Şimdi Ara

Person of Interest (2011 - 2016) (572. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.503
Cevap
106
Favori
320.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 570571572573574
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4. sezonu da bitirip son sezona geçtim. Genel olarak 3. sezonun birkaç tık altında kalsa da son 2 bölüm ile harika bir sezon finali yaptı.

    Elias'a üzüldüm. İlk andan son ana kadar harika bir villian olmuştu. Brotherhood'u biraz abartı buldum, Dominic'e ısınamadım. Tabi tüm bunların yanında Shaw konusunda biraz daha kalmalıydı dizi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her ne kadar çok sayıda mantık hatası barındırsa da efsaneler arasında yerini almış bulunmakta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoJack Horseman

    4. sezonu da bitirip son sezona geçtim. Genel olarak 3. sezonun birkaç tık altında kalsa da son 2 bölüm ile harika bir sezon finali yaptı.

    Elias'a üzüldüm. İlk andan son ana kadar harika bir villian olmuştu. Brotherhood'u biraz abartı buldum, Dominic'e ısınamadım. Tabi tüm bunların yanında Shaw konusunda biraz daha kalmalıydı dizi.
    Hocam devam edin, özellikle beşinci sezonun ilk bölümünün ilk 5 dksı efsanedir benim gözümde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu kadar izledim hocam zaten şurda 10 bölümüm kaldı bitirmeden bırakmam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve diziyi bitirdim. Gayet güzel final oldu. İzlediğime memnun oldum, en sevdiğim dizilerden biri oldu. Sezonları da 3-4-5-2-1 şeklinde sıralayabilirim.


    John



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 23 Mayıs 2019; 20:54:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı bölümleri basit, bazı bölümleri oscarlık dizi. İyi bir konuyla filmi çekilse efsane olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoJack Horseman

    Ve diziyi bitirdim. Gayet güzel final oldu. İzlediğime memnun oldum, en sevdiğim dizilerden biri oldu. Sezonları da 3-4-5-2-1 şeklinde sıralayabilirim.


    John
    Gelmiş geçmiş olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final çok etkiledi beni, ağlattı vallahi. Bölümleri izleyip silerim hep, bunu silmeye elim gitmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoJack Horseman

    Final çok etkiledi beni, ağlattı vallahi. Bölümleri izleyip silerim hep, bunu silmeye elim gitmiyor
    Ne yazık ki finali bu kadar iyi bitiyor hocam. Keşke tekrardan başlasa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu dizinin yayın haklarını Netflix Türkiye alsa da tekrardan başlasak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Keşke dizi sıfırlanıp yeniden başlasa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-809FC2E19 -- 29 Haziran 2019; 12:27:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kadro aynı tür roller ile yeni bir proje yapsa keşke Üşüyoruz Harold reyiz
  • Yaratıcısı ve senaristi Jonathan Nolan tarafından işlenen Person of Interest, polisiye türünü işlese de aslında makineleşme kavramını son derece iyi şekilde aktarır. Zengin bir kişilik olan Harold Finch'in, eski bir ajan olan ve her şeyini kaybetmiş kişi olan John Reese'e teklif götürmesiyle başlıyor aslında her şey. İlk bölümlerde bağımsız halde peşinden koştukları hayatlardan sonra artık yavaş yavaş HR, Samaritan, çeteler gibi ana konulara kucak açarak ilerliyor.

    Tüm bunların yanında aslında anlattıklarıyla, işaret ettikleriyle dinsel kavramlara ne denli mesajlar verdiğini görmek pek de zor değil diye düşünüyorum.


    Harold Finch dizide net olarak tanrıyı oynayan kişidir. Ne olursa olsun yazılı kuralları varmış gibi içinde olduğu prensipleri vardır ve sürekli olarak insanları kurtarmanın düşüncesindedir. Makineyi tasarladıktan sonra ona insani bilinç kavramlarına benzer kavramlar öğretmeye çalışırken aynı zamanda onu dizginlemeye çalışan bir babadır. Birçok kez makinenin, kodlarını hiçe sayarak Admin'e karşı geldiğini, hatta serverlarını bile yakmaya çalıştığına şahit olduk. Bu durumlarda her zaman Finch, makineyi al aşağı etti. Kendisine baş kaldıran bir tasarıyı çeşitli şekillerde eğitmeye çalıştı. İşte bu aslında Tanrı'nın, İsa'dan önce diğer kavimlere vermiş olduğu cezaların bir yansımasıdır. Ne olursa olsun kurallara uymayıp baş kaldıran yapıyı her zaman al aşağı etmiştir Harold Finch. Herkesi izleyen bir makine programlarken ilkte niyeti insanları kurtarmak değildir. Makineyi, devletin teröristleri yakalama amacıyla kullanımı için tasarlamıştır. Nathan öldükten sonra onun gayesini yerine getirebilmek için böyle bir kılığa girmiştir Harold. Nathan karakteri bu açıdan çok önemli tabii ki. Makine, önceleri sadece terörist programı olacakken, bombalı bir saldırıda hayatını kaybetmesi seyri değiştirmiştir. Biliyoruz ki Nathan, Harold'a her zaman insanları kurtarmamanın bencillik olacağını söylüyordu. Nathan'ın ölümünden sonra Harold, artık tam da istediği şekilde yoluna devam etti. Nathan burada Vaftizci Yahya rolünü üstlenmiştir. İsa'yı yani makineyi olması gerektiği gibi bir konuma getirmenin öncüsü olmuştur.

    Makineye birçok defa 'she, god' gibi tanımlar getirilse de onun her zaman 'sıfatsız' bir varlık olduğunu dizi boyunca kabul ederiz. Bütün insanlığı gözetir. Ve babasının ona verip, anlamlandırdığı işaretler dahilinde tehditleri numaralandırarak babasına iletir. Samaritan karşısında yedeklerini bir çanta içerisine yerleştirir. Aslında bu İsa'nın tabutudur. Root öldükten sonra, onun sesiyle ekibe seslenmiştir. Bunun nedeni de bana göre İsa dirildikten sonra onu ilk olarak gören bir Mecdelli Meryem olmasından dolayıdır. Fahişe diye adlandırılken bile İsa ile dost olmuştur Mecdelli Meryem. Root, hiçbir zaman inancını yitirmemiştir makineye karşı. Herkes şüpheye düşerken o her zaman dirayetli davranmıştır. İşte bu dirayet, makine kendini yedeklerinden tekrardan diriltirken ölmüş olan Root'un sesini alarak şekillenmiştir. Makine yok olma tehlikesi de geçirir, acı da çeker. Fakat ona inananların dirayetiyle her zaman varlığını sürdürebilmiştir. Root'un, Shaw ile arasındaki ilişki ve erkeklerle ilişki içerisinde olmamaları anaerkil bir düzene vurgu yaparken aynı zamanda bakirelik işaretçisidir.

    Gelelim en önemlilerinden olan Dört İncilci Yazar konusuna. Matta - Markos - Luka - Yuhanna

    Matta'nın sembolünün insan olduğunu düşünürsek buraya en uygun kişi tabii ki Fusco. Kirli bir geçmişi vardır fakat herkes tarafından sevilir. Böyle bir geçmişinin olması tabiri caizse göze batmaz bile. Fusco aslında bizdendir, bizim görüntümüzü almış dizideki elçilerden bir tanesidir diyebiliriz.

    Markos ise burada Carter. Kanundan çok çalışmayı umursayan, aslan görünümlü karakter. Sürekli ekibe hizmet edenlerden biridir.

    Luka ise Shaw. Çok ilginçtir ki, Luka'nın da doktor olduğu düşünülmektedir. Shaw karakterinin tıp geçmişini düşündüğümüzde direkt olarak bu eşleştirmeyi yapabiliriz. Dizinin sonunda Bear'ı alıp yalnızlığına çekilmesi ise sembolü olan buzağının, dizideki köpekle gerçekleşmesindendir.

    Ve gelelim Yuhanna'ya. İncil karşılığının da 'John' olduğu düşünülürse çok olasıdır. Diğerlerinden ayrı olarak Yuhanna, Mesih'i yukardan gelen kişi, Tanrı'nın oğlu olarak düşünmektedir. Yani hem makine adına yaptığı fedailik hem de Finch'e karşı olan çobanlık görevini mükemmel bir şekilde yerine getirmiştir.

    Latince adlandırılmış olan Elias, İlyas peygamberin ayağıdır. İsrail Krallığı'nın Kuzey bölgesinde yaşadığı tahmin edilmekle beraber, Elias'ın da bir zamanlar New York'un söz sahibi olduğu düşünülürse tam olarak böyle bir görü elde edebiliriz. Her zaman Elias, karakterler adına bir siper görevi görmüş, birbirlerine olan can borçları sayesinde sürekli olarak yardımlaşarak vefalarını ödemişlerdir.

    Samaritan burada net olarak günümüzdeki Samirilerin koludur. Diğer öğretilerden farklı olarak Yahudi-dışılık benimsemiş ve tamamen farklı kurallar edimlemişlerdir. Yahudi ya da Müslüman oldukları anlaşılmaz. Zaten dizide de Yahudiye kralı Pontus Pilatus kılığındaki Greer'i fedai olarak kullanırken Gabriel Hayward yani Cebrail figürü olan küçük bir çocuğu sözcüsü ilan etmiştir. Bu ikilem aslında yaratılan Samaritan adlı yapay zekanın Samiri (Samaritan) toplumu ile yaratılan ikiliğin bir benzeri olmasından ileri geliyor diye düşünüyorum. Çünkü bu topluluk dinlerine son derece bağlıdır. Samaritan kavramının makineyi ne kadar zorladığını da düşünürsek aslında bu tapınma olayı burada gerçekleşir.

    Bizim dizi ve filmlerden alışık olduğumuz New York ise burada farklı tamamen. Çetelerin esir aldığı, gürültünün eksik olmadığı ve kirli bir New York. Dizide de geçen Sodome ve Gomorre hikayesinin karşılığıdır tam olarak. Tahrip durumda, yağmalanmış haldedir.


    Kısacası neresinden tutarsak tutalım Person of Interest, günümüzdeki yapay zekayı; geçmişte ve günümüzde süregelen dini kavramlar, kutsal kişiler, Yahudilik, Samiriler, Hristiyanlık gibi inançların potporisi olarak sunmayı müthiş şekilde beceriyor. Dizi zaten tüm bunların bir birleşimini yaparak modern zamana uyarlanabildiği, aynı zamanda da doğru bilişim unsurlarıyla işlendiği için büyük bir saygıyı hak ediyor diye düşünüyorum.







  • Şu dizi bittiğinden beri hiçbir yabancı diziden bunun kadar keyif alamadım. Üç sene geçmiş aradan. POI gibi orjinal hikayeli, çizgisini bozmayan bir dizi daha gelmedi piyasaya.




  • Wallcroft kullanıcısına yanıt
    bir ara tekrardan başlamayı düşünüyorum bu kış iyi gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özlüyoruz.
  • Dünyanın henüz onu anlayamayacağı bir dönemde çıktı bu dizi. O zamanlar insanlar yapay zeka kavramına yabancıydı şimdi ise o kadar aşağıya düştü ki saçmasalak herşeyin üzerine "yapay zaka", "AI" falan yazıyorlar.
    Bir yazılımcı olarak saçma bulduğum tarafları tabii ki vardı ama genel olarak yapay zekanın gelebileceği noktayı çok iyi işleyen bir diziydi. Dizinin asıl kahramanı "the machine" ise diziye bodoslama ortasından başlayanlar için anlaşılmaz olduğundan çok insan bu diziye burun kıvırdı. Biz onun gözünden kırmızı, sarı çerçeve gördüğümüzde heyecanlanırken tabii ortasından başlayanlara bir şey ifade etmedi bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Diziye yeni başladım şu an 1. sezon 13'ncü bölüm bitti. Henüz spoiler yememek için hiç yorumlara bakmadım ama 1. sezon 12'nci bölümde ufak da olsa beni rahatsız eden bir hatayla karşılaştım belki bir açıklaması vardır diye sormak istedim:


    John, Harold'u takip etmesi için Faco'ya (şişman dedektifimiz) görev verdi. Bölümün sonunda da Fasco'nun, Harold gibi çok iyi, titiz, dikkatli bir adamın ensesinde onu takip ettiğini gösterdiler. Bu şimdi saçma değil mi? Daha önce John'un kendisini izlerken kurtulan, takip edilmemeyi iyi başaran bir adam nasıl takip edilir?

    Konuyla ilgili ekran görüntüsü de atıyorum:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 10 Eylül 2019; 5:11:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fulton

    Merhaba. Diziye yeni başladım şu an 1. sezon 13'ncü bölüm bitti. Henüz spoiler yememek için hiç yorumlara bakmadım ama 1. sezon 12'nci bölümde ufak da olsa beni rahatsız eden bir hatayla karşılaştım belki bir açıklaması vardır diye sormak istedim:


    John, Harold'u takip etmesi için Faco'ya (şişman dedektifimiz) görev verdi. Bölümün sonunda da Fasco'nun, Harold gibi çok iyi, titiz, dikkatli bir adamın ensesinde onu takip ettiğini gösterdiler. Bu şimdi saçma değil mi? Daha önce John'un kendisini izlerken kurtulan, takip edilmemeyi iyi başaran bir adam nasıl takip edilir?

    Konuyla ilgili ekran görüntüsü de atıyorum:


    An itibariyle 3. sezon finalini bitirdim 4. sezona geçiyorum. Dizi harika, müthiş ilerliyor. İzlediğim en iyi yabancı diziler arasına girdi bile. Her bölüm ve sezon üstüne koyarak gidiyor.

    Yeni başlayanlar sakın ilk 3-4 bölümü izleyip bırakmasın. Özellikle 1. sezonu sabırla izlesinler kesinlikle değecek. Ben artık bundan iyisi olmaz dedikçe daha iyi bölümler izliyorum.




  • - Benim hayatımın geri vitesi yok,
    Geçmişi dikiz aynasından izlerim.

    (John Reese)




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 570571572573574
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.