Şimdi Ara

peugeot 106 icin ethanol kullanmayi dusunuyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Methanol kullanmak denetimden önce çok rahatti, çoğumuzun bilmediği durum ise motorun uyumluluğu, bazı üretilen araçlar MultiFuel olarak uretilir, E85 ve E10 yakit uyumludur, bu araclarda ulkemizde satilan E10 yakıtı goz onune alirsak yarim depoya kadar metil alkol kullanılabilir.

Onemli olan aracin MultiFuel veya E85 kullanılabilir olması olmasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: defansın bel kemiği

Hocam durumlar nasıl alkole devam mı Motor çalışıyor mu hala

Hocam bir muddet ethanol kullanmaya devam ettim fakat araba hizlanirken hava alir gibi bir ses cikardi bide bazi ustasalar kullanmazsan daha iyi olur diyince bende kullanmaktan simdilik vaz gectim

ileride tabi tekrar kullanma ihtimalim yuksek

• Konu açılalı bir ay olmuş elle tutulut bir tane cevap yazılmamış. Önceden bu forumda teknik bilgisi yüksek kişiler özellikle bu tarz konularda açıklayıcı yazılar yazardı, Bİrşey bilmeyen ve laf yetiştirmekten öteye girmeyen yorum yazanlar nedeniyle ya bilenler bu forumu terk etti yada sadece okuyor ama yazmıyor.

Etanol ile araç sağlıklı olarak çalışır ve yürür ancak etanol ekonomik anlamda tasarruf amacıyla KULLANILAMAZ.
    Çünkü birincisi benzinin fiyatı 6 TL iken Etanolün litresi 9 TL yani %50 daha PAHALI, ikincisi Etanol kullanırken aracınız litre olarak en az %30 daha FAZLA YAKAR. Yani siz benzinle 100 kilometrede 10 litre yakarken etanol ile 13 litre ve daha fazlasını yakarsınız. Çünkü etanolün yandığı zaman verdiği enerji daha düşüktür. Benzine katılan %30'dan daha fazla etanol ile aracın sağlıklı çalışması için yakıt sisteminde tadilat gerekir. Sebebi aracın çalışırken aynı şartlarda litre anlamında benzine göre daha fazla tanol yakmak zorunda olmasıdır. Bunun için enjektörlerin açık kalma süresinin uzatılması gerekir, aracın kontrol ünitesindeki standart yazılım o kadar miktarda fazla yakıt püskürtme için ayarlama yapamaz. Bunun için araca kontrol ünitesinden gelen sinyale göre enjektörün açık kalma süresini artırması için piggy back özellikte çalışan bir parça takılır. Hatta bazı araçların enjektör kapasitesi bu kadar fazla püskürtme için yeterli gelmez ve enjektörlerin değişmesi gerekebilir.
    Bazı araçlarda bi-fuel sistem bulunur, bu araçlar depodaki yakıtın içindeki etanol miktarına göre motorun çalışmasını otomatik düzenler, hatta saf etanolle bile çalışabilir. Ülkemize 2012 yılında ithal edilen Passat CC 1.4 tsi araçların bazıları bu donanıma sahipti. Tahminen Brezilya için üretilen araçlar ülkemize ithal edilmişti. Brezilya'da etanol kullanımı çok yüksek, çünkü üretimi bol ve satış fiyatı benzine göre ucuz.

Etanolü ister doğrudan kullanın isterseniz benzine karıştırın en az %96 saflıkta olanını kullanmanız gerekir. Piyasada satılan %70 saflıktaki etanolü (%70 etanol %30 su) kullanırsanız aracınızın motoruna zarar verirsiniz.

Önceki yorumlardan birinde bilgisiz bir kullanıcı etanol kullanılırsa aracın soğutma sisteminin yetersiz geleceğini ve hararet yapacağını yazmış. Halbu ki etanol yanma esnasında benzine göre çok daha az ısı ortaya çıkarır, bundan dolayı aşırı modifiyeli araçlarda ısınmayı önlemek için yakıta karıştırılır veya aracın hava hattından özel bir sistem vasıtasıyla motora verilir, amaç yine yanma ısısını düşürmektir. Metanol daha da az ısı ortaya çıkarır bundan dolayı daha fazla soğutma yapar. Modifiye firmalarınca üretilip satılan metanol kitleri bu amaca hizmet eder. Yani etanol kullanımı değil hararet yaptırmak aracın çok daha az ısınmasına neden olur.

Kısaca etanolü bir yerlerden bedavaya yada litresini 3 liranın altında almadığınız sürece benzine karşı tasarruf amacıyla kullanamazsınız çünkü daha pahalıya gelir.

• Ben ethanol'u benzinden daha ucuz bir fiyata buldum ve onun icin kullandim simdi benim edindigim tecrube soyle !

arabaya oyle biraz koydum bir degisiklik olmadi ! benzin ibresi yariya gelince ethanol ile fulleyip oyle kullandim yine bir sorun cikmadi ! Ama araba kalkarken yavas kalkmaya ve motor dan hava sesi gelmeye basladi bende bu sefer gidip pahali bu sefer biraz kaliteli benzinden alip kullaninca araba sorunsuz yurumeye devam etti !

her aracta ayni etki olucak diye bir sey yok bazi araclar sirf ethanol icin parca taktiriyor diye de duymuslugum var !

FlexFluel bu arada sistemin ismi.

"The day science begins to study non-physical phenomena, it will make more progress in one decade than in all the previous centuries of its existence." - Nikola Tesla
  • E85 sertifikası olması lazım aracınızın, ethanol gerçekten çok ince bir yakıt ve soğuk havada motoru aşırı yorar. Amerika'da E85 Ethanol içine katkı atılıyor motor için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Konu açılalı bir ay olmuş elle tutulut bir tane cevap yazılmamış. Önceden bu forumda teknik bilgisi yüksek kişiler özellikle bu tarz konularda açıklayıcı yazılar yazardı, Bİrşey bilmeyen ve laf yetiştirmekten öteye girmeyen yorum yazanlar nedeniyle ya bilenler bu forumu terk etti yada sadece okuyor ama yazmıyor.

Etanol ile araç sağlıklı olarak çalışır ve yürür ancak etanol ekonomik anlamda tasarruf amacıyla KULLANILAMAZ.
    Çünkü birincisi benzinin fiyatı 6 TL iken Etanolün litresi 9 TL yani %50 daha PAHALI, ikincisi Etanol kullanırken aracınız litre olarak en az %30 daha FAZLA YAKAR. Yani siz benzinle 100 kilometrede 10 litre yakarken etanol ile 13 litre ve daha fazlasını yakarsınız. Çünkü etanolün yandığı zaman verdiği enerji daha düşüktür. Benzine katılan %30'dan daha fazla etanol ile aracın sağlıklı çalışması için yakıt sisteminde tadilat gerekir. Sebebi aracın çalışırken aynı şartlarda litre anlamında benzine göre daha fazla tanol yakmak zorunda olmasıdır. Bunun için enjektörlerin açık kalma süresinin uzatılması gerekir, aracın kontrol ünitesindeki standart yazılım o kadar miktarda fazla yakıt püskürtme için ayarlama yapamaz. Bunun için araca kontrol ünitesinden gelen sinyale göre enjektörün açık kalma süresini artırması için piggy back özellikte çalışan bir parça takılır. Hatta bazı araçların enjektör kapasitesi bu kadar fazla püskürtme için yeterli gelmez ve enjektörlerin değişmesi gerekebilir.
    Bazı araçlarda bi-fuel sistem bulunur, bu araçlar depodaki yakıtın içindeki etanol miktarına göre motorun çalışmasını otomatik düzenler, hatta saf etanolle bile çalışabilir. Ülkemize 2012 yılında ithal edilen Passat CC 1.4 tsi araçların bazıları bu donanıma sahipti. Tahminen Brezilya için üretilen araçlar ülkemize ithal edilmişti. Brezilya'da etanol kullanımı çok yüksek, çünkü üretimi bol ve satış fiyatı benzine göre ucuz.

Etanolü ister doğrudan kullanın isterseniz benzine karıştırın en az %96 saflıkta olanını kullanmanız gerekir. Piyasada satılan %70 saflıktaki etanolü (%70 etanol %30 su) kullanırsanız aracınızın motoruna zarar verirsiniz.

Önceki yorumlardan birinde bilgisiz bir kullanıcı etanol kullanılırsa aracın soğutma sisteminin yetersiz geleceğini ve hararet yapacağını yazmış. Halbu ki etanol yanma esnasında benzine göre çok daha az ısı ortaya çıkarır, bundan dolayı aşırı modifiyeli araçlarda ısınmayı önlemek için yakıta karıştırılır veya aracın hava hattından özel bir sistem vasıtasıyla motora verilir, amaç yine yanma ısısını düşürmektir. Metanol daha da az ısı ortaya çıkarır bundan dolayı daha fazla soğutma yapar. Modifiye firmalarınca üretilip satılan metanol kitleri bu amaca hizmet eder. Yani etanol kullanımı değil hararet yaptırmak aracın çok daha az ısınmasına neden olur.

Kısaca etanolü bir yerlerden bedavaya yada litresini 3 liranın altında almadığınız sürece benzine karşı tasarruf amacıyla kullanamazsınız çünkü daha pahalıya gelir.

Ek olarak, %85 Ethanol (%15 benzin) karışımı motora zarar vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 3 Nisan 2018; 8:52:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Halbu ki etanol yanma esnasında benzine göre çok daha az ısı ortaya çıkarır, bundan dolayı aşırı modifiyeli araçlarda ısınmayı önlemek için yakıta karıştırılır veya aracın hava hattından özel bir sistem vasıtasıyla motora verilir, amaç yine yanma ısısını düşürmektir. Metanol daha da az ısı ortaya çıkarır bundan dolayı daha fazla soğutma yapar. Modifiye firmalarınca üretilip satılan metanol kitleri bu amaca hizmet eder. Yani etanol kullanımı değil hararet yaptırmak aracın çok daha az ısınmasına neden olur.

Su yorumunu okumadan once ethanol'un bu ozelligini hic bilmiyordum ve gercekten benim peugeot 106 baya bir isinma yapiyodu ! yorumunu okuduktan sonra 5 lt kadar ethanol kattim tekrar arabanin isinma seviyesi azicik dustu !

Gercekten tesekkur ederim bilgilendirdigin icin ! bundan sonra her depoyu doldurdugumda azicik ethanol katicam

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Normal bir motora %70 ethanol %30 benzin karışımı uygulanırsa, motorun bir çok parçası ağır hasar görür.

Kısaca hayal Dünya'sı konu bunlar.

Ona göre yazılım yapılırsa birşey olmaz abim e85 le yürüyor bizim tedarikçiden 1 TL altına alıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingilizanahtari -- 4 Nisan 2018; 8:35:27 >

E85 çok yuksek bir oran , flexfuel olmayan standart araçlarda tavsiye edilmez.

Orijinalden alıntı: NextMove

Sadece yazilimdan ibaret degil, borular plastik ve lastik iceren, depo içi kaplamasini veya boyasini tum aksami eritmeniz mumkun.

E85 çok yuksek bir oran , flexfuel olmayan standart araçlarda tavsiye edilmez.

hocam simdi benim depo 40 lt aliyo ! 35 lt normal benzin 5 lt de ethanol koydummu arabaya ne zarar vericek ? ustelik asiri isinmayida engelledi !

ama full ethanol doldurursak dedigin olabilir
    E85 yazdim degil mi ? E85 85% Ethanoldur.

Ethanolun safligina da dikkat ediniz cunku su ihtiva eder. Guzel tabi sorumluluk size ait oldugu surece sorun yok :) . 30-50% kadar bende 2010 senesinde eski zafiram ile methanol kullanmistim bir donem sonra ulkemizde bulamadik:)

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.