Şimdi Ara

Person of Interest (2011 - 2016) (573. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.503
Cevap
106
Favori
320.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 571572573574575
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fulton

    An itibariyle 3. sezon finalini bitirdim 4. sezona geçiyorum. Dizi harika, müthiş ilerliyor. İzlediğim en iyi yabancı diziler arasına girdi bile. Her bölüm ve sezon üstüne koyarak gidiyor.

    Yeni başlayanlar sakın ilk 3-4 bölümü izleyip bırakmasın. Özellikle 1. sezonu sabırla izlesinler kesinlikle değecek. Ben artık bundan iyisi olmaz dedikçe daha iyi bölümler izliyorum.

    Alıntıları Göster
    Ve bugün itibariyle diziyi bitirmiş bulunuyorum. Şimdi gelelim genel değerlendirmelerime.

    Öncelikle diziyi izlemeyenlere veya başlayıp da yarım bırakanlara (özellikle 1. sezonda) birkaç şey söyleyeyim:

    Arkadaşlar dizinin 1. sezonu aslında kötü falan değil. 1. sezonda özellikle ilk 3-4 bölümü izleyip "kötü" diyenler gerçekten bence bu diziye saygısızlık yapmış olurlar. Sadece biraz daha giriş sezonu kıvamındadır. Ve şunu da söyleyeyim dizinin konusu epey derin olduğundan ve birden fazla da yan karakter/yan hikaye olduğundan başka nasıl giriş yapılabilirdi diye düşünüyorum ve aklıma bir şey gelmiyor. Emin olun sizin önemsemediğiniz, 1. sezondaki bazı olaylar, bazı kurtarılan kişiler (burayı spoiler'a almıyorum, gerek yok) ilerleyen sezonlarda ve dizinin sonlarında ana karakterler ve ana hikayeyle bağlantılı olabiliyor. Her şeyi geçtim sadece düz bir şekilde bile izleseniz 1. sezon aslında sıkıcı ilerlemeyen, yine sürükleyiciliğe sahip bir sezon.

    Zaten 1. sezonu izleyen, az-çok dizi izlemesini bilen biri bu dizinin arkasında çok derin bir hikaye olduğunu hisseder. 1. sezon zaten bunun sinyallerini izleyiciye net bir şekilde veriyorlar. Buna rağmen trip atıp da bırakanlara diyecek bir şey bulamıyorum. Ben bu diziden önce bunun kadar uzun olarak Breaking Bad'i izlemiştim, o dizide sürekli sıkıldığımı hatırlıyorum. Bu dizide insanı kendine çeken müthiş bir sürükleyicilik var.

    Hiç mantık hatası, saçma yerler yok mu? Oldukça var, özellikle son sezon ve bazı ara yerlerde (mesela şu malum uçaklı bölüm, izleyenler hatırlar) mantık hataları göze çarpıyor ama dediğim gibi normalde başka bir dizide olsa insanı rahatsız edecekken bu dizide emin olun hiç rahatsız etmiyor. Dizinin felsefesi, verdiği mesajlar ve kurgunun işlenişi çok iyi olduğundan diziden kopamıyorsunuz isteseniz de.

    ---

    Şimdi finalden bahsedecek olursam... Anlamayanlar olmuş (diziyi izlerken an be an her bölüme ait yorumları okudum), kendimce anladığım kadarıyla açıklayacak olursam:



    -Greer, kendini bilerek öldürtmedi. Samaritan'ın planıydı. Greer neden Finch'i direk öldürmedi diye sitem edenler olmuş buna istinaden açıklamak istedim.

    -Finalde sürekli John'un ölmesini eleştirenler olmuş. Bence bu arkadaşlar hiç dikkatli izlememişler. Dizide çoğu kez ve hatta sonlarında yine John'un hep sayılı günleri kaldığından bahsediliyordu. Nedir bu derseniz, John zaten Jessica'nın ölümü üzerine bir çıkmaza girmişti ve ayrıca CIA tarafından da aranıyordu, her an yakalanıp öldürülecekken Finch ona elini uzatıp bir amaç veriyor, yani aslında Finch, John'un ömrünü 4-5 sene daha uzatmış oluyor sadece, yoksa John'un sonu zaten her türlü belliydi. Bunu makinesiz dünyayla ilgili simülasyonlarda da göstermişlerdi, Finch'in iş teklif ettiği gün John ölmüş oluyordu. Belki de makine bunu ön gördü ve Finch kasten John'a iş teklifi yaptı hikayenin başında.

    Yani John'un ölmesi oldukça mantıklıydı, gereksiz duygusallık yapıp sitem etmenin anlamı yok, hikayeye bağlı kalmaları hoş olmuş. Zaten 5x12'deki simülasyonlarda kimin öleceği, kimin kalacağı az çok gösterilmiş oldu.

    -Bundan tam emin değilim ama sanırım makine Finch'ten bile saklayarak kendi yedeğini alıp en sonda tekrar çalışmaya başladı. Yani Finch makinenin tamamen öldüğünü sanıyor sanırım. Makine hedefi ve amacı doğrultusunda hareket etmeye devam etti galiba.


    Tüm bunların dışında çok net söyleyebileceğim bir şey var, bu dizi çok rahat en az 2 sezon daha devam edermiş. Zaten sonu da biraz açık uçlu bırakılmış. Keşke Netflix falan alsa.

    Böyle bir dizinin saçma sapan reyting uğruna bitirilmesi çok saçma. Genelde böyle şeyleri bizim yerli dizi sektöründe görürdüm, biraz da şaşırdım doğrusu. Genelde bizde kaliteli yerli diziler hemen reyting yüzünden iptal edilirdi.

    Sezonları kendimce sıralayacak olursam (ki bunu yapmak da epey zor, hepsi birbirinden güzel)

    3 = 4 > 5 = 2 > 1


    Olası dizinin devam etmesi durumunda elde bir sürü malzeme var. İnşallah devamı gelir bu dizinin. İzleyin, izlettirin.

    Ve son olarak şu şarkıyı bırakayım:





  • CBS yerine başka bir ulusal kanalda olsaydı bu dizi rahat 10 sezon sürerdi,ama CBS'e son sezondaki 6,1 milyon ortalama rating bile yetmedi.Gerçi 4.sezonda ortalama 9,4 milyon ratingi vardı.Muhtemelen son sezonda bu ciddi düşüş nedeniyle kanal diziyi bitirdi...
    https://tvseriesfinale.com/tv-show/person-interest-season-five-ratings/
  • Sırf mesaj yazmak için giriş yaptım, efsane bir dizi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lundmark -- 29 Ekim 2019; 14:35:28 >
  • Keşke reboot atılsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özledik Reese reyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forever Support

    özledik Reese reyiz
    Reboot bekliyoruz halen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir delilik yapıp diziye tekrar başlayayım dedim açtım 1. bölümü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasiliKalanCtrl -- 15 Şubat 2020; 22:20:32 >
  • Gece gece aklıma dizinin finali düştü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoJack Horseman kullanıcısına yanıt
    Yanliz degilsin bro. :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni bu hayatta şu diziye tekrar başlamak kadar mutlu eden birşey yok...
  • Ben de bir ara tekrar başlayacağım. Henüz elimdekileri bitiremedim işte... :(
  • Evde zaman geçirmek zorunda olduğumuz bu günlerde 5. sezonu tekrar izledim. Yok böyle bir dizi gerçekten. İzlenebilecek en iyi diziler arasında kesinlikle. Karakterlerin hepsi birbirinden iyi. İzlemek isteyip de dizinin uzunluğundan dolayı çekinen varsa başlasın hemen pişman olmayacaksınız

  • son sezona fringe kadar iyi değil diyordum ama bitince üzüldüm be özellikle son 2 sezon. başlarda, sonraki bölümü izlemeye pek itmiyordu dizi ama sonradan daha çekici olmaya başladı. her ne kadar finale hazırlık için giriş uzun tutulsa da bence dha kısa olmalıydı.
  • Arkadaşlar ilk sezonu bitirdim dizi kötü değil ama her bölümde ayrı macera oluyor. 2. Sezon da böyle devam edecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joker00 J kullanıcısına yanıt
    Yıllar evvel ben de aynı sebepten bırakmıştım geçen sene falan tekrar baştan başladım, kesinlikle değdi. Her şey oturuyor sonraki sezonlarda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoJack Horseman

    Yıllar evvel ben de aynı sebepten bırakmıştım geçen sene falan tekrar baştan başladım, kesinlikle değdi. Her şey oturuyor sonraki sezonlarda.
    Anladım izleyeyim o zaman teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The man in suit.takim elbisenin barneyden daha cok yakistigi adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maestro725

    The man in suit.takim elbisenin barneyden daha cok yakistigi adam




  • Dizinin konusunu yorum atılanlar listesinde görünce hayırdır bir gelişme mi var reboot mu geliyor acaba diye geldim. Ama umduğumu bulamadım. :/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzleyebileceğimiz bir platform da var mı şu anda? malum dizi sitelerinde birşey izlemek için kırk takla atıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 571572573574575
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.