|
İtü Gemi ve Deniz Teknolojisi Müh. okuyorum. Bölümüm 81.374 sıralamadan 74.052 sıralamaya çekti yani 8000 lik bir artış. Bundan eminim ki bölümüm yavaş yavaş istediği sıralamalara doğru yükselecektir. Belki Bilgisayar müh. gibi değil ama çok ciddi bir yükseliş olacaktır. Bu yükselişi Denizcilik fakültesinde de görebiliriz. 77.658 sıralamadan 63.455 sıralamalara kadar çekti tamı tamına 14.000 lik bir yükseliş ve size bir bilgi daha vereyim İtü Gemi İnşaatı müh. Tavan sıralaması 4000 dir. Buradan anlaşılacağı üzere gemi ve denizcilik tercihleri Türkiye ekonomisi ile ters orantılı olacak şekilde artıyor ? Peki neden. Tabiki de PARA Bu sektörde cidden çok iyi paralar dönüyor arkadaşlar. Hukukçu arkadaşlarınıza sorun en çok para nerde diye kesinlikle size Deniz ticareti hukuku denilecektir. Bazılarının kafası karışabilir ben gemiyle denize açılmak istemem diyebilir. Gemi ve deniz teknolojisi Müh. ve Gemi İnşaatı Müh. denize açılmaz arkadaşlar ama isterseniz 6 ya da 12 aylık eğitimi tamamlayıp gemilerde çarkçı olarak çalışabilirsiniz. Türkiye'de bu sektör ivmeli bir şekilde gelişmekte birçok tersanemiz uluslararası boyutlarda çok iyi işler yapmakta cidden çok çeşitli bir sektör. Okuldan mezun olduktan sonra araba fabrikaları, klaslama kuruşları vb. Pek çok alanda çalışabilirsiniz. VE BÖLÜMÜN EN İYİ AVANTAJI ULUSLAR ARASI BİR SEKTÖRDE ÇALIŞIYORSUNUZ. Bu yurtdışı olanaklarının çok olduğu anlamına gelir. Benim Linkedinde konuştuğum biçok mezun İskandinavya ülkelerinde çalışmaktaydı. Bu bölüm geleceğin bilgisayar mühendisliği trenin ucunu kaçırmayın derim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankara Tengli -- 28 Ağustos 2022; 3:33:18 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt