON) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
592
Cevap
23
Favori
31.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 123456...13...30
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

quote:

Orijinalden alıntı: ada0679

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Haftasonu bol bol kullanma imkanım oldu, 1000 km civarına geldik bile.

Artılar:
    Klima iyi soğutuyor, otomatikte kullanıyorum sürekli. Araç güneş altında beklediyse, ilk bindiğimde AUTO FAST moduna alıyorum hemen soğuması için. Evet, bu esnada oldukça fazla geliyor fan sesi, ama bir kaç dakika içinde soğuyor. Sonrasında AUTO moduna alınca konforlu bir şekilde gidiliyor.
    Çekiş, ara hızlanmalar güzel.
    Radyoda zayıf olsa da, telefonla spotify üzerinden müzik aktardığımda ses sisteminin kalitesi çok da kötü gelmedi, hatta burada yazılanlara göre beklentim daha düşüktü.
    Far sensörü vs düzgün çalışıyor, yağmur sensörünü tam test edemedim.
    İç hacim ve bagaj hacmi dışarıdan göründüğünden iyi. Dün, 1 büyük puset, 1 büyük valiz, 1 küçük valiz, 1 araç termosu, 2 büyük torba, 2 el çantası, 1 gitar :) Arka tekli koltuğu yatırarak sığabildik, daha az biraz daha yer vardı.
    Cam tavan çok ferah, arkada oturanlar hiç daralmadıklarını söylediler.
    Ön koltuk yan destekleri çok başarılı.
    Koltuk ve direksiyonu ayarlayınca, göstergeleri okumakta hiç sıkıntı yaşamadım. Direksiyon ebatına da çabuk alıştım.
    Torpido çok derin.

Eksiler:
    Motorda 1500 devir civarı düz yolda bile çok fazla titreşim var, araçta rezonans yaratıp komple titreme haline gelebiliyor. Maksimum tork yanlış hatırlamıyorsam 1750 rpm'de, 1500 devirde de sıkıntısız hızlanmasını beklerdim.
    Direksiyon ve pedallara motor titreşimi çok yansıyor.
    Dizel hırıltısı haricinde arada, nasıl diyeyim, böyle otobüslerde olana benzer gibi bir ses geliyor motordan.
    (Daha önceki aracım da dizeldi ve daha güçsüz bir araçtı, ama bu kadar titreşim olmadığını hatırlıyorum)

Cam tavan perde kumandasının el freninin orada olması başta insana garip gelse de, arkadaki yolcular istediklerinde kendileri açıp kapatabiliyorlar sürücüyü meşgul etmeden.

Yakıt olarak; Dün önce Kumburgaz --> 1. köprü --> Pendik arası geldik. Bu güzergahta köprü girişi oldukça tıkalıydı, çıkışında da feribota yetişmek için yapıştırdım, ortalama 5.1 lt/100 km gösteriyordu. Göstergeyi sıfırlamadan devam ettim, Yalova --> Bursa arası 100~110 km sabitleyerek gittiğimde toplamda ortalama 4.7 tl / 100km gösteriyordu. Güzergah boyunca klima sürekli devredeydi. Bence hiç fena değil.

Rüzgar sesi 120km'den itibaren dikkat çekici hale geliyor gördüğüm kadarıyla. Gerçi bir miktar işitme kaybım olduğu için iyi bir referans olmayabilirim.

Lastikler ve yol tutuşu ile ilgili pek fikrim yok, ailecek geldiğimiz için mümkün oldukça az ivme ile sürmeye çalıştım.

"Dizel hırıltısı haricinde arada, nasıl diyeyim, böyle otobüslerde olana benzer gibi bir ses geliyor motordan. "

ıslık sesi gibi bi ses geliyor. fıvvv şeklinde o sesten mi bahsediyorsunuz. Turbodan geliyor sanırım.

O ses bence şanzımandan geliyor vites değiştirme sesi bile geliyo ugultu şeklinde geliyor..

benim dediğim ses punto dizel punto aracımda da vardı. Hatta rolantide çalışırken araca arkadaşımı oturtup, gaza basıp bırakmasını istemiştim, ayağı gazdan çekince bahsettiğim rüzgar uğultusuna benzeyen ses geliyordu. şanzımandan da uğultu benzeri bir ses geliyor olabilir tabi teknik bilgim fazla değil.

Evet ben de ince tiz sesten bahsederken ıslık sesi gibi bir sesten bahsediyorum. Özellikle kırmızı ışıkta dururken start and stop devreye girmemişken çok net duyuluyor, ya da yavaşlarken rölantide giderken gaza basmadan seyrederken duyuluyor. Bence sıkıntılı bir ses, turbo da olsa rahatsız edici.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün Orhangazi --> Bursa merkez güzergahında genelde 90-100km sabit hız ile sürüş. Yaklaşık %20'sinde klima açıktı.

Aynı yolu tersten öğlen klima açık gittiğimde de 3.7 lt/100km yakmıştı.
    Bu mesaja eklenen görseller:

PEUGEOT 2008 SUV  HAKKINDA HERŞEY (CLASSIC EDİTİON)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cam rüzgarlığı var bende çok güzel duruyor çokda kullanışlı tavsiye ederim.bayiden aracı alırken takılı gelmişti üzerinde.

ÜSTAD FOTOĞRAF EKLESENDE BİZ DE GÖRSEK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ada0679 -- 7 Kasım 2016; 21:20:31 >

Yakıt çok iyi bence bişey yakmamış...
    Hangi yakıtı kulanıyosunuz marka olarak...ondanda farkediyo az yakması...

Aynen, sakin kullanıldığında tüketim çok düşük olabiliyor.

Özellikle aramadım ama, ilk depoda az kaldığında ve otobana çıkacağımız zaman Istanbul Selimpaşa tarafındaki Shell'den almıştım, Nitro sanırım (katkısız yakıt ile ne fark olduğu tartışılır gerçi).

quote:

Orijinalden alıntı: mmert.35

quote:

Cam rüzgarlığı var bende çok güzel duruyor çokda kullanışlı tavsiye ederim.bayiden aracı alırken takılı gelmişti üzerinde.

ÜSTAD FOTOĞRAF EKLESENDE BİZ DE GÖRSEK.

Resimde belioluyomu bilmiyorum ama orjinal peugeot parçası yapıştırma deyil.. PEUGEOT 2008 SUV  HAKKINDA HERŞEY (CLASSIC EDİTİON)

Hocam paçalık da var sanırım

• ada0679 kullanıcısına yanıt
    KAZASIZ BELASIZ GÜLE GÜLE KULLANIN.
    BENİM Kİ ALP BEYAZI. BENİM KAFAMA TAKILAN ÖN VE ARKA KAPIYA RÜZGARLIK YAPAYIM DİYORUM AMA ARKA KAPIDAKİ KROM İLE NASIL GÖZÜKÜR ONU TAHMİN EDEMİYORUM. ORJİNAL OLAN NASIL OLUYOR YAPIŞTIRMA DEĞİL Mİ O DA.

Orijinalden alıntı: mmert.35

KAZASIZ BELASIZ GÜLE GÜLE KULLANIN.
    BENİM Kİ ALP BEYAZI. BENİM KAFAMA TAKILAN ÖN VE ARKA KAPIYA RÜZGARLIK YAPAYIM DİYORUM AMA ARKA KAPIDAKİ KROM İLE NASIL GÖZÜKÜR ONU TAHMİN EDEMİYORUM. ORJİNAL OLAN NASIL OLUYOR YAPIŞTIRMA DEĞİL Mİ O DA.

Tşk.aynı temeniler siziniçinde geçerli
    Arkalar için varmı geçmeli rüzgarlık bilmiyorum fakat aliexpresste yapıştırmalı var sanırım ama arkalarda çok iyi duracagını sanmıyorum biraz aracı basitleştirir gibi geldi bana..
    Paçalıkdavarvaraçda oda çok iyi durdu orjinal parçalar bunlar alırken aksesuar paketli geldi araç resimlerini paylaşırım
    Ayrıca tampon krom ekini tavsiye ederim çok iyi duruyor..
    En önemlisi karter koruma taktırın bence tavsiyem odavar bende ... PEUGEOT 2008 SUV  HAKKINDA HERŞEY (CLASSIC EDİTİON)

http://s.aliexpress.com/Z7jyQvQR

Cam rüzgarlığı burdan inceleyin iyi gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ada0679 -- 31 Ağustos 2016; 20:55:53 >

• Ruhsatlarimizi degistrebiliyor muyuz active yaziyor çünkü?

Kasko da active görünüyor sikinti yaratir mi?

uzun yolda 4.6 litrenin altını görmedim. şehir içinde 7,5 litreyi gördüm. (7 km yol- 30 dk)
    dur kalk yaparken klimada açıksa tüketim benzinliyi aratmıyor.

sanırım en çok yaktıran benim araca

uzun yolda 4.6 litrenin altını görmedim. şehir içinde 7,5 litreyi gördüm. (7 km yol- 30 dk)

Şehir içi 6,6 benimde bende çok yakıyorum diyordum sayenizde rahatladım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ada0679 -- 1 Eylül 2016; 13:30:43 >

Orijinalden alıntı: derniere

quote:

sanırım en çok yaktıran benim araca

Şehir içi 6,6 benimde bende çok yakıyorum diyordum sayenizde rahatladım:)

sizde beni rahatlattınız :) 1000 km kadar yol yaptım genel ortalama 5.2 L. fabrika karma tüketim değerinin 1 L. üstü.
    Fakat aracın şehir içi testini hangi şartlarda yapıyorlar araştırmak lazım. 4.7 L. yakalamak için klimayı kapatıp, fazla dur kalk yapmıyorlar sanırım.

• quote:

Şehir içi 6.2 l yakıyo
    mazot shell nitro kullanıyorum.yakıtdan farkedermi bilmiyorum ama...

Bende aynı yakıtı almaya gayret ediyorum fakat yakıt tüketime hissedilir etkisinin olacağını pek sanmıyorum.

http://hizliresimyukle.com/images/2016/09/01/308.jpg
    Sizin mesajda beni üzdü :) 26 km ortalama hız ile son yakıt alımından sonra 200 km yol yaptım 6,7 ortalama gösteriyor şu anda. benim şehir içi tüketim sürekli aşırı bir trafik olmasa da normal istanbul trafiği.

Orijinalden alıntı: derniere

Sizin mesajda beni üzdü :) 26 km ortalama hız ile son yakıt alımından sonra 200 km yol yaptım 6,7 ortalama gösteriyor şu anda. benim şehir içi tüketim sürekli aşırı bir trafik olmasa da normal istanbul trafiği.

İstanbul trafiği ise normal. Benim 5.2 L. ortalama tükettiğim 1000 kmlik yolun yarıdan biraz fazlası ş.dışı trafiği.
    Şöyle bir örnek vereyim, 7 km trafiğin az olduğu bir yolu sabah klima kapalı 4.8 L. ile gidip aynı yolu akşam trafikte klima açık 7.5 L. ile döndüm.

Dur kalkın fazla olduğu trafikte klima açıkken tüketimi gerçekten fazla geldi gözüme. Özellikle klima biraz fazla etki ediyor sanki. Ama km bi kaç bin km ilerleyince biraz daha düşeceğini düşünüyorum. Sonuçta bu motorun tüketim değerinden pekte şikayet edeni duymadım.

• ÖfKeLiKaLaBaLıK kullanıcısına yanıt
    Aynen klima hiç kapanmıyor istanbulun ortalama trafiği ile 6,7 şuanda. Şöylede bir şey var uzun yol yaptım 850 km de 145 lira yaktı, ölçümü depoyu tam doldurup, eve ulaştığımda tekrar tam dolum yaptım 145 lira yakıt aldı.

• 
Sayfa: önceki 123456...13...30
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.