Şimdi Ara

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği ? (ODTÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
13.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne yapar, nerelerde çalışır, okul bittikten sonra boşta kalır mı, maaşlar nasıl ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvann23

ne iş yapar, nerelerde çalışır, okul bittikten sonra boşta kalır mı, maaşlar nasıl ?

Kaptirip yurtdisina gidersen iddia ediyorum benim diyen elektronik muhendisinden veya doktordan fazla kazanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up up
  • bende deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği ile ikisi arasında kaldım sizce hangisinin iş olanakları daha fazladır.
  • arkadaşlar bir sorum olacaktı ama merak ettim. odtüde jeoloji mühendisliği okuyup üstüne petrol ve doğalgaz mühendisliği okunabilir mi yani çok zordur tabii bunu yapmak ama imkanı var mıdır bir de alakalı mıdır jeoloji ile petrol ve doğal gaz ?
  • http://blogs.voanews.com/turkish/kampus-gunlugu/2013/01/24/universitede-okuyabileceginiz-en-iyi-ve-en-kotu-10-bolum/

burda en iyilerde 4. sıradaymış birde yeni mezunlar için 100 bin tl maaş demişler ne kadar doğrudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapanhamdi

bende deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği ile ikisi arasında kaldım sizce hangisinin iş olanakları daha fazladır.

sıralaman nasıl hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvann23

ne iş yapar, nerelerde çalışır, okul bittikten sonra boşta kalır mı, maaşlar nasıl ?

tpao 4bintl batman 5bin tl k.ırak 8bin usd Türkiye'de iş bulmak zor.Aile hayatı kurmak zor 21 gün 24saat çalışıyorsun onlar kalk derse uyanıp hemen işe koşacaksın 7gün full tatil.Çöl Bayırda çalışacaksın fiziki şartları en zor bölüm.Petrolü sen çıkarmıyorsun sadece teknikerlere şuradan çıkacak diyorsun.İyi ing. şart eskiden bu bölümü çok isterdim sıralamam iyi geldiği için yazmıyorum 5-6 mezun ve öğrenciyle konuştum onlardan öğrendiklerim bunlar ama Aile hayatı kurmak çok zormuş onu tekrar söyleyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapanhamdi

bende deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği ile ikisi arasında kaldım sizce hangisinin iş olanakları daha fazladır.

sıralaman nasıl hocam

bu senesınava girmedim seneye giricem bilader ikisi arasındayım sen ne düşünüyosun
  • bu bölümü bitirmiş ya da okuyon kimse varmı sorularımızı yanıtlamak isteyen
  • up
  • sapanhamdi S kullanıcısına yanıt
    21.yy'da yetişmiş en büyük deha olsan ODTÜ'nün bügüne kadar yetiştirdiği en önemli insan olsan bunlar bir yana MIT mezunu olsan da kimse yeni mezuna 100 bin tl maaş vermez. Onlar muhtemelen yıllık ortalamlardan bahsetmişlerdir yani ortalama ayda 8 bin falan ki o da neredeyse imkansız diyebilirim. Şunu bilin arkadaşlar nerden mezun olursanız olun eğer çok üstün yetenekleriniz yoksa kimse size girişte 10 bin tl maaş vermez. Belki senede ODTÜ'den Boğaziçi'nden mezun olan 1 ya da 2 kişi bu paralara işe başlar.(Bunu da söylüyorum hani belki vardır diye ki 4 senedir ODTÜ'deyim, Bilkent, Boğaziçi,koç bir sürü mezun olan arkadaşım oldu bu okullardan bir sürü insan tanıyorum ama inanın hiç ama hiç duymadım.) Ayrıca burada bahsettiğim Lisans derecesi, yoksa doktora mezunlarının başlangıçta bu kadar alabilirler.
  • hocam zordur şartları ağırdır ama karşılığını maddi anlamda alırsın çalışma yerin genelde dağ bayır oluyor o kötü ama tatilleri normal mühendislere göre fazla diye biliyorum
  • şuan aklımda olan iki meslek **deniz ulaştırma ve petrol** var ve gelecekte de bu mesleklerden birini yapmak istiyorum.denizle ilgili internette yeterince kaynak var bu işi yapmakta olan abilerimiz sayesinde az çok bir şeyler öğrendik.petrol mühendisliği hali hazırda 3 üniversitede var deniz ise her geçen sene başka başka üniversitelerde açılıyor.geçen sene 730 öğrenci kontenjanı vardı denize kıyısı olmayan üniversitelere bile açmışlar.sanki kasıtlı bir şekilde öğrenci sayısının arttırarak işveren için daha ucuza çalışacak insan gücü istiyolar.çok kararsızım petrol ve doğal gaz mühendisliğini bitirmiş kimse yok mu bize çalışma şartlarını anlatıp belki birkaç görselle ortamı anlamamızı sağlıyacak.

@1METU9 abi saen hangi bölümü okuyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gambitplayer

arkadaşlar bir sorum olacaktı ama merak ettim. odtüde jeoloji mühendisliği okuyup üstüne petrol ve doğalgaz mühendisliği okunabilir mi yani çok zordur tabii bunu yapmak ama imkanı var mıdır bir de alakalı mıdır jeoloji ile petrol ve doğal gaz ?

bu soruya cevap bekliyorum

• var mı bu bölmü kazanan?
  • bu bölümü yazmayı düşünenlere tek tavsiyem itü ve odtü dür gerisi hikayedir devlette iş imkanımız çok azdır yüksek dereceden dayı lazımdır bunu canı yanmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum hazır tercih dönemi gelmişken araştıranlar dikkate alsın
  • daha detaylı bilgi için http://sorucevap.turkstudent.net/soru/1911/petrol-ve-dogalgaz-muhendisligi-hakkinda buraya bakın herşeyin hayırlısı olur hakkınızda inşallah
  • Bu işi yapan birisi bana ulaşabilir mi?
  • Kardeşler benim 16 bin sıralama var.Odtü de bu bölüme gitmek istiyorum.Rahatlıkla tutuyor.Sıralamamı mındar etmiş olurmuyum.Bana ulaşabilirmisniz.Okuyanlar varsa??
    İş imkanı nasıl?Liseyi yeni bitirdim.Türkçe ve Arapça(yarım) biliyorum.İngilizceyi orada hallederim.Seve seve yaparım bu işi.Ama iş imkanlarınıda öğrenmek istiyorum.
    Bana ulaşabilirseniz çok duacı olurum size.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.