Şimdi Ara

Perplexity, Google Chrome’u satın almak isteyenler kuyruğuna girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Perplexity, Google Chrome’u satın almak isteyenler kuyruğuna girdi
    ABD Adalet Bakanlığı'nın Google'a karşı açtığı tekelcilik davası teknoloji dünyasında yankı uyandırmaya devam ederken, dikkat çekici bir hamle de yapay zeka girişimi Perplexity’den geldi. Şirketin ticari operasyonlardan sorumlu yöneticisi Dmitry Shevelenko, Google’ın Chrome tarayıcısını satmak zorunda kalması durumunda satın almaya talip olduklarını açıkladı.

Chrome’u satın almak isteyenlerin sayısı artıyor

Shevelenko, Chrome ölçeğinde bir tarayıcıyı kalitesini düşürmeden ya da ücretlendirmeden yürütüp yürütemeyecekleri yönündeki bir soruya “Bence bunu yapabiliriz” diye yanıt verdi.

Shevelenko aslında mahkemeye gönüllü olarak gitmedi. Google’ın arama motoru tekelinin yeni nesil yapay zeka şirketlerini nasıl etkilediğini anlatması için Adalet Bakanlığı tarafından tanık olarak çağrıldı. Ancak bu zorunlu sahneye çıkış, Perplexity için bir fırsata dönüştü. Shevelenko, hakim karşısında Google’ın Android üzerindeki baskın konumunun Perplexity gibi alternatif yapay zeka asistanlarının önünü nasıl kestiğini ayrıntılarıyla anlattı.

Ayrıca Bkz.OpenAI, Google Chrome’u satın almak istiyor

Shevelenko’nun ifadelerine göre Perplexity, ABD’deki çeşitli telefon üreticileriyle ve mobil operatörlerle iş birliği yapmak istedi, ancak Google’ın hakim konumu bu görüşmelerin çoğunu çıkmaza sürükledi. Anlaşma yapmak istedikleri bir üreticiyle görüşmelerin “Google’dan gelecek yaptırımlar korkusuyla” iptal olduğunu söylerken, bir başka üretici — kamuya açık bilgilere göre bu firma Motorola olabilir — Perplexity uygulamasını cihazlara ön yüklemeye sıcak baksa da varsayılan yapamıyordu. Sebep yine aynı: Google ile yapılan bağlayıcı anlaşmalar.

“Chrome’a talibiz ama Google parçalanmasın”

Tüm bu açıklamalara rağmen Shevelenko ve Perplexity, Google'ın tamamen parçalanması fikrine sıcak bakmıyor. Perplexity’nin talebi, Google’ın parçalanması değil; arama ve dağıtım anlaşmaları üzerindeki tekeline son verilmesi. Shevelenko ayrıca, OpenAI’ın Chrome’u satın alıp Chromium’un açık kaynak yapısını bozabileceği veya ürünü gerektiği gibi sürdüremeyeceği endişesini dile getirerek, bu durumda sektörde büyük bir dengesizlik oluşabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak:https://www.theverge.com/policy/654835/perplexity-google-antitrust-trial-remedies-chrome

• chrome google ın eliden çıktığı gün silerim.

• Chrome eğer satılırsa ve mahkeme tekrar bir tarayıcı geliştirmelerini yasaklarsa Google için büyük darbe olur ancak yasaklamazsa google tekrar bir tarayıcı geliştirip android de varsayılan olarak getirir eski pazar payını geri kazanır.

• Google gmail servisini kapatsa ortalık fena karışır , pazar Çin'e kayar 1 haftada sanırım ,

• Ben Google'a da güvenmiyorum ama hiç yoktan en büyükleri o satarsa Chrome'un durumu bence daha iyi olmaz. Zaten normalde ana tarayıcım Firefox ona bir şey olmasın da :)

• mert1907 kullanıcısına yanıt

Firefox benim de en sevdiğim tarayıcı ama bazı kaynaklardan okuduğum verilere göre kendisi sürekli diske veri yazıp sildiği için depolama yongasının erkenden yıpranmasına neden oluyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r0ket kullanıcısına yanıt
    Asıl Google’dayken sil. Reklam engelleyicileri bile kaldıran, kullanıcı güvenliğini tehlikeye atan bir tatayıcı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Yıllardır kullanırım özellikle izlemedim tabi yazma çizme konusunu ama sanmıyorum öyle olsa belli olur.

• Google'ın insana verdiği bir güven duygusu var.

• Perplexity git gide gelişiyor ve tanınır hale geliyor, aslında ücretli sürümü benim için Google'ı çoktan tahtından etti, çağımızda tek tek sayfalarda arama yapmak zaman kaybettirici birşey artık.

Günlük iş döngüsünde zaman kısaltıyor. Özellikle yazılım alanında problem çözmeyi daha kolay birşey haline getiriyor. Yarın bir gün çok popüler rakip haline gelirse şaşırmam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.