Şimdi Ara

Person of Interest (2011 - 2016) (565. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.511
Cevap
105
Favori
325.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 563564565566567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu diziyi hd olarak bulamıyorum gerçi hiç bulamadım telif yemiş yardımcı olacak var mı
  • aynı şeyi yazıyorum ama;

quote:

you are being watched.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar diziye yeni başladım. 7. bölümdeyim. İlk sezon hep aynı hikaye ile gidiyor. Dizi komple böyle devam mi edecek yoksa değişecek mi. Hep aynı hikaye baydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Arkadaşlar diziye yeni başladım. 7. bölümdeyim. İlk sezon hep aynı hikaye ile gidiyor. Dizi komple böyle devam mi edecek yoksa değişecek mi. Hep aynı hikaye baydı.

2. Sezon sonuna kadar olay örgüsü yavaş işleniyor. Ancak son 3 sezon çok iyi pişman olmazsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Arkadaşlar diziye yeni başladım. 7. bölümdeyim. İlk sezon hep aynı hikaye ile gidiyor. Dizi komple böyle devam mi edecek yoksa değişecek mi. Hep aynı hikaye baydı.

senin yerinde olsam keşke. yeni tanışsam bu diziyle ama olmuyor. bu konunun aktif olduğu zamanları özledim.
  • İran'lı prensesimi özledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uhtred Ragnarson -- 9 Ocak 2018; 15:15:29 >
  • Sonunda bu diziyi de bitirdim , zar zor 1.sezonu bitirmeme rağmen iyi ki bitirmişim dedim.Yükselen temposu , efsane 3.sezonundan sonra dizi bir düşüşe geçti gözümde.4.sezondaki if then else bölümü ise dizinin en iyi bölümü bana göre.Dizi iptalinden aceleyle final yaptıklarından olsa gerek finali beni pek tatmin etmedi.

Umarım bu tarz yapay zekayla alakalı diziler gelmeye devam eder.Güzel konusu vardı iyi de işleniyordu ama bu diziye bu son yakışmamış , Allah belasını versin bu diziyi iptal ettirenlerin
  • Ben bu diziyi izlemeye yeni başladım sayılır. İkinci sezon dördüncü bölümdeyim. Güzel dizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genç Düşünür -- 14 Ocak 2018; 8:32:1 >
  • Dostlar 2. sezona geçtim de, şimdi John 2. sezonda kameralara bakıp konuşmaya başladı. İlk sezon machine yeni sayı veriyordu. Bu sayıları nasıl verdiğini anladık. Kameralarda John'a cevap veriyor. Yani machine bu durumda bir yapay zeka mı oluyor? Spolier olacaksa cevap vermeyin. Bu Kök denilen kadının amacını da anlamadım, Harold bu kadının elinden istese kaçar ama kaçmıyor.

• Machine zaten yapay zeka onu anlamış olman lazım.Elinden kaçamıyor çünkü kök masumları öldürmek ile tehdit ediyor Haroldu.

İleride öğrenirsin kök'ün amacını.Ayrıca bu denli bir yapay zekanın niye haroldu(admini) korumadığını , yerini direk johna söylemediğini de öğreneceksin ilerki bölümlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 23 Ocak 2018; 23:7:31 >
  • Diziyi bugün bitirmiş bulunuyorum.

Öncelikle şunu söyleyebilirim. Son sezonun son 4 bölümüne bakacak olursak bu dizinin en az 2 sezon daha devam ettirilebilecek konu potansiyele sahip olduğunu görebiliriz. Maalesef erken final yapan bir dizi olmuş. Bunun yanı sıra dizide işlenen konu gerçekten çok güzeldi. Hep aynı çizgide olan baş karakterler ve gösterdikleri fedakarlıklar... Güzel diziydi.
  • Diziyi bitirenlere iki tane sorum olacak.

Dizide John'un ölü olarak bilinmesine sebep olacak olayı geçmişe sıçramalardan birinde görmüş müydük? Hatırlamıyorum, onun nasıl ölü sanıldığı havada kaldı sanırım. Diğer sorum, dizinin final yaptığı bölümün son kısmında Makine nasıl tekrar aktif hale geldi? Virüs her iki yapay zekayı da etkisiz hale getirecekti. Bu ikisi meseleye getirebileceğimiz açıklık var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

jhony reese reisi özlememek elde değil o yüzden hemen poi nin peşine şu 6 bölümlük mini diziyi izleyin.

poi başlamadan önce bu dizi bitmişti bir umut belki bu dizi yeniden başlar.

Ben de Person of Interest'i bugün bitirdim.

The Prisoner'i izlemeyi düşünüyorum.

• Genç Düşünür kullanıcısına yanıt

John ve ortağı Kara bir yere gidiyorlardı adını tam hatırlamıyorum.Orada önemli bir laptobu ele geçirmeye çalışıyorlardı.Ayrıca birbirlerini öldürme emri verilmişti onlara.Sonra orayı bombaladılar bu sayede ikisinide öldürdüklerini sanıyorlardı.Kontrol adlı birim yapmıştı bunu diye hatırlıyorum.Orada öldü sandılar John ve Kara'yı.Diğer sorunun cevabı da şu, evet virüs iki yapay zekayıda etkisiz hale getirmeye başlamıştı ama Samaritan kendi core(çekirdeğini) uzaydaki bir uyduya gönderdi,virüs etkisiz hale geldikten sonra tekrar dünyaya geri dönecekti o uydudan.Bizimkilerde o uyduya makineyi gönderdi samaritanı etkisiz hale getirsin diye.Normalde makine , samaritanı yenemiyordu simülasyonlarda ama samaritanın uzaya gönderdiği kopya kendisinin güçsüz haliydi.İnfant deniliyor terim olarak.Orada Makine ile samaritan çatışmaya girdiler ve makine kazandı.Virüs etkisiz hale geldikten sonra makine tekrar kendisini dünyaya gönderdi bu sayede tekrar aktif olmuş oldu.

• Grimaniel kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevap için. Ben John'un öldüğünü düşündürten o sahneyi tamamen unutmuşum. Haklısınız, John'un orada öldüğünü sanıyorlar. İkinci soruma da açıklık getirdiniz. Teşekkürler tekrardan.
  • Reis gene kötü adam rolünde, travelers de oynuyor.

Person of Interest (2011 - 2016)

• quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Reis gene kötü adam rolünde, travelers de oynuyor.

Person of Interest (2011 - 2016)

keşke her kötü adam bu adam gibi olsa ah ahhh
  • diziyi bitirmiş ve hakkında araştırma yapmış biri olarak, birkaç kelam etmek ve sizlerden bu büyük boşluğu dolduracak dizi tavsiyesi istiyorum.

4*22 olan sezon finalinde bana göre nolan senaryoya sanki dini motifler serpiştirmiş gibiydi. bu kanıya nereden ulaştığıma geçmeden önce minik bir açıklama yapmak lazım:

root'un machine hakkındaki she ve god söylemleri bana biraz bilinçli yanıltmaymış gibi geliyor. arada reese ve root'la kadın sesiyle konuşsa da "alfooğğ"*, "baravooğğ"*, "küüğğloğğ"* şeklinde numara yazdıran erkek sesi ağırlıklı bir iletişimi var. artı olarak burada god olan machine değil!

çünkü god olan aslında finch! "nasıl la" diyecek olursanız; machine ile olan son diyaloglarında "seni ben yarattım, ölmene izin veremem" diyor. zaten machine'ın da son cümlesi "eğer hayatta kalamazsam beni yarattığın için teşekkür ederim" oluyor.

peki burada machine ne ya da kim oluyor? evet tahmin ettiğiniz gibi kendisi hz. isa oluyor. dijital dünyada yavaş yavaş kıstırılıp çantanın içindeki ramlerde adeta çarmıha geriliyor ama aynı zamanda dünyaya yeniden gelecek olmakla mesih kavramına da bir nevi atıfta bulunuyor. hıristiyan inancına göre nasıl hz. isa tüm insanlığın günahlarını yüklenmek amacıyla kendini feda ediyorsa, machine da görevini yerine getirememenin verdiği suçluluk duygusu ve insanlığın başına gelebilecek kötülüklerin vebalini üstlenmek amacıyla kendini feda etmek istiyor. sıkıştıkları zaman dışarıdaki adam sayısının ilk etapta 12 olması hz. isa'nın havari sayısına, daha sonra önde 23 arkada 10 kişi, toplamda 33 kişi olması da çarmıha gerildiği yaşa göndermeymiş hissi uyandırıyor.

root, maria magdelena olabilir. nasıl ki maria magdelena fahişe iken hz. isa'nın en yakınlarından biri olmuşsa, root da hedefine ulaşmak gözünü kırpmadan insan öldüren katil bir hacker'dan machine'nın interface'i haline geldi.

reese'in karşılığının burada vaftizci yahya olması ihtimal dahilinde. her ne kadar yahya gibi yakın zamanda kendinden daha büyük bir varlıkla ilgili bir tebliğde bulunmamış olsa da; allah'ın hz. isa'nın yardımcısı olarak yahya'yı göndermesi gibi, finch de machine'a yardımcı olması için reese'i kullandı. zaten adı da john; yahya'nın ingilizcedeki karşılığı!

samaritan ise roma imparatorluğu. gücü elinde tutmak için her şeyi yok edebilecek mutlak bir kudret.

bu bağlamda greer'ın denk geldiği kişi ise pontius pilatus oluyor. hz. isa'nın ölüm emrini veren roma valisi!

ve ekip genelde suçludan ziyade kurban numaraları aldı. numarası çıkan kurbanlar hz. isa'nın dirilttiği ölüler, gözünü açtığı körler, iyileştirdiği hastalar vb. olabilir.

burada; numarası çıkan suçlularla birlikte, shaw, fusco, carter, elias ve dominic'i herhangi bir tarihi karakter ya da olguya oturtamadım. ama biraz daha araştırma ve zorlama yapsam onlar için bir şeyler çıkartabilirim diye düşünüyorum.

son olarak da machine'nin ram'inin her gece silinmesi olayı yunan mit'indeki prometheus efsanesinden geliyor. zeus, ebedi ateşi çalan ve donmaktan ölecekinsanlara ulaştıran prometheus'a kızar (machine finch'i öldürmeye çalışıyor), yaratıcısı olan zeus onu her gece ölüp yeniden dirileceği arafa bırakır.

şimdi the wire ya da fringe izlemeyi düşünüyorum. bundan önceki dizim sons of anarchy idi ve soa'nın da dini olan göndermesini yazmıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aberforth

diziyi bitirmiş ve hakkında araştırma yapmış biri olarak, birkaç kelam etmek ve sizlerden bu büyük boşluğu dolduracak dizi tavsiyesi istiyorum.

4*22 olan sezon finalinde bana göre nolan senaryoya sanki dini motifler serpiştirmiş gibiydi. bu kanıya nereden ulaştığıma geçmeden önce minik bir açıklama yapmak lazım:

root'un machine hakkındaki she ve god söylemleri bana biraz bilinçli yanıltmaymış gibi geliyor. arada reese ve root'la kadın sesiyle konuşsa da "alfooğğ"*, "baravooğğ"*, "küüğğloğğ"* şeklinde numara yazdıran erkek sesi ağırlıklı bir iletişimi var. artı olarak burada god olan machine değil!

çünkü god olan aslında finch! "nasıl la" diyecek olursanız; machine ile olan son diyaloglarında "seni ben yarattım, ölmene izin veremem" diyor. zaten machine'ın da son cümlesi "eğer hayatta kalamazsam beni yarattığın için teşekkür ederim" oluyor.

peki burada machine ne ya da kim oluyor? evet tahmin ettiğiniz gibi kendisi hz. isa oluyor. dijital dünyada yavaş yavaş kıstırılıp çantanın içindeki ramlerde adeta çarmıha geriliyor ama aynı zamanda dünyaya yeniden gelecek olmakla mesih kavramına da bir nevi atıfta bulunuyor. hıristiyan inancına göre nasıl hz. isa tüm insanlığın günahlarını yüklenmek amacıyla kendini feda ediyorsa, machine da görevini yerine getirememenin verdiği suçluluk duygusu ve insanlığın başına gelebilecek kötülüklerin vebalini üstlenmek amacıyla kendini feda etmek istiyor. sıkıştıkları zaman dışarıdaki adam sayısının ilk etapta 12 olması hz. isa'nın havari sayısına, daha sonra önde 23 arkada 10 kişi, toplamda 33 kişi olması da çarmıha gerildiği yaşa göndermeymiş hissi uyandırıyor.

root, maria magdelena olabilir. nasıl ki maria magdelena fahişe iken hz. isa'nın en yakınlarından biri olmuşsa, root da hedefine ulaşmak gözünü kırpmadan insan öldüren katil bir hacker'dan machine'nın interface'i haline geldi.

reese'in karşılığının burada vaftizci yahya olması ihtimal dahilinde. her ne kadar yahya gibi yakın zamanda kendinden daha büyük bir varlıkla ilgili bir tebliğde bulunmamış olsa da; allah'ın hz. isa'nın yardımcısı olarak yahya'yı göndermesi gibi, finch de machine'a yardımcı olması için reese'i kullandı. zaten adı da john; yahya'nın ingilizcedeki karşılığı!

samaritan ise roma imparatorluğu. gücü elinde tutmak için her şeyi yok edebilecek mutlak bir kudret.

bu bağlamda greer'ın denk geldiği kişi ise pontius pilatus oluyor. hz. isa'nın ölüm emrini veren roma valisi!

ve ekip genelde suçludan ziyade kurban numaraları aldı. numarası çıkan kurbanlar hz. isa'nın dirilttiği ölüler, gözünü açtığı körler, iyileştirdiği hastalar vb. olabilir.

burada; numarası çıkan suçlularla birlikte, shaw, fusco, carter, elias ve dominic'i herhangi bir tarihi karakter ya da olguya oturtamadım. ama biraz daha araştırma ve zorlama yapsam onlar için bir şeyler çıkartabilirim diye düşünüyorum.

son olarak da machine'nin ram'inin her gece silinmesi olayı yunan mit'indeki prometheus efsanesinden geliyor. zeus, ebedi ateşi çalan ve donmaktan ölecekinsanlara ulaştıran prometheus'a kızar (machine finch'i öldürmeye çalışıyor), yaratıcısı olan zeus onu her gece ölüp yeniden dirileceği arafa bırakır.

şimdi the wire ya da fringe izlemeyi düşünüyorum. bundan önceki dizim sons of anarchy idi ve soa'nın da dini olan göndermesini yazmıştım.

• Aberforth kullanıcısına yanıt
    konuyu en tepede görünce neymiş diye girdim, çok güzel tespitler. hiç bu açıdan düşünmemiştim.

dizi çok güzeldi be

• 
Sayfa: önceki 563564565566567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.