Şimdi Ara

Pet şişelerden su içmeyin !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
3.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısında konuştuğu bir doktorun pet şişeden içilen sıvının kanser riskini arttırdığından bahsetmiş..

PET ŞİŞELERDEN KURTULUN !

Bir yakınının ameliyatı için Türkiye'nin önemli hastanelerinden birine giden, eski bir dostu da olan doktorla konuşurken önündeki masada duran pet şişeyi açıp bardağına su doldurmaya başlayan Altaylı, doktorun tepkisiyle karşılaştı ve Profesör doktor, Altaylı'nın elinden pet şişeyi ve bardağı aldı. Görevliyi çağıran doktor, pet şişeyi çöpe atmasını, bardağı da lavaboya boşaltmasını söyledi ve "Benim dolabımdan cam şişede bir su getirin" dedi.

Doktorun hareketine şaşıran ve "Ne oldu hocam sular zehirli mi?" diyerek şaşkınlığını dile getiren Altaylı'ya doktorun cevabı ise hiç iç açıcı olmadı..

"Keşke zehirli olsa. Panzerhiri olur, ilacı olur. Bunlar zehirden beter. Son yıllarda kanser olaylarında büyük patlama yaşanıyor. Çok ileri yaşlarda ortaya çıkması gereken bazı kanser türleri, çok erken yaşlarda görünür oldu. Yaşlılarda görülecek lenformalar, gencecik insanlarda peydahlanıyor. Kemik kanserleri, kemik iliği tümörleri sık sık karşımıza çıkıyor. Pet şişeler her şeyden daha kanserojen. Medeni ülkeler giderek daha az kullanıyor. Pet şişlerdeki sular 2 haftadan uzun süre şişede kaldığı zaman, şişenin içindeki zararlı maddeleri çözüyor ve suya karışmasına neden oluyor. Bunlar hücre yapılarına çok ağır zararlar veriyorlar. Hergün yavaş yavaş bozuyorlar.

Eğer iki haftalıktan yeniyse içebilirsiniz ancak iki haftalıktan eskiyse sakın içmeyin"

ÖZELLİKLERE ÇOCUKLARA DİKKAT

Her üç plastik şişe suyundan birinde sentetik organik kimyasallar ve bakteriler bulunduğunu açıklayan ve kalitesiz şişe sularının özellikle çocuklara zarar verebileceğinin altını çizen New York merkezli Doğal Kaynakları Koruma Konseyi (NRDC) de, söz konusu suların içindeki zehirli toksinlerin kalp, şeker ve kanser hastalıklarına neden olabileceğini vurguluyor.

http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/668298-pet-siselerden-kurtulun

• %1 bile doğru olma ihtimali olsa dikkate değer bir şey. Bundan sonra üretim tarihine dikkat ederim.
  • ona gelene kadar her türlü ofsaytız be doktorcum.
  • Bana kalırsa hastalıklar birazda kişiyle ilgili örnek verirsem hafif soguk havada bile hasta olacam derdim olurdum. Daha sonra ya ben niye hasta olayım diye şartlandırdım ve cidden kışın atletsiz çorapsız gezerim birsey olmaz. Aynı örnegi bir yerim kaşınca umyrsamazsam anında gecer yani birazdan beyinle alakalı hastalıklar "BENCE"
  • İçeceklerin %95 i pet şişede napacağız !!!!!!!!!
  • 1-3-7 kullanmayın 3değilde 12 de olabilirdi tam bilmiyorum...
  • Sağlıkla ilgili her gün yeni yeni yazılar çıkıyor.Bunların çoğunu okuduğum zaman diyorumki benim yaşamam mucize. Bunların içinde şimdiki gibi doğru olanlarda vardır eminim ama uygulamak imkansız.İş yerinde su damacana bardak pet bardak evde damacana Bu sadece bir örnek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evde, okulda yada işyerinde aynı pet şişeyi 3-5 gün kullanıyorsanız, yani özel bir şişeniz devamlı su doldurup için, doldurup kapatıp, bekletip tekrar içiyorsanız;
    Lütfen bir defasında içmeden kapağı açıp şişeyi burnunuza götürün ne kadar pis koktuğuna şahit olun.
    Aman dikkat diyorum....
  • Modern yaşamın getirdiği sağlıksızlıklardan kaçacak hiçbir yerimiz yok. Pet şişeden içme, pet şişeye kadar hayatımıza giren milyonlarca plastik materyal var, en basitinden çay içtiğimiz kağıt bardakların bile iç kısmı petrol mamulu filmler ile kaplı.
    Cep telefonu kullanma, eeeyanında yörende kullanılan binlerce telefona ne yapacaksın.
    WiFi zararlı, kablolu bağlan, evimde en az 15 tane wifi network çekiyor, hangisinden kaçıcaksın.

Hepsini boşverin !!

Doğanın kanunları gereği, ya uyum sağlarsın ya yok olursun ! Bundan bir kaç yüzbin yıl sonra, radyasyona dayanıklı, O2 yerine CO' ile solunum yapan biir ırka evrilmiş olabiliriz. Bunu bugun etkenlerden kaçarak geciktiremeyiz.

Ya yok olucaz, ya da kendi türümüzün yarattığı yeni dünyaya uyum sağlayıp evrileceğiz.
    Ve o günlerde yine birileri evrim var mı yok mu diye tartışıyor olacak :D
  • Bunların hepsi öneri,sağlıklı yaşamak için.
    Mümkün olduğunca dikkat etmekte elbette fayda var...

quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

Modern yaşamın getirdiği sağlıksızlıklardan kaçacak hiçbir yerimiz yok. Pet şişeden içme, pet şişeye kadar hayatımıza giren milyonlarca plastik materyal var, en basitinden çay içtiğimiz kağıt bardakların bile iç kısmı petrol mamulu filmler ile kaplı.
    Cep telefonu kullanma, eeeyanında yörende kullanılan binlerce telefona ne yapacaksın.
    WiFi zararlı, kablolu bağlan, evimde en az 15 tane wifi network çekiyor, hangisinden kaçıcaksın.

Hepsini boşverin !!

Doğanın kanunları gereği, ya uyum sağlarsın ya yok olursun ! Bundan bir kaç yüzbin yıl sonra, radyasyona dayanıklı, O2 yerine CO' ile solunum yapan biir ırka evrilmiş olabiliriz. Bunu bugun etkenlerden kaçarak geciktiremeyiz.

Ya yok olucaz, ya da kendi türümüzün yarattığı yeni dünyaya uyum sağlayıp evrileceğiz.
    Ve o günlerde yine birileri evrim var mı yok mu diye tartışıyor olacak :D

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Evde, okulda yada işyerinde aynı pet şişeyi 3-5 gün kullanıyorsanız, yani özel bir şişeniz devamlı su doldurup için, doldurup kapatıp, bekletip tekrar içiyorsanız;
    Lütfen bir defasında içmeden kapağı açıp şişeyi burnunuza götürün ne kadar pis koktuğuna şahit olun.
    Aman dikkat diyorum....

Madem uyarıyorsunuz nerden ne içelim ozaman?
  • Ben doktor falan değilim. Farkettiğim bir durumu paylaştım. Benim uyarım suyu şişe içinde uzun süre bekletmeyin şeklinde. Açılıp hava ile temas ettikten sonra, aç, doldur, kapa yapıyorsanız, bir kere de şişeyi koklayın lütfen, iğrenç kokuyu hissedeceksiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: Hadron

Madem uyarıyorsunuz nerden ne içelim ozaman?
  • o koku sadece pet şişe için değildir, cam şişede de ağzınızı dayayarak içerseniz aynı koku oluşur. O şişeden değil sizin ağzınızdaki yiyecek atıklarından ve bakterilerden kaynaklanır.

Ben sağlıkla ilgili önerilere birşey demiyorum isteyen istediği uyarıları elbette yapar ve uymak isteyenler de uyar ama, günümüz şartlarında "tecavüz kaçınılmaz ise zevk almaya çalış" sözü çok anlamlı.

pet şişeye, cep telefonuna, wifi'ye gelene kadar neler var bilmiyorsunuz bile.

mesela bir saç kurutma makinasının 10 dakikalık kullanımda, bir cep telefonunun günlük radyasyonundan çok daha yogun ve etkili radyasyon yaydığını ve ayrıca içinde kullanılan ısıl izolatörün amyant denen ve asbest türü olduğu için ciddi derecede kanserojen olduğunu biliyor musunuz ?

ama gelin görünki eğer saçınızı kurutmadan uzun süre ıslak saçla gezerseniz, bu kez de önce sinüzit, sonrasında da astıma varan solunum yolu rahatsızlıkları ile ömrünüzü kurutma makinasının kısalttığından daha fazla kısaltabilirsiniz.

Wifi kullanmamak için kablolu network kuran arkadaşlarımdan kaç tanesi acaba kullandıkları kabloların yüzey kaplamalarının kanserojen gaz salınımı yapabildiğini biliyorlar.

Ya da wi-fi'den kaçan bir çok arkadaşımız, yattıkları odalarda kullandıkları uzun ömürlü ampullerin çok ciddi sağlık riski taşıyan gazlar barındırdığını biliyorlar mı?

ya şu anda hepimizin kullandığı PC, laptop v.b. cihazların güç kaynaklarının çok ciddi elektromanyetik yayılım yaptıklarını, kasası açık kullanılan bir PC'nin çok tehlikeli olabileceğini biliyor muyuz?

kaçış yok arkadaşlar, bizim neslimiz (70lerde doğanlar) ve daha genç nesil çok ciddi sağlık sorunları ile yaşlanacağız, ve genlerinde sonraki nesillere taşınabilecek değişiklikler oluşanların çocukları soyu sürdürecek diğerleri ise yok olacak.

• Valla ben zaman zaman cam şişe de kullanıyorum ama hiç hissetmedim.
    Şişenin lastik olmasının çok daha fazla etkisi/zararı var.

Onun için evlerde ve işyerlerinde cam bardak ve şişe kullanılıyor, plastik tercih eden olmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 12 Eylül 2011; 23:09:36 >
  • Denemesi bedava bir pet şişe bir de cam şişeyi aynı şartlarda aynı sıklıkla ve kapalı olarak ağzını dayayarak kullan. Sonucu bize bildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandım demiş ve sonucunu yazmıştım zaten. Başka merak eden varsa elbette denesin...

quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

Denemesi bedava bir pet şişe bir de cam şişeyi aynı şartlarda aynı sıklıkla ve kapalı olarak ağzını dayayarak kullan. Sonucu bize bildir.
  • Kullandığımız materyallerle ilgili hemen hemen hergün birşeyler okuyorum duyuyorum. Bazen ciddi şekilde içim daralıyor. Ama bir aşamadan sonra artık boşvermeye başlıyor insan. Bu da galiba boşuna uğraşma kaçış yok duygusu oluyor.
  • Böyle vaaz veren doktorlardan nefret ediyorum. be adam cam şişede su satıyorlar da biz mi almıyoruz?
  • Kanser hastası olan arkadaşım, Dr.'un önerilerini anlatıyordu. Ben 1 tanesini ekliyeyim :
    " Eve aldığın damacana suların kapağını açtıktan sonra 10-15 dakika öylece bırak, Ozon gazı uçsun. Ozon kanserojendir."
  • quote:

Orijinalden alıntı: satantribal

Böyle vaaz veren doktorlardan nefret ediyorum. be adam cam şişede su satıyorlar da biz mi almıyoruz?

Bir zamanlar cam şişede satılan sular vardı. Yanılmıyorsam Pınar şaşal idi, 3 veya 5 litrelik şişelerde satılıyordu.
    Ama halen var mı bilmiyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.