Şimdi Ara

Pert araçta Araç değer kaybı davası istenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün kaza yaptım konu açtım. Bugün aracım sanayide acil işlem sağlamam gerek, şimdi aracımın değeri 42.000 tl falan. Bana sigorta şirketi perte çıkarsa 35.000 tl civarı ödücek. Peki aradaki farkı perte çıkan araç için değer kaybı davası açabilir miyim?

Yani şuan aracımı onarım yaptırıp aradaki zararım için değer kaybı davası mı mantıklı yoksa aracımı perte çıkarmak mı?

• İlk iki teklife itiraz et. Üçüncüyü kabul edeceksin çünkü piyasaya göre iyi fiyat vermiş olacaklar.

Google üzerinden “kasko teklif reddi” diye aratırsan veya forum üzerinden.... bolca bilgiye ulaşacaksın.

Az araştır güzel dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

İlk iki teklife itiraz et. Üçüncüyü kabul edeceksin çünkü piyasaya göre iyi fiyat vermiş olacaklar.

Google üzerinden “kasko teklif reddi” diye aratırsan veya forum üzerinden.... bolca bilgiye ulaşacaksın.

Az araştır güzel dostum.
    Ustam konuda belirtmeyi unutmuşum %100 karşı taraf suçlu onun trafik sigortası yaptırcak aracı. Şimdi benim araç değeri 42.000 tl onun sigortası perte çıkardı 36.000 tl ödedi diyelim bana. Peki aradaki zararım için dava açabilcek miyim? İnternette okuduğumda perte çıkan araçlara değer kaybı davası açılmıyor diyolar?
  • aracınız pert olursa zaten sigortadan para alıyorsunuz daha neyin parasını alacaksınız aracınız pert yerine tamir görürse alabilirsiniz

• Demek istenen araç başına 36 bin lira ödeme oluyor arada kalan farkı kim ödeyecek? Ben de merak ediyorum. Böyle durumlarda ne olacak.
    Trafik sigortası daha çok insan sağlığı için düşünülmüş.

Otomobil Trafik Sigortası Teminatı 2019 (Sürücü dahil 9 koltuk)
    Araç Başına Maddi Giderler 36.000
    Kaza Başına Maddi Giderler 72.000
    Kişi Başına Sağlık Giderleri 360.000
    Kaza Başına Sağlık Giderleri 1.800.000
    Kişi Başına Sakatlanma Ve Ölüm 360.000
    Kaza Başına Sakatlanma Ve Ölüm 1.800.000
  • zkurt86 kullanıcısına yanıt
    70000 arabayı hatanızdan perde çıkardınız
    aracın hurdasına 20000 verdiler
    70000–20000-36000=14000 tl sizden çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: zkurt86

Demek istenen araç başına 36 bin lira ödeme oluyor arada kalan farkı kim ödeyecek? Ben de merak ediyorum. Böyle durumlarda ne olacak.
    Trafik sigortası daha çok insan sağlığı için düşünülmüş.

Otomobil Trafik Sigortası Teminatı 2019 (Sürücü dahil 9 koltuk)
    Araç Başına Maddi Giderler 36.000
    Kaza Başına Maddi Giderler 72.000
    Kişi Başına Sağlık Giderleri 360.000
    Kaza Başına Sağlık Giderleri 1.800.000
    Kişi Başına Sakatlanma Ve Ölüm 360.000
    Kaza Başına Sakatlanma Ve Ölüm 1.800.000
    sizden para falan çıkmaz, 36 bin teminatı var diyede 36 bin ödeyecek diye birşey yok.
    Aracınız pert oldu. 50 bin diyelim değeri.
    Aracınızın pert halini alan vatandaş 20 bin teklif verdi diyelim. sigortanın cebinden 30 bin tl çıkar. Bu şekilde olursa kusurlu tarafa rücüda olmaz.
    Ama pert aracınızın sovtaj bedeli 10 bin tl olarak geldi. sigortanın cebinden 40 bin tl çıkar. bu durumda sigorta teminatı 36 bin olduğu için aradaki 14 bin tl'yi sigortalıya rücü edeceklerdir.
    siz aracınızın bedelini bilirsiniz. geriye kalan işler sigorta şirketi ve sigortalıya kalır. teminatı aşan durumlarda, teminatı aşan kısımdan kusurlu tarafın sigortalısı sorumludur.
    trafikte pahalı araçlara çarpmamaya çalışın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 27 Nisan 2019; 18:0:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

70000 arabayı hatanızdan perde çıkardınız
    aracın hurdasına 20000 verdiler
    70000–20000-36000=14000 tl sizden çıkar
    Aracı pert olandan değil, kusurlu tarafa rücü ederler. Tazminat sahibini ilgilendirmez.
    o zaman 500000 lik arabası pert olan ne yapacak? cebinden mi ödeyecek yüzlerce binlirayı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 27 Nisan 2019; 18:0:8 >
  • Sigorta konusunda uzman bizi aydınlatabilir. Onu ekledim mesaja.
    Karşı tarafın sigortası 36 bin üstünü vermiyorsa ve kaskomuz yoksa çarpandan o parayı almak zor. Şahincilerin parası olsa arabayı değiştirir.
  • dostum pert diyoruz tamir değil.
    Pert durumunda sovtaj girer işin içine.
    Pert ayrı tamir ayrı. Her iki durumda kusursuz tarafın cebinden çıkmaz.
    Çok mu karışık anlatıyorum?

Ek olarak İMM sigortası var ise ya da kasko olup teminatta imm var ise yine kusurludan para çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 27 Nisan 2019; 19:0:50 >
  • zkurt86 kullanıcısına yanıt
    çarpan adamı bulup para istemiyorsunuz, çarpanın sigortası ödüyor sonra sigorta gidip çarpanı çarpıyor.
  • Geçmiş olsun ,

trafik sigortası kaskonuz yoksa 36.000 liraya kadar ödeme yapar.

Üzerinde kalan tutarı aracınız perte çıkarsa karşı taraftan resmi olarak talep edebilirsiniz.

Onarım ile uğraşmanızı önermem , ağır hasarlı sayılıp tüm tutarı almanız daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

Geçmiş olsun ,

trafik sigortası kaskonuz yoksa 36.000 liraya kadar ödeme yapar.

Üzerinde kalan tutarı aracınız perte çıkarsa karşı taraftan resmi olarak talep edebilirsiniz.

Onarım ile uğraşmanızı önermem , ağır hasarlı sayılıp tüm tutarı almanız daha iyi olur.
    Ağır hasarlıdan kastınız pert mi? Yani ağır hasarlı sayılıp tüm tutarı almak nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

sizden para falan çıkmaz, 36 bin teminatı var diyede 36 bin ödeyecek diye birşey yok.
    Aracınız pert oldu. 50 bin diyelim değeri.
    Aracınızın pert halini alan vatandaş 20 bin teklif verdi diyelim. sigortanın cebinden 30 bin tl çıkar. Bu şekilde olursa kusurlu tarafa rücüda olmaz.
    Ama pert aracınızın sovtaj bedeli 10 bin tl olarak geldi. sigortanın cebinden 40 bin tl çıkar. bu durumda sigorta teminatı 36 bin olduğu için aradaki 14 bin tl'yi sigortalıya rücü edeceklerdir.
    siz aracınızın bedelini bilirsiniz. geriye kalan işler sigorta şirketi ve sigortalıya kalır. teminatı aşan durumlarda, teminatı aşan kısımdan kusurlu tarafın sigortalısı sorumludur.
    trafikte pahalı araçlara çarpmamaya çalışın

Alıntıları Göster
    Kardeş beni aydınlatırmısın. Şimdi ben kaza yaptım olayı biliyorsun. Aracımın değeri 45.000 tl karşı tarafın trafik sigortası karşılıcak. Pert oldu diyelim normalde maksimum 36.000 tlye kadar trafik sigortaları karşılıyor die biliyorum. Bana sigorta 36.000 ödüyor aradaki 9000 tllik fark için ben kişiyi dava mı ediyorum? Yoksa sigorta değeri neyse aracımın ödüyor gerisini ondan mı alıyor?

Yada başka bir değişle aracım onarıldı değer kaybı oldu 45.000 tllik aracımın fiyatı oldu 30.000 tl, 15.000 tllik değer kaybı zararım var. Bunu karşı tarafdan mı alıyorum yoksa trafik sigortasından mı?

Yani anlıcağın bu 36.000 tllik ödeme kısmı tam olarak ne oluyor?

• Kauris kullanıcısına yanıt
    Evet pert olmasıdır sayın hocam.

Hiç uğraşmayın , direkt acenteniz sizin yerinize görüşsün ve aracınızın bedelini alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kauris

Kardeş beni aydınlatırmısın. Şimdi ben kaza yaptım olayı biliyorsun. Aracımın değeri 45.000 tl karşı tarafın trafik sigortası karşılıcak. Pert oldu diyelim normalde maksimum 36.000 tlye kadar trafik sigortaları karşılıyor die biliyorum. Bana sigorta 36.000 ödüyor aradaki 9000 tllik fark için ben kişiyi dava mı ediyorum? Yoksa sigorta değeri neyse aracımın ödüyor gerisini ondan mı alıyor?

Yada başka bir değişle aracım onarıldı değer kaybı oldu 45.000 tllik aracımın fiyatı oldu 30.000 tl, 15.000 tllik değer kaybı zararım var. Bunu karşı tarafdan mı alıyorum yoksa trafik sigortasından mı?

Yani anlıcağın bu 36.000 tllik ödeme kısmı tam olarak ne oluyor?

Alıntıları Göster
    Sizin muhatabiniz sigorta sirketidir. Sizin araba sahibiyle isiniz yok. Limit asimi durumlarda sigorta sirketi arac sahibinden alir.
    Siz kimseye dava acma, para isteme durumunuz yok.
    Sigorta sizin paranizi tam olarak oder daha sonra limit asimi var ise sigorta kendisi arac sahibinden ister.
    Bilende bilmeyende yaziyor forumda ne yapacaksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 30 Nisan 2019; 15:6:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.