Şimdi Ara

PES FUTBOL OYUNUNDA GAMEPAD/KLAVYE AYARLAMA YÖNTEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
22.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PES FUTBOL OYUNUNDA GAMEPAD/KLAVYE AYARLAMA YÖNTEMİ

arkadaşlar birçok kişi bu oyunda kontrol sorunu yaşıyor, bu yazdıklarımı aynen uygularsanız olayın aslında ne kadar basit oldugunu görürsünüz..

PES FUTBOL OYUNUNDA GAMEPAD/KLAVYE AYARLAMA YÖNTEMİ

öncelikle bu resime dikkatli bakarsanız bunun PS2 gamepad görüntüsü oldugunu farkedersiniz.. şimdi bu resime göre gamepadinizdeki numaralara bir bakın.. mesela resimde üçgen işaretinin oldugu yerde, sizin gamepadinizde 4 rakamı yazıyor olabilir, siz gamepadinizdeki rakamları unutacaksınız ve bu resimdeki kare/üçgen/x/yuvarlak işaretlerini benimseyeceksiniz oke

1.ADIM--> oyuna girmeden önce başlat/programlar/konami/pes6 klasörü içinde SETTINGS var.. buradaki amaç gamepadinizdeki tuş takımını oyuna tanıtmaktır, yani burada şut/pas/orta hangisi olsun diye seçmiyorsunuz, burada üçgen gamepadinizde hangi tuşa denk gelmeli, kare hangi tuşa denk gelmeli, yuvarlak hangi tuş olmalı bunları belirliyorsunuz..

bu ayarları yapabilmek için; settings penceresinde mesela L2 ye tıklayın, küçük bir uyarı penceresi açılacak, gamepadinizde L2 ye tıklayın, böylece oyun sizin gamepadinizdeki L2 nin yerini öğrenmiş olacak.. bu şekilde L1-L2-R1-R2, yuvarlak, kare, x, üçgen tuşlarını tek tek tanıtın..

bu işlemleri bitirdikten sonra artık oyun sizin gamepadinizdeki tuşların yerlerini öğrenmiş olacaktır!

2.ADIM--> oyuna girdikten sonra OPTIONS/BUTTON KONFIG menusune giriyorsunuz.. resimdeki gamepad'e bir daha bakın, orada X 'e denk gelen tuşu kullanarak seçme/bırakma işlemi yapacaksınız.. hangi tuş ile ne yapmak istediğinizi seçme vakti geldi, yani kare=şut ama siz yuvarlak=şut olsun istiyorsunuz diyelim, önce SHOOT yazısı üzerine gelin, X'e basıp onu kulagından yakalayın yuvarlak üzerine sürükleyip X'e tekrar basın, onu oraya bırakmış olursunuz..

3.ADIM--> button konfig menusunde karşımıza çıkan ilk ayarlar ATTACK yapmakla ilgilidir, bu nedenle bir de DEFANS yapmakla ilgili ayarları yapmamız gereliyor.. ATTACK sayfasında hiçbirşey seçili değilken gamepadde YUVARLAK'a denk gelen tuşa basarsanız yazıların değiştiğini göreceksiniz.. yani top sizde değilken yerden kayarak topa müdahale/oyuncuya baskı gibi ayarları yaparsınız.. yine gamepadinizdeki X tuşunu kullanarak ayarları yapın..

sorusu olan/anlamayan yamacıma gelsin

• Yapay Zekanın Yanıtı

PES Futbol Oyununda Gamepad/Klavye Ayarlama Yöntemi

PES Futbol oyununun keyfini çıkarmak için gamepad veya klavye kontrollerinizi özelleştirmeniz önemlidir. İşte size yardımcı olacak kapsamlı bir kılavuz:

Gamepad Ayarları:

• Oyun menüsünden "Ayarlar" seçeneğine gidin.
    • "Kontroller" sekmesini seçin.
    • İstediğiniz kontrolleri ayarlamak için yön tuşlarını, tuşları ve tetikleyicileri kullanın.
    • "Pes Kol Ayarları" sekmesinde, sol ve sağ analog çubukların hassasiyetini ve tepkisini ayarlayabilirsiniz.
    • Değişikliklerinizi kaydetmek için "Uygula" düğmesini tıklayın.

Klavye Ayarları:

• Oyun menüsünden "Ayarlar" seçeneğine gidin.
    • "Kontroller" sekmesini seçin.
    • "Klavye" sekmesini seçin.
    • İstediğiniz kontrolleri ayarlamak için klavye tuşlarını kullanın.
    • Değişikliklerinizi kaydetmek için "Uygula" düğmesini tıklayın.

Önerilen Ayarlar:

Kontrollerinizi ayarlarken aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:

• Hareket için sol analog çubuğu, top sürme ve paslar için sağ analog çubuğu kullanın.
    • Çapraz tuşlarını veya WASD tuşlarını yön değiştirmek için kullanın.
    • Pas vermek için "X" veya "E" tuşunu, şut çekmek için "Kare" veya "Q" tuşunu kullanın.
    • Oyun stilinize ve tercihlerinize göre diğer kontrolleri ayarlayın.

İnce Ayar Yapma:

Ayarlarınızı özelleştirdikten sonra, bunları ince ayar yaparak oyun deneyiminizi iyileştirebilirsiniz. Örneğin:

• Sol analog çubuğun hassasiyetini artırarak daha hassas hareketler yapabilirsiniz.
    • Tepki süresini azaltarak daha hızlı tepki verebilirsiniz.
    • Tuş eşlemlerini değiştirerek kontrolleri daha rahat hale getirebilirsiniz.

Kontrollerinizi düzenli olarak inceleyerek ve ayarlamalar yaparak PES Futbol oyunundan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çooook sağol ama biliyordum zaten ben ama eme saygı duyalım
  • Aslında okadar uzatmaya gerek yok
    Kısaca C/Program Files/KONAMİ/Pro Evulation Soccer 6/Settings/Player 2/o boşluğa tıkla Joistiği seç

bu kadar be Açtım agzımı yumdum gözümü
  • Çok iyi olmuş. Aslında sabit konu bile olabilir belli bir süre. O kadar çok yapamayan var ki.

Konuyla alakası yok ama bana fazla tuzlu olamayan ve PS 2 koluna benzeyip yani birleşik modül olmayan bir game pad önerebilecek yardımseverleri bekliyorum
  • ucuza iyi birşey olsun diyorsan SNOPY GAMEPAD (10-15ytl sanırım)
    kaliteli birşey olsun diyorsan LOGITECH RUMBLE-PAD (50ytl civarında)

quote:

Orjinalden alıntı: cenkforce

Çok iyi olmuş. Aslında sabit konu bile olabilir belli bir süre. O kadar çok yapamayan var ki.

Konuyla alakası yok ama bana fazla tuzlu olamayan ve PS 2 koluna benzeyip yani birleşik modül olmayan bir game pad önerebilecek yardımseverleri bekliyorum
  • Aynı PC'de bır kısı Klavye bırısıde usb joystık kolla nasıl oynarım. Pes5 de oynanıyordu ama pes6 basaramadım.
  • başka bi topic de yazmıştım . görmeyenler olabilir buraya da yazıyorum.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi settings den tus kombinasyonunu yaptığımız için "space" i bir tusa atayamıyorduk.Ben bunun çaresini buldum.Normalde space e basılınca cancel yerine geçiyor ama "push any button" yazısı cıktıgında mouse ile bir kere settings penceresi dısında bir yere masaustunde tıklayıp space e basınca kabul ediyor.Benim çok canımı sıkmıstı belki yapamayanlar vardır diye yazdım...

alıntıdır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fifa 2023 Klavye Ayar Sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeısNowõmenT

Aslında okadar uzatmaya gerek yok
    Kısaca C/Program Files/KONAMİ/Pro Evulation Soccer 6/Settings/Player 2/o boşluğa tıkla Joistiği seç

• quote:

Orjinalden alıntı: BeısNowõmenT

Aslında okadar uzatmaya gerek yok

pes5 için gamepad ayarlarını yaptıgın için pes6 settings e girince gamepad ayarlanmış olarak görünüyor.. pes5 ayarları olmayanlar gamepad'i seçtikleri zaman tuşların karşılığı boş görünüyor..

al bak ben de açtım ağzımı yumdum gözümü

• Arkadaşlar pes6'da gamepad ayarlarını settings'ten yapıyorum fakat L1-L2 ve R1-R2 tuşlarının yerleri hep tam tersi oluyor. Mesela koşturma tuşu normalde r1 olmalıyken bende r2 oluyor Acaba herkestemi böyle merak ettim ama arkadaşımda herhangi bir sorun çıkmamış. Neden kaynaklanıyor bu sorun, fikri olan var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.