Şimdi Ara

Permütasyon ile kombinasyonu ayıramıyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler nolur yardım edin dönem ödevim var hemen yapmalıyım fakat kafayı yicem.

http://www.ossmat.com/index.php/sinavcozumleri/konulara-gore-cikmis-sorular/matematik-konulari/392-permutasyon-kombinasyon-sorulari.html#s63

Şu siteden nolur bu işten anlayanlar en fazla 15 tane permütasyon sorusunu söyleyebilrmi

Örnek : 1-4-7-9 işte hangi sorular permütasyonsa kafayı yicem yarına yetiştirmem lazım nolur bi yardım edin beyler

• quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

Ya o sitedeki soruların hangileri permütasyon soruları onu soruyorum

• UP
  • Sıralama sorarsa permütasyon, seçme sorarsa kombinasyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :fünf:

Sıralama sorarsa permütasyon, seçme sorarsa kombinasyon

Abi biliyorumda beynim almıyor kafayı yicem yapamıyorum biri yardımcı olsa 15 soru zormu şuraya soruların sırasını yazmak 15-) 10-) diye lütfen ya
  • Hocam permutasyonun anlamı sıralamadır. örneğin bir sıraya 3 kişi kaç farklı sekilde oturabilir? kişilerimiz a b c olsun sıralamalar
    a b c
    a c b
    b a c
    b c a
    c a b
    c b a olabilir değil mi? yani 3ünden birini başa diğer ikisinden birini 2. kalan kişiyi 3. yere oturtacaz. permutasyonda amaç budur.

kombinasyonda ise seçmece vardır. örneğin pazara gittiniz 4 tane muz var siz 3 tane seçeceksiniz. kaç farklı şekilde seçebilirsiniz?
    muzlar 1 2 3 4 olsun
    ilk seçeneğim 1 2 3
    sonraki 1 2 4
    1 3 2
    1 3 4
    1 4 2
    1 4 3 olur değil mi? ilk seçeneğimizi ele alalım. 1. 2. ve 3. muzları almıştık sonuçta bi seçim yaptık değil mi? ben 1. 2. 3. muzları değil de 2. 3. ve 1. muzları aldım dersem sonuç değişir mi? hyr çünkü sonuçta elimde 1. 2. 3. muzlar da olsa 2. 3. 1. muzlar da olsa aynı kapıya çıkıyor. umarım yardımcı olabilmişimdir. anlamadığınız yer varsa sorabilirsiniz.. ;)

Edit: hocam çözümleri istemişsiniz ama zaten çözümleri var sitede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ariallyte -- 3 Mayıs 2012; 19:26:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qoldenqhost

Hocam permutasyonun anlamı sıralamadır. örneğin bir sıraya 3 kişi kaç farklı sekilde oturabilir? kişilerimiz a b c olsun sıralamalar
    a b c
    a c b
    b a c
    b c a
    c a b
    c b a olabilir değil mi? yani 3ünden birini başa diğer ikisinden birini 2. kalan kişiyi 3. yere oturtacaz. permutasyonda amaç budur.

kombinasyonda ise seçmece vardır. örneğin pazara gittiniz 4 tane muz var siz 3 tane seçeceksiniz. kaç farklı şekilde seçebilirsiniz?
    muzlar 1 2 3 4 olsun
    ilk seçeneğim 1 2 3
    sonraki 1 2 4
    1 3 2
    1 3 4
    1 4 2
    1 4 3 olur değil mi? ilk seçeneğimizi ele alalım. 1. 2. ve 3. muzları almıştık sonuçta bi seçim yaptık değil mi? ben 1. 2. 3. muzları değil de 2. 3. ve 1. muzları aldım dersem sonuç değişir mi? hyr çünkü sonuçta elimde 1. 2. 3. muzlar da olsa 2. 3. 1. muzlar da olsa aynı kapıya çıkıyor. umarım yardımcı olabilmişimdir. anlamadığınız yer varsa sorabilirsiniz.. ;)

Edit: hocam çözümleri istemişsiniz ama zaten çözümleri var sitede

hocam çok güzel anlatmışsın fakat sen yanlış anladımm çözümlerini istemiyorum sorular var orda. Kaçıncı sorular permütasyon soruları onları soruyorum ben sadece soru numarasını söyleseniz yeter

• bak dostum sen konuları ezberlemişsin mantığını anlamamışsın. o yüzden iyice mantığını kavra. mesela kombinasyonda neden 5 in 3lüsü yapıyoruz veya permütasyonda neden 3! filan yapıyoruz iyice anla bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L4rry

bak dostum sen konuları ezberlemişsin mantığını anlamamışsın. o yüzden iyice mantığını kavra. mesela kombinasyonda neden 5 in 3lüsü yapıyoruz veya permütasyonda neden 3! filan yapıyoruz iyice anla bunu.

Anlamaya zaman yok dostum dönem ödevi ve yarına lazım 15 sorucuk zaten permütasyondanda, kombinasyondanda o siteden işte 15 permütasyon sorusu 15 kombinasyon sorusu bulup acil yazmam lazım
  • UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: Game-R

quote:

Orijinalden alıntı: L4rry

bak dostum sen konuları ezberlemişsin mantığını anlamamışsın. o yüzden iyice mantığını kavra. mesela kombinasyonda neden 5 in 3lüsü yapıyoruz veya permütasyonda neden 3! filan yapıyoruz iyice anla bunu.

Anlamaya zaman yok dostum dönem ödevi ve yarına lazım 15 sorucuk zaten permütasyondanda, kombinasyondanda o siteden işte 15 permütasyon sorusu 15 kombinasyon sorusu bulup acil yazmam lazım

Hocam bi iki örnek vereyim sen gerisini getir. mesela 1. soruda demiş ki 6 çeşt yemekten 2 çeşit seçecek. bak soru zaten belli ediyor kndini seçme demiş demekki kombinasyon. 2. soruya bak 5 farklı kitap bir rafta kaç farklı şekilde sıralanabilir? bak bu da öyle sıralama demiş demekki permutasyon. 3. soruya bak 10 kişiden kaç farklı 6 kişilik voleybol akımı oluşturulablir? şimdi bu soruda mantığı kavra sen 10 kişiden 6 kişiyi seçiceksin ahmeti başta seçtin ya da sonda mı seçtin sorun değil sonuçta ahmeti takıma aldın demekki bu da kombinasyon sana demiyor sırala bu kişileri zaten sırala dese saçma olur. voleybol takımı oluşturacaksın 6 kişilik 10 kişiden SEÇMEN lazım demekki kombiinasyon. bu şeklde tamam mı koçum? hadi git çalış şimdi ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.