Şimdi Ara

PERT OLDUĞUNU BİLMEDEN ALDIĞIM ARACI NASIL İADE EDEBİLİRİM ? YARDIM LÜTFEN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
15.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chevymel1

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Geçmiş olsun, malesef etrafta çok fazla kanı bozuk insan var. Bende Bundan tam bir yıl önce buna benzer bir şekilde imzamdaki pert aracı aldım. Asliye Hukuk Mahkemesinde davada açtım satıcı hakkında. Her duruşma 3 dk sürüyor ve duruşma sonunda hakim 3 Ay sonrasına tarih veriyor. Avukat hariç sırf mahkemeye 1300 TL para yatırdım. Sonucun ne olacağıda belli değil Allah yardımcın olsun.

Zaten sırf bu yüzden millete kakalıyorlar pert aracları, adam satınca nasılsa bişey olmaz olsada 5 sene mahkeme sürer diye umrunda olmuyor, Adalet mülkün temelidir diye boşuna denmemiş, birde bu pert araç işi sırf sigorta şirketlerinin terbiyesizliği, adamlar artık nerdeyse hiçbi aracı tamir ettirmeyecekler, hemen pert ayır gitsin, pert halinide zaten bi dünya paraya satıyolar üstüne biraz daha verip arac sahibine işi bitiriyolar, pert araclarıda sanayide ustalar tekniğine uygun yapmadıkları için bu mağduriyetler oluşuyor, her zamanki gibi sistem işlemiyor, sistemi işletecek olanlarında umrunda değil bu işler, halbuki araç pert olduğunda onun şasi numarasına falan bi bilgi eklense herkes anında öğrenir aracın daha önce pert cıktığını boyle sorunlarda kalmaz

Malesef Ülkemizde adam akıllı işleyen bir tane bile kurum, sistem yok. Herşey çarpık olduğu için bundan tüm mekanizmalar etkileniyor. Ayrıca ikinci el piyasasının bu kadar kirli olması otomobil ithalatı yapan şirketlerin ve Hükümetin işine yarıyor. Vatandaş ikinci el araç alacağına lanet olsun diyip kendini sıkıyor sıfır araç alıyor.

Her sıfır araç aldığınızda bir tanede devlete hediye ediyorsunuz, otomobil şirketleri para kazanıyor. Devlet kendi bindiği dalı kesmek istemiyor o yüzden..
    Yoksa bu işi çözmek çok basit. Sigorta şirketleri tarafından perte ayrılan araçların trafiğe çıkmasını engelliyeceksin. Veyahut satış işleminde Pert yada değil gibisinden bir ibare belirleyeceksin. Bunada güzel bir yasa maddesi ekliyeceksin. Aracı alırken noter satış sözleşmesine araç pert yada değil gibi ibare olduğunu düşünün, satıcı pert değil de ve bunu satış sözleşmesinde belirttiniz. Aradan 1 yıl geçti ve siz otomobili satın almadan önce pert olduğunu öğrendiniz. Hemen o belge ile tüketici Mahkemesine gideceksiniz ve hakim bir seferde sonuç verecek.

Çözüm bu kadar basit işte ama kimsenin işine gelmediği için yapmak istemiyorlar. Hadi siz gidin Avrupada ikinci el araç alında size büyük kazadan toplanmış, arızalı, yada km düşürülmüş araç satsınlar. O satıcı bir yerlerinden asarlar vallahi.

İnsan oğlu her yerde aynıdır. Avrupalı bizden daha medeni değil aslında. Adamların kanunları gerçekten caydırıcı. zke zke dürüst olmak zorundalar. Ama bizim Ülkemiz Kanunsuz insanlar için Özgürlükler Ülkesi Denilen Amerikadan bile Daha Özgür bir Ülke..

• Arkadaşlar bizim bu forumda çok ayrıntılı işlendi..D.H. den sorun isteyin..Bir ay olmadı...isim aklımda değil.. Mahkeme karar nosu ili ve tarihi bulunsa yeter..Emsal dava...
  • Uzun zamandır forumda üzüldüğüm bir konuya rastlamamıştım. ihanet döner dolaşır bir gün kendisini bulur. Bir adliyeye gidebilirsiniz, dediğiniz gibi telefonda görüşüp önce bilmiyoruz ve sonra biliyoruz gibi dönüşümlü görüşmelerin kayıtlarını çıkarıp zararsız hatta tazminatlı şekilde geri almaya bakmanızı öneririm.

Adamlardan 14bin liranı mı almak istiyorsun 20bin geri iste ve mahkeme usuluyle ödeyeceklerini söyle ki, 14 verip kurtulalım desinler. Ama sen 14bin istersen onlar 10 verip arabayı geri alalım derler.

Geçmiş olsun...
  • geçmiş olsun hocam zor durum ama vardır bundada bi hayır diyin ve geçin hayatınızda çok daha önemli olaylar varken bunu çok düşünüp canınızı sıkmayın
  • Öncelikle cok geçmiş olsun. Yeri yurdu belli olmayan kişilerden araba almanın ne kadar riskli oldugunun en güzel örneğidir bu herkez iyice okusun aynı hataya dusmesın. Herkez forumda atıp tutuyor galericiden araba alınmaz diye hic olmassa galerıcının yeri yurdu belli böle durumlarda tepesine binebilir alıcı.
  • Oncelikle cok gecmis olsun. Forumda bu sekilde dolandirilan bazi arkadaslar var (km dusuk olan biri dava kazanmisti isterseniz o arkadasla iletisim kurun) veya bir avukata danisin.

7-8 ay once bir mercedes e 200 ariyorduk bir tane bulduk ustamiza goturduk km yaklasik 225000 deydi (ekranda yazan) fakat ustamiz kontrol ettikten sonra bu arac daha fazla dedi. Bizde araci alip satan kisinin surekli goturdugu mercedes servisine goturduk (aydoganlar -sasmaz) ordaki arkadas bilgisayardan eski dokumlerini gosterdi ve 2 onceki servis kaydinda aracin km 350000 gibi bisey gozukuyor Yani aradaki farkida ekleyince arac 400000 kusur kmde. Biz vazgectik saticiya begenmedigimiz soyleyip ayrildik aracin km si sukadarmis demedik.

Bunu sunun icin yazdim 2 el arac alirken aracin hem tramer sorgusu hem servis kayitlari hem isinin ehli bir ustaya baktirma bunlari yapmak gerekiyor. Aydoganlar bu islem icin 50 tl istedi yani 50000 lik arac alirken 50 tl nin lafi olmamali.

• ARacı galeriye ver pert olduğunu söyleyerek tabiki.Taıdık galeri olurs daha iyi olur onlar satarlar.
    En azından vicdanın rahat eder.
    Yada oto kiralama işi yapan tanıdığın varsa ver aracı aylık üç beş al zararı çıkart.
  • maddi durumun uygunsa sonuna kadar git derim..maddiyat uygun değilse Allaha havale et.. pert olan arabanı sat,2000-3000 bin lirayı gözden çıkar..aynı hataya düşmemek yeni alacak olduğun araç için 150-200 liraya kıy ve adam akıllı bir serviste baktır sonrada gönül rahatlığıyla binersiniz ailecek arabanızı..yoksa araba kapının önünde durdukça senin psikolojin bozulur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tttnet.net -- 19 Aralık 2011; 13:29:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Hocam plakayi 5664 mesaj at ne yaziyor

+1
  • geçmiş olsun gidebildiğin kadar git bence hukuk yoluna başvur derim davanı aç derim böyle olmazsa be şerefsizler dizboyu alır gider ben senin yerinde olsan anayasa mahkemesine kadar giderim ayrıca ikinci elinde yasal hakları var tekrar geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzaffersan

geçmiş olsun hocam zor durum ama vardır bundada bi hayır diyin ve geçin hayatınızda çok daha önemli olaylar varken bunu çok düşünüp canınızı sıkmayın

ne diyorsun sen arkadasim adamin milyarlari gitmis sen bosver düsünme gec git diyorsun bu kadarda mantiksiz bir yorum yapilmazki bos yorum yapacagina empati yap.
  • geçen hafta bende 2. el araç aldım empatimide yaptım ne dememi bekliyorsun git adamı bul vur olmadı intihar et mi diyim saçma sapan konuşmayın dünyada sağlıktan önemli hiç birşey yoktur gerisi saten tekrar kazanılır boş boş konuşup durma insanlara moral vermesini öğren.
  • Burada sele suya gitmiş bir durum yok. Bütün yollar açık. Önce noterden ihtarname ....Sonra hemen savcıya gidip dolandırıldım işte evraklarım diyecek.NİTELİKLİ DOLANDIRICIK . Açık görülüyor..Savcı gerekeni yapar....Orada boş çıkarsa bir avukata verip dava açacaksınız..parayı yasal faizi ile birlikte alıyorsunuz..Yukarıda çok geniş yazdım..Ah vah çekip boyun büküp beklemek neki ?...Kanun yolu açık..Ve bütün kanunlar sizden yana..Hakkınız aramayı bilin..Çakallara yem olmayın...Bunu yazıyorum.Karar izin..Para sizin...Saygılarımla...
  • Arkadaşlar yakın zamanlarda benimde aynı olay başımdan geçti araç alacakların dikkat ile okumasını isterim. Aracı İzmirden aldım. Araçta PERT kaydı yok diye özellikle yazılmıştı. 5664 mesaj attım tertemiz idi olmadı Şase ve motor numarasını aldım. Ama sonuç TRamerden değişmedi Tertemiz idi. Ben Aracı almaya gitim Servis çok uzaktı Sanayide bir ustaya götürelim dedik Götürdükde Mekhanikde hiçbirşey yoktur.
    Sonra Kaportaya baktırmak için bir ustaya girdik sağına soluna baktı değişen yok fakat birkaç yerinde boya var dedi. Ben yinede emin olmak için Sigortacı arkadaşımı aradım Oda birşey görünmüyor deyince Bizde güvendik ve aracı aldık. Ben Aracı aldım Geldiğimde hemen Sigorta yaptıracaktırm birde baktık ki x sigorta şirketinden aracın PERT kaydı var. Arkadaşa sordum nasıl olur sana sordum diye . Oda şaşırdı neyse biz aracı başka sigorta firmasından kasko+sigorta yaptırdım. Ama ben pinpirikliyim biraz aracın geçmişini öğrenmeye karar verdim. Sanayide arkadaşlar vardı ona götürdüm. Bilgisayara taktılar Ön sürücü Airbag tamir görmüş ve tüm emniyet kemerleri fişekleri patlak çıktı. Araç öncen nasıl bir kaza yaptıysa bu hale gelmiş idi. İşin ilginci Aracta hiç değişen yoktu ama araç komple boyalı çıktı. Tavanda oynanmış aracın heryeriyle oynanmış idi. Beynimden sıcak sular döküldü Hayatımın en kötü günlerini geçirdim. Uykularım kaçtı . İçimden araca binmeyi bırak görmek bile istemiyordum. Galeriye götürdüm aldıgımın 4 bin tl altına aracı sattım. Benim zararım oldu ama banada iyi bir ders oldu. Meğer kaportacı Tanıdıklarıymış sonrasında anladaım. Kendisinide aradım araç Pert miş dedim aaa bilmiyordum vs. hikayesi oldu gitti. Ben Hakkımı helal etmedim. Kimse parayı kolay kazanmıyor. Buradan çıkan olay şu

- 5664 çok güvenmeyin
    - Tramer kayıtlarında kazalar çımayabiliyor Bununda bir çözümünü bulmuşlar.
    - Kesinlikle aracı servise götürün.
    - Satan doğruda söylese kesinlikle inanmayın. Serviste ustalara kontrol ettirin.
    - Komple Boyalı araçlarda dikkatli olun boşuna araç boyanmaz.
    - 7-8 parça boyalı araçlara dikkat edin. Aracı saysan zaten 8 parçası var. Kelime oyunu yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uwe -- 19 Aralık 2011; 19:31:50 >

• Kanı bozuklar ne istersiniz vatandaşın zar zor biriktirdiği paradan
  • iyi yapmışsin sigorta şirketi telefon konuşmalarını kaydediyorsa onu iste olmazsa adamları sıkıştır tehtit et işe yarar böyle sahtekarlara
  • Yetkili servisin önemi burada ortaya çıkıyor...
  • Geçmiş olsun.Çok can sıkıcı bir durum.
    Ben de bu aralar araba almaya niyetliyim.Demek ki dikkatli olmak gerekirmiş.
    Burda söylenenleri harfi harfine yerine getirecem.
    Bu insanlar bir gün psikopat bir insana denk gelecek ki akılları başlarına gelsin.
  • BUGUN ARCI SATIN ALDIĞIM O ADAMIN GEMAXGAYRİMENKÜL GEBZE MERKEZDE Kİ YERİNE GİTTİM.ADAM İÇERDEYDİ.

NEYSE NEZAKETİ ELDEN BIRAKMADAN OTURDUMM YÜZÜNE ANLATTIM .KAÇ DEFA ARADIM ACVAMADIN BEN SENİ BİRAZDAN ARAYACAĞIM DEDİN 3 GÜN GECTİ ARAMADIN YA AL ARABANI VER PARAMI YA DA PERT DEĞERİNDEN SATMISGİBİ 3,000 TL GERİ VER BEN KABULUM DEDİM.ADAM GAYET PİŞKİN BENDE 500 BİN TL PİAYASADAN ALACAKLIYIM DAVALARIM VBARİSTERSEN SEN DE ZATEN İHTARNAME CEKMİŞSSİN AC DAVANI NE CIKARSA SONUC RAZI GELİRİZ DEDİ.BENDE BU DAVA İÇİN HARCAYACAK ZAMAN VE PARAMIN OLMADIĞINI VİCADANEN BANA YANIT VERMESİNİ İSTEDİM. ODA BENDE ARACI 1 SEN ÖNCE ALDIĞIM ARKADASIMA SORDUM SU AN YURT DISINDA 8 OCAKTA DÖNECEK O GELSİN MUTLAKA O VERİŞR BENDE VERRİM SANA BİŞEYLER AYARLARIZ DEYİP ÇOCUK KANDIRIR GİBİ BENİ SAVDI BASINDAN.
    NE KADAR ISRAR ETİYSEMDE NE KADAR DİL DÖKTÜYSEMDE ADAMIN PİŞKŞN YUZU HİÇ DEĞİŞMEDİ.

AMA ARACI STARKEN TAKINTIĞI BABACAN TAVIR BAMBASKA İDİ. NEYSE ARKADASLAR UZUN LAFIN KISASI ARAC BENDE KALDI ALDIĞIM EN PAHALI DERS OLDU.

• büyük geçmiş olsun zararın neresinden dönersen kardır bir galeriye durumu belirterek üç beş aşağı ver kurtul içine siniyorsada sorunsuzsa bin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.